Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2007, 13:13:35
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jenica
Mai Mirean tu ai vazut vreodata un demonizat?? Eu DA!! nu mai judeca frate opreste-te!!
Si eu am vazut un demonizat Marii duhovnici, ca si canoanele BOR, ca si profesorii de prin Facultatile de Teologie, recomanda o cercetare atenta a celor care ar putea fi "demonizati". In caz ca acestia au boli psihice, se anuleaza "diagnosticul" demonizarii. Iar in acest caz femeia avea o boala psihica diagnosticata si se comporta normal luand medicamente. Deci era o boala fizica. Consider tratamentul aplicat de Corogeanu ca fiind inadecvat, si cu atat mai mult necanonic. nu judec, expun fapte. Ai ratiune, deci trage concluziile.
Vechi 09.10.2007, 13:14:59
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de marilena12
Ai mai spus asta Mirean, si nu te-am contrazis, insa in primele declaratii tot maicile au spus ca nu primea mancare, nu ca nu ar fi vrut sa-i dea, nu exclud sa se fi schimbat ceva in declaratii pe parcurs.
Maicile au spus ca cerea "apa, gogoasa, macar o lingura de fasole"...
Vechi 09.10.2007, 13:17:07
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai atunci cum s-a calmat frate de cateva ori, fara nici un alt tratament in afara rugaciunilor? Daca era bolnava si-atat, se calma fara tratament?
Pai in spital s-a calmat cu medicamente si totul era OK. Dupa ce s-a intalnit cu Corogeanu, acesta i-a spus sa renunte la tratament. Femeia s-a conformat si, normal, s-a manifestat neobisnuit. Abia in aceste conditii a trecut Corogeanu la "exorcizare".
Vechi 09.10.2007, 13:22:13
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mirean si calator, am si eu o rugaminte:)
Acum 9 ani, mama mea a fost omorata de un medic la Iasi in spital, a fost ucisa DIN GRESEALA! Daca tot aveti spirit de "James Bond" nu vreti sa ma ajutati sa il judec pe doctorul care a ucis-o? Sau.....aaaaaa.. daaaaaaaa mama nu era maicuta, si medicul NU e preot..deci..total NEINTERESANT!! si totusi ADEVARAT! Ba mai mult acum 7 ani cand am facut prima intreventie pe coloana, asistenta de la reanimare m-a infestat cu hepatita! Hai sa o dam si pe ea in judecata..ahh iar am uitat..eu nu sunt maica si nici asistenta...Dar cazuri mai sunt cu duiumul dar...daca nu sunt fete bisericesti..le trecem la "DIVERSE" nu???
Cel mai bun priten al meu ar fi trait, poate, si astazi daca o nepriceputa de asistenta i-ar fi facut la timp o injectie cu adrenalina. Cunosc si eu cazuri ca cele enumerate de tine. Oricum, in urma autopsiei s-a vazut si cauza mortii, care a fost un infarct de la un cheag de sange de la un accident de masina in care fusese implicat cu cateva saptamani in urma. Nici adrenalina nu il salva. Categoric accidentul de masina a fost cel care l-a ucis. Asa si aici. Poti invinui doctorii, dar nu este vina lor. Daca nu ii aplica Corogeanu "tratamentul", nu mai era nevoie de doctori si de ambulante...

