![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=darkred]Citat din #858:[/COLOR]
[SIZE=3]Și noi, ortodocșii, [COLOR=red](adica shi eu shi pucioshii)[/COLOR] ...[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [COLOR=darkred]Citat închis.[/COLOR] [COLOR=#8b0000][/COLOR] [COLOR=darkred]Răspuns[/COLOR][COLOR=darkred]: Pucioshii nu sunt ortodocși, că n-ar mai fi pucioși dacă ar fi ortodocși. Nici catolicii nu sunt ortodocși, că n-ar mai fi catolici dacă ar fi ortodocși. Nici ereticii nu sunt ortodocși, că n-ar mai fi eretici dacă ar fi ortodocși.[/COLOR] [COLOR=darkred][/COLOR] [COLOR=darkred]Ca o Biserică să fie ortodoxă sunt niște condiții pe care pucioșii nu le (mai) îndeplinesc. Una (formală) este aceea ca Biserica respectivă să fie recunoscută ca ortodoxă de celelalte Biserici Ortodoxe autentice și apostolice. De exemplu, și BOR are obținută o astfel de recunoaștere oficială, primită la vremea cuvenită printr-un Tomos al Ortodoxiei de la Biserica din Constantinopol, și apoi a primit recunoașterea și de la celelalte Biserici Ortodoxe surori. [/COLOR] [COLOR=#8b0000]Biserica Pucioșilor, intitulată oficial de către ei înșiși "Biserica Noul Ierusalim" dela Pucioassa, [COLOR=red]nu are[/COLOR] un asemenea Tomos al Ortodoxiei, deci nu e recunoscută de nimeni: nici ca un cult, de către statul român, nici ca o Biserică, de celelalte Biserici Ortodoxe ale Ortodoxiei.[/COLOR] [COLOR=#8b0000][/COLOR] [COLOR=#8b0000]Mai sunt și alte condiții, de data asta de fond, pe care pucioșii nu le (mai)îndeplinesc pentru a fi ortodocși. Aici ar fi mai multe de spus, dar poate te mai informezi și singur.[/COLOR] [COLOR=#8b0000][/COLOR] [COLOR=#8b0000]Iar tu ești (încă) ortodox, dar ai simpatii rătăcitore către eretici, care te pot rătăci de tot. Uită-te cum ai evoluat în doar câteva luni, de la un simplu simpatizant al ereticilor pucioși la un apologet înflăcărat al lor , gata să te lupți cu Adevărul numai ca să-i aperi pe ei de adevăr.[/COLOR] [COLOR=#8b0000][/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Citat din Vsovi:
[SIZE=3][COLOR=#0000ff]...Mantuirea s-a deschis prin El, deci este Fratele Mai Mare, big brother shi Domnul,...[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Citat închis.[/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=mariamargareta;138897]Citat din #855:
[SIZE=3][COLOR=black][COLOR=black]Deci nu este "al doilea născut al Mariei"[COLOR=blue] (iar aici ma corectezi, poi corectezi o minciuna a ta pe care mi-o arunci in curtea mea, deci corectand ceva ce eu n-am afirmat inseamna ca te foloseshti de un vicleshug ca sa ma scotzi eretic, poi nu procedezi dumneata misheleshte?)[/COLOR] [/COLOR][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][COLOR=black]Citat închis.[/COLOR][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=red]Răspuns:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]De ce procedez misheleshte, mon cher? Cine a zis cu gurița lui, citez:[/SIZE] [COLOR=#0000ff](sa nu fie sf Ioan Evanghelistul al doilea nascut din Fecioara? [/COLOR][COLOR=black](am încheiat citatul) [/COLOR][COLOR=blue](shi cand l-a nascut? nu cumva pe Golgota? deci cine sustzine misheleshte?)