![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Caldura focului simbolizeaza caldura iubirii Lui Hristos.
Lumina focului simbolizeaza atotcunosterea Lui Hristos. Lumanare pentru cei dragi (vii sau morti): ne rugam sa fie adusi in Lumina si Cadura Lui Hristos.
|
||||
|
||||
![]()
"Si de-asta spun ca preocuparea unui om duhovnicesc trebuie sa fie o prezenta continua. De aceea va spun ca nu trebuie sa se teama nimeni, daca are inima sincera, de faptul ca s-a "balacit", daca a facut-o din instinct, fara cunostinta sau chiar cu stiinta ca face un pacat, nu e nicio primejdie. daca se ridica, nimic nu e pierdut, atata vreme cat sufletul nu abdica si cat capul se ridica din nou, iar credinta ramane in picioare!"
(pr. Papacioc)
|
||||
|
||||
![]()
Toți umblăm după fericire. Toți o dorim, toți o căutăm. (…) Intru direct în intimitatea inimilor voastre și vă spun: căutați fericirea în sufletele voastre. Nu o căutați în afara voastră. Să nu așteptați fericirea să vină din altă parte decât dinlăuntrul vostru, din sufletul vostru, unde sălășluiește Hristos. Dacă veți aștepta fericirea din afara voastră, veți trăi decepții peste decepții și niciodată nu o veți atinge. Vă spun atât: căutați iubirea și trăiți-o cu multă smerenie! (…) Cine împlinește cuvântul lui Hristos realizează maximum, Totul!
( Valeriu Gafencu ) Dacă dorești să te înalți mai presus de patimi, învață mai întâi stratagemele unei asemenea lupte. Îți voi spune un cuvânt și să mă asculți: nu încerca să birui patimile prin luptă, căci patimile nu se biruie prin lupte; ci silește-te să le slăbești cât poți, fără să lupți cu ele cum fac cei neștiutori. Niciodată să nu intri la luptă pentru curăția sufletului. Căci acela care vrea să intre în locul curăției cu acest gând nu va simți nici măcar pacea dinspre gânduri, fiindcă nu va fi înălțat dincolo de tulburarea gândirii, nici nu va atinge locul limpezimii. Tu însă răpește patimilor hrana lor, căci acesta e scopul strategiei. Vezi ce anume hrănește fiecare patimă în parte și fii iscusit când o întâlnești. (Sf Isaac Sirul, Cuvinte către singuratici, partea a doua, p. 217 „ Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal rațional și vorbitor, care vine de nicăieri și merge spre nicăieri. ” Petre Țuțea
|
||||
|
||||
![]()
“ Se stie ca daca vrei sa combati un lucru trebuie ca mai intai sa-l cunosti ” Extras din paza celor 5 simturi
“ Pentru ce te ingrasi si pui carne pe tine ? Nu stii oare, ca cu cat iti faci mai grasa carnea, cu atat iti faci mai grea inchisoarea sufletului tau ? “ Extras din paza celor 5 simturi “ Dezvatarea de rautati este pentru oameni o lupta neasemuit de nobila “ Extras din paza celor 5 simturi “ Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te! Daca vrei sa fii fericit o viata, iarta! ” anonim Barbatule, ai grija, ti-a fost creata femeia din coasta cea mai apropiata de inima, pt ca tu sa o iubesti. Ea nu a fost luata din calcaiul tau, ca sa o calci in picioare. Sf Efrem Sirul “ Nu poti intelege niciodata din carti ceva ce nu ai trait ” anonim “ O problema este o sansa, sa dai tot ce este mai bun din tine ” anonim “ In momentul in care copiii, indiferent de varsta, doresc sa duca o viata crestina, iar parintii lor cauta sa-i opreasca, acestia sunt datori sa asculte mai mult de Dumnezeu, decat de parintii lor, fara insa a-i necinsti pe cei din urma “ anonim “ Ceea ce respingi cu voce tare, te atrage in ascuns “ anonim “ Viata te ia in serios in fiecare zi. Tu o iei? “ anonim “ Rugati va cu incredere ,cu disperare chiar ,cu post , cu dorinta de a nu fi ca voi,si veti primi exact ceea ce va trebui sa primiti .Poate o pereche,poate nu,dar sigur veti scapa de singuratate,caci aceasta era de fapt miza,iar nu neaparat gasirea perechii “ anonim “ Sa avem in casa carti duhovnicesti. Atunci cand le citim indepartam de la noi lucrarea diavolului, suntem mangaiati sufleteste si prindem curaj ca sa mergem pe calea virtutii. “ anonim “ Biruinta nu-i obligatorie; obligatorie e lupta “ Nicolae Steindhart “ Trebuie sa iubesti mai mult tacerea nelucratoare decat saturarea celor flamanzi in lume sau decat intoarcerea multor popoare la Dumnezeu. Este mai bine sa te descatusezi tu insuti din lanturile pacatului decat sa scoti pe robi din sclavie. ” Extras din pelerinul rus