Hai sa vedem lucrurile obiectiv...
Vechi 09.10.2007, 13:25:00
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Legat de ceea ce spui tu Jenica: acum ceva vreme la stiri la tv: un preot a lovit un copil pe trecerea de pietoni.Si a mai si plecat de la locul accidentului. Reactia a fost deosebit de agresiva: toti tunau si fulgerau, au tabarat pe el efectiv. Dar oare la vestitele stiri de la ora 17 apar frecvent accidente care oricum nu au fost grave (victima in cazul preotului s-a ridicat de jos si a plecat pe picioare), indiferent de autori? Eu am vazut numai orori. Si printre ele stirea cu preotul care facuse din Dumnezeu stie ce neatentie sau ispita un accident! Daca nu era preot auzea careva de isprava lui? Unde or fi fost cand acum 12 ani pe mine ma calca cu tractorul un adventist de la picioare pana peste cap bagandu-ma in nisip pana la nivelul solului (slava Domnului cu nisipul ca altfel in mijlocul Dumnarii imi statea crucea azi!) apoi in spital in agonie timp de amar de vreme?
Dar ala era un om de rand avea dreptul sa greseasca chiar cu pretul vietii mele, pe cand preotul trebuie dat cu capul de pereti si hartuit la maxim, ca deh, daca l-a urmat pe Hristos trebuie sa impartaseasca si umilinta si durerea! Hristos este cel batjocorit in asemenea cazuri, cand se vad de departe reactii mult mai agresive decat la un mirean. Pe preoti si calugari i-ar mazili multi pentru fapte pe care altora le iarta zambind (a gresit si el saracu!)...Din pacate, cam asa se intampla cand greseste un preot sau calugar...plateste poate cu sange pacatul pe care altul la randul lui il plateste numai cu lacrimi!
Preotul e ultimul om din lumea asta la care te astepti sa fuga de langa un muribund. Cu atat mai mult un copil pe care l-a accidentat grav cu masina. In "mainile" preotului isi pune omul sufletul. NU crezi ca este indreptatita reactia oamenilor? Nu e vorba de accident! Este reactia unor oameni care s-au sintit tradati, inselati de cel in care au cea mai mare incredere, cel care ii impartaseste pe patul de moarte, cel in care se duc, cum spuneam, "cu sufletul in mana".
Vechi 09.10.2007, 13:48:45
jenica
Guest

Implicit

Nu iti dau dreptate, dar nici nu iti mai aduc contrargumente. Sincer ma simt prea rau ca sa ma mai enervez! Vezi lucrurile cum vrei tu Mirean..si Dzeu si Maica Domnului sa te aibe in paza!
Vechi 09.10.2007, 14:47:50
jenica
Guest

Implicit

Si inca ceva Mirean, daca ma doare ceva din toata povestea asta..nu e nici Corogeanu nici maicuta care a murit saraca (Dzeu sa o ierte ca a mers la Bucurie, nici IPS Corneliu (care va seama in fata Lui Dzeu ptr oile sale.. ma DOARE ca tvr a transformat totul intr-un film de groaza! A facut din taina TEATRU! Nu iti doresc sa vezi cu adevrat un demonizat, eu am vazut cu ochii mei si nu unul..crede-ma nu mai vreau sa vad! As avea o singura intrebare, daca consideri ca sunt bolnavi psihic ( unii da sunt) de ce reactioneaza la Aghiazma? De ce se linstesc DOAR CU AGHIAZMA si nu cu medicamentele? Sa nu imi spui ca Nu crezi..pentru ca Dzeu mi-e martor, EU am vazut cu ochii mei! DE CE? care e logica? Dar e mai bine sa judecam la nesfarsit un biet preot, sa scriem aici romane de "vorbe in vant"..in timp ce Timpul nostru zboara. Ca maine mor si atunci nu voi fi intrebata de corogeanu ci de timpul meu..asa ca eu ma retrag. Iti doresc Mantuire!
am fost obraznica stiu dar!! NU ma scuz! ASTA SIMT!
Vechi 09.10.2007, 14:57:04
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si inca ceva Mirean, daca ma doare ceva din toata povestea asta..nu e nici Corogeanu nici maicuta care a murit saraca (Dzeu sa o ierte ca a mers la Bucurie, nici IPS Corneliu (care va seama in fata Lui Dzeu ptr oile sale.. ma DOARE ca tvr a transformat totul intr-un film de groaza! A facut din taina TEATRU! Nu iti doresc sa vezi cu adevrat un demonizat, eu am vazut cu ochii mei si nu unul..crede-ma nu mai vreau sa vad! As avea o singura intrebare, daca consideri ca sunt bolnavi psihic ( unii da sunt) de ce reactioneaza la Aghiazma? De ce se linstesc DOAR CU AGHIAZMA si nu cu medicamentele? Sa nu imi spui ca Nu crezi..pentru ca Dzeu mi-e martor, EU am vazut cu ochii mei! DE CE? care e logica? Dar e mai bine sa judecam la nesfarsit un biet preot, sa scriem aici romane de "vorbe in vant"..in timp ce Timpul nostru zboara. Ca maine mor si atunci nu voi fi intrebata de corogeanu ci de timpul meu..asa ca eu ma retrag. Iti doresc Mantuire!
am fost obraznica stiu dar!! NU ma scuz! ASTA SIMT!
Care este taina?
Am spus ca am vazut "demonizati". Nu citesti tot?
Irina nu era maica...era "sora de ascultare".
Se calma cu medicamente si asista la Sf. Taine fara probleme. Se comporta ciudat numai in lipsa medicamentelor. Asta inseamna demonizare? In cazul asta spitalele de psihiatrie ar trebui desfiintate, nu?
Vechi 09.10.2007, 17:27:14
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

