![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirean:
Omul liber este cel care nu-și vinde libertatea nici pe bani, nici pe femei, nici pe vin, nici pe slavă. Omul liber este cel care nu se mai teme de moarte, nici pentru sine, nici pentru apropiații săi. Omul liber, în concepția creștină, este un om postum. Omul liber, ca și Ulise al lui Homer, generalul chefalenilor, poate fi aruncat gol într-un oraș străin și nu se pierde, deoarece, în loc de haine, este îmbrăcat cu virtute. El are întotdeauna toată averea sa cu sine, cărând-o pe spatele inimii, ca un melc care își duce casa. Aceasta este o bogăție care nu trezește invidie, Crucea lui Hristos, povara pe care a dus-o Dumnezeu pe drumul Golgotei, pentru a-l elibera pe om din robia păcatului și a morții. Libertatea înseamnă să nu ai motive să fugi de Dumnezeu. Omul acela liber este corogeanu. Este imbracat in virtuti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
cred ca ratiunea lui ii cam libera si umbla dezlegata ca nu cred sa fi fost acasa cand a decis ca in loc de medicamente sa administreze niste tehnici dubioase
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu comentez privarea de hrana sau apa, desi stiu sigur ca nu a fost asa, insa e cel putin ciudat ca si tu si mirean credeti ca sunteti singurii care au urmarit cu atentie procesul... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spui de rugaciune??? In ce carte a BOR se spune ca pt a te ruga sau a face un Sf.Maslu imobilizezi un om pe cruce si nu ii dai mancare? Cartile bisericesti fac referire la demonizati, dar prevad clar ca, daca exista suspiciuni de boli psihice, jnu se ia in calcul tratarea bolii ca "demonizare". Inca ceva...eu nu stau in afara BOR. Am asistat personal la slujbe pt demonizati (am spus asta si mai sus). Dar nicaieri nu am vazut atata barbarie, la slujba aveau acces si credinciosii, iar cel considerat demonizat nu era legat... Cat despre proces...te invit la urmatoarea infatisare (recursul), care cred ca va fi tot la Curtea de Apel Alba. Vom putea discuta acolo mai multe... PS: nu mai scoate informatiile din context - referirea de care te "agati" tu, cea cu sufocarea, a fost explicata... PPS esti mai inteleapta decat Sf. Sinod?nu de alta dat vad ca continui sa ii iei apararea lui Corogeanu desi a fost condamnat de BOR si de Justitie PPS Faci parte din BOR? Esti din Romania? |
|
|||
|
|||
![]()
Hello, hello, hai sa te lamuresc ca ai cam multe intrebari:
Da, sunt din BOR, deci Romania, sunt ultima dintre ortodocsi in ce priveste intelepciunea, nu contest decizia Sinodului, am inteles contextul in care a fost luata, insa: Nu cred ca s-a savarsit o crima, poate ca neascultare, neglijenta, insa nu una care sa produca moartea Irinei. Nu cred ca fata a murit de foame. Nu sunt de acord cu legarea, acoperirea gurii, privarea de hrana (daca s-a facut asta), categoric nu. Insa nici nu cred ca toate astea au provocat decesul, ci cauze medicale, mai clar, de natura respiratorie. Ma deranjeaza felul cum osandesti niste oameni fara sa cunosti toate amanuntele, pt ca poti sa crezi ce vrei, dar...nu cunosti totul. Nu stii decat ce s-a facut public, in felul in care s-a facut public. Nu ii iau apararea lui Corogeanu, desi sunt cam multi care ii iau apararea (ar trebui sa te puna asta pe ganduri cand il numesti criminal). Stiu persoane care au fost prezente la tot ce s-a intamplat acolo, si chiar de curand cineva in care am incredere mi-a confirmat tot ce am stiut dinainte despre caz. Cred ca te-ar surprinde mult sa afli ca un membru al Sf. Sinod cunoaste si a marturisit un alt adevar decat acesta cu care te bati fratia ta in piept ca il detii. Dar vei afla asta la Judecata. Si as vrea sa fac o mentiune: justitia l-a condamnat pe Corogeanu nu pt omor, asa cum au vrut unii, si cum sustii ca ar fi savarsit, ci pt o infractiune destul de marunta. Deci daca nu cumva te crezi tu mai intelept decat instanta de judecata, multumeste-te cu concluziile acestea si nu mai judeca tu personal nici nu osandi, nici nu mai folosi cuvinte grele precum: "crima", caci Dumnezeu care I-a daruit Har lui Corogeanu la hirotonie este deasupra tuturor. Ca nu cumva sa fii judecat si osandit dupa masura ingaduintei tale! Domnul sa ne dea smerenie, curatie si ascultare! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
COMUNICAT DE PRESA TANACU | TANACU | Stiri, actualitati, anunturi | 50 | 15.01.2011 16:00:37 |
Cazul Ungheni | PadreCory | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 15 | 22.05.2008 12:13:01 |
cazul tanacu | crypo | Din Vechiul Testament | 3 | 06.04.2008 15:06:52 |
Cazul Seraphim Rose si altii | veilur | Intamplari adevarate | 15 | 14.12.2007 22:38:12 |
|