![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Ferciti cei ce plang,ca aceia se vor mangaia"(Mat.5,4)
"[...]Lasa darul tau acolo,inaintea altarului,si mergi intai si impaca-te cu fratele tau si apoi,venind,adu darul tau."(Mat.5 vers.24)
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|||
|
|||
![]()
,,Și, sculându-se în mijlocul lor, arhiereul L-a întrebat pe Iisus, zicând: Nu răspunzi nimic la tot ce mărturisesc împotriva Ta aceștia? Iar El tăcea și nu răspundea nimic. Iarăși L-a întrebat arhiereul și I-a zis: Ești tu Hristosul, Fiul Celui binecuvântat? Iar Iisus a zis: Eu sunt și veți vedea pe Fiul Omului șezând de-a dreapta Celui Atotputernic și venind pe norii cerului." (Marcu 14:60-62)
,,Și Pilat a ieșit iarăși afară și le-a zis: Iată vi-L aduc pe El afară, ca să știți că nu găsesc în El nici o vină.Deci a ieșit Iisus afară, purtând cununa de spini și mantia purpurie. Și le-a zis Pilat: Iată Omul!" (Ioan 19:4-5) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
||||
|
||||
![]()
''Iar Iisus zicea:Parinte,iarta-le lor ca nu stiu ce fac[...]"(Luca 23,vers 34)
"[...]Lasa darul tau acolo,inaintea altarului,si mergi intai si impaca-te cu fratele tau si apoi,venind,adu darul tau."(Mat.5 vers.24) spusa de Domnul Iisus catre noi pacatosii :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O seara placuta Andrei si fie ca Cel de Sus sa fie mereu alaturi de noi toti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
„Si lasandu-i, a iesit afara din cetate la Betania, si noaptea a ramas acolo. Dimineata, a doua zi, pe cand se intorcea in cetate, a flamanzit;
Si vazand un smochin langa cale, S-a dus la el, dar n-a gasit nimic in el decat numai frunze, si a zis lui: De acum inainte sa nu mai fie rod din tine in veac! Si smochinul s-a uscat indata. Vazand aceasta, ucenicii s-au minunat, zicand: Cum s-a uscat smochinul indata?” Așa trebuie să fie și creștinul ca smochinul! (Așa ne învață CLD) Asta înseamnă că Domnul l-a iubit pe smochinul fără roade. Căci iată că nu dădea roade pentru burtă nici măcar pentru burta lui Dumnezeu, și era și ascultător căci imediat s-a uscat... Așa trebuie să facă și Monahul, să dea roade de ascultare, și nu pentru lăcomie... Dar voi ați înțeles că l-a blestemat că nu i-a satisfăcut Domnului lăcomia ori foamea? Și că l-ar fi ispitit cu nfrunze mari și frumoase? Păi Domnul s-a dus să caute dacă nu cumva dădea și rod n-ainte de vreme... deci dacă nu cumva era un arbore șerpesc ce lucrează pentru burta trecătorilor... dar negăsind rod în el, l-a întărit în Credință... și acesta ascultând până a doua zi a trecut de pe pămînt la CER. Cam așa ca Mădălina Manole. Sau ca Fata Morgana... Fata Lugojana. Dar ceva tot greșea smochinul? Că l-a și mustrat sau cum cred unii că l-a blestemat! Last edited by vsovivi; 23.07.2010 at 10:48:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci ce nu era pe placul Domnului atunci când l-a văzut El de departe pe vicleanul smochin?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu era vorba de plac sau neplac...El era Dumnezeu, motiv pentru care stia ca acel smochin nu are rod si stiind asta nu ar fi fost absurd sa-l pedepseasca? Scopul nu a fost pedeapsa ci invatatura pentru ucenici. La aceasta pilda se substituie pacatul...Dumnezeu nu te pedepseste ca esti pacatos, ar fi absurd...ci pentru ca nu-ti recunosti pacatul.
|
|||
|
|||
![]()
Eu citatul acesta il am in minte mereu spre luminarea mea si aflarea Adevarului.
''Eu sunt Calea,Adevarul si Viata'' ''Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine'' |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Luca 13 Versetul 21 | Fratziorul | Din Noul Testament | 14 | 11.11.2009 22:28:37 |
Versetul care ne invata sa ne smerim | cristiboss56 | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 11.11.2009 22:23:38 |
Versetul zilei | Daniela-Iulia | Din Noul Testament | 1 | 13.05.2009 09:22:30 |
|