Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 21:15:11
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Eu consider ca s-a ratacit deja, Doriana. Iarta-ma, dar asta simt
Dumnezeu nu-l va lasa, de dragul tau. Am aceasta incredere.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.05.2010, 21:19:59
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Dumnezeu nu-l va lasa, de dragul tau. Am aceasta incredere.
Si eu la fel. Multumesc oricum.
Asa cum am mai spus si tu si penticostalulmantuit sunteti niste penticostali cu mult bun simt (ceea ce eu nu prea am acazia sa vad). Chiar daca ne mai ciondanim in pareri, am o impresie buna despre voi doi (atat, asta nu implica toti penti)...
Vechi 08.05.2010, 21:22:30
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Sectantii sunt ca niste animale de prada, la fel ca vrajitorii; merg mai ales la persoanele naive, sau mai ales in perioadele cand omul este mai sensibil si emotiv, sa-l inhate si sa faca proziletism.Asa fac si vrajitoarele pe strazi.Pe care il vede mai sensibil si mai naiv sare cu gura pe el sa-l pacaleasca.Si asa fac toti inselatorii.Aceasta este maniera lor si lucratura lor.
Vechi 08.05.2010, 21:26:40
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Daca aveai o comunitate ortodoxa sau prieteni ortodocsi practicanti, nu ai fi ajuns la ei... Tie asta ti-a lipsit si au stiut cand sa prinda un nou suflet...
Si eu credeam, si am mai citit apoi si marturii ale unor fosti NP, ca aceste culte NP exact pe acest aspect pun accent, incearca sa il implice pe credincios cat de mult se poate in activitatile comunitatii, ii ocupa aproape tot timpul, si il distanteaza in acelasi timp aproape total de restul societatii, in consecinta oricaruia dintre acestia cred ca i-ar veni foarte greu sa mai iasa din aceste comunitati in principal sociale, pentru ca odata desprinsi din ele, cred ca intrevad, si li se si induce sentimentul ca s-ar simti nesiguri, singuri, parasiti, fara sprijin, si fara prieteni.
Vechi 08.05.2010, 21:33:55
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Si eu credeam, si am mai citit apoi si marturii ale unor fosti NP, ca aceste culte NP exact pe acest aspect pun accent, incearca sa il implice pe credincios cat de mult se poate in activitatile comunitatii, ii ocupa aproape tot timpul, si il distanteaza in acelasi timp aproape total de restul societatii, in consecinta oricaruia dintre acestia cred ca i-ar veni foarte greu sa mai iasa din aceste comunitati in principal sociale, pentru ca odata desprinsi din ele, cred ca intrevad, si li se si induce sentimentul ca s-ar simti nesiguri, singuri, parasiti, fara sprijin, si fara prieteni.
Da, Andrusca, asa este! O colega de camera la facultate a aderat la adeventisti tocmai pentru ca nu avea prieteni cand venise in Iasi, ea fiind din Republica Moldova Si imi amintesc ca era mereu ocupata cu tot felul de activitati si foarte mult s-a instrainat de familia ei, de parinti... nici nu se mai ducea pe acasa trist!
Vechi 08.05.2010, 21:36:07
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Mie ce intentionezi sa imi raspandesti? Consideri ca ai avea ceva sa imi raspandesti, ce nu a fost raspandit inainte de initiativa ta, sau a cultului tau?
In nici un caz nu fac cu tine prozelitism, Doamne fereste, nu ma cred atat de competent.

Cu tine am conversat pentru ca ai pus multe intrebari, ai atacat cu floreta incercand sa strapungi armura adversarului...
Sunt o multime de oameni cautatori de adevar care doresc sa primeasca indrumare. Tu afirmi ca Adevarul il cunosti, de ce as mai cauta sa ti-L descopar tie?

