Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2011, 14:10:32
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Unde scrie EXPLICIT in Biblie de marturisirea publica (nu interpretari si reinterpetari)
1 Tim.6.12

Citat:
si unde scrie explicit, daca trebuie sa treaca omului de votul unui comitet, asa cum se face in cadrul unor bisericilor neoprotestante?
Aceasta ține de organizarea bisericii. Intrând într-o biserică, normal trebuie să-ți dai acceptul respectării principiilor ei și în același timp să primești acceptul primirii în sânul ei.

Citat:
Apoi am o nedumerire, marturisirea in ce limbaj trebuie facuta? se accepta prin semne sau trebuie sa fie viu grai?
Și prin viu grai, dar mai ales printr-o viață ce demonstrează că a fost schimbată (pocăința). Niciuna din aceste două modalități de mărturie n-o poate realiya bebelul

P.S. Observ că vă editați, re-editați și re-re-editați fiecare postare parcă dinadins spre a mă deruta. Vă rog nu-mi cereți același lucru. Mulțumesc.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 14:11:29
Banned

Implicit

Citat:
Aici va dau dreptate: botezul e deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos” , deci o initiere pe calea credintei.
Conform acestui text, ați putea afirma că bebelușul are o "deschidere a cugetului" spre a primi botezul? Are el un "cuget deschis" spre a primi învățătura de credință, poate el înțelege [prin cugetul lui] cine e Dumnezeu și că L-a înviat pe Iisus Hristos?
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 14:15:42
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Aceasta ține de organizarea bisericii. Intrând într-o biserică, normal trebuie să-ți dai acceptul respectării principiilor ei și în același timp să primești acceptul primirii în sânul ei.
Și prin viu grai, dar mai ales printr-o viață ce demonstrează că a fost schimbată (pocăința). Niciuna din aceste două modalități de mărturie n-o poate realiya bebelu.
Saracii surdo-muti, ei sunt discriminati de Biserica Adventista de Ziua a 7-a.

Citat:
Observ că vă editați, re-editați și re-re-editați fiecare postare parcă dinadins spre a mă deruta.
Sunt nevoita sa o fac, imi apar niste semne [color] nu stiu ce, trebuie sa dau edit ca sa le scot.

later edit: reiau o observatie foarte buna:De altfel, noi cunoaștem tot din Sfintele Scripturi atâtea cazuri când pentru credința cuiva Dumnezeu S-a îndurat de cel pentru care acesta se ruga. Să ne amintim că Mântuitorul a vindecat pe sluga sutașului din Capernaum pentru credința stăpânului său ; a vindecat pe fiica femeii canaanence pentru credința mamei sale, și a înviat pe fiica lui Iair pentru credința tatălui său, și pe fiul văduvei din Nain pentru credința mamei sale. Și atunci să nu credem noi că botezul poate fi săvârșit pruncilor pe temeiul credinței nasilor lor?

Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 14:18:27.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 14:24:24
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Sper că n-aveți pretenția să accept formulări de genul "Fiule, aceasta e o taină!", când e lucru unanim acceptat și demonstrat că bebelușul nu are nici discernământul acceptării unei filozofii de viață (cum e creștinismul), nici puterea de a da mărturie despre aceasta...
TÁINĂ, taine, s. f. 1. Ceea ce este neînțeles, nedescoperit, nepătruns de mintea omenească.

ps: poate acum vă ajută...deși s-au explicat destul de clar lucrurile...roul nașilor și așa mai departe.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 14:32:02
Banned

Implicit

Citat:
Saracii surdo-muti, ei sunt discriminati de Biserica Adventista de Ziua a 7-a.
Vă înșelați. În ambele sensuri.

Citat:
Sunt nevoita sa o fac, imi apar niste semne [color] nu stiu ce, trebuie sa dau edit ca sa le scot.
Se întâmplă adesea când lipiți texte altfel formatate. Lipiți-le în prealabil în Notepad, de acolo putând să le preluați fără nicio problemă.

