Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2015, 16:53:46
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nene Igor, la ce cunostinte ai, poti sa ne faci putin si teologia minciunii?

Adica sa ne spui in ce imprejurari un bun crestin poate sa minta?
Teologia minciunii? Da, e foarte frumoasă. Îmi amintesc de ea. Când am descoperit-o la Sfinții Părinți și în Patericul Egiptean.
Cred că o știi și tu, dacă ai terminat teologia.

Ai voie să minți și să te mântuiești prin asta, când salvezi viața unui om sau îți salvezi ție viața.
Dar aici e foarte subțire, spun Sfinții Părinți, că atunci când minți, tăgăduind sau nerecunoscând credința, lepădându-te de ea, ca să-ți salvezi viața, te-ai osândit. Ești apostat, în loc să iei plată de Sfânt Martir. Pentru necredința ta, te-ai îndoit și ai lepădat credința, ești vrednic de iad și osândit. Devi mai rău ca un ateu, pentru că ai știu și n-ai făcut.

Deci din Pateric, mai știi la Avva Alonie, cuvântul al 4-lea :) și mai e la un Avvă, nu-mi mai amintesc exact de unde, când vine un tâlhar și-i cere să-l ajute, și Avva, îl ascunde sub masa Sfântului Altar, și vine poliția, îi spune: Avvo, ai văzut un tâlhar? Zice Avva: am văzut! A luato în direcția aia... :) Și pleacă polițiștii și tâlharul de sub masă, își schimbă viața, se călugărește și devine ucenicul Avvei.

Ce frumoase sunt: discernământul, dreapta socotință și trezvia :) și ce groaznică și teribilă e hobotnicia și fanatismul : (

Of, of...

Iertare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 16:56:11.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 17:13:33
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Igore, macar atata spune-ne: poza de la profilul tau e poza ta ? Nu de alta, dar ma pot duce la Mall, imi fac o poza cu Emilian Botos (ma gandesc ca nu o sa ma refuze), il intreb daca are un frate geaman si lamurim problema...
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 17:18:59
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Gata. Hai la magazin. Vii? Faci o poză cu Emilian, poate sunt și eu pe acolo, să vorbim, mi-ar face tare mare bucurie.
Dar vezi să fie tura lui. Că nu lucrează doar el acolo.

Despre poză, e confidențial a cui e. Un prostovan, tăvălug :) năstrușnic...

Ai grijă de tine. Și nu mai sta în erezie, te atenționez din nou.

Și pune Sfinte Icoane, în fiecare încăpere a casei tale, ca să biruiești mai ușor ispitele, și să te mântuiești.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.03.2015 at 17:31:53.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 18:54:09
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Barsaumas !

Mulțumesc pentru cuvinte, frățior iubit. Mai jignit profund, dar te iert.

Spune-mi doar atât: și Hristos a fost un lătrău confesional, un activist?

Sfinții Apostoli, au fost ei oare lătrăi confesionali și activiști?

Sfinții Martiri, Sfinții Părinți, la Sfintele Sinoade Ecumenice, nu sunt ei oare lătrăi confesionali și activiști?

Dacă astăzi îți mărturisești și îți aperi credința, chiar cu prețul vieții și al sângelui, conform Bibliei, ești numit lătrău confesional și activist ?

Mărturisire și apărare, fără să atingi pe nimeni cu nici un fir de păr, că dacă îi atingi integritatea umană, fizic, devii și ești fanatic și terorist, cum sunt pe bună dreptate "romano-catolicii", prin inchiziție și cruciade, criminalii cei mai abominabili din întreaga istorie a omenirii de la Adam. Care încă și astăzi mai ucid oameni.

Toți "romano-catolicii" sunt oameni blestemați de Dumnezeu.
Pentru că știu, cunosc și acceptă. Chiar dacă au fapte de oameni sfinți. Și ateii pot avea fapte bune de sfinți.

Au ucis popoarele aztecilor, mayașilor, prin conquiztadori, și prin inchiziție, pentru a le lua aurul, mii și mii de alți oameni din Europa, și din Orient, au jefuit și au prădat peste tot pe unde au mers și nimeni nu trage la răspundere nici până în ziua de azi?

