![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
exista demoni care poarta numele fiecarei patimi.unul este dracul intristarii-are puterea de a l deznadajdui pe om,dar el nu stie ca asa il apropie mai mult de Dumnezeu,sau poate ca da si se oftica :)) eu am o metoda eficienta pt asta: paraclisul preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.m a ajutat mult.si rugaciunea inimiii. cum sa lupti impotriva unei patimi mai mari nimicind unele patimi mai mici.uite filocaliile: http://www.scribd.com/collections/23...localia?page=1 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oricum,impresionanta istorioara. |
|
||||
|
||||
![]()
Sodomia inseamna relatie sexuala intre 2 barbati, si chiar asta a fost pacatul meu, daca am gresit termenul te rog sa-mi spui
|
|||
|
|||
![]()
Hai să vă mai zic o mare 'minune':
N-am păcat și-s tare drept... și mi se pleacă îngerii când mă văd... așa că mă simt foarte, foarte mulțumit de mine și mă felicit fiindcă orice pâră superstițioasă, dacă vine la nivelul funcției mele, eu o știu răzbuna cum trebuie cât ai clipi... Uite așa. Smerenia este opusul semeției și se definește ca vis de fericire potențială ce declanșază puterea îndrăznelii de a face sau nu ispitirea păcatului sau chiar păcatul respectiv la momentul oportun... c-lipeala aia care te cheamă să revezi fetele crescând în ochii tăi. Smerenia își scade energia intenției iar semeția și-o crește până la apogeu cu zsabiștie egoistă și pătimașă din pricina lașității pentru bani. În schimb pocăința este postul cel bun și tainic făcut în vederea căinței curate în Împărăția cerurilor Care s-a apropiat. V-am reamintit așa ca fapt divers, căci sunt convins că voi știți mult mai bine ca și mine și nu roadeți chiar toate florile și mugurii. Aveți milă să crească și să rodească apoi. Ce înțeles are pentru voi un sâmbure, un fruct, un rod? Ce știți voi despre neghină și aluat? Cine neagă și se scuză mai tare se acuză zice-o vorbă din bătrâni așa ca pe la români. Ce minune mai mare poate să existe decât atunci când vezi un păcătos care se pocăiește și se smerește și se îmblânzește de la lăcomia revederilor?.. deșarte. Ce arte? Păi arte marțiale și joiale, așa ca-ntre faraonizei cărora li se pârăște superstițios: ne vom pierde puterea! Last edited by vsovivivi; 25.02.2013 at 16:50:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() roaga te mai des la ingerul pazitor ca a plans cam mult saracu ![]() http://www.youtube.com/watch?v=DaJgeNM96xU |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
smerenia este umilinta,batjocura acceptata venita de la altii,toate bataile si scuiparile primite de bunavoie si chiar mutilarile(vezi la mucenici)asa cum le a primit Iisus in toata viata Lui si mai ales in drumul crucii pt iubire de oameni si cu toate astea ea aduce linistea sufleteasca si vindeca ranile pt ca sunt primite din dragoste.smerenia este slabirea trupului cu posturile aspre.cand tii post te simti ca un fulg,mai usor de infranat,mai plin de viata,mai echilibrat.cand mananci ce poftesti si ce e nesanatos,te simti greu si ai o stare generala proasta.cu cat e mai nasoala si mai putina mancarea cu atat te simti mai bine si mai eliberat sufleteste.chiar si painea pare o prajitura mai buna si mai sanatoasa decat adevaratele prajituri.postul inseamna sanatate,viata mai lunga. mandria iti ia toata energia te arunca in deznadejde si inevitabil te aduce in pragul sinuciderii.pt ca oamenii nu si recunosc patimile(sa zicem alcoolul) si refuza ajutor din cauza mandriei. da!e o minune cand un pacatos se pocaieste,dar nu carteste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și la urmă mă mir tare de scrierea ta căci se pare că tu chiar știi foarte bine lucruri Duhovnicești dar nu știu cum se face că nu vrei să scrii corect deși sunt sigur că știi foarte bine să scrii mai bine ca un grămătic? Ți-e lene oare să apeși +shift+ când începi propozițiile? Nu-i bai, căci și aici ai dreptate, fondul contează mai mult decât forma, căci o formă fără fond e ca o faptă bună fără dragoste și fără ascultare, care nu face bine decât gLumii. Deci îți mulțumesc că mi-ai dat atenție cu atâta înțelepciune. Dar să știi că eu nu mă plec decât sfintei cruci și slavei lui Dumnezeu... firește, în oricine și în orice aș întâlni-o pe Ea, dar nu ca să fiu văzut de oameni. Ca să fiu văzut mă plec șefilor ca să nu mă dea afară și să mor de foame, lucru pentru care mă rog Domnului să mă ierte, dar nu celor care neagă proorociile și sfinții prooroci. (probabil că tu n-ai văzut ghilimelele puse la cuvântul 'minune') Dar să vă mai spun o minune și mai 'mare': Lăcomuțului i-ai înflorit țarina și acum e plin de averesuri și de basme foarte drăguțe... și dacă tot a venit primăvara, vrea mereu să se laude și să le revadă cât sunt de frumoase și cruduțe însă nu știe să privească și să vorbească frumos cu publicool, deci are emoții sinucigașe. Aproape că mi se face iar milă de lăcomaș, și de tristețea lui cea mare, tristețea aia supărată și morocănoasă, tristețea aia respingătoare și neputincioasă, vicleană și ironică, tristețea eroului