Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2011, 14:05:53
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

In Evrei cap 4 se spune ca s-a dat o alta zi de odihna. Apoi in alt loc ni se spune ca nimeni nu are voie sa ne judece cu privire la o zi de sabat! Apoi adventii spun ca atat timp cat asa numita lege de a respecta duminica noi nu suntem vinovatii ca respectam alta zi asa ca nu stiu ce mai cauti pe aici ca sa rasucesti tu mintile oamenilor? Apoi e greu de crezut ca ar fi trecut toata biserica crestina (care dadea sute sau poate mii de martiri) la respectarea unei alte zile! La fel e si in cazul botzului !Nimeni nu ar fi luat masuri? E ca si cum biserica adventa hotareste ca a gresit cu privire la a saptea zi (nu stiu daca observi asez biserica adventa cu biserica apostolica pe aceasi trepta, cea ce desigur nu poate fi adevarat) si toti crestinii ei ar trece la respectarea duminicii fara sa se impotriveasca! Cine vrea sa vada sa vada dar White a profetit sfarsitul lumii la fel si adventii apoi aceasta biserica in istoria ei scurta s-a faramitat si-a schimbat crezul de atatea ori etc etc. Acum probabil ca biserica adventa se va mai sparge in doua deoarece unii vor sa suda si glasuri de femei ca sa li se gadile urechile mai bine. Dar de unde veniti voi? Din predica lui Miller? Pai si pana atunci unde ma duceam la pastori sa ma unga cu ulei sa scap de vreo boala? Cine studiaza atent miscarea voastra poate sa constate cat de instabili sunteti!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 16:20:12
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
In Evrei cap 4 se spune ca s-a dat o alta zi de odihna.
Nu se spune decât în măsluita versiune sinodală. Nici măcar în versiunea Bisericii Ortodoxe Grecești nu spune "altă zi de odihnă"!

Citat:
Apoi in alt loc ni se spune ca nimeni nu are voie sa ne judece cu privire la o zi de sabat!
Acolo ni se spune de mâncări, băuturi și sărbători ceremoniale, nu de sabatul zilei a șaptea.

Citat:
Apoi adventii spun ca atat timp cat asa numita lege de a respecta duminica noi nu suntem vinovatii ca respectam alta zi asa ca nu stiu ce mai cauti pe aici ca sa rasucesti tu mintile oamenilor?
Poți fi mai coerent, te rog?

Citat:
Apoi e greu de crezut ca ar fi trecut toata biserica crestina (care dadea sute sau poate mii de martiri) la respectarea unei alte zile!
N-a trecut toată Biserica Creștină. De exemplu Biserica din Etiopia (foarte asemănătoare celei Ortodoxe)până acum 100 de ani încă mai păzea sâmbăta ca zi de odihnă. În fiecare secol au existat creștini care să păzească sâmbăta, așa că nu-ți fă iluzii.

Citat:
La fel e si in cazul botzului !Nimeni nu ar fi luat masuri?
Bineînțeles că s-au luat măsuri. Ereziile nu au intrat brusc în Biserică, unele au avut nevoie de sute de ani ca să fie asimilate. Împotriva botezului infantil s-au pronunțat chiar sfinți părinți (caută pe topicul despre botez)...

Citat:
White a profetit sfarsitul lumii la fel si adventii
Sfârșitul lumii l-a profețit Însuși Iisus Hristos și alți profeți din Scriptură.

Citat:
apoi aceasta biserica in istoria ei scurta s-a faramitat si-a schimbat crezul de atatea ori etc etc.
Poate s-a etcaetera etcaetera, însă nu s-a fărâmițat , nici nu și-a schimbat crezul - a rămas același de la fondarea ei.

Citat:
Acum probabil ca biserica adventa se va mai sparge in doua
Stai matale liniștit și ateaptă să se spargă până la prăbușirea Babilonului cel Mare (Apoc.18,2).
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 17:30:21
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Tricequesmintus, ai citit vreodata Didache?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 17:52:25
Senior Member

