Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2007, 17:22:20
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Ai spus lucruri adevarate, in sensul ca: intr-adevar, s-au petrecut niste lucruri chinuitoare pentru fata, eu nu am negat asta, aceste practici nu se incadreaza in canoanele bisericii, de aia am si spus intr-un post anterior ca inteleg contextul in care a reactionat Sf. Sinod asa cum a facut-o.
Eu insa nu consider nici ca moartea a fost exclusiv una patologica, dar nici nu cred ca s-a datorat chinurilor!
Nu am vazut un schizofrenic care sa devina agresiv in toate formele in prezenta sfinteniilor, si nici sa-i treaca criza imediat dupa, acesta intruneste mai degraba conditiile unei prezente demonice.
Spitalul care a externat-o pe fata topita de foame, drogata si intr-o stare de nerecunoscut nu a fost tras la raspundere, adica putem intelege de ce se comporta personalul medical cu pacientii fara bani precum cu animalele, insa nu putem intelege de ce au luat-o Corogeanu si maicile pe acea nefericita din spital si au facut ceea ce stiau ei sa faca, asa cum s-au priceput (si aici putem discuta de greselile lor), adica rugaciuni.
In plus, eu nu mai decat un lucru: suntem mai buni decat Corogeanu si maicile respective? Avem dreptul sa-i numim criminali? Eu nu consider ca avem acest drept!
Vechi 08.10.2007, 17:24:45
jenica
Guest

Implicit

Deja am ajuns la exasperare cu acest subiect! Fratilor, eu sunt de loc din Husi! Acuma na, ca v-am dezvaluit:) Deci stiu ca: o fi avut si corogeanu o parte din vina dar cea mai mare vina a fost a lui IPS Corneliu care a negat, a MINTIT, a hulit un slujitor al episcopiei sale! Pe cand Hristos NU a alungat pe Iuda cand L-a tradat, NU a hulit pe cei care Il rastigneau, ci a spus "Parinte iarta lor ca nu stiu ce fac". Ce era daca IPS Corneliu ( nu va mai legati de IPS Ioachim era BOLNAV IN ACEEA PERIOADA) spunea asa, da a gresit il vom judeca in fata Sfantului Sinod! Ceea ce s-a debitat pe la tv, nu e adevarat decat in parte! Stiti voi ce a facut din sfanta noastra episcopie? Stiti voi ce fel de pastor este? Eu stiu! NU DE LA TV! Ci pentru ca am cantat la calugaria, hirotonia lui! Sunt sigura ca voi avea mari probleme acum dar!! nu mai pot rabda sa vad cum acuzati un om nefiind in cunostinta de cauza! Personal IL CUNOSC si pe Silvan cel care a urmat lui Corogeanu, intelegeti? Nu mai vorbiti despre ceea ce stiti de la TELEVIZOR! IPS Daniel, actualmente Patriarh stia de toata povestea si a intrezis preotilor sa vorbeasca! Corogeanu este un SACRIFICAT! daca a gresit cu ceva, a gresit si va plati ptr asta, dar NU ii mai aruncati in spate toata vina! Si incetati sa mai judecati voi ceea ce se CUVINE SA JUDECE HRISTOS! Te temi Mirene ca va ramane nejudecat? Atubnci mai bine emrgi frate tu in scaunul Judecatorului si "ucide-i" pe toti! Este lipsa de smerenie si respect sa judeci un om care nici macar nu poate sa se apere..daca ar aparea corogeanu aici pe forum si te-ar intreba privindu-te in ochi: cu ce te-am suparat de ma judeci atat de tare? ce ai raspunde????
Vechi 08.10.2007, 17:36:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de marilena12
Si de cand ma rog aceasta lipsire "legala" de libertate este prevazuta in Codul Penal? Ca doar nu vorbesti pentru prosti, te refereai la lipsirea de libertate care constituie infractiune!
Las-o balta mirene, devii penibil in stradania ta de a demonstra cum toti sunt in inselare, numai tu esti in adevar...
Lipsirea de libertate in mod ilegal este prezentata in Art. 189 CP.
Exista o forma simpla a infractiunii (alin 1) si opt agravante (alin. 2-5).

Zic sa mai studiezi CP..:).

Cred ca tu devii penibila in incercarea de a demonstra ca chiar stii despre ce vorbesti...

Hai ca m-ai impresionat pana la lacrimi! Deci nu te-ai referit la alt fel de lipsire de libertate decat cea care este prin sine o infractiune, nu? Pai atunci inseamna ca nu mai era cazul sa specifici pentru nimeni ca este si "ilegala". Daca ai fi citit postarea mea, ai fi priceput de ce nu e cazul sa te exprimi la modul "lipsire ilegala de libertate". A inteles toata lumea ca vorbeai despre o infractiune. Insa poate ai crezut ca ai de-a face cu lume mai nescolita, si ca ar putea cineva sa creada ca preotul a arestat-o cumva pe Cornici. In acest caz...iertaciune!!! Multumim pt consiliere! Desi e simplu pt tot poporul sa dea o cautare pe google...

