![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"daca Hristos n-ar fi inviat zadarnica ar fi credinta voastra"
|
|||
|
|||
![]()
E clar ca umblam pe bajbaite... Poate botezul lui Ioan: "Neteziti Calea Domnului!"
|
|
||||
|
||||
![]() Mulțumim însă lui Dumnezeu, că (deși) erați robi ai păcatului, v-ați supus din toată inima dreptarului învățăturii căreia ați fost încredințați ( Romani 6:17) |
|
|||
|
|||
![]()
Lore86 s-a apropiat cel mai mult. Intr-adevar, este vorba despre capitolul 15 din prima epistola catre Corinteni:
Vă aduc aminte, fraților, Evanghelia pe care v-am binevestit-o, pe care ați și primit-o, întru care și stați, 2. Prin care și sunteți mântuiți; cu ce cuvânt v-am binevestit-o - dacă o țineți cu tărie, afară numai dacă n-ați crezut în zadar S 3. Căci v-am dat, întâi de toate, ceea ce și eu am primit, că Hristos a murit pentru păcatele noastre după Scripturi; 4. Și că a fost îngropat și că a înviat a treia zi, după Scripturi; 5. Și că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece; 6. În urmă S-a arătat deodată la peste cinci sute de frați, dintre care cei mai mulți trăiesc până astăzi, iar unii au și adormit; 7. După aceea S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor; Din acest text, scris cel mai probabil in jurul anului Domnului 55, rezulta ca marturisirea de credinta ("Hristos a murit pentru pacatele noastre, a fost ingropat, a inviat a treia zi" etc.) era deja formulata, ca Sf. Pavel o primise deja, probabil cu ocazia convertirii sale, si acum o transmite mai departe.... A se vedea si aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Creed#C...Corinthians_15 |
|
||||
|
||||
![]()
om bun, iti cedez dreptul la intrebare.
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand felicitari din tot sufletul. Am descoperit un thread minunat. In al doilea rand exact acelasi lucru ma gandeam si eu in cazul in care as fi raspuns corect: sa-ti cedez tie locul!... Deci, un motiv in plus sa cred ca... ceva se intampla acolo sus... Multumesc oricum pentru gest, dar eu nu ma simt la inaltimea asteptarilor. Prefer sa privesc din exterior si sa invat!
Saru-mana! |
|
||||
|
||||
![]()
pana terminati cu politeturile, eu ii propun lui Scotland the Brave sa ne "loveasca" cu o intrebare
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cine a fost singurul personajul biblic care a mers pe apa la fel ca si Mantuitorul?
|
|
|||
|
|||
![]()
Presupun ca ... tot Petru!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|