Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.10.2016, 13:46:59
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Bună hrană ți-ai ales, crincrin. Mulțumim că o împarți cu noi!
Vechi 20.10.2016, 14:02:55
crincrin crincrin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2016
Implicit

Cu drag! Dar din Dar, ca sa ajungem in Rai! :)
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 14:17:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Simplu, corect, expresiv, mestesugit chiar... Si cand ma gandesc ca traieste printre frantuji...
Multumesc, frate, pentru frumoasele dumitale cuvinte. Daca e perfect adevarat ca o scriere ingrijita adesea (desi nu intotdeauna) este marca unor frumoase insusiri launtrice, la fel de adevarat este ca ea insasi cizeleaza interiorul. "Stilul este omul", dupa cum spunea un neasemuit filosof si matematician crestin frantuzit. Legatura dintre fond si forma e mereu reciproca. Sau "biunivoca", ar fi spus acelasi Pascal. Ma straduiesc sa ma exprim si in franceza la fel de ingrijit si ma doare sa vad ca frumoasa limba a lui Molliere este la fel de stalcita de nevredici urmasi ai Romei pe cat e de stalcita limba romana de rai si de fameni.
Si, ca sa nu imi dezmint frantuzirea, iata si un citat clasic din Boileau, teoreticianul clasicismului. Il reproduc in franceza, fiindca traducerea si-ar pierde din haz:
"Ce qui se conçoit bien s'énonce clairement, et les mots pour le dire arrivent aisément".

A bon entendeur, salut!

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 20.10.2016 at 14:19:57.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 17:45:03
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Pentru întărirea Bisericii (cea puțină și mică, mereu prigonită, dar Preafrumoasă, Ortodoxia) și apărarea ei împotriva oricărui eres - fiindcă orice eres, e aducător de iad :

Așa șoptește Duhul Sfânt, prin Biserică, tuturor oamenilor de pe pământ :

1. Eu sunt vița cea adevărată și Tatăl Meu este lucrătorul.
2. Orice mlădiță care nu aduce roadă întru Mine, El o taie; și orice mlădiță care aduce roadă, El o curățește, ca mai multă roadă să aducă.
3. Acum voi sunteți curați, pentru cuvântul pe care vi l-am spus.
4. Rămâneți în Mine și Eu în voi. Precum mlădița nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi, dacă nu rămâneți în Mine.
5. Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic.
6. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard.
7. Dacă rămâneți întru Mine și cuvintele Mele rămân în voi, cereți ceea ce voiți și se va da vouă.
8. Întru aceasta a fost slăvit Tatăl Meu, ca să aduceți roadă multă și să vă faceți ucenici ai Mei.
9. Precum M-a iubit pe Mine Tatăl, așa v-am iubit și Eu pe voi; rămâneți întru iubirea Mea.
10. Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne întru iubirea Mea după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu și rămân întru iubirea Lui.
11. Acestea vi le-am spus, ca bucuria Mea să fie în voi și ca bucuria voastră să fie deplină.
12. Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
13. Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi.
14. Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc.
15. De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.
16. Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu.
17. Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul.
18. Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
19. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.
20. Aduceți-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.
21. Iar toate acestea le vor face vouă din cauza numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.
22. De n-aș fi venit și nu le-aș fi vorbit, păcat nu ar avea; dar acum n-au cuvânt de dezvinovățire pentru păcatul lor.
23. Cel ce Mă urăște pe Mine, urăște și pe Tatăl Meu.
24. De nu aș fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a făcut păcat nu ar avea; dar acum M-au și văzut și M-au urât și pe Mine și pe Tatăl Meu.
25. Dar (aceasta), ca să se împlinească cuvântul cel scris în Legea lor: "M-au urât pe nedrept".
26. Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.
27. Și voi mărturisiți, pentru că de la început sunteți cu Mine. - Ioan 15.