Și-au jefuit și pe proprii cavaleri cruciați și le-au confiscat toate averile! Barsaumas! Ești bine? Mă îngrijorez pentru tine.

Pentru Holocaustul ce l-au militat, în decursul istoriei? Ba mai sunt luați și de buni... Cât de orb să fi, să nu acuzi faptele lor blestemate?

Deci despre ei nu spui nimic, Barsaumas? Spune! Doar de noi, cei câțiva care ridicăm glasul și strigăm pe bună dreptate?

Nu am atacat pe nimeni, atacuri la persoană, dar am fost atacat de "romano-catolici", precum bine vezi și tu. Integritatea mea de ființă umană, mi-a fost atacată. De cei din neamul criminalilor. Precum vezi. La mine acasă. Pe un form Ortodox (!!!) INCREDIBIL...

Până acolo pot coborâ în hăurile de întuneric toți cei care sunt în neamul "catolicesc" franco-latin, criminal și blestemat.

Și totuși, îi iubesc așa cum sunt ei... Și mi-aș da și viața pentru oricare dintre ei...

Răspunde-mi te rog, Barsaumas!

Aștept răspuns !
Eu detest activismul pro-cauza/credinta, ORICARE ar fi acea cauza/credință. Daca Mihnea si Mihai ar fi fost niste propagandisti cu stilul tau, i-as fi tratat la fel. Pur si simplu, fug de etichetare/inregimentare. O vad ca pe o lipsire de libertate. Cred ca un ortodox, dar unul sceptic, rece, neimplicat si eclesiofug, chiar daca mi-am sters "ortodox" de la profil. Asta, ca sa iti raspund si sa iti fie si tie clar. Si nu mai porcai in halul asta pe catolici. Am prieteni personali printre ei, care mi-au facut mult bine la nevoie.

Last edited by Barsaumas; 13.03.2015 at 18:57:46.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 19:49:44
vasilache65 vasilache65 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.03.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Ia uite ce frumos zice Sf. Scriptura:

Ioan 5:24

s-a mutat de la moarte la viață.
Intr-adevar, foarte frumos zice Scriptura. Numai ca zice despre INVIERE, nicidecum despre nemurirea celui mort (partea aceea constienta si plina de simtiri - exact ca omul in viata).

Ce intelegi ca este trecerea de la moarte la viata? Intelegi altceva decat INVIERE?

Cat priveste momentul cand vom avea parte de viata vesnica, este bine sa citim mai mult din ce ne spune Domnul Iisus Hristos, in aceeasi Evanghelie:

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi INVIA in ziua de apoi" (Ioan 6:40)

"Lucrati .... pentru viata vesnica pe care v-o va da Fiul" (Ioan 6:27).

"cei neprihaniti vor merge in viata vesnica" (Matei 25:46)

"nu este nimeni care sa fi lasat casa, frati .... si sa nu ia insutit acum ... iar in vecul ce va sa vina: viata vesnica" (Marcu 10:30)

"Dar acum, izbaviti fiind de pacat ..... aveti roada voastra spre sfintire, iar SFARSITUL, VIATA VESNICA." ( Romani 6:22)

Viata vesnica este legata de momentul revenirii Domnului si INVIERII. Faptul ca, in unele versete, se foloseste timpul prezent ("are viata vesnica") arata ca acest dar il ai pus deoparte si-l vei primi la INVIERE, in ziua de apoi (Ioan 6:40).

Despre INVIERE si MOSTENIREA VIETII VESNICE se poate discuta mult. Dar, nu avem ce discuta despre nemurirea celui mort. Dupa cum se vede, incercati sa dati argumente despre aceasta teorie bizara dar veniti tot cu versete care vorbesc despre INVIERE. Este si normal. Viata vesnica vine dupa "trecerea de la moarte la viata", adica dupa INVIERE (stiu ca va este nesuferit acest cuvant)..

P.S. Nu are rost sa comentez si faptul ca faci confuzie intre trecerea la alta viata, in urma botezului si mostenirea vietii vesnice.