P.S. Da-mi voie sa imi pastrez parerile si sa continui sa cred ca judeci si osandesti ba chiar ca te contrazici: initial ai sustinut ca preotul este criminal si ca a omorat o femeie, apoi ai intors-o si ai sustinut ca lipsirea de libertate este o infractiune grava! Ei bine, abia aici ai dreptate, ma bucur ca ai schimbat incadrarea faptei! Tot e ceva.

Pt cine este interesat si de alta parere:
http://www.nistea.com/dosare-ortodoxe/manastirea-tanacu-preotul-daniel/cazul-tanacu-monahul-balan.htm
Vechi 08.10.2007, 17:37:16
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
"Eu insa nu consider nici ca moartea a fost exclusiv una patologica, dar nici nu cred ca s-a datorat chinurilor!"

Dupa tine, care a fost cauza mortii?

"Nu am vazut un schizofrenic care sa devina agresiv in toate formele in prezenta sfinteniilor, si nici sa-i treaca criza imediat dupa, acesta intruneste mai degraba conditiile unei prezente demonice".

Soro, te iau cu mine la sectia de "veseli" de la Bagdasar din Bucuresti (cunoscut ca spitalul 9) sa vezi cum fac unii schizofrenici care nu-si iau tratmentul? Ai ramane surprinsa ce "demonizati" vezi acolo, si ce repede ies "demonii" dupa ce iau tratamentuil...
Unde sunt mentionate conditiile unei prezente demonice?

"Spitalul care a externat-o pe fata topita de foame, drogata si intr-o stare de nerecunoscut nu a fost tras la raspundere, adica putem intelege de ce se comporta personalul medical cu pacientii fara bani precum cu animalele, insa nu putem intelege de ce au luat-o Corogeanu si maicile pe acea nefericita din spital si au facut ceea ce stiau ei sa faca, asa cum s-au priceput (si aici putem discuta de greselile lor), adica rugaciuni"

In spital primise tratement pt. schizofrenie, tratament pe care isi facea efectul. Corogeanu i-a interzis sa mai ia acest tratment. Daca era slabita, precum zici, nu trebuie sa o hraneasca? Si nu putea, dupa ce o hranea sa o duca la o slujba in acord cu canoanele (Maslu, Acatist, Liturghie etc.). Unde este vorbas de o slujba in care o persoana este imobilizata pe cruce?
Vechi 08.10.2007, 17:43:39
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Hai ca m-ai impresionat pana la lacrimi! Deci nu te-ai referit la alt fel de lipsire de libertate decat cea care este prin sine o infractiune, nu? Pai atunci inseamna ca nu mai era cazul sa specifici pentru nimeni ca este si "ilegala". Daca ai fi citit postarea mea, ai fi priceput de ce nu e cazul sa te exprimi la modul "lipsire ilegala de libertate". A inteles toata lumea ca vorbeai despre o infractiune. Insa poate ai crezut ca ai de-a face cu lume mai nescolita, si ca ar putea cineva sa creada ca preotul a arestat-o cumva pe Cornici. In acest caz...iertaciune!!! Multumim pt consiliere! Desi e simplu pt tot poporul sa dea o cautare pe google...

P.S. Da-mi voie sa imi pastrez parerile si sa continui sa cred ca judeci si osandesti ba chiar ca te contrazici: initial ai sustinut ca preotul este criminal si ca a omorat o femeie, apoi ai intors-o si ai sustinut ca lipsirea de libertate este o infractiune grava! Ei bine, abia aici ai dreptate, ma bucur ca ai schimbat incadrarea faptei! Tot e ceva.
Soro, eu ti-am dat denumirea exacta a infractiunii, asa cum se afla ea scrisa in Codul Penal. cauta si o sa vezi ca nu am gresit.

Personal, consider ca Corogeanu este un criminal, chiar daca fapta lui nu a fost intentionata.

Oficial, incadrarea juridica este "Lipsirea de libertate in mod ilegal" (189 CP).

Eu zic sa citesti, pe langa CP (crede-ma faptul ca ai un procuror in casa nu suplineste studiul personal) si postarile anterioare, toate.
Asta te-at scuti de acuzatiile penibile la adresa me din ultimele postari.

Inca ceva...poti gasi si pe google cele expuse de mine, si se confirma ca nu am gresit!
Vechi 08.10.2007, 17:52:06
Senior Member

Implicit

Frate, fostul spital nr. 9 este spitalul "Dr. Alexandru Obregia din Sos. Berceni! Bagdasar este spital de neurologie.
Si sa-ti spun un lucru: am lucrat cu persoane cu boli psihice chiar in acest spital! Au acolo preot care merge cu anafora si agheazma la ei, si nu am auzit sa faca vreunul urat. In schimb, am vazut demonizati care fac foarte rau in biserica. Si sa nu-mi spuna careva ca sunt de fapt schizofrenici carora li se refuza tratamentul!
Tu faci ce faci, absolvi pe toti ceilalti care au avut obligatia de a o ingriji pe Irina, de vina, si arunci noroiul tot in spatele monahilor!
Nu a spus nimeni ca nu trebuia hranita la manastire, ca doar de cand se dusese acolo (de buna voie, ia aminte!) nu rabdase de foame! Si chestia cu privarea de hrana in scopul de a posti nu tine, pt ca oricine stie ca postul este o chestiune de alegere personala nu impusa dinafara!
Vechi 08.10.2007, 17:56:39
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

adica daca unul se agita la spital e bolnav psihic si daca te agiti in manastire esti demonizat si fac cei de acolo ce pot si se pricep Mai precis niste rugaciuni....Da asa e tehnica pe la unele manastiri daca nu stai de buna voie la "rugaciuni" le leaga?

