Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2010, 11:59:05
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
ce-ai baiatule? ce vii cu fel si fel de acuze? nici nu iti mai raspund, eu zic una tu incepi sa acuzi ca am ceva cu BO, de unde ai tras concluzia asta?
esti cumva ortodox?daca da imi cer scuze,daca nu tot asa,imi cer scuze,bine?
Vechi 29.06.2010, 12:08:25
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
Poti face fapte bune si sa traiesti in pacat. In cazul asta ce se intampla?

Ce se intampla simplu:Taina Spovedaniei si Taina Impartasaniei si Liturghia,n-a ce mai zici.Aceste Taine dumnezeiesti si cu aceasta slujbe sunt singure,aproape singurele leacuri pentru sufletul.
deci dupa cum tu afirmi, faptele bune nu iti ajuta daca nu duci si o viata curata inaintea lui Dumnezeu. Spovedania implica renuntarea la pacatul pe care il marturisesti. Nu ma spovedesc acum si dupa ce am iesit din biserica fac acelasi lucru. Hristos cand ierta pe cineva zicea "du-te si nu mai pacatui".
Vechi 29.06.2010, 12:18:52
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
deci dupa cum tu afirmi, faptele bune nu iti ajuta daca nu duci si o viata curata inaintea lui Dumnezeu. Spovedania implica renuntarea la pacatul pe care il marturisesti. Nu ma spovedesc acum si dupa ce am iesit din biserica fac acelasi lucru. Hristos cand ierta pe cineva zicea "du-te si nu mai pacatui".
Mai exista alt ceva post si rugaciune de asta ce spui?dar ideea cu care a venit cu topicul anterior este ca nu ne place ca si cineva sa batjocoreaca pe Sfintii Marturisitori de credinta a lui Iisus Hristos este ca ei au murit pana la ulitma varsare de sange pentru Hristos.Tu nu ai face la fel?ca si eu te intreb ca multi ne cam iau in radere pe prietenii Domnului.Dar daca esti cu ai alaturi de sau citesti o sa veti cati de multi sau jerfit pentru credinta lor,dar acum sunt sus si se bucura impreuna cu Domnul Iisus Hristos cu Maica Domnului,cu toti Sfintii Parinti.
Vechi 29.06.2010, 12:20:44
Banned

Implicit

Citat:
esti cumva ortodox?daca da imi cer scuze,daca nu tot asa,imi cer scuze,bine?
nu conteaza dc sunt ortodox sau nu, ideea era ca atacul tau efectiv nu-si avea motiv, m-ai jignit pe degeaba.
Dar te iert pentru ca ti-ai cerut scuze.
Vechi 29.06.2010, 12:27:28
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai exista alt ceva post si rugaciune de asta ce spui?dar ideea cu care a venit cu topicul anterior este ca nu ne place ca si cineva sa batjocoreaca pe Sfintii Marturisitori de credinta a lui Iisus Hristos este ca ei au murit pana la ulitma varsare de sange pentru Hristos.Tu nu ai face la fel?ca si eu te intreb ca multi ne cam iau in radere pe prietenii Domnului.Dar daca esti cu ai alaturi de sau citesti o sa veti cati de multi sau jerfit pentru credinta lor,dar acum sunt sus si se bucura impreuna cu Domnul Iisus Hristos cu Maica Domnului,cu toti Sfintii Parinti.
cand citesc sau aud o zi a unui sfant martiri care sia dat viata ma intristezi,dar cand aud ca ei sunt in cer ma bucur ca au scapat si de ziua de azi cum e.Dar ma rog si lor sa ne ierte pe toti ca nu neam tinut credinta cum trebuie,ca au aparut multe probleme:lucruri materiale de ce facem azi.Credema sunt vii in cer cu suflet si iubitori de oameni.
Vechi 29.06.2010, 12:29:29
Banned

Implicit

Citat:
da nu ia batjocorit nimeni, afirmatia mea facea referire la faptul ca noi nu putem fi mantuiti pe baza trairii lor ci pe baza trairii noastre. Dumnezeu cand ne va judeca nu ne va judeca in functie de cum a trait un Sfant Parinte ci ne va judeca in functie de cum am trait noi. Asta nu inseamna ca marturia lor nu e importanta si ca martirajul lor nu a lasat o marturie de-a lungul istoriei.
Vechi 29.06.2010, 12:30:30
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir

