![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
inca ceva: pana acum, in caz ca nu ai observat, am spus "parerea mea""eu cred".cred ca asta arata tocmai ca am acceptat ce a zis erzbet, nu neaparat si ca sunt de acord cu ea.credeam ca asta este ideea aici:sa ne spunem parerea. ea si-a spus-o la fel si eu. cred ca asta arata mai multa maturitate decat crezi tu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
religia ortodoxa spune sa nu ai relatii cu sotul/sotia decat daca scoti copii, nu conteaza cat de multi si daca ai cu ce sa-i cresti sau daca ies in strada sa dea in cap sa fure de saracie.
asa ca cine vrea sa respecte de frica pt sufletul lui/ei incearca sa impace viata reala cu cerintele absurde si rezultatul e ca face pacate cat mai mici (eu sunt contra avort si pro protectie totala) si se spovedeste si se impartaseste in speranta ca D-zeu sa nu fie chiar atat de absurd incat, dupa o viata echilibrata (cu un singur copil maxim 2 in care te straduiesti sa fii corect si sa traiesti in limita normalului ), sa te arunce in iad...cam asa vad eu lucrurile. |
|
|||
|
|||
![]()
mai, religia ortodoxa nu este atat de absurda!!din moment ce sunt sot si sotie, de ce sa fie un pacat sa se culce unul cu altul? ia gandeste-te:daca vrei sa traiesti asa cum ai spus, si vrei sa te spovedesti, unde te duci?la un calugar pt ca acolo sunt canoane grele.dar daca ai probleme cotidiene, lucruri des intalnite in viata de familie, te duci la un preot de mir, care are si el familie si stie ce inseamna greutatile unei vieti de familie. atunci ai sa vezi ca lucrurile nu stau chiar asa cum le vezi tu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta e un stil de intrebari pe care, daca le continuam, ajungem pana in panzele albe si ma gandesc ca nu rezolvam nimic si nici nu ne folosim duhovniceste. Sunt si parinti care, cand vine vorba de viata intima a cuplului CASATORIT, nu prea isi dau cu parerea, lasand la latitudinea sotilor si a duhovnicilor lor aceste probleme. |
|
|||
|
|||
![]()
Relatia sexuala intre cei ce au primit Taina Cununiei nu este un pacat. Pervertirea acesteia este un pacat. Cercetati adevaratul duh al Ortodoxiei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evident ca parerea unui critic literar ne ajuta sa intelegem mai bine o carte, asa cum, banuiesc, preotii ajuta oamenii sa inteleaga mai bine Biblia. Si imi cer scuze si pentru afirmatiile facute mai sus legate de Biblie, intr-adevar scopul ei nu este a impresiona prin vreun talent literar si prin esenta ei. Dar totusi a fost scrisa tot de oameni, de aceea pentru mine nu are acea insemnatate spirituala deosebita. Este greu de comparat filozofia cu religia. Tot omul a inteles si a trecut prin filtrul gandirii ceea ce el considera "intelepciunea lui Dumnezeu" asa cum tot el si-a pus intrebari, deci oarecum aceste notiuni sunt strans legate intre ele(opinia mea) Nu cred ca intensitatea iubirii si a credintei se masoara in numarul canoanelor si regulilor cunoscute. SI coana Vasilica cunoaste si respecta(intr-o mai mare sau mica masura) toate datinile bisericesti de frica. Asta nu inseamna nimic, nu simte nimic. Se duce la biserica sa mai discute cu coana Leana despre ce mai face vecina de la etaju 10. Si-a facut datoria, a mers la biserica, dar o comuniune spirituala cu Dumnezeu nu cred ca realizat. Am vazut si am cunoscut harul preotilor..Cu cat ai harul mai mare cu atat creste tariful; Evident exista si exceptii...cunosc un preot care judeca mult mai putin oamenii decat o faceti voi si este de-o bunatate iesita din comun. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Erzbet: Iata ce zice Petre Tutea: " Shakespeare, pe linga Biblie, - eu demonstrez asta si la Sorbona - e scriitor din Gaesti". Asta ar trebui sa-ti spuna ceva.
In rest este mai bine pentru tine a te tine departe de subiecte pe care nu le cunosti, ca sa nu te pui in pozitia neplacuta de a aface aprecieri inexacte. Poti in schimb sa vorbesti despre literatura, superi mai putin, indiferent ce ai spune. Dar nu mai vorbi despre biblie, biserica preoti si credinciosi: nu fac parte din subiectele pe care le cunosti, iar chiar si o simpla parere, ca cea de mai sus,este de prisos si chiar jignitoare. Ceea ce nu cred ca iti doresti. Cat despre religie si filozofie, ambele sunt conceptii despre lume. Dar in vreme ce religia este conceptia despre lume primita chiar din partea Creatorului ei, adica Dumnezeu, filozofia este produsul gandirii omenesti. Una este Adevar si cealalta este imaginatie. Este ciudat ca unii pot avea respect fata de filozofie, dar arata totala lipsa de respect pentru religie. Da, ciudat! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este clar cat de mult ai inteles ce am vrut sa zic din moment ce ma acuzi ca nu prezint interes pentru religie. "Dar nu mai vorbi despre biblie, biserica preoti si credinciosi" asta arata cat de incuiate va sunt conceptiile daca nu sunteti dispusi sa ascultati si alta parere, care nu este in concordanta cu a voastra. Nu doream sa jignesc pe absolut nimnei, dar pana cand si asta imi este acum absolut indiferent. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Relatiile sexuale inainte de casatorie | Simona-Marilena | Nunta | 119 | 22.05.2014 14:29:31 |
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie | caty_deea | Nunta | 76 | 21.01.2013 11:57:04 |
Consecintele abuzurilor sexuale | AGabriela | Generalitati | 16 | 24.01.2012 12:24:00 |
Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) | StefanS | Generalitati | 65 | 23.02.2010 11:31:30 |
sex inainte de casatorie | dumitrucelmare2000 | Generalitati | 87 | 09.05.2007 11:38:59 |
|