Probabil ca prin criminal se intelege exlusiv cineva care face un omor calificat si cu intentie. Stiu un caz cu un barbat care intr-o cearta cu o femeie a lovit-o ( in fapt i-a tras o palma) acesta a cazut, s-a lovit f rau la cap si a murit. familia femeii l-a numit (pe drept ) criminal desi el nu intentionase acest lucru.

Una e sa fii ingaduitor, cu dragoste fata de cel ce a savarsit un pacat etc dar cand acela constientizeaza. Adica tu stii ca a gresit si in bunatatea inimii ilierti, il privesti cu ingaduinta Dar in aceasta situatie se distortioneaza intratat adevarul ca mai ajungi sa plangi de mila pe Corogeanu care e "sacrificat". ZE cam viu pentru un sacrificat nu?
Vechi 08.10.2007, 17:57:56
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

pai de la spital a pelcat pe picoare nu ca de la manastire cu ele inainte
Vechi 08.10.2007, 18:22:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
pai de la spital a pelcat pe picoare nu ca de la manastire cu ele inainte
Pai nu stiu cat de vertical mergea la externare, au am auzit ca era in stare destul de rea, si apoi nici de la manastire nu a plecat moarta!
Ai vazut vreodata un indracit? Eu faceam doar o comparatie a manifestarilor in apropierea celor sfinte, ca putea sora Irina sa fie si bolnava psihic si demonizata, nu? Ca daca era numai bolnava psihic de ce s-ar fi linistit dupa slujbe? Mai ales ca nu mai primea tratament...
Ai spus un lucru corect: ar fi bine sa nu judecam ca ucidere si sa osandim inaintea celor in drept, din ce motive vrei tu: din dragoste pentru semenii nostri, din frica de Dumnezeu, ca poate ne pripim, poate vina lor nu este atat de mare cum credem, poate ca nu se cade sa-i judecam nicicum...
Mie imi pare teribil de rau de fata aia sarmana, insa si de ei imi pare rau, pt ca stiu ca ce s-a intamplat a fost o tragedie care poate avea multi factori favorizanti, si nu doar in manastirea Tanacu.
Si mai este un lucru pe care nu il inteleg: poti depune voturile monahale si apoi sa fii dat afara din calugarie? Cum oare? Monahii depun voturile in fata lui Dumnezeu sau in fata Sinodului? Starea de monah o poate cineva lua de la cel care a fost tuns, s-a lepadat de lume si a primit al doilea botez?
Sau harul de la hirotonie il poate lua altcineva in afara lui Dumnezeu care l-a dat?
Cum se afla manastirea in afara canoanelor? P.S. Corneliu stia acest lucru? Cum a functionat atata vreme acest lacas de cult in episcopia sa, cum au luat binecuvantare toate maicile, cine l-a hirotonit pe Corogeanu daca nu intrunea conditiile?
Cum de au fost toate bune si frumoase si imediat dupa tragedie, s-au transformat toti in necanonici, fara studii, fara binecuvantare, in afara ascultarii, si pedepsiti cu maximum de pedeapsa- caterisirea, fara a se face o prapadita de ancheta din partea bisericii? Adica toti ceilalti care apartin clerului intra in Consistoriul bisericesc si sunt judecati dupa canoane, iar ei nu; i-au lasat pe mainile mascatilor ca pe ucigasii de rand, fara a mai sti cineva din biserica ca si acestia sunt slujitorii bisericii. Si mai zicem ca vor altii sa defaime biserica! Sa ma ierte Dumnezeu pe mine ca sunt patimasa si pacatoasa, si sa intelepteasca pe cei care sunt pusi in asemenea situatii!
Vechi 08.10.2007, 18:31:02
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu faci ce faci, absolvi pe toti ceilalti care au avut obligatia de a o ingriji pe Irina, de vina, si arunci noroiul tot in spatele monahilor!
Pai cum mai spunea cineva, de la spital a plecat vie, de la Corogeanu moarta (sau aproape). Unde arunc eu in monahi? Soro, am prieteni calugari si il compatimesc pe Corogeanu pentru mandria lui care l-a dus unde l-a dus...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
COMUNICAT DE PRESA TANACU TANACU Stiri, actualitati, anunturi 50 15.01.2011 16:00:37
Cazul Ungheni PadreCory Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 15 22.05.2008 12:13:01
cazul tanacu crypo Din Vechiul Testament 3 06.04.2008 15:06:52
Cazul Seraphim Rose si altii veilur Intamplari adevarate 15 14.12.2007 22:38:12