[/COLOR] [COLOR=black]E adevărat că eu am scris "născut al Mariei" acolo unde tu ai scris "[COLOR=#0000ff]nascut din Fecioara[/COLOR]", dar să nu-mi spui acum că de fapt te referai la o altă Fecioară, adică nu la Maria nepoata lui Iosif, ci la Jeanne d'Arc, sau la Madonna, sau mai știu eu care alta care se dă fecioară dar nu este, că nu te crez... [COLOR=red](draga nu le mai specula ca sa ma scotzi mincinos exagerand ridicolul ca nu e de ras in cazul tau ci de plans caci itzi creshte nasul mereu ca la pitochio, ca doar e clar ce fel de Fiu era sf Ioan Evanghelistul daca fecioar n-a cunoscut barbat, shi nu prin minune ca pe Hristos, ci printro altfel de minune sfanta[/COLOR])[/COLOR] Ba mai mult, eu am scris "născut al...", în timp ce tu ai scris " [COLOR=#0000ff]nascut din... [/COLOR]". Spune-mi sincer, care exprimare dintre cele două îți sugerează mai bine nașterea trupească? Mie mi se pare că a doua. Deci iată, nu te scoț eu eretic, că te scotzi singur, prin felul neglijent și încăpățânat în care te exprimi. [COLOR=blue]poi al fecioarei sau din fecioara nu e acelashi lucru ca exprimare lingvistica a celor omeneshti? dar eu cand am zis "din Fecoara" eu am zis corect ca nu era al fecioarei ci era al lui Dumnezeu caci se nascuse de sus ca Fiu al Lui Dumnezeu: Femeie iata Fiul Tau, deci cea stearpa, fiica Sionului a nascut Fiu, dar se pricepe duhovniceshte, shi nu gLumeshte cum te stradui dumneata sa mishtocareshti... caci Femeia se caznea sa nasca fii lui Dumnezeu, femeia care va nashte fiu shi care va strivi capul sharpelui nalucifariferizarii dreptatzii, caci sharpele lui Moisi a inghitzit cei doi sherpi ai lui Faraon..., deci Iata este vorba despre Mantuire, despre fiul Mantuitor caci Domnul Hristos a deschis Mantuire pe pamant shi a ridicat fii lui Dumnezeu din orice neam shi din orice imparatzie...[/COLOR] [COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]dar daca eu ma exprim neglijuent, dumneata te exprimi total pe langa subiect shi pe langa firul discutziei noastre ca nefiind riguroasa nu pastrezi linia bunei credintze intr-un dialog fratzesc... ci mereu mereu ma "dovedeshti" de eres, cand defapt ma intristeaza cum tocmai pe tine insatzi te osandeshti mereu, caci scornelile sunt ale tale sau ale ereticilor shi nu shtiu de ce mi le aduci mie mereu pe tava? ce sa fac cu ele? poi nu noi avem voie sa osandim ci sfantul sinod in urma unei bune shi drepte sfatuiri impreuna cu Ingerul Marelui Sfat... deci ce vrei sa fac eu cu eresurile? noi doar marturisim ce am priceput noi, ce shtim noi, ce am invatzat de la BOR shi de la tot Cuvantul lui Dumnezeu care va ieshi din gura lui Dumnezeu shi va fi viu caci ne va via Duhul Sfant functzie de viatza pe care o vom duce shi de ascultarea shi dragostea shi smerenia pe care o vom avea in lupta de curatzire de patimi shi pacate. [/COLOR] [COLOR=red]shtiu ca te-am obosit, asha ca te rog iarshi sa ma iertzi ca te-am clatit cu indreptari, caci noi trebuie sa respectam shi nu altzii, deci eu asha ca ce sa-tzi cer tzie ce ar fi trebuit sa respect eu... deci ma iarta ca te-am clatit cu indreptari ca sa te scot shi sa te tulbur de la starea ta, sa te clatesc de la starea ta... [/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Update #2 la Ortodoxie: " Duhul Sfânt este Fratele mai Mic al lui Isus (care este deci Fratele mai Mare - Big Brother)"
Citat din Vsovi: [SIZE=3][COLOR=#ff0000]...Fiul este Mai inainte de totzi vecii nascut din Tatal shi este Viu inseamna ca este viu nu numai intru Tatal shi Sine ci shi intru Duhul sfant adica intru Fratele Sau mai Mic,...[/COLOR][/SIZE] Citat închis. |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=red] poi este expresia ta, caci ai incercat sa exagerezi ca sa creezi ridicolul deci acum cand folosesc cuvintele tale, te lepezi de ele? poi dumneata ai exagerat ca sa mintzi iar eu am exagerat expresia ca sa-tzi arat ca expresia respectiva nu este umilitoare cu nimic ci intentzia de a exagera ca astfel sa demonstrezi ridicolul shi ca atare ca e ceva rau, dar tocmai exagerarea lipsita de sens e rea caci ea nu este un argument ci alipeshte un lucru ce prin conventzie sau circarie este considerat urat, iar uratul nu este argument ci este o judecata stramba dupa fatza omului... deci tu ai zis de bigbrother shi ai shi uitat iar acum ma citezi pe mine ca ceva concludent.[/COLOR]
