![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred că o știi și tu, dacă ai terminat teologia. Ai voie să minți și să te mântuiești prin asta, când salvezi viața unui om sau îți salvezi ție viața. Dar aici e foarte subțire, spun Sfinții Părinți, că atunci când minți, tăgăduind sau nerecunoscând credința, lepădându-te de ea, ca să-ți salvezi viața, te-ai osândit. Ești apostat, în loc să iei plată de Sfânt Martir. Pentru necredința ta, te-ai îndoit și ai lepădat credința, ești vrednic de iad și osândit. Devi mai rău ca un ateu, pentru că ai știu și n-ai făcut. Deci din Pateric, mai știi la Avva Alonie, cuvântul al 4-lea :) și mai e la un Avvă, nu-mi mai amintesc exact de unde, când vine un tâlhar și-i cere să-l ajute, și Avva, îl ascunde sub masa Sfântului Altar, și vine poliția, îi spune: Avvo, ai văzut un tâlhar? Zice Avva: am văzut! A luato în direcția aia... :) Și pleacă polițiștii și tâlharul de sub masă, își schimbă viața, se călugărește și devine ucenicul Avvei. Ce frumoase sunt: discernământul, dreapta socotință și trezvia :) și ce groaznică și teribilă e hobotnicia și fanatismul : ( Of, of... Iertare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 16:56:11. |
|
||||
|
||||
![]()
Igore, macar atata spune-ne: poza de la profilul tau e poza ta ? Nu de alta, dar ma pot duce la Mall, imi fac o poza cu Emilian Botos (ma gandesc ca nu o sa ma refuze), il intreb daca are un frate geaman si lamurim problema...
|
|
||||
|
||||
![]()
Gata. Hai la magazin. Vii? Faci o poză cu Emilian, poate sunt și eu pe acolo, să vorbim, mi-ar face tare mare bucurie.
Dar vezi să fie tura lui. Că nu lucrează doar el acolo. Despre poză, e confidențial a cui e. Un prostovan, tăvălug :) năstrușnic... Ai grijă de tine. Și nu mai sta în erezie, te atenționez din nou. Și pune Sfinte Icoane, în fiecare încăpere a casei tale, ca să biruiești mai ușor ispitele, și să te mântuiești.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 17:31:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Barsaumas; 13.03.2015 at 18:57:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce intelegi ca este trecerea de la moarte la viata? Intelegi altceva decat INVIERE? Cat priveste momentul cand vom avea parte de viata vesnica, este bine sa citim mai mult din ce ne spune Domnul Iisus Hristos, in aceeasi Evanghelie: "Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi INVIA in ziua de apoi" (Ioan 6:40) "Lucrati .... pentru viata vesnica pe care v-o va da Fiul" (Ioan 6:27). "cei neprihaniti vor merge in viata vesnica" (Matei 25:46) "nu este nimeni care sa fi lasat casa, frati .... si sa nu ia insutit acum ... iar in vecul ce va sa vina: viata vesnica" (Marcu 10:30) "Dar acum, izbaviti fiind de pacat ..... aveti roada voastra spre sfintire, iar SFARSITUL, VIATA VESNICA." ( Romani 6:22) Viata vesnica este legata de momentul revenirii Domnului si INVIERII. Faptul ca, in unele versete, se foloseste timpul prezent ("are viata vesnica") arata ca acest dar il ai pus deoparte si-l vei primi la INVIERE, in ziua de apoi (Ioan 6:40). Despre INVIERE si MOSTENIREA VIETII VESNICE se poate discuta mult. Dar, nu avem ce discuta despre nemurirea celui mort. Dupa cum se vede, incercati sa dati argumente despre aceasta teorie bizara dar veniti tot cu versete care vorbesc despre INVIERE. Este si normal. Viata vesnica vine dupa "trecerea de la moarte la viata", adica dupa INVIERE (stiu ca va este nesuferit acest cuvant).. P.S. Nu are rost sa comentez si faptul ca faci confuzie intre trecerea la alta viata, in urma botezului si mostenirea vietii vesnice. P.S. 2. Poate nu ai observat, dar ai inceput sa vorbesti cu mortii (mare pacat). Vasilescu65 a murit. A fost asasinat. Sau, ai observat de e mai comod sa dai replici cuiva care nu-ti poate raspunde. |
