Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2012, 19:57:14
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
E rotund sau așa, mai spre elipsa?
Din desenul acesta, postat si pe prima pagina, eu am dedus ca ar fi un sombrero, de aceea am atasat acea palarie mexicana, pentru exemplificare.

Banuiesc ca patratul asta e de forma sau daca nu e atunci ar fi o noua ipoteza aparuta pe "piata formelor planetei" si anume un paralelipiped dreptunghic, cu o fata sculptata si cinci fete netede. Mi se pare impropriu sa spui "pamant plat", ca uitandu-te la desenul asta numai o suprafata plana nu avem: ori e un ozn (sombrero), ori un paralelipiped.

Last edited by ioanna; 10.11.2012 at 20:12:50.
Vechi 10.11.2012, 20:28:17
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
De ce, știința nu-și are locul pe un Pămînt plat? :)

Tipmul este o măsură a evenimentelor care succed. Înaintea apariției Cosmosului nu putem vorbi despre timp, cel puțin nu așa cum îl înțelegem noi. Ieșirea din timp la care te gîndești tu nu este posibilă într-o lume în mișcare, într-un război de cîteva zile, într-un complex șir de acțiuni.

Nu li s-a părut, Ioana, ție ți s-a părut. Citește cu atenție:
  1. În ziua aceea în care Dumnezeu a dat pe Amorei în mâinile lui Israel și când i-a bătut la Ghibeon și au fost zdrobiți înaintea feței fiilor lui Israel, a strigat Iosua către Domnul și a zis înaintea Israeliților: "Stai, soare, deasupra Ghibeonului, și tu, lună, oprește-te deasupra văii Aialon!"
  2. Și s-a oprit soarele și luna a stat până ce Dumnezeu a făcut izbândă asupra vrăjmașilor lor. Oare nu de aceea se scrie în Cartea Dreptului: "Soarele a stat în mijlocul cerului și nu s-a grăbit către asfințit aproape toată ziua".
  3. Și n-a mai fost nici înainte, nici după aceea, o astfel de zi în care Domnul să asculte așa glasul omului; că Domnul lupta pentru Israel.
Eu nu-i mai citesc pe Theodor și pe Raoul de la o vreme încoace, așa cum am promis.

Dacă vei interpreta toată Biblia după bunul plac, metaforizînd-o și alegorizînd-o, vei sfîrși prin a nu mai crede sau prin a avea o credință alterată, ceea ce nu e de dorit.

Apropo, planeta nu e sigur plată, nu are nimeni certitudinea asta. Totuși e mai prudent a crede că poate să fie plată, decît a fi 400% siguri că e geoidală.
Mituri primitive, incorporate in biblie. Si un copil de peste 9 ani varsta ar detecta exprimarea firgurata, dar de, daca biblia e sfanta, inseamna ca si prostiile din ea sunt sfinte, nu?
Sunt trist si profund nefericit ca nu mai imi citesti postarile...dar cred ca pot trai si fara asta, pacatosul de mine...imi voi duce mai departe viata de sceptic pe un Pamant rotund si deloc in centrul Universului...si deloc creat...:P

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 10.11.2012 at 20:30:54.
Vechi 10.11.2012, 20:31:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul

Dacă-l iei pe sin(x)/x și-l învîrți în jurul verticalei... mda.

Las' că vine el Vsovivi și vă arată el vouă sumbrero.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 10.11.2012, 20:38:02
Zeytin Zeytin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2011
Locație: United Kingdom
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Din desenul acesta, postat si pe prima pagina, eu am dedus ca ar fi un sombrero, de aceea am atasat acea palarie mexicana, pentru exemplificare.

Banuiesc ca patratul asta e de forma sau daca nu e atunci ar fi o noua ipoteza aparuta pe "piata formelor planetei" si anume un paralelipiped dreptunghic, cu o fata sculptata si cinci fete netede. Mi se pare impropriu sa spui "pamant plat", ca uitandu-te la desenul asta numai o suprafata plana nu avem: ori e un ozn (sombrero), ori un paralelipiped.
Seamana mai degraba cu o ruleta.
Vechi 10.11.2012, 20:50:27
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Zeytin Vezi mesajul
Seamana mai degraba cu o ruleta.
Foarte profund spus! Vorbesc serios; se pare ca Pamantul a fost ales ca loc de "joaca-spre-invatare" pentru specia umana, in forma ei actuala.
Vechi 10.11.2012, 20:58:10
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Stati linistiti, nu peste multi ani (avand in vedere cum evolueaza stiinta) va fi posibil zborul in spatiu, dupa cum spuneam. Adica posibil si pentru omul de rand. Sau cel putin un zbor la altitudini foarte mari, care sa permita concluzionarea cum ca pamantul e sferic. Sa-i vad atunci mutra lui @vsovivivi! Cred ca o sa ma prapadesc de ras.
Vechi 10.11.2012, 21:03:01
Zeytin Zeytin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2011
Locație: United Kingdom
Implicit

Raoul! De cate ori ti-a repetat Florin ca geamurile de la avion, nave spatiale, lentilele foto, etc deformeaza "realitatea" afisandu -ti pamantul ca fiind sferic in loc de plat? Si daca o sa ajunga colegul sa zboare in spatiu tot prin "hublou" trebuie a priveasca pamantul, farfuria sau ruleta ce-o fi!
Deci varianta asta pica.
Vechi 10.11.2012, 21:16:03
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Raoul! De cate ori ti-a repetat Florin ca geamurile de la avion, nave spatiale, lentilele foto, etc deformeaza "realitatea" afisandu -ti pamantul ca fiind sferic in loc de plat? Si daca o sa ajunga colegul sa zboare in spatiu tot prin "hublou" trebuie a priveasca pamantul, farfuria sau ruleta ce-o fi!
Deci varianta asta pica.
Asa e, stiinta e facuta de iluzionisti reptilozi, ca sa bage cipuri in nas celor care nu cred ca Pamantul e plat, in colaborare cu garda elvetiana formata din cyborgi. Mi'a spus mie scutigerelloida pe care am agatat'o aseara intr-un bar multispecii din Zeta Reticuli. De aia trebuie sa priveasca fraierii de oameni doar prin telescoape si hublouri Universul, ca sa isi piarda sufletele. Noroc cu vsovivivivivivi si F.I., ca altfel planul paraumanilor reusea. Nt nt nt, ce ti-e si cu eroii astia inchipuiti...
Vechi 10.11.2012, 21:17:54
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Stati linistiti, nu peste multi ani (avand in vedere cum evolueaza stiinta) va fi posibil zborul in spatiu, dupa cum spuneam. Adica posibil si pentru omul de rand. Sau cel putin un zbor la altitudini foarte mari, care sa permita concluzionarea cum ca pamantul e sferic. Sa-i vad atunci mutra lui @vsovivivi! Cred ca o sa ma prapadesc de ras.
Si eu! Ce zici, ii invitam sa mergem toti patru pe un zbor extraplanetar, daca finantele ne-o vor permite?
Vechi 10.11.2012, 21:31:17
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
Deci varianta asta pica.
Mda... Atunci ii arunc cu parasuta! Macar sa traiasca dezamagirea vietii lor, sa ii filmez si sa ii pun pe youtube cum se smiorcaie ca li s-a demontat teoria!

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Si eu! Ce zici, ii invitam sa mergem toti patru pe un zbor extraplanetar, daca finantele ne-o vor permite?
Evident, insa numai in urma unui pariu facut in prealabil! Adica sa-i si bag lui @vsovivivi hubloul pe gat, macar sa am o satisfactie!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43