Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 18:02:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
, problema ridicata de mine nu era cea a evreilor sau a africanilor ci introducerea in adunare a unui stil lumesc asemanator cu cel din discoteci si motivul pentru care s-a introdus gasint tot felul de scuze nu este altul decat impunerea propriilor gusturi si mofturi in inchinare, e ceva de genu, "Doamne nu putem canta psalmi, pur si simplu ni ni se potriveste, noi tre sa cantam asa cum credem ca e bine si asa cum in primul rand ne simtim noi bine si ceea ce noua ne desfata auzul si ne hraneste gusturile, iar Tu tre sa primesti inchinarea asta ca doar esti bun asa-i?" aici s-a ajuns
Mda, faza cu discoteca e chiar deranjanta. Dar, hei, inca se mai canta psalmi, pe diferite melodii, ce-i drept. Unele mai dulci, altele mai agesive.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.04.2010, 18:08:15
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Mda, faza cu discoteca e chiar deranjanta. Dar, hei, inca se mai canta psalmi, pe diferite melodii, ce-i drept. Unele mai dulci, altele mai agesive.
N-am zis-o ca pe o jignire ci ca pe o realitate, ai auzit de trupa "Pocaitii"? ei canta hip-hap "crestin" hip hap se canta si in discoteci, exista rock "crestin" rock auzi in discoteci, exista manele si lautareasca "crestina" asa cv auzi la discoteci si la petreceri

eu n-am zis ca toate melodiile sunt asa dar in adunarile astea mari se merge preponderent spre un asemenea stil, se canta psalmi dar nu se psalmodiaza

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 28.04.2010, 18:17:01
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
N-am zis-o ca pe o jignire ci ca pe o realitate, ai auzit de trupa "Pocaitii"? ei canta hip-hap "crestin" hip hap se canta si in discoteci, exista rock "crestin" rock auzi in discoteci, exista manele si lautareasca "crestina" asa cv auzi la discoteci si la petreceri
Da, am auzit "Pocaitii" . De fapt doar am incercat sa-i ascult, nu am avut rabdare. Si hard rock de la Awana.

De lautareasca te rog sa nu zici nimic. Eu stau printre romi si le mai fac cd-uri cu muzica crestina. Degeaba incerc sa le mai diversific gusturile macar cu o ardeleneasca, daca nu e lautareasca nu e buna.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 28.04.2010, 18:24:34
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
Da, am auzit "Pocaitii" . De fapt doar am incercat sa-i ascult, nu am avut rabdare. Si hard rock de la Awana.

De lautareasca te rog sa nu zici nimic. Eu stau printre romi si le mai fac cd-uri cu muzica crestina. Degeaba incerc sa le mai diversific gusturile macar cu o ardeleneasca, daca nu e lautareasca nu e buna.
:))tare faza cu rromii:))

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 28.04.2010, 22:29:03
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de narcisa5 Vezi mesajul
nu tot ce vine din america este bun. Ba, dimpotriva, de acolo apar tendinte libertine(capul descoperit, muzica lumeasca cu ritm de rock,etc)
Unde scrie in Biblie ca trebuie sa stea femeia cu basma pe cap, sau ma rog cu ce se mai gaseste? Apropo, in biserica penticostala femeile stau separat de barbati? Eu asa am auzit dar nu stiu sigur. Ar fi rau daca ar fi asa. Poate ca s-ar fi gandit la asa ceva niste sfintisori de barbati, sa nu care cumva sa fie ispititi eventual daca se atinge vreo femeie de ei. Mai bine s-ar lega la ochi, sau sa stea cum faceau unii farisei pe vremuri care stateau mai mereu cu capul plecat.
Citat:
În prealabil postat de narcisa5 Vezi mesajul
Iar practicile din biserica penticostala sunt cele lasate de Isus apostolilor si transmise de acestia inca din sec I.(fara inchinarea la idoli, sfinti, asa cum scrie in biblie,..etc)
Ramane de vazut, cred ca se pune cam mult accent pe practica din biserica, mai mult conteaza practica din afara bisericii, sau dupa ce terminam serviciul se dezbraca haina de crestin?
Vechi 28.04.2010, 22:30:59
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Nu pot spune exact ce fel de muzica primeste Dumnezeu sau nu primeste. Dar ma gandesc cum o fi aratat in vechime inchinarea oamenilor; cu alaute, harfe, chinvale si timbale si trambite...
Daca nu treziti tot cartierul folositi ce instrumente doriti fratilor.
Vechi 28.04.2010, 22:33:24
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Pai n-ai zis tu Sola Scriptura? Nu e problema de religii sau culturi. Problema e daca Dumnezeu primea inchinarea israelitilor. Si daca o primea pe a lor o primi-o si pe-a noastra.
Conteaza atitudinea cu care cineva aduce inchinare prin cantec. Ar fi totusi de evitat sa fie in genul hip-hop sau trance.
Vechi 30.04.2010, 14:48:34
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrut-angel Vezi mesajul
Atunci cand se roaga,fiecare isi spune rugaciunea proprie cu voce tare creindu-se un vacarm de nedescris....M-am speriat asa de tare ca am vrut sa ies afara dar nu puteam pentru ca ii deranjam si pe ceilalti. Eu unul nu as putea niciodata sa ma concentrez intr-o astfel de atmosfera si sa am o minte limpede in timp ce spun rugaciunea!
Este drept ca rugaciunea comuna din cadrul bisericii penticostale creeaza disconfort crestinilor de alte confesiuni.

Incercam sa remediem acest neajuns. In timpul slujbelor de evanghelizare cele mai multe biserici reduc numarul rugaciunilor comune. Unele biserici chiar au scos rugaciunea comuna din modul lor de inchinare.

Opinia mea este ca rugaciunea comuna este un mod acceptabil de inchinare.

Motive:
1. Dumnezeu poate auzi rugaciunile tuturor crestinilor in acelasi timp.
2. Acest tip de rugaciune pare a avea un fundament biblic, Fapte 4:24 "Cînd au auzit ei aceste lucruri, si-au ridicat glasul toti împreunã cãtre Dumnezeu, si au zis: ,,Stãpîne, Doamne, care ai fãcut cerul, pãmîntul, marea si tot ce este în ele!..."
3. Ofera posibilitatea ca mai multe persoane sa poata inalta rugaciuni lui Dumnezeu.
4. Alte confesiuni folosesc forme inrudite: triplete de rugaciune, rugaciune in grupuri mici.

Da, rugaciunea comuna este o forma confesionala specifica penticostalilor.
Daca exista disponibilitate de acceptare a diversitatii confesionale intelegerea ei nu intampina dificultati de netrecut.
Daca se doreste ridiculizarea "celorlalti" este un bun argument.
Vechi 30.04.2010, 16:54:09
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

http://www.odaiadesus.ro/personala.html
Vechi 30.04.2010, 17:28:21
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Autorul articolului nu prezinta credibilitate. Am citit o carte scrisa de acesta ("Ereziile apusului" -scrisa in colaborare cu Ieromonahul Visarion Moldoveanu) in care am gasit minciuni usor de sesizat referitoare la o biserica crestina (pe care o cunosc bine si am putut verifica afirmatiile facute in carte).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50