P.S. 2. Poate nu ai observat, dar ai inceput sa vorbesti cu mortii (mare pacat). Vasilescu65 a murit. A fost asasinat. Sau, ai observat de e mai comod sa dai replici cuiva care nu-ti poate raspunde.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 19:58:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasilache65 Vezi mesajul
Intr-adevar, foarte frumos zice Scriptura. Numai ca zice despre INVIERE, nicidecum despre nemurirea celui mort (partea aceea constienta si plina de simtiri - exact ca omul in viata).
Ce am dat eu, contrazice exact teoria elaborata de tine pe baza versetelor care le-ai dat tu de la Iezechel cap. 18 in favoarea "mortalitatii" sufletului.

Citat:
Ce intelegi ca este trecerea de la moarte la viata? Intelegi altceva decat INVIERE?
Exista:
1 invierea ca trecerea de la pacat la o viata sfanta
2. invierea trupurilor, cand sufletele si trupurile vor fi iarasi una.

Biblia vorbeste despre ambele, dar binenteles ca nu te-ai obosit sa deschizi si sa citesti link -ul asta fiindu-ti mai draga sa reciti papagliceste prostiile care te-a invatat pastorul.

Citat:
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica; si Eu il voi INVIA in ziua de apoi" (Ioan 6:40)
Asta e al doilea fel de inviere.

Citat:
"Lucrati .... pentru viata vesnica pe care v-o va da Fiul" (Ioan 6:27).
Aici poate fi vorba de ambele.

Citat:
"cei neprihaniti vor merge in viata vesnica" (Matei 25:46)
La fel.

Citat:
"nu este nimeni care sa fi lasat casa, frati .... si sa nu ia insutit acum ... iar in vecul ce va sa vina: viata vesnica" (Marcu 10:30)
Al doilea fel.

Citat:
"Dar acum, izbaviti fiind de pacat ..... aveti roada voastra spre sfintire, iar SFARSITUL, VIATA VESNICA." ( Romani 6:22)
Al doilea fel.

Citat:
Viata vesnica este legata de momentul revenirii Domnului si INVIERII. Faptul ca, in unele versete, se foloseste timpul prezent ("are viata vesnica") arata ca acest dar il ai pus deoparte si-l vei primi la INVIERE, in ziua de apoi (Ioan 6:40).
Vezi cum pui de la tine sa rastalmacesti Scriptura?
Greu narav.

Si ca sa poti stramba intelegearea Sf. Scripturi, intentionat ai ocolit:

Citat:
12. Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credința în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți.
13. Iar pe voi care erați morți, în fărădelegile și în netăierea împrejur a trupului vostru, v-a făcut vii, împreună cu Sine, iertându-ne toate greșealele;
Col cap. 2

Cat de stupid poti fi ca sa nu VEZI ca aici se vorbeste de o inviere la modul prezent.

Asta deja e orbire delibrata.

Citat:
Despre INVIERE si MOSTENIREA VIETII VESNICE se poate discuta mult. Dar, nu avem ce discuta despre nemurirea celui mort.
Cel "mort" este trup si suflet iar ca tot unitar intr-adevar nu mai este pana la Inviere.

Citat:
Dupa cum se vede, incercati sa dati argumente despre aceasta teorie bizara
Bizara pentru ignoranti straini de traditia crestina si apostolica.

Citat:
dar veniti tot cu versete care vorbesc despre INVIERE. Este si normal. Viata vesnica vine dupa "trecerea de la moarte la viata", adica dupa INVIERE
Pai da, cum altfel ai putea intelege stramb decat ocolind citatele care nu iti sunt pe plac, cum am aratat mai sus?

Citat:
(stiu ca va este nesuferit acest cuvant)..
Dar stiu ca faci pe prostul/victima la modul cel mai jenant.

P.S. Nu are rost sa comentez si faptul ca faci confuzie intre trecerea la alta viata, in urma botezului si mostenirea vietii vesnice.[/quote]

Last edited by AlinB; 13.03.2015 at 20:04:33.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 20:22:37
vasilache65 vasilache65 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.03.2015
Implicit

Citat:

Spune-mi, până la înviere, unde sunt sufletele?

Adică suflarea de viață a lui Dumnezeu e muritoare?
Ai atins, fara sa vrei, un punct sensibil. "Suflet" si "suflare de viata" sunt doua lucruri total distincte, pe care tu le confunzi si nu le intelegi semnificatia.