Implicit

De la fondarea ei... Care fondare pe ce piatra? Pe piatra azvarlita in cap acelei femei cu ochi posedati care da numarul 666 daca este scris complet pe nume Ellen gould white? Sau pe piatra lu Miller care a prezis sfarsitul si a atras o seama de natarai care sau imbracat in alb( ca sa para puri dar ei erau goi si dezbracati de orice idee crestina) asteptand in zadar venirea Domnului? Biserica adventista s-a rupt mereu si acum e rupta in doua mari parti. Nici asta nu sti? Nu mai vorbesc de alte ramasite... Dupa cate stiu eu sunt si adventisti care respecta Duminca...
Dar stai putin cum scrie in biblia adventa? Sau voi nu aveti asa ceva? Hai dami tu acel pasaj tradus de nustiu care secta eu ti-l dau pe cel al lui Cornilescu si cel ortodox. Cat despre botez nu mai fa confuzii. La un moment dat un parinte apostat Tertulian mi se pare se intreaba daca copii de 7 ani se pot boteza? Nu e vorba insa despre prunci deoarece acestia erau botezati din prima neavand pacate si asa cum o arata multe scrieri din aceea vreme botezul bebelusilor era inca din vremea apostolilor. Pe bune lasam parabolele despre biserica la o parte dar tu crezi ca biblia care ne vorbeste despre niste invatatori falsi care vin la sfarsit , Dumnezeu a vrut ca prin EGWhite un om lovit la cap sa arate lumina la crestini? 1800 de ani (aproximativ) Dumnezeu a lasat aceasta biserica de izbeliste ca sa vina White mai ales ca a promis ca va fi cu noi in toate zilele si portile iadului nu o vor birui( biserica).
8. Caci, daca le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu dupa aceea de o alta zi.
8. Caci daca Iosua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea, de o alta zi de odihna.
Nu sincer tu esti pastor sau esti doar un adventist? Uitate ce traducere gresita are Cornilescu la Isaia cap 66 versetul 3 si recunoaste cinstit ca numai traducerea asta o folositi!
Domnilor catolici piatra nu este Petru sau cei 12 apostoli si e EGWhite=666 ! Sa bagati bine la cap! Fara ea nu am fi stiut de sabat si de credinta adevarata nascuta pe o profetie falsa dar nu unica!!!

Last edited by bairstow; 20.01.2011 at 17:56:20.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 18:07:46
Scotsman
Guest

Implicit Pentru Bairstow

Citat:
Uitate ce traducere gresita are Cornilescu la Isaia cap 66 versetul 3 si recunoaste cinstit ca numai traducerea asta o folositi!
Salut.Intreb din curiozitate derivata din studiul biblic(Isaia 66:3):

Biblia ortodoxa sinodala:
Cel ce junghie un bou și în același timp omoară un om, cel ce jertfește o oaie și în același timp rupe gâtul unui câine, cel ce aduce prinos și în același timp aduce sânge de porc, cel ce aduce jertfă de tămâie și în același timp se închină la idoli, - toți aceștia și-au ales căi nelegiuite și în urâciunile lor trăiește sufletul lor.

Biblia ortodoxa sinodala aniversara Anania
Dar nelegiuitul care-Mi jertfește Mie vițel e ca și cum ar bate un om;iar cel care-Mi jertfește din turmă e ca și cum ar ucide un câine;iar cel ce-Mi aduce făină de grâu e ca și cum Mi-ar aduce sânge de porc;iar cel ce face tămâiere de pomenire e ca unul care blesteamă.Dar ei și-au ales căile lor și urâciunile lor pe care sufletul lor le-a voit.

Cornilescu
Cine injunghie un bou ca jertfa nu este mai bun decat cel ce ucide un om; cine jertfeste un miel este ca cel ce ar rupe gatul unui caine; cine aduce un dar de mancare este ca cel ce ar varsa sange de porc; cine arde tamaie este ca cel ce s-ar inchina la idoli; toti acestia isi aleg caile lor, si sufletul lor gaseste placere in uraciunile lor.

KJV
He that killeth an ox is as if he slew a man; he that sacrificeth a lamb, as if he cut off a dog's neck; he that offereth an oblation, as if he offered swine's blood; he that burneth incense, as if he blessed an idol. Yea, they have chosen their own ways, and their soul delighteth in their abominations.

KJV traduce la fel ca Anania.Anania nu traduce la fel ca si versiunea sinodala.Cornilescu,ca si sens,este mai apropiat de KJV si Anania.Versiunea sinodala este singulara in felul ei.Intrebare:de ce Anania si sinodala traduc diferit? Observatie:Anania si KJV traduc la fel.Interesant.

Bairstow,daca versiunea sinodala este unica valabila atunci versiunea Anania este la fel de gresita ca si restul.Versiunea Anania este aprobata de Sinod.De ce au aprobat doua variante atat de diferite ca sens?

Last edited by Scotsman; 20.01.2011 at 18:11:30.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 18:16:59
Senior Member

Implicit

Aceea biblie a fost tradusa mai demult si are posibile greseli. Important e cum e bine sa fie tradusa biblia! E tradusa de Anania dupa cate stiu eu! Ar putea sa fie si a doua versiune a Vechiului Testament! Ea nu este deloc asemanatoare cu cea protestanta deoarece de la jertfa unu vitel a fi egala cu o bataie de om e cala lunga pana la jerfa unui vitel e egala cu uciderea unui om! Eu stiu traducerea catolica care este ca a noastra! Pai ti se pare tie normal cacine aduce jertfa un vitel e ca si cum ar ucide un om? Sau ca cel care tamaiaza (dar preotii de atunci tamaiau) aduce inchinare idolilor?

