![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() P.S. Observ că vă editați, re-editați și re-re-editați fiecare postare parcă dinadins spre a mă deruta. Vă rog nu-mi cereți același lucru. Mulțumesc. |
|
|||
|
|||
![]()
Conform acestui text, ați putea afirma că bebelușul are o "deschidere a cugetului" spre a primi botezul? Are el un "cuget deschis" spre a primi învățătura de credință, poate el înțelege [prin cugetul lui] cine e Dumnezeu și că L-a înviat pe Iisus Hristos?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
later edit: reiau o observatie foarte buna:De altfel, noi cunoaștem tot din Sfintele Scripturi atâtea cazuri când pentru credința cuiva Dumnezeu S-a îndurat de cel pentru care acesta se ruga. Să ne amintim că Mântuitorul a vindecat pe sluga sutașului din Capernaum pentru credința stăpânului său ; a vindecat pe fiica femeii canaanence pentru credința mamei sale, și a înviat pe fiica lui Iair pentru credința tatălui său, și pe fiul văduvei din Nain pentru credința mamei sale. Și atunci să nu credem noi că botezul poate fi săvârșit pruncilor pe temeiul credinței nasilor lor? Last edited by ioanna; 27.10.2011 at 14:18:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps: poate acum vă ajută...deși s-au explicat destul de clar lucrurile...roul nașilor și așa mai departe. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu m-am referit la al sens al termenului "taină" (cu t mic).
|
|
|||
|
|||
![]()
În posturile mele termenul "taină" este cu t mare. Ca de obicei, dumneavoatră shimbați sensul.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS Vi s-au cerut baze scripturistice pentru care va botezatii copii tirziu si nu le-ati adus. Inca le mai astept |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Și încă un lucru: problema e pusă greșit. Noi nu trebuie să ne botezăm copiii, ci să-i lăsăm pe ei să se boteze, să solicite botezul. "Cel ce va crede și se va boteza se va mântui..." (Marcu 16,16)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eu ortodoxa,el baptist | anamnaz | Alte Religii | 62 | 25.04.2016 22:56:31 |
Cultul penticostal | rafael12345 | Intrebari utilizatori | 46 | 23.01.2014 10:07:13 |
Toaca in cultul crestin | costel | Generalitati | 8 | 05.07.2012 17:01:05 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Muzica in cultul Bisericii | Alexandru | Muzica Bisericeasca | 14 | 28.02.2007 18:13:44 |
|