|
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta;138912
[COLOR=darkred]Citat din #858:[/COLOR] [SIZE=3]Și noi, ortodocșii, [COLOR=red](adica shi eu shi pucioshii)[/COLOR] ...[/SIZE] [COLOR=darkred]Citat închis.[/COLOR] [COLOR=darkred]Răspuns[/COLOR][COLOR=darkred]: Pucioshii nu sunt ortodocși [COLOR=blue](asta inventezi dumneata care tragi granitze ca Ue sau Sua)[/COLOR], că n-ar mai fi pucioși dacă ar fi ortodocși ([COLOR=blue]Ba sunt din Una Sfanta apostoleasca shi soborniceasca biserica...)[/COLOR]. Nici catolicii nu sunt ortodocși, că n-ar mai fi catolici dacă ar fi ortodocși. [COLOR=blue](foloseshti un artificiu, ii pui in randul ereticilor shi a bisericilor nedepline ca sa mintzi)[/COLOR] Nici ereticii nu sunt ortodocși, că n-ar mai fi eretici dacă ar fi ortodocși.[/COLOR] [COLOR=darkred]Ca o Biserică să fie ortodoxă sunt niște condiții pe care pucioșii nu le (mai) îndeplinesc. Una (formală) este aceea ca Biserica respectivă să fie recunoscută ca ortodoxă de celelalte Biserici Ortodoxe autentice și apostolice. De exemplu, și BOR are obținută o astfel de recunoaștere oficială, primită la vremea cuvenită printr-un Tomos al Ortodoxiei de la Biserica din Constantinopol, și apoi a primit recunoașterea și de la celelalte Biserici Ortodoxe surori. [/COLOR][COLOR=blue](nu cumva inainte de recunoashterea altora ar trebui sa te recunoasca insushi Duhul Sfant? insushi Dumnezeu? pe sf Vasile cine il recunoshtea la vremea respectiva?)[/COLOR] [COLOR=#8b0000]Biserica Pucioșilor, intitulată oficial de către ei înșiși "Biserica Noul Ierusalim" dela Pucioassa, [COLOR=red]nu are[/COLOR] un asemenea Tomos al Ortodoxiei, deci nu e recunoscută de nimeni: nici ca un cult, de către statul român, nici ca o Biserică, de celelalte Biserici Ortodoxe ale Ortodoxiei. [/COLOR][COLOR=blue](Sa nu fi oficiat arh Irineu Bistricenul slujba de sfintzire shi Tarnosire shi celelalte? sa minta oare Dumnezeu in cartea Cuvantul lui Dumnezeu? sa fi mintzit proorocul care l-a uns pe David? shi sa-L fi uns de la sine shi nu de la Dumnezeu? cu toata opozitzia lui Saul...) [/COLOR] [COLOR=#8b0000]Mai sunt și alte condiții, de data asta de fond, pe care pucioșii nu le (mai)îndeplinesc pentru a fi ortodocși [COLOR=blue](una ar fi ca biserica sa fie cu duh proorocitor, asha cum au preotzii din BOR shi cum are shi Domnul ce graieshte peste sf Cetate a noului Ierusalim)[/COLOR]. Aici ar fi mai multe de spus, dar poate te mai informezi și singur. [/COLOR][COLOR=blue](poi nu ma trimite iar shi iar la studiu ca ar fi argumente dar iata ca dumneata nu dai nici unul dar precis voi gasi eu prin biblioteci, poi informeaza-te dumneata si intzelege corect shi abea apoi vino sa-mi aratzi ereticii shi sa ma chemi la arderea vrajitoarelor pe rug ca sa ma sui calare pe matura, caci matura e data proorocului Ilie, sau nu tzi-a explicat batranul ridat in filmuletz?)[/COLOR] [COLOR=#8b0000]Iar tu ești (încă) ortodox, dar ai simpatii rătăcitore către eretici [COLOR=red](nicivorba, ca ma stradui mereu sa nu osandesc pe pacatos ci doar pacatele, eresurile, rautatzile iar pe pacatos sa-l iubesc shi sa rog pe Hristos ca sa-l ridice din mocirla shi mucegai),[/COLOR] care te pot rătăci de tot. Uită-te cum ai evoluat în doar câteva luni, de la un simplu simpatizant al ereticilor pucioși la un apologet înflăcărat al lor , gata să te lupți cu Adevărul numai ca să-i aperi pe ei de adevăr. [/COLOR][COLOR=red](eu nu ma lupt cu nimeni, ci tzi-am mai zis, eu doar marturisesc sper in folosul cuiva ceea ce am intzeles, ce am aflat, care ma bucura shi ma face fericit, caci e neindoielnic de la Dumnezeu, shi care indrum shi pe altzii ca precis o sa le fie cu folos daca se vor