|
||||
|
||||
![]()
Există suflete, ca să zic așa, tocite de suferință, care toată viața lor au fost încercate, care au îndurat nespus de multe dureri mari și mici, precum și nesfârșite necazuri, așa încât au ajuns să nu se mai mire de nimic, nici măcar de o catastrofă cu totul neașteptată, și mai ales care până și înaintea sicriului ființei celei mai dragi, nu uită una din regulile atât de greu învățate ale unei purtări cât mai lingușitoare față de oameni. Dostoievski
Suferința și durerea sunt întotdeauna obligatorii pentru o conștiință largă și o inimă profundă. După mine, oamenii cu adevărat mari încearcă o mare tristețe pe pământ... Dostoievski Dacă vrei să învingi lumea toată, învinge-te pe tine însuți. Dostoievski Curiozitatea da nastere pasiunii. Dostoievski Să ne mințim pe noi înșine ne este mai adânc înrădăcinat decât să-i mințim pe ceilalți! Dostoievski Munca purifică mintea, formează omul, iar pălăvrăgeala îl descompune. Dostoievski Da, e foarte greu să cunoști un om, chiar și după ce ai trăit ani și ani de-a rândul în tovărășia lui! Dostoievski Feriți-vă de limbajul vulgar, obișnuiți-vă cu limbajul cărților sfinte. Trebuie curățată mintea, că limba altfel nu se curățește. Arsenie Boca Ca sa scapi de uriasul mintii (de uitare) trebuie sa citesti pâna la istovire. Arsenie Boca Faceți măcar 100 de metanii pe zi, că vă dă sănătate sufletească și trupească. Arsenie Boca Omul învață 6 ani ca să vorbească și 60 de ani trebuie să învețe ca să tacă. Arsenie Boca Rugăciunea e alimentată cititnd Sfanta Scriptura și învățătura de credință. Arsenie Boca Alexandru Ghica "Comunismul e o utopie...! E cel mai greu blestem ce a căzut pe neamul românesc! Viitorul o va dovedi. Pe noi o să ne terminați, dar veți fi blestemați, din neam în neam, de copiii și nepoții voștri, cărora le-ați închis ochii de dragul unei idei sortită eșecului! Noi cei de aici vă iertăm, dar istoria nu iartă!"
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
"Toti sfintii cei mari s-au smerit inaintea tuturora. Atata se smereau unii, ca ziceau: Sunt mai rau ca orice om. Pe toti din jurul lor ii socoteau sfinti. Chiar daca vedeau ca cineva face vreo greseala, nu se gandeau la asta. Ziceau: A facut greseala aceasta, dar el, inaintea lui Dumnezeu este mai bun ca mine, mai sfant. Ca el noaptea s-a sculat si s-a inchinat lui Dumnezeu, cu smerita cugetare, si l-a iertat Dumnezeu, dar eu care am gandit rau – fara sa cleveteasca -, numai daca am gandit rau si am sa fiu judecat de la Dumnezeu". Parintele Dionisie Ignat
|
|
||||
|
||||
![]()
"Părintele Galeriu, când vorbește, te conectează la Dumnezeu. În comparație cu el, ceilelți preoți nu predică, silabisesc… Eram odată cu niște tineri, nu mai stiu despre ce le vorbeam, și unul sare și îmi zice admirativ: DomnuleȚuțea, vorbiți de parcă ați fi Părintele Galeriu! Eu, care înclin să mă cred genial, era gata să mă supăr… Pe urmă, gândindu-mă mai bine, m-am simți onorat!"
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Vă mulțumesc din suflet tuturor celor care postați "cuvinte de folos" și contribuiți cu drag la acest topic, fie doar și ca simpli cititori.
![]() ![]() ![]() ![]() Un cuvânt care mi-a mers la suflet ! Ca dealtfel multe altele aici postate... Last edited by mirela.t; 14.11.2012 at 03:43:50. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos | andrei_im | Mari Duhovnici si predicile lor | 18 | 19.10.2015 22:30:20 |
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos | Laura19 | Generalitati | 12 | 08.04.2014 19:14:09 |
Cuvinte de folos | aurel1211 | Resurse ortodoxe on-line | 15 | 27.07.2012 20:07:11 |
Cuvant de folos | T E O L O G U L | Generalitati | 83 | 30.01.2011 17:22:03 |
|