Citat:
Consideri ca as avea ce sa simt in plus acolo, sau ca as avea acolo ce gasi mai mult decat se poate afla in Biserica Ortodoxa, sau nu?
In mod ABSOLUT nu cred ca in Biserica Penticostala ai gasi ceva mai mult decat poti gasi in Biserica Ortodoxa.
Tot ce ai putea gasi mai valoros la penticostali este cunoasterea lui Dumnezeu. Ceva mai sus de atat nu exista.
Dar pe Dumnezeu, in toata frumusetea Lui il poti gasi si la ortodocsi.

Citat:
Dar de ce m-ai sfatuit sa trec si pe la Biserica ta, ca e frumos si acolo?
Pentru ca tu te crezi smechera. M-ai intrebat: „asta inseamna ca ar trebui sa trec la penticostali?”, dorind sa imi intinzi o cursa, cel putin asa am crezut eu. Ti-am raspuns:
1. Daca esti ortodoxa practicanta ramai acolo,
2. Daca esti nepracticanta, cauta-L pe Dumnezeu la ortodocsi,
3. Daca nu vrei sa mergi la ortodocsi vino la penticostali ca-i fain si pe aici.
Adica ce ar fi fost corect sa-ti raspund, „nu veni la noi ca aici e ca la Socola...doar psihopati si demonizati.”
A, si asta ar fi fost un raspuns, dar nu mi-a trecut atunci prin cap.

Citat:
Biserica Ortodoxa e luminata?
Biserica Ortodoxa are Lumina Evangheliei. Are in spate o lunga istorie in care oameni sfinti au luptat pentru a pastra credinta in granitele ei corecte.

Are si unele manifestari si practici particulare care par ciudate pentru un observator neavizat.
Mai are si unele aspecte care trebuiesc schimbate.
Dar chestiile astea sunt valabile pentru fiecare denominatie.
Citat:
Ortodocsii sunt luminati?
Unii da altii nu.
1. Exista un nucleu de credinciosi care il cunosc pe Dumnezeu si duc o viata sfanta. Unii dintre ei sunt si aici pe forum. Pentru mine este o onoare sa conversez cu ei si sa fiu in partasia lor. (chiar daca unii ma considera lup)
2. Exista marea masa de credinciosi care nu prea au habar ce inseamna sa fii crestin. Nu prea citesc Biblia si alte carti sfinte, nu prea merg la biserica, asa, la Paste si, daca fac mari eforturi, la Craciun.
3. Mai sunt unii ( putini ) care sunt dusi rau de acasa.

Citat:
Ce intentionezi sa ne aduci noua, prin aceste dialoguri?
Nu stiu daca as putea aduce ceva. Mai mult imi apar credinta. Se spun multe prostii pe aici despre penticostali.
Prezint un penticostal sanatos la cap. Adica...„mai exista si dintr-astia”, cam asta e mesajul meu.
Vechi 08.05.2010, 21:42:31
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Da, Andrusca, asa este! O colega de camera la facultate a aderat la adeventisti tocmai pentru ca nu avea prieteni cand venise in Iasi, ea fiind din Republica Moldova Si imi amintesc ca era mereu ocupata cu tot felul de activitati si foarte mult s-a instrainat de familia ei, de parinti... nici nu se mai ducea pe acasa trist!
Uneori ai impresia ca sunt niste robotei, de fapt asistenta sociala - medic+consultatie+medicamente gratuite - este unul dintre motivele pentru care multi isi declara simpatia, sa spun asa.
Vechi 08.05.2010, 21:53:53
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
In nici un caz nu fac cu tine prozelitism, Doamne fereste, nu ma cred atat de competent.

Cu tine am conversat pentru ca ai pus multe intrebari, ai atacat cu floreta incercand sa strapungi armura adversarului...
Sunt o multime de oameni cautatori de adevar care doresc sa primeasca indrumare. Tu afirmi ca Adevarul il cunosti, de ce as mai cauta sa ti-L descopar tie?

In mod ABSOLUT nu cred ca in Biserica Penticostala ai gasi ceva mai mult decat poti gasi in Biserica Ortodoxa.
Tot ce ai putea gasi mai valoros la penticostali este cunoasterea lui Dumnezeu. Ceva mai sus de atat nu exista.
Dar pe Dumnezeu, in toata frumusetea Lui il poti gasi si la ortodocsi.