adapa de la izvorul limpede al Cuvantului lui Dumnezeu dintotdeauna shi de la Pucioasa, deci nu m-am inflacarat la lupta ca nu cred ca desfranatele shi-au pus nadejdea in mine pentru altceva decat ca sa ridic urmashi "fratelui mai mare" din semintzia lui Dan, care se va autointrona ca marele pisi, deci nu ma flatez ca shi-a pus cineva nadejdea in mine ca sa cad in desfranare, deci eu caut sa duc nu lupta aia ci lupta cea buna cu duhurile rautatzii din zonele cereshti dar chemand pe Hristos ca e mare indraznire sa lupte cineva cu fiii shi ficele babilonului caci va cadea sub picioarele celui viclean-rau... deci il chem pe Hristos iar eu doar ma bucur de biruintza Lui in timp ce eu ma stradui sa nu capat nebunia de pe urma pentru slava pustiirii ca sa rerazbun rautatea cea veche a pacatelor care sunt... deci ma curatz pe mine atat cat reushesc asha ca un rumash mititel al aPostOlilor, ca cauta sa pazeasca predaniile sfintzilor. deci eu nu ma lupt nici cu tine shi nici cu voi caci biruintza este cand din duhul tau, lepadandu-l pe duhul tau, incet incet te nashti de sus in duhul sfant, caci in omul cel nou trebuie sa ajungem sa fim, cel cu fire de om restaurat dar shi indumnezeit, deci iata lupta cea buna a iubirii de Dumnezeu shi de fratzi... caci fara iubire curata la nimic nu-mi foloseshte toata lupta, caci numic nu sunt shi la nimic nu-mi foloseshte chiar de ash fi chinval rasunator)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[COLOR=red]Și mărturisim că este erezie să considerăm pe Duhul Sfânt fratele mai mic al lui Iisus, care este Fratele Lui mai mare ( adică, un fel de Big Brother!!!)[/COLOR] Aum iată și formularea dumitale: [SIZE=3][COLOR=#0000ff]...Mantuirea s-a deschis prin El, deci este Fratele Mai Mare, big brother shi Domnul,...[/COLOR][/SIZE] Va să zică, ceea ce am prezis, s-a și întâmplat. Am prezis că expresia [COLOR=#ff0000]Big Brother [/COLOR]va ajunge o erezie în gura celor care-i susțin pe pucioși, și așa a fost până la urmă! Vsovi a formulat-o ca pe o dogmă: Isus este "[COLOR=#0000ff]big brother shi Domnul[/COLOR]" Și ca să ne liniștească, Vsovi adaugă că (citez) " [COLOR=#ff0000]expresia respectiva nu este umilitoare cu nimic[/COLOR][COLOR=black]". [/COLOR] Oare? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar acum te-ai pus la insinuarui ca sa caut sa ma corectez singur ca shi cum eresul ar fi evident, poi la tine e eres orice ash zice/scrie eu pe marginea celor citite/invatzate/shtiute doar pentru ca nu este tras la xerox dupa ce ai priceput dumneata eronat ca s-ar marturisi acolo la crez, poi ia cauta sa faci conexiune cu Scriptura caci acela este doar un Simbol, un adevar succint, o marturisire concisa a lui Dumnezeu dar scotzand-o din context, din tot Cuvantul lui Dumnezeu se poate ca unii sa priceapa rau, shi cad sarmanii sub eres interior fara sa shtie... deci insinuezi degeaba caci eresurile pe care le insinuezi sunt in mintea ta... caci altzii pricep altfel... asha ca insinuezi degeaba shi dai citate incheind ca shi cum ar fi evident ca ash fi hulit, ca nici nu mai ai ce sa spui, ca e evident.... poi sigur ca e evident ca in mintea ta se afla o groaza de eresuri nascocite ca folosindu-te de cuvintele shi scrierile mele sa le scotzi in evidentza... deci din pacate faci o demonstratzie trista ca singura te luveshti cu piciochiul in tzepushe caci nu eshti riguroasa shi mintzind itzi face o deosebita placere sa-tzi creasca nasul, sa ajungi cu nasul pe sus... deci ma iarta daca te-am suparat shi iarashi tzi-am aratat ca te-ai facut sora cu Ana shi Caiafa sau cu Irod Agripapa... e treaba ta... shi totul din pricina mea, ca stau la discutzii cu tine mereu. |
|
|||
|
|||
![]()
Citat din Vsovi:
[COLOR=#8b0000]Biserica Pucioșilor, intitulată oficial de către ei înșiși "Biserica Noul Ierusalim" dela Pucioassa, [/COLOR][COLOR=red]nu are[/COLOR][COLOR=#8b0000] un asemenea Tomos al Ortodoxiei, deci nu e recunoscută de nimeni: nici ca un cult, de către statul român, nici ca o Biserică, de celelalte Biserici Ortodoxe ale Ortodoxiei. [/COLOR][COLOR=blue](Sa nu fi oficiat arh Irineu Bistricenul slujba de sfintzire shi Tarnosire shi celelalte? sa minta oare Dumnezeu in cartea Cuvantul lui Dumnezeu? sa fi mintzit proorocul care l-a uns pe David? shi sa-L fi uns de la sine shi nu de la Dumnezeu? cu toata opozitzia lui Saul...) [/COLOR] Ciata închis. Răspuns: Ba da, Irineu Bistriceanu a făcut o sfințire a unui locaș de cult (clădirea respectivă cu 33 cornișe și cu cruce în vârf) după ritual ortodox,fiind de bună credință, dar nu a înființat o Biserică nouă, care să concureze cu BOR. Ulterior, Irineu a văzut că a fost păcălit, iar pucioșii s-au folosit de biserica de zid ca poată să înființeze o Biserică paralelă cu BOR, pe care au denumit-o "Biserica Noul Ierusalim" și apoi l-au numit pe Irineu - fără voia lui - "Patriarh al Bisericii Noul Ierusalim" (în timp ce BOR avea propriul ei patriarh, pe regretatul Teoctist). În aceste condiții, Irineu s-a înființat la poarta mânăstirii și a cerut pucioșilor să-l lase în curte ca să anuleze tot ceea ce a făcut acolo. Pucioșii nu l-au lăsat să intre, așa că Irineu a citit în fața porților mănăstirii, în fața tuturor pucioșilor, un act de renegare a propriilor fapte și de desființare a locașului de cult, care ieșise între timp de sub ascultarea ortodoxiei. Partea comică este că deși Irineu s-a dezis de ei și le-a întors definitiv spatele, ei îl numesc și astăzi "patriarhul Bisericii Noului Ierusalim". Și tu mai zici că "pucioshii fac parte din BOR". Din care parte? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
bine ca recunoshti cine a ironizat cu bigbrother, shi eu am afirmat ca Duhul Sfant este al Doilea Fiu al Tatalui, este Cel Purces, este a treia putere Cereasca shi al Treilea Ipostas cum se marturiseshte shi in simbolul Credintzei, caci iata, Primul se marturiseshte Tatal (shi Maica), al Doilea Fiul shi al Treilea Duhul Sfant (Domnul), dar shi Una sf soborniceasca Biserica, deci iata ca shi Biserica se marturiseshte in Crez, shi abea apoi ce marturisesc credincioshii, ca fac in biserica, marturisesc un botez spre iertarea pacatelor, se ashteapta invierea shi viatza veacului ce va sa fie, deci este o biserica proorocesca ce traieshte intru proorocie, shi intru Mantuire.... deci chiar asha shi este Hristos este fratele mai mare shi Duhul este fratele mai mic, caci este pus pe pozitzia a treia dar fiecare Ipostas este Unul Dumnezeu, deci trebuie ascultat caci este Dumnezeu Intreg shi spune Hristos shi se marturiseshte in simbol ca este Domnul, deci este socotit deshi fiind cel mai mic, este socotit ca Cel mai mare inaintea sfintei Treimi shi spune Hristos: cine va greshi fatza de fiul omului i se vor ierta lui dar cine va greshi impotriva Duhului Sfant, nu i se vor ierta lui nici acum shi nici in veacul viitor.. deci iata cum Duhul Adevarului cu chip de Porumb (pasare shi planta) este al doilea Fiu al lui Dumnezeu ce purcede din Tatal prin Hristos Cuvantul lui Dumnezeu. in engleza e corect Fiul este bigbrother iar Duhul este fratele mai mic dar iata este Cel despre care fiul omului spunea smerindu-se: "aici este Unul mai mare ca templul shi mai mare ca altarul", deci daca nu se referea la Tatal shi nici la el insushi atunci la cine se referea fiul omului oare? ghici ciuperca la cine? shi peste Cine era shi ramase prin sf Botez cu apa al lui Ioan? ca Fiul sa Boteze cu Duh Sfant shi cu Foc...) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|