Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.10.2016, 23:05:23
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Dă-mi te rog postarea unde-am spus ce afirmi.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 18.10.2016, 23:06:09
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Dar ce, vi se pare ca incasatorii nu se pot casatori ? Sa nu fie !
Se spune "nu se pot casatorii". Pentru ca incasatori (sic!) au de incasat mai multe (casatori), nu doar una.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2016, 10:05:55
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

..... (a cazut fisa cu intarziere)

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 19.10.2016 at 10:14:34.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2016, 13:06:58
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Se spune "nu se pot casatorii". Pentru ca incasatori (sic!) au de incasat mai multe (casatori), nu doar una.
Am tastat gresit, din graba. Scriu cu multe greseli de tastare si nu verific niciodata mesajele apoi. Am modificat ieri. Ca a fost doar o greseala neintentionata se poate vedea din celelalte mesaje de pe forum in care am folosit acel cuvant: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...archid=5051743 Nu am un alt mesaj in care sa fi scris cuvantul gresit.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2016, 14:42:16
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Bine frate, te cred. Si ma rog pentru tine ca sa duci la bun sfarsit calvarul de a-ti insusi corect frumoasa limba romana.
O sa vezi, dupa ce inveti bine sa vorbesti si sa scrii romaneste, ca pana si rugaciunile or sa ti se para mai frumoase, mai usoare, mai cu miez...
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 00:23:21
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Îmi cer iertare, am omis câteva, sunt în total 30 de erezii.

Reamintim:

1. primatul papal (supremația papală).
2. infailibilitatea papală (imposibilitatea de a greși).
3. filioque.
4. purgatoriul.
5. azima.
6. Maria imaculata (imaculata concepție, de la Duhul Sfânt a Născătoarei de Dumnezeu)
7. transubstanțialitatea.
8. celibatul obligatoriu al preoților.
9. indulgențele.
10. lumina și harul create.
11. tezaurul de merite ale Sfinților.
12. lipsa Sfintei Proscomidii.
13. desacralizarea și neacceptarea împodobirii Sfintelor Veșminte.
14. desființarea Sfântului Iconostas/Catapeteasmă.
15. infanții fără euharistie și mirungere.
16. euharistia fără spovedanie.
17. mirenii nu primesc sângele, doar trupul.
18. botezul fără cufundare, ci stropire sau turnare.
19. inovația postului.
20. mumii în loc de Sfinte Moaște.
21. căsătoria între verișorii primari, cu dispensă episcopală (practică din Brazilia, Mexic, etc.)
22. repetarea Liturghiei pe același altar de mai multe ori pe zi și prescurtarea ei la 40 minute.
23. euharistia în buzunar.
24. desacralizarea monahismului cu ordine monahale (iezuit, benedictin, franciscan, etc.)
25. holocaustele, genocidele, crimele împotriva umanității: Cruciadele și "Sfânta" Inchiziție.
26. adorarea inimii lui Hristos și-a Preacuratei.
27. statuile.
28. uniația (greco-catolicismul) sau sincretismul religios.
29. ecumenismul.
30. scolasticismul, implicit fabricarea și acceptarea oricărei inovații.

Dumnezeu să-i ajute la smerenie și vindecare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 11:55:03
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Scriu cu multe greseli de tastare si nu verific niciodata mesajele apoi.
Nu mi-o lua in nume de rau dar asta arata, printre altele, o anumita lipsa de respect pentru cititor.
Oare nu-ti pasa deloc ca un anumit numar de romani iti citesc exprimarile?
Te rog, cugeta la asta fara sa te mai dezvinovatesti (dai mereu explicatii, ca si cum ai vrea sa iti pastrezi o imagine impecabila - dar asta nu e decat slava desarta, sa ma ierti...) ci numai cu gandul bun de a supara cat mai putin pe vorbitorii frumoasei limbi romanesti. Ca si-asa, sireaca limba stramoseasca, a ajuns tare prihanita...

