![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
increderea nu v-ati pus-o in Cuvant, deoarece nu-l respectati, v-am aratat ca biserica primara avea ca si conducatori pe acei presbiteri, un grup de presbiteri, iar voi adventistii ati trecut peste aceasta regula sfanta si v-ati pus un pastor unic, platit cu salariu, ca si o functie, ca un serviciu lumesc si pe langa acesta, alti presbiteri. tot ce v-am aratat, a fost degeaba, ati ignorat cu desavarsire ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Trebuia sa lasati doar prezbiterii, care au rolul/functia de a pastori (in felul asta sunt si pastori), asa ar fi fost biblic.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și el a dat pe unii apostoli, pe alții prooroci, pe alții evangheliști, pe alții păstori și învățători," (Efes. 4,11 -versiunea ortodoxă) Iar El, a lăsat în Biserică nu doar prezbiteri, ci și alți slujbași pentru nevoile ei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar inca o data, este perspectiva proasta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma bag si eu ca musca in lapte dar cred ca trebuie dat totusi Cezarului ceea ce este al Cezarului. Nu degeaba sunt numiti neoprotestantii Sola Scriptura, la ei tocmai ca nu se considera ca tot ceea ce spune un om este Cuvantul lui Dumnezeu ci Cuvantul este doar cel biblic indiferent de cine il pronunta. Faptul de a spune ca oamenii vorbesc/primesc de la Dumnezeu revelatii ce nu sunt in Biblie este specific Bisericii traditionale. Last edited by Tartaruga; 02.09.2012 at 02:51:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
macar aveti bunul simt sa nu terfeliti textul Scripturii ! Unde apare prezbiterul in acel text ca sa putem face o distinctie de pastor? ca nu zice: pe unii i-a dat: "prooroci, evanghelisti, pastori, prezbiteri, invatatori." unde este descrisa slujba unui pastor, atentie, diferita de ce a prezbiterilor si peste prezbiteri? unde? si de ce apostolii au fost (doar) prezbiteri si nu pastori? unde scrie ca Duhul sfant a numit vreun pastor? unde scrie ca Duhul Sfant numeste pastori? nu este clar ca prezbiterul este pastorul, care...pastoreste, asta e rolul lui? si de ce un singur pastor peste o adunare? Iacov 5:14 spune sa chemam prezbiterii bisericii, de ce pastorul niciodata nu este amintit? pastorul nu trebuie chemat pentru problemele credinciosilor? unde scrie ca in biserica, pastorul isi subordoneaza prezbiterii, cum se intampla la voi?? Aveti mare indrazneala sa nu recunoasteti ca pastorul este o traditie neoprotestanta si nu ceva biblic. Credeti ca daca imi fluturati acel text, este suficient? Prezbiterii sunt numiti in Scripturi nu doar si pastori dar si supraveghetori. Pentru ca asta face un prezbiter, pastoreste, supravegheaza. New International Version (1984) Keep watch over yourselves and all the flock of which the Holy Spirit has made you overseers. Be shepherds of the church of God, which he bought with his own blood. (Fapt.20:28) deci acesti supraveghetori (adica prezbiterii) aveau datoria de a pastori (de a fi pastori ai bisericii). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, intr-adevar, sunt foarte rigurosi in a numara firele de marar pentru a-i da pastorului partea care i se cuvine. Last edited by nutucutu; 02.09.2012 at 11:37:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu e obligatoriu să fie unul. De exemplu, comunitatea mea locală are doi, unul fiind de tineret. Hai să lămurim lucrurile: pastorul este angajatul Conferinței, prezbiterii nu - deci de unde deduceți această "subordonare"? Și dacă la "noi" ar fi așa, la "voi" cum este? Aaa, am uitat că nu există un "voi", dumneavoastră fiind fără de biserică... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|