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
1 invierea ca trecerea de la pacat la o viata sfanta 2. invierea trupurilor, cand sufletele si trupurile vor fi iarasi una. Biblia vorbeste despre ambele, dar binenteles ca nu te-ai obosit sa deschizi si sa citesti link -ul asta fiindu-ti mai draga sa reciti papagliceste prostiile care te-a invatat pastorul. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Greu narav. Si ca sa poti stramba intelegearea Sf. Scripturi, intentionat ai ocolit: Citat:
Cat de stupid poti fi ca sa nu VEZI ca aici se vorbeste de o inviere la modul prezent. Asta deja e orbire delibrata. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
P.S. Nu are rost sa comentez si faptul ca faci confuzie intre trecerea la alta viata, in urma botezului si mostenirea vietii vesnice.[/quote]
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 13.03.2015 at 20:04:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dumnezeu l-a facut pe om din tarana pamantului si i-a suflat in nari SUFLARE DE VIATA (ruach) si omul s-a facut astfel un SUFLET VIU (nephes)."(Facerea 2:7). "Suflet" este omul insusi (una din semnificatiile scripturistice). Ex: "Iar sufletele (nephes) care au intrat cu Iacov in Egipt...au fost de toate saizecisisase, afara de femeile fiilor lui Iacov"(Facerea 46:26). "Fii lui Iosof, nascuti in Egipt, erau de toti noua suflete (nephes). Deci, toate sufletele (nephes) din casa lui Iacov, care au venit cu el in Egipt, au fost saptezecisicinci"(Facerea 46:27). Vezi: "Suflete"(nephes) = persoane, oamenii insisi. Ceea ce se duce la Dumnezeu, cand omul moare, este SUFLAREA DE VIATA (ruach). "pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a fost si pana nu se intoarce duhul (suflarea de viata - este folosit termenul ebraic "ruach") care l-a dat"(Eclesiastul 12:7) La Dumnezeu nu se duce o fantoma ci se duce suflarea de viata pe care El a dat-o. Faptul ca in unele traduceri termenul "ruach" (suflare de viata) este tradus tot cu "suflet"(lucru gresit) sporeste confuzia, pentru cei care cred in fantome. P.S. Un raspuns asemanator a mai dat si "vasilescu65", dar a disparut (si raspunsul si vasilescu - pacat de munculita, trebuia lasat macar raspunsul). Last edited by vasilache65; 13.03.2015 at 20:25:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Ho,
Opreste-te cu poezia din manualul adventist de indoctrinare a prostului si fa un efort si pune gandirea la contributie. Pune matalutza si rumega Coloseni 2:12,13 si cand ai sa fii in stare sa vii cu o interpretare care sa se potriveasca pe calapodul doctrinei voastre aiuristice, sa-mi zici si mie. Chiar sunt curios cum o dati cotita si de data asta. Ca mai am si altele. Daca nu reusesti, suna un pastor. Daca nici el nu se descurca (m-as mira sa o faca ca si el saracu', tot dupa manual e instruit) macar fa efortul sa taci.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 13.03.2015 at 20:35:17. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Deci asa iti scuzi tu minciuna? Citat:
Nu, ci ca esti altul (nu conteaza ce nume are in buletin) care ai mai fost pe aici (si banat) si continui sa repeti ca nu e asa desi ai fost dat de gol cu varf si indesat. Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Alin, nu poți acuza un nume pseudonim de minciună. De ce nu înțelegi? Ce-i așa greu?
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|