Last edited by bairstow; 20.01.2011 at 18:20:04.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 18:21:49
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Aceea biblie a fost tradusa mai demult si are posibile greseli. Important e cum e bine sa fie tradusa biblia! E tradusa de Anania dupa cate stiu eu! Ar putea sa fie si a doua versiune a Vechiului Testament! Ea nu este deloc asemanatoare cu cea protestanta deoarece de la jertfa unu vitel a fi egala cu o bataie de om e cala lunga pana la jerfa unui vitel e egala cu uciderea unui om!
King James a aparut cu mult inainte de Anania.Vorbim de alte secole.Daca vei traduce din engleza in romana vei vedea ca Anania a mers pe aceiasi varianta a traducerii si asta nu ar trebui sa te mire.Motivul este simplu:

Versiunea Anania,a avut la bibliografie inclusiv Biblia in versiunea KJV.Pt Noul Testament a folosit versiunea Aland,printre cele mai reputate.Pentru Vechiul Testament a folosit si>,,The Holy Bible. King James Authorised Version. Oxford University Press 1977"(gasesti la bibliografie in linkul cu Anania).Versiunea Anania nu este deloc veche.Si daca ar fi tradus gresit(cum spui tu) este grav,inseamna ca Sinodul au aprobat o versiune eronata.

Studiul biblic nu are nimic in comun cu disputele confesionale.Se studiaza toate versiunile din motive de exegeza.Nici un traducator nu se limiteza la o singura versiune.Nici Parintele Anania nu a facut exceptie.Ar fi culmea sa fie criticat pentru asta.

Last edited by Scotsman; 20.01.2011 at 18:24:27.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 18:31:12
Senior Member

Implicit

Dar tu il criticii?!?
Chiar tu zici ca acesta s-a inspirat dupa o traducere engleza! Cat despre Sfantul sinod el nu reprezinta biserica ortodoxa in totalitate iar o astfel de greseala (nu e neaparat o greseala deoarece stim ca sunt doua mari curente de traducere una fiind septuangita!) nu afecteaza cu nimic invatatura bisericii ortodoxe! Pana la urma citind mai atent am observat ca oricum aceasta traducere nu aduce la o erezie sau un lucru fals! Pe cand traducerea protestanta e gresita voit! Oricum aici e alt subiect...
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 18:38:19
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Dar tu il criticii?!?
Chiar tu zici ca acesta s-a inspirat dupa o traducere engleza! Cat despre Sfantul sinod el nu reprezinta biserica ortodoxa in totalitate iar o astfel de greseala (nu e neaparat o greseala deoarece stim ca sunt doua mari curente de traducere una fiind septuangita!) nu afecteaza cu nimic invatatura bisericii ortodoxe! Pana la urma citind mai atent am observat ca oricum aceasta traducere nu aduce la o erezie sau un lucru fals! Pe cand traducerea protestanta e gresita voit!
Pai cum sa-l critic daca a tradus la fel ca si KJV? Da,a avut ca model Biblia Regelui James printre altele.A scris in bibliografie.Dansul nu eu.Eu consider traducerea dansului foarte interesanta.Am dubii ca a tradus dupa Septuaginta.Cred ca este vorba de textul Masoretic.Sfantul Sinod nu reprezinta BO in totalitatea ei? Interesant.Nu stiam.Bine ca am aflat.

Apropo,daca tot vorbim de texte biblice.Sa-mi spui ce crezi de acesta afirmatie.A fost publicata in ziarul Patriarhiei Romane, ziarul ,,Lumina":

,,Lista actuală a cărților Sfintei Scripturi din Biserica Ortodoxă nu se bazează întru totul pe nici o hotărâre a vreunui sinod și nici a vreunui Sfânt Părinte. Petros Vassiliadis (..) recunoaște că pentru lista canonică a edițiilor Bibliei în lumea ortodoxă "nu există nici o autoritate sinodală, nici oficial canonică sau doctrinară".

Sursa articolului aici. Acestea nu sunt afirmatii facute de un protestant.Ca sa folosesc o formulare la moda: Cum comentezi? Bairstow,este usor sa-i acuzii pe altii.Nu este si tocmai corect cand la tine-n ograda sunt probleme,din acest punct de vedere,cat cladirea Patriarhiei.Asta este tot.

Last edited by Scotsman; 20.01.2011 at 19:30:50.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 19:30:51
Senior Member

Implicit

Domnule dar tu confirmi ce zic eu! Deci: Lista actuală a cărților Sfintei Scripturi din Biserica Ortodoxă nu se bazează întru totul pe nici o hotărâre a vreunui sinod! Apoi traducerea nu stiu daca e gresita! Cat despre sinod nu stiu daca poate gresi. Cred ca nu poate gresi in privinte de dogme!Apoi acest subiect este delicat. Cand aproba o carte sa zicem sinodul asta nu inseamna ca e si perfecta! Dar aceea carte nu induce pe credincios in eroare si atat!

Last edited by bairstow; 20.01.2011 at 19:34:14.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11