Citat:
later edit: reiau o observatie foarte buna:De altfel, noi cunoaștem tot din Sfintele Scripturi atâtea cazuri când pentru credința cuiva Dumnezeu S-a îndurat de cel pentru care acesta se ruga. Să ne amintim că Mântuitorul a vindecat pe sluga sutașului din Capernaum pentru credința stăpânului său ; a vindecat pe fiica femeii canaanence pentru credința mamei sale, și a înviat pe fiica lui Iair pentru credința tatălui său, și pe fiul văduvei din Nain pentru credința mamei sale. Și atunci să nu credem noi că botezul poate fi săvârșit pruncilor pe temeiul credinței nasilor lor?
Sunt cazuri total diferite. Când e vorba de mântuirea personală, nu poți mandata pe altcineva să răspundă în locul tău.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 14:34:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
TÁINĂ, taine, s. f. 1. Ceea ce este neînțeles, nedescoperit, nepătruns de mintea omenească.

ps: poate acum vă ajută...deși s-au explicat destul de clar lucrurile...roul nașilor și așa mai departe.
Eu m-am referit la al sens al termenului "taină" (cu t mic).
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 14:57:19
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Eu m-am referit la al sens al termenului "taină" (cu t mic).
În posturile mele termenul "taină" este cu t mare. Ca de obicei, dumneavoatră shimbați sensul.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 14:58:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
În posturile mele termenul "taină" este cu t mare. Ca de obicei, dumneavoatră shimbați sensul.
Exact, aceasta era ideea!
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 15:04:16
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Sunt cazuri total diferite. Când e vorba de mântuirea personală, nu poți mandata pe altcineva să răspundă în locul tău.
Cazurile sint identice. Cind a fost vorba de mintuirea noastra, domnul nostru Isus Cristos nu ne-a lasat singuri ci a venit in ajutorul nostru; pentru ca noi umblam rataciti ca niste oi fara pastor. Parintii crestini Il imita pur si simplu pe DOmnul nostru: intr-o problema asa importanta ca mintuirea nu-i lasa pe prunci sa se lupte singuri, ci ii spala in baia nasterii celei de-a doua oara, iar astfel, spalati se pacate, ii consacra Domnului.

PS Vi s-au cerut baze scripturistice pentru care va botezatii copii tirziu si nu le-ati adus. Inca le mai astept
Reply With Quote
Vechi 27.10.2011, 15:25:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
intr-o problema asa importanta ca mintuirea nu-i lasa pe prunci sa se lupte singuri
Doamnă, în privința mântuirii atât copiii cât și maturii nu putem să "ne luptăm" singuri, ori ajutați de nași, căci mântuirea este opera lui Hristos. Dacă ne-am fi putut "lupta" pentru mântuirea noastră n-am mai fi avut nevoie de Mântuitor. Singura noastră nevoie e să acceptăm această mântuire oferită haric prin credință. Ori tocmai aici e problema bebelușului: el nu știe încă să ceară și să accepte harul lui Dumnezeu. El cere și acceptă deocamdată doar suzeta.

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
PS Vi s-au cerut baze scripturistice pentru care va botezatii copii tirziu si nu le-ati adus. Inca le mai astept
Este ca și cum v-aș cere bazele scripturistice pentru care vă botezați copiii așa de devreme (atenție: bebelușii, nu casa).

Și încă un lucru: problema e pusă greșit. Noi nu trebuie să ne botezăm copiii, ci să-i lăsăm pe ei să se boteze, să solicite botezul.

"Cel ce va crede și se va boteza se va mântui..." (Marcu 16,16)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
eu ortodoxa,el baptist anamnaz Alte Religii 62 25.04.2016 22:56:31
Cultul penticostal rafael12345 Intrebari utilizatori 46 23.01.2014 10:07:13
Toaca in cultul crestin costel Generalitati 8 05.07.2012 17:01:05
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 17:13:39
Muzica in cultul Bisericii Alexandru Muzica Bisericeasca 14 28.02.2007 18:13:44