neîncoronat și căzut victimă din pricina campaniei de dezinformare și decredibilizare și iată că nu mai este acum nici grozav și nici nu mai are cum să se felicite singur că toată țarina îi este înflorită atât de frumos. Nu e trist? Ale cui vor fi oare toate dacă azi se bucură superstițios de tristețea cea fatalistă? Iar vine și pune fariseul cel viclean și fățarnic mâna pe ele? Afară de ghiocei și de trandafir parcă toate florile sunt zadarnice inclusiv crinii înfloriți ai câmpului căci omul rău și necredincios a stricat modelul pildei și nu se pocăiește și abea așteaptă să iasă de după paravanul după care înjură și blesteamă din pismă ca iar să dea lecții arătându-se grozav și păcălind mereu că cică ba el a avut dreptate din moment ce iar i-a înflorit toată țarina cu toate soiurile de flori. Păi de unde să ai dreptate dacă nu ți-a dat nimeni și tu nu ai viață dreaptă ci ești neghină care negi mereu? De unde? De la plecăciunile făcute înaintea scamatorilor păcălici ajunși celebri? Iartă-mă că ți-am făcut capul mare cu atâtea întrebări... ![]() Ai dreptate mă plec numai lui mie însumi... și asta e cel mai rău, fiindcă sunt păcătos și mă cred și smințișor pe deasupra care se felicită mereu exact ca fariseul că cică el nu e vameș și nici animal ca gorila care-și bate pieptul în văzul tuturor. Deci vezi e vorba de un fel de discriminare și exclusivism dar nu față de păcat și mândrie ci față de cei mici și umili căci le-ai acceptat și vrei să-și pună și alții nădejdea în tine de parcă tu vei fi bucuria gLumii. Iar ea ce să facă, te va batjocurii și va râde căci ai ajuns mai mare..rău ca ea. Te rog nu mă pârâ și nu mă osândi ci mă iartă. Last edited by vsovivivi; 26.02.2013 at 14:47:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
te contrazici si insisti sa manipulezi si sa distorsionezi cuvintele mele :)) cand ai pus ghilimelele de rigoare am considerat o hula si povestioara ta tot o hula. nu faci pact,pt ca cine batjocoreste se batjocoreste pe sine insusi.ce simti tu dupa placerea de cateva secunde de batjocura?nu cumva mustrare a constiintei?cum cade asupra oricarui pacat.am vorbit aspru pt ca si tu ai batjocorit voia Mantuitorului.nici pe departe nu am vorbit de un post aspru si mai ales de cel negru.eu nu vreau sa tin astfel de post in care nu se mananca nimic si n primul rand nu am folosit pron. "eu",din cate vad persoana intai nu exista in afirmatiile mele.eu am vb despre altii cum tu ai hulit prin intermediul altora ![]() singura intelepciune este cea dumnezeiasca,iar cea lumeasca si dreptatea omului e ca o carpa lepadata in fata Domnului.deci n am cu ce ma lauda ca nu sunt nici sfanta nici vre un spirit din alta dimensiune sa am acea intelepciune.fara Dumnezeu nu suntem nimic. nu ma pricep la lucruri duhovnicesti,credinta sta in fapte nu in vorbe,in plus am enumerat faptele altora.adevarata smerenie e sa te lasi osandit de altii si sa nu cartesti,ba mai mult,sa te bucuri c o primesti;si nu sa te osandesti pe tine insuti ca altfel nu esti decat un fatarnic.la fel ca fariseul. de ce nu te rogi tu sa vezi care e rezultatul pocaintei? bine zis.nu vreau sa scriu corect ca sufar de lene :))multumit de raspuns?eu preferam: asa m am obisnuit,dar numele sfinte prefer sa le scriu cu majuscula. te ai descris f.bine la "marea" minune.ai pus punctul pe "i".bravo.dar daca ti place "Cruduta" imprumut o de la capatos si ai putea sa te "lauzi" cu ea. ![]() prin "cei mici si umili" am inteles ca te simti inferior.poti sa te duci la niste sedinte de terapie si scapi de complex. ![]() Last edited by rainrainbow; 26.02.2013 at 15:21:19. Motiv: adaugare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga mea, îmi pare rău că te arăți de parcă n-ai priceput corect 'pălăvrăgeala' mea. Mă întreb ce-ai fi priceput oare dacă aș fi scris ca tine, așa cum scriam odinioară pe chat? Eu mai sus nu te-am batjocurit și nici n-am hulit pe Dumnezeu așa cum vrei tu să crezi că ai priceput din avalanșă, numai tu... și zic asta nu ca să mă dezvinovățesc ci ca să mă dau mare, pardon... mic. Dar să ști că eu am priceput bine printre rânduri și nu m-am supărat și mă simt chiar alintat de zâmbetele și de tachinările tale prietenoase. Am înțeles citind pe diagonală că ești gata să te cerți și să te bați cu oricine ca să arăți că tu nu te lauzi niciodată, și că ai vorbit mereu numai despre alții... așa ca mine, deci poți să stai liniștită... doar că eu vorbeam despre mine, adică de 'minunile' care mi s-au întâmplat mie... și defapt erau niște tragedii și nu niște blasfemii, în fine, poate că te-ai încurcat în pălăvrăgeala cu care... m-am 'răzbunat'. Draga mea, defapt eu chiar te-am lăudat... fără ironie. Citat:
Last edited by vsovivivi; 26.02.2013 at 17:02:39. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minuni adevarate si minuni false-pericolul superstitiilor | Lucian008 | Spiritualitatea ortodoxa | 29 | 08.06.2014 01:40:20 |
va rog!!!spuneti-mi ce sa intamplat !!! | Klapeman | Intamplari adevarate | 9 | 28.07.2010 11:47:06 |
Mi s-a intamplat un miracol? | mehiel | Nunta | 12 | 18.10.2008 12:25:24 |
|