![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Noapte sfânta, fericita,
Lumea-i linistita. Numai fecioara mai vegheaza Si sus bolta se-nsteleaza. Maica sfânta-i cânta lin, Pe fiul sau adormind. Noapte sfânta, fericita, Pastori, magi la drum plecara, Îl gasira în iesle culcat, Pe Mesia mult asteptat. Heruvimi cânta lui Iisus: „Marire-ntru cei de sus!" |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3]Cautare[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Caut in zi,caut in noapte,[/SIZE] [SIZE=3]Caut in rugaciuni spuse in soapte,[/SIZE] [SIZE=3]Caut in cei ce-au plecat dinte noi,[/SIZE] [SIZE=3]Caut in mine si caut in voi.[/SIZE] [SIZE=3]Caut chiar si in cautare,[/SIZE] [SIZE=3]Te caut Doamne cu disperare![/SIZE] [SIZE=3]Te caut cu foame,Te caut cu sete,[/SIZE] [SIZE=3]In toate icoanele atarnate in perete.[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in oamenii plini de pacate.[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in talhari si in desfranate.[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in oameni credinciosi si cuminti,[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in preoti si te caut in sfinti.[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in cel nou nascut si-n batran,[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in omul cel rau si-n cel bun.[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in cel neiertat,in cel neiubit,[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in cel alungat,in cel prigonit.[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in cel ce nu poate ierta,[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in mine si in dumneata.[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in cel ce barfeste si spurca,[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in cel ce zideste si urca.[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in ingeri aparuti din lumina,[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in cer si te caut in tina.[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in tarmul ce se scufunda[/SIZE] [SIZE=3]Te caut in moarte si te caut in nunta.[/SIZE] [SIZE=3]Si obosita de atata cautare[/SIZE] [SIZE=3]Caut odihna in cautare![/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Esti Cel ce Esti si Cel ce va veni,[/SIZE] [SIZE=3]Esti tot ce ma poate surpa sau zidi![/SIZE] [SIZE=3]Esti Plinul ce umple golul din mine,[/SIZE] [SIZE=3]Esti sensul cuvantului BINE.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Nu te-as cauta daca nu te-as fi gasit[/SIZE] [SIZE=3]Intre cei doi talhari din inima mea RASTIGNIT![/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
"Sa faci, o.Iisuse"....Una dintre cele mai frumoase pricepse pe care o auzim adeseori cantata in bisericile si manstirile din zona mea(Moldova)
si cred ca timpul cand von sta mai mult ii "biserica sfanta din inima" nu este departe. [SIZE=3]Sa faci ,o, Iisuse din inima mea [/SIZE]
[SIZE=3]O harfa divina sa canti Tu din ea[/SIZE] [SIZE=3]In corzile sfinte sa sune mai lin[/SIZE] [SIZE=3]Acordul iubirii, maret si senin.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Sa faci,o Iisuse,din inima mea [/SIZE] [SIZE=3]Cadelnita sfanta sa arda in ea,[/SIZE] [SIZE=3]Tamaia iubirii cu focul ceresc[/SIZE] [SIZE=3]Ca pururi prin lume,cu ea sa traiesc.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Sa faci, o, Iisuse din inima mea [/SIZE] [SIZE=3]Epistola vie sa scrii tu in ea,[/SIZE] [SIZE=3]Cuvantul iubirii placut si duios[/SIZE] [SIZE=3]Sa-ndemne pe oricine,spre cerul frumos.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Sa faci o Iisuse din inima mea[/SIZE] [SIZE=3]Biserica sfanta,sa stai Tu in ea.[/SIZE] [SIZE=3]Podoaba iubirii cu duhul ei bland[/SIZE] [SIZE=3]Sa fie frumoasa oriunde,oricand.[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Sa fie Iisuse si inima mea[/SIZE] [SIZE=3]Sa fie intr-una ca inima Ta[/SIZE] [SIZE=3]Izvor de iubire,de mila ,de har,[/SIZE] [SIZE=3]Mereu tot mai plina,pe-al jertfei altar.[/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=3]Vesmantul[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]In drumul plin de sange si noroi[/SIZE] [SIZE=3]Ti-am auzit Stapane pasii moi,[/SIZE] [SIZE=3]Ca raza coborata din senin,[/SIZE] [SIZE=3]Pluteau usor,ca maldarii de crin.[/SIZE] [SIZE=3]In jurul Tau multime de norod,[/SIZE] [SIZE=3]Te pangarea cu sange si cu glod[/SIZE] [SIZE=3]Si cum mergeam in urma Ta mereu[/SIZE] [SIZE=3]Stropi si-asupra, mea cu lutul greu.[/SIZE] [SIZE=3]Ci,cand norodul, Doamne Te-a lasat[/SIZE] [SIZE=3]Intreg vesmantul alb Ti l-a patat.[/SIZE] [SIZE=3]As fi cazut cu sufletul invins[/SIZE] [SIZE=3]Ci-n mila Ta o mana mi-ai intins.[/SIZE] [SIZE=3]Genuni adanci, ca-n vis s-au luminat.[/SIZE] [SIZE=3]Atunci privii vesmantul intinat[/SIZE] [SIZE=3]Ca-n inul alb vedeam cum inflorea[/SIZE] [SIZE=3]Di fiecare pata cate-o stea.[/SIZE] [SIZE=3](de Zorica Latcu)[/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
"Lăsați-mă s-alerg voios",
grăbit spun cui mă-ntreabă - că-n ascultarea de Hristos se cere mers cu grabă. Nu-mpovărați umblarea mea cu tot ce ruginește, nici cu ce furii pot lua sau molia-nvechește! Nu chinuiți a mele zări cu șoaptele lăsate, lăsați-mi slobode cărări virtuțiilor curate! Disprețuiesc tot ce-i deșert, arunc tot ce mă ține, nădăjduiesc, și uit, și iert, și înțeleg pe-oricine. Las bătrînețea-ntîrziind să-și tragă neputința și-alerg spre unde, strălucind, m-așteaptă umilința. Las tot ce-i căldicel și las umblarea cea ușoară, căci ziua ce mi-a mai rămas s-apropie de seara. Grăbit lucrez cît pot, voios, grăbit spun cui mă-ntreabă; "Grăbit alerg... După Hristos se cere mers cu grabă." Las tot ce-i căldicel și las umblarea cea ușoară, căci ziua ce mi-a mai rămas s-apropie de seara.
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=black]
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Aceste poezii sunt scrise de tine Daniel?
|
|
|||
|
|||
![]() Nu, le preiau din diferite locuri, poate ca e o problema ca nu am notat si autorii, dar aici ne fiind o lucrare stintifica care sa necesite o bibliografie selectiva, m-am gandit ca importat este mesajul poeziilor iar nu neaparat autorii
|
|||
|
|||
![]()
Totusi,din respect pentru cel care le-a scris este bine sa le punem macar intre ghilimele.
Imi place mult titlul topicului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() (glumesc......ma refer la nr. postarii tale) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De dragul părintelui Teofil | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 31.01.2012 22:22:10 |
|