Pentru ca tu te crezi smechera. M-ai intrebat: „asta inseamna ca ar trebui sa trec la penticostali?”, dorind sa imi intinzi o cursa, cel putin asa am crezut eu. Ti-am raspuns:
1. Daca esti ortodoxa practicanta ramai acolo,
2. Daca esti nepracticanta, cauta-L pe Dumnezeu la ortodocsi,
3. Daca nu vrei sa mergi la ortodocsi vino la penticostali ca-i fain si pe aici.
Adica ce ar fi fost corect sa-ti raspund, „nu veni la noi ca aici e ca la Socola...doar psihopati si demonizati.”
A, si asta ar fi fost un raspuns, dar nu mi-a trecut atunci prin cap.

Biserica Ortodoxa are Lumina Evangheliei. Are in spate o lunga istorie in care oameni sfinti au luptat pentru a pastra credinta in granitele ei corecte.

Are si unele manifestari si practici particulare care par ciudate pentru un observator neavizat.
Mai are si unele aspecte care trebuiesc schimbate.
Dar chestiile astea sunt valabile pentru fiecare denominatie.

Unii da altii nu.
1. Exista un nucleu de credinciosi care il cunosc pe Dumnezeu si duc o viata sfanta. Unii dintre ei sunt si aici pe forum. Pentru mine este o onoare sa conversez cu ei si sa fiu in partasia lor. (chiar daca unii ma considera lup)
2. Exista marea masa de credinciosi care nu prea au habar ce inseamna sa fii crestin. Nu prea citesc Biblia si alte carti sfinte, nu prea merg la biserica, asa, la Paste si, daca fac mari eforturi, la Craciun.
3. Mai sunt unii ( putini ) care sunt dusi rau de acasa.

Nu stiu daca as putea aduce ceva. Mai mult imi apar credinta. Se spun multe prostii pe aici despre penticostali.
Prezint un penticostal sanatos la cap. Adica...„mai exista si dintr-astia”, cam asta e mesajul meu.
Da, am inceput sa citesc raspunsurile tale, intai cu ochii putin mijiti a scepticism legat de ceea ma asteptam sa citesc, dar ochii s-au dez mijit treptat, pe alocuri au devenit mijiti la loc...dar totusi in final sunt mari, si zic acum ca o concluzie (care tie iti va pica bine... stiu!desi vad si ceva blana de lup, un colt...2, dar merge totusi )... " Da...mai exista si dintr-astia!"
Vechi 08.05.2010, 21:57:07
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
Ce va mai place "sfanta barfa" si minciuna!

La adventistii sunt initiate unele activitati (proiecte). Fiecare isi alege, dupa cum se simte capabil si dupa cum il mana Duhul, sa participe la o activitate. Nimeni nu este obligat cu nimic. Principiul libertatii este un principiu divin, si este respectat.

Cat despre instrainarea de parinti, asta este o alta mare minciuna. Personal, inainte nu ma intelegeam prea bine cu parintii (in special cu mama). De cand m-am apropiat de Dumnezeu, viata mea s-a schimbat in bine in multe privinte, inclusiv in relatia deosebita pe care o am acum cu parintii ( care sunt ortodocsi ).
Vechi 08.05.2010, 22:18:00
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Ce va mai place "sfanta barfa" si minciuna!

La adventistii sunt initiate unele activitati (proiecte). Fiecare isi alege, dupa cum se simte capabil si dupa cum il mana Duhul, sa participe la o activitate. Nimeni nu este obligat cu nimic. Principiul libertatii este un principiu divin, si este respectat.

Cat despre instrainarea de parinti, asta este o alta mare minciuna. Personal, inainte nu ma intelegeam prea bine cu parintii (in special cu mama). De cand m-am apropiat de Dumnezeu, viata mea s-a schimbat in bine in multe privinte, inclusiv in relatia deosebita pe care o am acum cu parintii ( care sunt ortodocsi ).
Taci dracu` de aurolac.. Daca nu cunosti in mod personal cazul nu vorbi...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10