"Dumnezeu l-a facut pe om din tarana pamantului si i-a suflat in nari SUFLARE DE VIATA (ruach) si omul s-a facut astfel un SUFLET VIU (nephes)."(Facerea 2:7).

"Suflet" este omul insusi (una din semnificatiile scripturistice).

Ex: "Iar sufletele (nephes) care au intrat cu Iacov in Egipt...au fost de toate saizecisisase, afara de femeile fiilor lui Iacov"(Facerea 46:26).
"Fii lui Iosof, nascuti in Egipt, erau de toti noua suflete (nephes). Deci, toate sufletele (nephes) din casa lui Iacov, care au venit cu el in Egipt, au fost saptezecisicinci"(Facerea 46:27).

Vezi: "Suflete"(nephes) = persoane, oamenii insisi.

Ceea ce se duce la Dumnezeu, cand omul moare, este SUFLAREA DE VIATA (ruach).

"pana nu se intoarce tarana in pamant, cum a fost si pana nu se intoarce duhul (suflarea de viata - este folosit termenul ebraic "ruach") care l-a dat"(Eclesiastul 12:7)

La Dumnezeu nu se duce o fantoma ci se duce suflarea de viata pe care El a dat-o. Faptul ca in unele traduceri termenul "ruach" (suflare de viata) este tradus tot cu "suflet"(lucru gresit) sporeste confuzia, pentru cei care cred in fantome.

P.S. Un raspuns asemanator a mai dat si "vasilescu65", dar a disparut (si raspunsul si vasilescu - pacat de munculita, trebuia lasat macar raspunsul).

Last edited by vasilache65; 13.03.2015 at 20:25:32.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 20:29:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Ho,

Opreste-te cu poezia din manualul adventist de indoctrinare a prostului si fa un efort si pune gandirea la contributie.

Pune matalutza si rumega Coloseni 2:12,13 si cand ai sa fii in stare sa vii cu o interpretare care sa se potriveasca pe calapodul doctrinei voastre aiuristice, sa-mi zici si mie.

Chiar sunt curios cum o dati cotita si de data asta.

Ca mai am si altele.

Daca nu reusesti, suna un pastor.

Daca nici el nu se descurca (m-as mira sa o faca ca si el saracu', tot dupa manual e instruit) macar fa efortul sa taci.

Last edited by AlinB; 13.03.2015 at 20:35:17.
Reply With Quote
Vechi 13.03.2015, 20:34:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Alin B., însăși pseudonimele noastre, toate, ale numelor noastre, aici pe forum, SUNT O MINCIUNĂ. Ale tuturor. Nu pot fi dovedite, chiar dacă au nume ce par reale. Doar dacă se scanează și se postează buletinul, și hai să fim serioși cine și de ce ar face așa ceva?
Ce vorbe rasucite si realitate rastalmacita invatati sa practic de la sectarii care ii "combati" cu atata ravna.

Deci asa iti scuzi tu minciuna?

Citat:
Un pseudonim rămâne un psesudonim, și nu poate fi acuzat de minciună, nimeni care vorbește ceva din viața lui privată, personală, fiind sub un pseudonim, e corect ce spun?
Pai te-o acuzat cineva ca pseudonimul tau nu e numele real?

Nu, ci ca esti altul (nu conteaza ce nume are in buletin) care ai mai fost pe aici (si banat) si continui sa repeti ca nu e asa desi ai fost dat de gol cu varf si indesat.

Citat:
Acum înțelegi, frățior drag ?
Da, inteleg viclenia, "dragule".

Citat:
Repet, nu contează numele, e pseudonim, iar în viața reală, e altceva, e Taina Persoanei, subiect teologic, dogmatic și patristic.
Si cand ti-ai dat nume si prenume tot "pseudonim" este sau atunci e pe bune?

Citat:
Deci, reține, e important ce spui, când o spui, ce scop ai când spui ceva! Înțelegi? Scopul. Țelul. Și felul. Trăirea. Iubirea sau ura.
Aha, deci poti sa si minti, grosier, flagrant, penibil, daca e din iubire, nu?
Vechi 13.03.2015, 20:36:41
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Alin, nu poți acuza un nume pseudonim de minciună. De ce nu înțelegi? Ce-i așa greu?

Biblia
Reply With Quote
Răspunde