P.S. Am avut multe ciocniri, noi doi, pe tema "adevarului". Ai sustinut mereu sus si tare ca tu promovezi adevarul de credinta, Ortodoxia cea adevarata etc. Asa o fi, ba chiar ma bucur ca ai ravna asta pe care, in definitiv, se cuvine sa o aiba orice crestin. Numai ca, vezi tu Cataline, tocmai pentru ca nu predici in pustie ci te adresezi unor oameni, ar fi de bun simt si chiar fapt de noblete sa ai macar un strop de grija la modul in care iti livrezi "adevarul".
Asta e valabil pentru oricine, inclusiv pentru mine, desigur.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 12:05:37
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Ma folosesc de prilej ca sa multumesc unor colegi de forum care m-au mangaiat de nenumarate ori prin modul lor de exprimare. Nici nu stiu pe cine sa pomenesc mai intai: pe Delia, pe Mihail'c, pe CristianR s.a.m.d... In postarile lor, mereu o grija aparte pentru modul de exprimare, in multe chipuri...
M-as opri insa, cu deosebire, la postarile lui Mihnea. Doctorul Dragomir, frantuzitul...
Ei bine, ca om dedat de timpuriu la taina limbii noastre (Doamne, iarta-ma!), in care sunt germinate ca intr-o uriasa samanta toate simtamintele si cugetele vorbitorilor nativi, apreciez mult modul in care Mihnea scrie romaneste. Simplu, corect, expresiv, mestesugit chiar... Si cand ma gandesc ca traieste printre frantuji... Imi amintesc, la polul opus, de marele om Raducioiu care, dupa doar cateva luni printre macaronari, abia de mai slujea vreo cateva cuvinte in limba romana...
E dovada unei nobleti de caracter si a patriotismului autentic sa scrii frumos in limba celor de acasa, oriunde ai fi in lumea larga...
Pentru astfel de oameni eu nu pot sa am decat recunostinta. Si se cuvine sa ii felicit!

Last edited by ioan67; 20.10.2016 at 12:11:05.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 12:30:11
crincrin crincrin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2016
Implicit

1. Nu vă faceți voi mulți învățători, frații mei, știind că (noi, învățătorii) mai mare osândă vom lua.
2. Pentru că toți greșim în multe chipuri; dacă nu greșește cineva în cuvânt, acela este bărbat desăvârșit, în stare să înfrâneze și tot trupul.
3. Dar, dacă noi punem în gura cailor frâul, ca să ni-i supunem, ducem după noi și trupul lor întreg.
4. Iată și corăbiile, deși sunt atât de mari și împinse de vânturi aprige, sunt totuși purtate de o cârmă foarte mică încotro hotărăște vrerea cârmaciului.
5. Așa și limba: mic mădular este, dar cu mari lucruri se fălește! Iată puțin foc și cât codru aprinde!
6. Foc este și limba, lume a fărădelegii! Limba își are locul ei între mădularele noastre, dar spurcă tot trupul și aruncă în foc drumul vieții, după ce aprinsă a fost ea de flăcările gheenei.
7. Pentru că orice fel de fiare și de păsări, de târâtoare și de vietăți din mare se domolește și s-a domolit de firea omenească,
8. Dar limba, nimeni dintre oameni nu poate s-o domolească! Ea este un rău fără astâmpăr; ea este plină de venin aducător de moarte.
9. Cu ea binecuvântăm pe Dumnezeu și Tatăl, și cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuți după asemănarea lui Dumnezeu.
10. Din aceeași gură ies binecuvântarea și blestemul. Nu trebuie, frații mei, să fie acestea așa.
11. Oare izvorul aruncă din aceeași vână, și apa dulce și pe cea amară?
12. Nu cumva poate smochinul, fraților, să facă măsline, sau vița de vie să facă smochine? Tot așa, izvorul sărat nu poate să dea apă dulce.
13. Cine este, între voi, înțelept și priceput? Să arate, din buna-i purtare, faptele lui, în blândețea înțelepciunii.
14. Iar dacă aveți râvnire amară și zavistie, în inimile voastre, nu vă lăudați, nici nu mințiți împotriva adevărului.
15. Înțelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, trupească, demonică.
16. Deci, unde este pizmă și zavistie, acolo este neorânduială și orice lucru rău.
17. Iar înțelepciunea cea de sus întâi este curată, apoi pașnică, îngăduitoare, ascultătoare, plină de milă și de roade bune, neîndoielnică și nefățarnică.
18. Și roada dreptății se seamănă întru pace de cei ce lucrează pacea. (Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov, cap. 3)
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 12:45:18
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Iata un text fara greseli gramaticale!
Ce poate fi mai bun decat Cuvantul lui Dumnezeu formulat corect si expresiv in limba stramoseasca?
Un adevarat ospat!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03