1.eu ma indoesc nu de existenta demonizati ci d efaptul ca Pr Corogeanu ar fi avut capacitatea de a discerne ( asa ca la o prima vedere nu mi-a inspirat ca ar ar fi un parinte induhovnicit, nu cred ca asa se comporta in situatii limita/ de stress un astfel de parinte- ma refer la reactiile sale etc)

2. chiar daca fata era demonizata nu astfel se procedeaza. Personal nu am asistat la nici un Sf maslu (daca asta e taina despre care se vorbeste ) facut de un singur preot. Poate ca si acest lucru a contat si a aratat ca nu e de joaca cu astfel de lucruri si ca trebuie facute dupa randuiala. Stiu de demonizati legati dar asta se facea doar in biserica in timpul maslului dar nu am auzit sa le puna calus sau plasture chiar daca deranjau prin ceea ce ziceu. Si nici nu am auzit ca un parinte sa dea sfat ca un bolnav sa nu isi ia medicamentele prescrise de medic

3. jenica diferenta intre povestea ta si asta este ca probabil nimeni nu va crede ca acel medic a procedat bine. In schimb in acest caz Corogeanu pentru unii e un fel de "sacrificat" etc

4. a fi preot este ceva cu totul deosebit, ai altfel de asteptari de la un astfel de om. Nu este suficinet sa stie tipul de la slujba ci sa aiba anumite calitati in toata viata sa. Ca vezi un om in postul mare mancand o gaina e una si sa vezi un preot e alta nu? Il condamni mai asupru De ce? Pentru el ne este un exemplu, este cel care ne indruma spre calea cea buna. Cum ai putea sa ajungi acolo unde trebuie cand indicatorul este gresit? De la maici, preoti astepti ca acestia se poarte cu dragoste calitate pe care cel care "face diferenta" Ori modul in care s-au purtat cu acea fata nu e deloc un mod iubitor. Este condamnabil fiindca prin fapta sa a lovit in ideea de ortodoxie etc. Nu este un simplu om care a legat o fata ci a facut-o intr-o anumita calitate, intr-o institutie.
Vechi 09.10.2007, 20:34:30
jenica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator

3. jenica diferenta intre povestea ta si asta este ca probabil nimeni nu va crede ca acel medic a procedat bine. In schimb in acest caz Corogeanu pentru unii e un fel de "sacrificat" etc
Calator, spune-mi te rog de ce eu acum trebuie sa ma urc pe pereti de dureri, dureri provocate de un netrebnic de medic care mi-a distrus oasele si coloana? Cu ce sunt mai jos decat Irina? AA Ca nu am murit...poate ca nu mai e mult! Nu intelegeti?? Nu moartea irinei este o tragedie, TRAGEDIE este faptul ca sunteti prea mandri sa IERTATI! V-ati asezat in locul Lui Hristos pe Tron! Imi vine sa ma urc pe pereti sincer, cand vad cum scirem 44 de pagini despre un caz doar pentru ca ERA PREOT! Am mai spus eu sun tdin HUSI, cunosc perosnal acesti oamnei, fratilor adevarul NU e la televizor..e poate in inima si constiinta vaostra trebuie doar sa il vedeti! Chioar daca a gresit, de ce il judecati voi? De CE atata inversunare? Asta ma doareeeee
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
COMUNICAT DE PRESA TANACU TANACU Stiri, actualitati, anunturi 50 15.01.2011 16:00:37
Cazul Ungheni PadreCory Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 15 22.05.2008 12:13:01
cazul tanacu crypo Din Vechiul Testament 3 06.04.2008 15:06:52
Cazul Seraphim Rose si altii veilur Intamplari adevarate 15 14.12.2007 22:38:12