![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Uite aici doua articole in limba romana: http://www.evz.ro/detalii/stiri/educ...ni-877706.html http://medlive.hotnews.ro/educatie-s...parteneri.html
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Daca mergi pe ideea de abstinenta, atunci da, cred ca sansele de succes sunt mult limitate. Citat:
Citat:
Si nu stiu de ce iti e teama: e clar ca situatia, asa cum e ea acum, e foarte nasoala. Avem asa: 22 milioane de copii avortati in ultimii 50 de ani. Avorturile au venit clar in urma faptului ca s-a facut sex neprotejat. In anii comunismului, pentru ca nu se gaseau contraceptive. In anii mai recenti, pentru ca nu i-a interesat sa isi asume responsabilitatea protectiei, dar nu au avut o problema in a face sex. Exact responsabilitatea asta este scopul unui curs de educatie sexuala. Nu inteleg teama asta. De parca romancele se marita toate virgine, nu exista urma de avort in tara, si Romania e faimoasa pentru abstinenta intregului popor. Daca era asa, intelegeam o urma de neliniste legata de educatia sexuala. Deci ce e mai bine? - sa invatam ca sexul are consecinte si nu e tocmai o jucarie, si sa facem copii doar cand ii vrem si ii putem creste? - sau sa ne bagam picioarele in ele de mijloace de protectie si contraceptie (despre care oricum nu stim, ca nu ne zice nimeni), pentru ca pana la urma un avort, doua, trei nu sunt un capat de tara? * in cazul in care nu v-ati prins, a doua varianta este exact ce se intampla acum in Romania.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]()
Asta asa e, parintii - cei mai multi - nu vor sa vorbeasca cu copiii lor despre aspectul sexual. Poate ca nu stiu nici ei prea multe. Si atunci copilul se intereseaza incolo si incoace si afla. Si pune in practica, ca doar in mass-media sau in cercul de prieteni nu i se zice: fii, mai, abstinent. Si dupa aceea: Vai, copilul meu, cum a facut el asa ceva?
Dupa cum zicea bunica-mea fara perdea, tot mamele sunt de vina ca fetele sunt c...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ziceam doar ca acceptand anormalitatea ca normalitate (sexul la varste fragede) vom ajunge sa acceptam si pedofilia daca un copil de 12 ani poate discerne cand si cum sa faca sex. Citat:
In fine, pedofilia nu face subiectul acestui topic. Cred ca e bine sa ne oprim. O vedeam doar ca o consecinta iminenta. Citat:
N-ai frica, daca relatia cu copilul tau va fi una sanatoasa te va intreba mult mai repede. Daca deabia te vede 2 ore acasa si esti pentru el un strain nici la 18 ani nu te va intreba. Eu am avut o discutie de genul asta cu tatal meu la 13 ani. Nu se face in functie de varsta ci se face in functie de copil.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Deci, ori asteptam sa se modifice mentalitatea romanilor si sa speram ca, la un moment dat, vor incepe sa discute cu copiii lor despre sex (chestie care dureaza, probabil vorbim de cel putin o generatie), ori incepem sa o facem in scoli, unde macar putem controla informatia prezentata si maniera de prezentare. Intervalul de timp necesar pentru aplicare si efecte e in mod evident mai scurt daca abordam problema la scoala. Citat:
Din nou: suntem pe locul 3 la numarul de avorturi in Europa. Chiar crezi ca educatia sexuala, deja implementata cu succes in alte tari, va inrautati ceea ce deja e foarte rau?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]()
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce-i si asta cu educatia sexuala? Toata lumea primim educatie sexuala acasa.
|
|
||||
|
||||
![]()
e o gluma?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
manuscrisele de la marea moarta | pavel92 | Generalitati | 3 | 14.06.2018 15:17:08 |
un cap si doua aripi | Silencer | Generalitati | 1 | 04.05.2011 00:31:41 |
Romanie, Romanie... | eodor nastasa | Generalitati | 45 | 06.06.2010 02:03:32 |
Dulcea Romanie | Anca-Miha | Generalitati | 92 | 07.03.2009 23:34:21 |
|