și:

1. A treia oară vin la voi. În gura a doi sau trei martori va sta tot cuvântul.
2. Am spus dinainte și spun iarăși dinainte, ca atunci când am fost de față a doua oară, și acum, nefiind de față, scriu celor ce au păcătuit înainte și tuturor celorlalți că, de voi veni iarăși, nu voi cruța,
3. De vreme ce voi căutați dovadă că Hristos grăiește întru mine, Care nu este slab față de voi, ci puternic în voi.
4. Căci, deși a fost răstignit din slăbiciune, din puterea lui Dumnezeu este însă viu. Și noi suntem slabi întru El, dar vom fi împreună cu El, din puterea lui Dumnezeu față de voi.
5. Cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în credință; încercați-vă pe voi înșivă. Sau nu vă cunoașteți voi singuri bine că Hristos Iisus este întru voi? Afară numai dacă nu sunteți netrebnici.
6. Nădăjduiesc însă că veți cunoaște că noi nu suntem netrebnici.
7. Și ne rugăm lui Dumnezeu ca să nu săvârșiți voi nici un rău, nu ca să ne arătăm noi încercați, ci pentru ca voi să faceți binele, iar noi să fim ca niște netrebnici.
8. Căci împotriva adevărului n-avem nici o putere; avem pentru adevăr.
9. Căci ne bucurăm când noi suntem slabi, iar voi sunteți tari. Aceasta și cerem în rugăciunea noastră: desăvârșirea voastră.
10. Pentru aceea vă scriu acestea, nefiind de față, ca atunci, când voi fi de față, să nu cutez cu asprime, după puterea pe care mi-a dat-o Domnul spre zidire, iar nu spre dărâmare.
11. Deci, fraților, bucurați-vă! Desăvârșiți-vă, mângâiați-vă, fiți uniți în cuget, trăiți în pace și Dumnezeul dragostei și al păcii va fi cu voi.
12. Îmbrățișați-vă unii pe alții cu sărutare sfântă. Sfinții toți vă îmbrățișează.
13. Harul Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toți!
- 2 Corinteni 13.

Cu invitații la tâlcuirile Sfântului Ioan Gură de Aur și Sfântului Chiril al Alexandriei.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.10.2016 at 18:16:55.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 21:05:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Bine frate, te cred. Si ma rog pentru tine ca sa duci la bun sfarsit calvarul de a-ti insusi corect frumoasa limba romana.
O sa vezi, dupa ce inveti bine sa vorbesti si sa scrii romaneste, ca pana si rugaciunile or sa ti se para mai frumoase, mai usoare, mai cu miez...
Ma bucur sa vad ca tu erai ingrijorat pentru limba romana, eu ma gandisem ca e doar rautate, ca de obicei. De cate ori te-ai chinuit tu sa-mi gasesti un nod in papura? De fiecare data cand mi-ai spus ca as fi gresit un cuvant ti-am aratat (inclusiv cu dex-ul) ca e corect ce am spus eu si tu te inseli. De fiecare data. Nu-ti adunci aminte, ultima data, cand m-ai apostrofat ca am gresit sensul unui cuvant si ti-am aratat ca te inseli, ti-am si spus ca sper sa incetezi, dar nu cred ca o sa treaca mult timp pana cand o te apuce iar.
Acum, desi ti-am aratat ca de 15 ori am scris cuvantul corect pe forum, tu o tii tot pe a ta. Doare la mandrie sa spui ca te-ai inselat sau ca ai exagerat. Arata-mi, te rog, mesajele (din cele multe pe care le-am scris) din care reiese ca eu n-as stii sa vorbesc sau sa scriu romaneste. Sau vrei doar sa ma denigrezi. Stii ca fariseii se chinuiau tot impul sa-I gaseasca o greseala, oricat de mica, lui Iisus.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 21:12:42
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Hai, măi, fraților, nu mai fiți copii! (Oare n-am pus prea multe virgule?)
Vechi 20.10.2016, 21:17:46
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu-ti adunci aminte,

Citat:
Arata-mi, te rog, mesajele (din cele multe pe care le-am scris) din care reiese ca eu n-as stii sa vorbesc sau sa scriu romaneste.
Citat:
Stii ca fariseii se chinuiau tot impul sa-I gaseasca o greseala, oricat de mica, lui Iisus.
Nu-ti adunci tu aminte, Cataline, dar ai facut tot impul greseli.....