de ex:
Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir
"Du-te și pe Lie vei birui și pe Hristos vei mărturisi!"
VIAȚA SF. DUMITRU IZVORATORUL DE MIR
Sfantul Mare Mucenic Dimitrie a trait pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian Galeriu (284- 311) si era fiul voievodului cetatii Tesalonicului, botezat in taina de parintii sai, de frica cruntelor prigoane impotriva crestinilor. Si il invatau parintii in camara cea ascunsa a palatului lor toate tainele sfintei credinte, luminandu-i cunostinta despre Domnul nostru Iisus Hristos, precum si milostenia cea catre saraci, savarsind, adica, faceri de bine, celor ce trebuiau. Si asa, Dimitrie a cunoscut adevarul din cuvintele parintilor sai, dar, mai ales, a inceput a lucra intr-insul darul lui Dumnezeu. Si tanarul crestea cu anii si cu intelepciunea, urcand ca pe o scara, din putere in putere. Si, ajungand la varsta cea mai desavarsita, parintii lui s-au dus din vremelnica viata, lasand pe tanarul Dimitrie mostenitor nu numai al multor averi, ci si al bunului lor nume.

Deci, Maximian imparatul, auzind de moartea voievodului Tesalonicului, a chemat la dansul pe fiul acestuia si, cunoscandu-i intelepciunea, l-a facut voievod in locul tatalui sau. Si a fast primit Sfantul cu mare cinste de cetateni, iar el carmuia cu multa vrednicie poporul, propovaduind pe fata dreapta credinta si aducand pe multi la Hristos.

Deci, nu dupa multa vreme, a cunoscut imparatul ca voievodul Dimitrie este crestin si s-a maniat foarte. Drept aceea, intorcandu-se biruitor dintr-un razboi cu scitii, Maximian a poruncit sa se faca praznice in fiecare cetate, in cinstea zeilor, si a venit imparatul si la Tesalonic. Si, Dimitrie fiind intrebat, de sunt adevarate cele auzite despre dansul, a raspuns cu indrazneala, marturisind ca este crestin si a defaimat inchinarea paganeasca. Si indata, imparatul a poruncit sa-l inchida in temnita, pana la incheierea jocurilor in cinstea venirii sale.

Si se bucura imparatul, mai ales, vazand pe un luptator vestit. Lie, vandal de neam, inalt, puternic si infricosator la chip, ca se lupta cu cei viteji si-i ucidca, aruncandu-i in sulite. Deci, era acolo un tanar crestin, anume Nestor, cunoscut Sfantului Dimitrie. Accsta, vazand pe Lie ucigand fara crutare pe oameni, mai cu seama pe crestini, s-a aprins de ravna. Si vrand sa se lupte cu Lie a alergat la Sfantul, in temnita, cerand de la dansul rugaciuni si binecuvantare ca sa-l poata birui pe acel ucigas de oameni. Si, insemnandu-l cu semnul crucii pe frunte, Sfantul i-a zis: "Du-te si pe Lie vei birui si pe Hristos vei marturisi!"

Deci, intrand in lupta cu Lie, Nestor a strigat: "Dumnezeul lui Dimitrie, ajuta-mi!" Si indata, trantandu-l jos pe Lie, l-a omorat. Si s-a intristat imparatul de moartea lui Lie. Afland insa ca Sfantul Dimitrie este cel care l-a indemnat pe Nestor sa se lupte cu Lie, imparatul a trimis ostasi, poruncindu-le sa-l strapunga cu sulitele pe Sfantul, in temnita, ca a fost pricina mortii lui Lie. Si aceasta, facandu-se indata, marele Dimitrie si-a dat sufletul in mainile lui Dumnezcu. Si s-au facut la moastele lui multe minuni si prea slavite tamaduiri. Tot atunci, din porunca imparatului, s-a taiat capul si Sfantului Nestor.
Vechi 29.06.2010, 12:37:57
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
da nu ia batjocorit nimeni, afirmatia mea facea referire la faptul ca noi nu putem fi mantuiti pe baza trairii lor ci pe baza trairii noastre. Dumnezeu cand ne va judeca nu ne va judeca in functie de cum a trait un Sfant Parinte ci ne va judeca in functie de cum am trait noi. Asta nu inseamna ca marturia lor nu e importanta si ca martirajul lor nu a lasat o marturie de-a lungul istoriei.
nu tu,dar ceilalti,ba da si-au aratat ceva ei,ne-au aratat fiecare parte este sa ne tinem tot timpul credinta in Iisus Hristos,ca putem sa si postim,ca ei siau facut in catacombe Liturghii,sau inchinat icoanelor ascunsi de frica de romani,trebuie sa facem cu au facut Iisus Hristos si Sfintii dupa urmele lor,sa facem ce au facut si ei nu esti acord?Da asa e cu Judecata,dar ne Iisus spune noua in Matei despre Judecata cum va fi.
Vechi 29.06.2010, 12:39:50
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
ba da prietene,au marturisit tot timpul citeste citatele lor daca gasesti anumite marturisii,bine?:)
Vechi 29.06.2010, 12:41:03
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
nu ai vazut pe topic ce sa scris depre Sfintii?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42