A, si, nu uita ca nu esti Iisus.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 22:08:58
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Am pus 2 capitole din Noul Testament, temelii. Sora "crincrin" a pus și ea unul extraordinar, iar ei încă se ceartă... Au timp, chef, dispoziție, dorință... de ceartă...

Și-atunci să nu te călugărești? Și-încă cum. S-a răcit dragostea... Blândețea... Nu ne pasă cu adevărat de celălalt... De suferința lui... De Domnul...

Doamne... miluiește...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 22:09:28
Senior Member

Implicit

Citat:
(dai mereu explicatii, ca si cum ai vrea sa iti pastrezi o imagine impecabila - dar asta nu e decat slava desarta, sa ma ierti...)
Asta mi-a placut cel mai mult, de aceea am selectat-o. Sa vedem ce s-a intamplat chiar pe topicul asta, ca tu esti cel care ai scris o gramada de mesaje pana acum. Nu stiu daca ai urmarit topicul, la un moment dat a aparut un user (acelasi, intotdeauna), care parea exaltat ca a gasit o greseala in mesajul meu si care s-a apucat sa se autodelecteze cu ironii ieftine. Nu i-am raspuns si am corectat doar mesajul. Ma uit a doua zi, vad ca userul e tot in verva. Daca doreai, intr-adevar, sa semnalezi o greseala o puteai face si simplu, fara bataie de joc, asa cum face orice om normal. Abia dupa acea ti-am raspuns, desi evit sa am dialoguri cu tine. Tu ai mai scris apoi vreo trei mesaje, cu sfaturi, explicatii si povete.
Ca sa nu mai fii ingrijorat pentru mine din aceasta cauza, trebuie sa-ti spun ca eu las intentionat mesajele asa cum le scriu prima data. Asa m-am gandit eu ca ar fi bine, ca sa nu epatez, sa nu-mi creasca mandria. Am vazut ca unii scriu mesaje ca sa epateze, sa caute laude, sa-si cultive mandria (cuvinte academice, filozofari pompoase). Mi-am amintit ca parintele Cleopa zicea "nu fa tu" si de aceea las mesajele asa.
In incheiere, nu doresc sa dialoghez cu tine, mi-ai face o bucurie daca nu mi-ai mai adresa mesaje, ca sa nu-mi pierd timpul sa-ti raspund si sa dau explicatii la toate lucrurile fara rost pe are le gasesti. Nu ai vazut ca nu-ti scriu niciodata mesaje si ma feresc sa-ti raspund? Ingrijeste-te de problemele tale, eu am vazut pana acum ce fel de om esti. Daca vad ca devii un om bun, sa macar te straduiesti, cu cea mai mare placere. Altfel nu, in niciun caz, chiar daca pe mine m-ai lauda si cu altii te porti urat.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2016, 22:41:16
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Nu-ti adunci tu aminte, Cataline, dar ai facut tot impul greseli.....
A, si, nu uita ca nu esti Iisus.
Eu imi aduc aminte, se pare ca tu nu-ti aduci (sau nu vrei). La o discutie despre evolutionism, suparat ca eu nu accept teoria, ai fost primul care mi-a spus ca as avea greseli gramaticale si ca, din aceasta cauza, as fi limitat intelectual (deci tu ai fost si mai si, daca tot vrei sa dezgropi mortii). Eu ti-am demonstrat atunci ca toate acuzatii erau false, erau vreo patru sau cinci cuvinte/expresii analizate. Tu erai cel care gresea, desi ma acuzasei pe mine.
P.S 1. Sper ca ti-ai dat seama ca discutam de greseli gramaticale, nu de alt gen.
2. Uite ce ai scris tu: "ai facut tot impul greseli." Ar fi o pierdere de timp si o lipsa de caracter sa inceapa cineva sa faca o tragedie din asta si sa scrie zeci de mesaje ca ai uitat o litera (mai mult, sa-ti spuna ca nu stii sa scrii romaneste). Ma tem ca si tu esti unul dintre cei ce ar fi facut asta, daca ar fi uitat altcineva "t"-ul.

Last edited by catalin2; 20.10.2016 at 22:47:41.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03