Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2012, 19:52:28
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai atunci hai sa asteptam milioane de ani ca sa stim despre ce vorbim.Faptul ca niste oameni gasesc 2 dinti in pamant si viseaza ei cum arata omul acum sute de mii de ani nu prea ne ajuta.
Daca vorbim despre evolutie ca despre o credinta nici asta nu ne ajuta prea mult.Abia atunci incep intrebarile.Dar noi santem bucurosi ca scapam de "Big Brother " si uitam sa ne punem intrebari mai departe.
ai avea dreptate, daca ar fi adevarat.
uiti ca nu este vorba de 2 dinti, ci de milioane de fosile.
Vechi 23.03.2012, 20:10:39
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ai avea dreptate, daca ar fi adevarat.
uiti ca nu este vorba de 2 dinti, ci de milioane de fosile.
Eu cred ca este vorba mai mult de imaginatie decat de "milioane de fosile".Dar ma rog, fiecare cu credinta lui.
Vechi 23.03.2012, 21:19:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
ce intelegi prin "fiinta in tranzitie"?

nu oamenii de stiinta.
ei constata si consemneaza.
o fiinta care din ceva se tranforma (evolueaza) in altceva (procesul de transformare, care poate sa dureze, se numeste tranzitie). Daca evolutia exista ar trebui totusi sa existe astfel de fiinte, dat fiind faptul ca o pisica, spune stiinta, are cateva milioane de ani de cand a aparut. De ce evolutia la acest mamifer s-a oprit? De ce nu zboara, sa zicem? De ce nu-i cresc aripi?

Last edited by stefan florin; 23.03.2012 at 21:22:31.
Vechi 23.03.2012, 21:43:12
vladstejaru vladstejaru is offline
Member

Data înregistrării: 20.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
o fiinta care din ceva se tranforma (evolueaza) in altceva (procesul de transformare, care poate sa dureze, se numeste tranzitie). Daca evolutia exista ar trebui totusi sa existe astfel de fiinte, dat fiind faptul ca o pisica, spune stiinta, are cateva milioane de ani de cand a aparut. De ce evolutia la acest mamifer s-a oprit? De ce nu zboara, sa zicem? De ce nu-i cresc aripi?
nu s-a oprit stefan florin. daca am fi dumnezeu, daca am putea sa traim sa zicem nu 1 milion de ani dar macar 300.000 am putea sa vedem evolutia/transformarea. nu avem posibilitatea aceasta, din pacate, dar avem ratiune. si putem sa analizam ADN care rezista aproximativ 1 milion de ani in fosile. si putem gasi schelete intregi nu doar 2 dinti ale unor fiinte care au existat candva si au fost verigi de legatura intre specii. in locul lor au aparut altele, mai bune sa zicem, de fapt mai adaptate la mediul in care trebuiau sa supravietuiasca. de ce lasati doctrina sa va ia judecata?
Vechi 23.03.2012, 21:45:06
Member

Implicit

Citat:
sunt sceptic.
- subscriu
Vechi 23.03.2012, 21:53:35
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
probabil ca din acelasi motiv nu zboara porcul, foarte asemanator cu omul dealtfel. ce crezi despre desenul asta: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...l_drawings.jpg ?

Last edited by vladstejaru; 23.03.2012 at 21:56:22.
Vechi 23.03.2012, 22:10:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vladstejaru Vezi mesajul
probabil ca din acelasi motiv nu zboara porcul, foarte asemanator cu omul dealtfel. ce crezi despre desenul asta: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...l_drawings.jpg ?
Vlad desenul ala s-a dovedit a fi o frauda inca din sec XIX.
Imi cer scuze dar tu nu-ti pui nici o intrebare in legatura cu ce te invata oamenii astia ? Adica :Nu vorbim despre originea vietii pentru ca nu avem probe.Excludem posibilitatea unui Creator din start pentru ca nu avem probe.
Daca maine s-ar gasi niste piramide pe Marte cum le-ai explica ? Le-a facut vantul in miliarde de ani ? Asta ar trebui sa fie raspunsul pentru ca nu ai probe care sa ateste existenta unor extraterestri.Unul mai putin destept ar spune ca proba e chiar sub nasul tau dar tu refuzi sa o vezi.
Vechi 23.03.2012, 22:15:22
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Vlad desenul ala s-a dovedit a fi o frauda inca din sec XIX.
Imi cer scuze dar tu nu-ti pui nici o intrebare in legatura cu ce te invata oamenii astia ? Adica :Nu vorbim despre originea vietii pentru ca nu avem probe.Excludem posibilitatea unui Creator din start pentru ca nu avem probe.
Daca maine s-ar gasi niste piramide pe Marte cum le-ai explica ? Le-a facut vantul in miliarde de ani ? Asta ar trebui sa fie raspunsul pentru ca nu ai probe care sa ateste existenta unor extraterestri.Unul mai putin destept ar spune ca proba e chiar sub nasul tau dar tu refuzi sa o vezi.
nu exclud posibilitatea existentei unui creator si consider ca pentru evolutie exista probe.
Vechi 23.03.2012, 22:23:09
Senior Member

Implicit

Citat:
nu exclud posibilitatea existentei unui creator si consider ca pentru evolutie exista probe.
E treaba ta dar vezi , deja te afli in afara "stiintei ".Tu vrei sa amesteci lucrurile pentru ca asa au sens pentru tine.Cineva spunea ca nu am atata credinta incat sa cred in evolutie.Te intreb si eu : Ce nevoie are stiinta de falsuri ? Nu e vorba numai de desenele alea ci de un lung sir de falsuri.Practic nu te poti increde niciodata in ultimele descoperiri pentru ca nu stii daca nu cumva sant opera unor "entuziasti ".
Daca minciuna a mers prea departe si oamenii nu mai pot da inapoi ? De ce exista oameni de stiinta care fac pasul inapoi cu orice risc ? Ei nu invata acelasi lucru ?De ce isi risca o cariera frumoasa numai ca sa spuna ca santem mintiti ?
Vechi 23.03.2012, 22:25:25
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
nu s-a oprit stefan florin. daca am fi dumnezeu, daca am putea sa traim sa zicem nu 1 milion de ani dar macar 300.000 am putea sa vedem evolutia/transformarea. nu avem posibilitatea aceasta, din pacate, dar avem ratiune. si putem sa analizam ADN care rezista aproximativ 1 milion de ani in fosile. si putem gasi schelete intregi nu doar 2 dinti ale unor fiinte care au existat candva si au fost verigi de legatura intre specii. in locul lor au aparut altele, mai bune sa zicem, de fapt mai adaptate la mediul in care trebuiau sa supravietuiasca. de ce lasati doctrina sa va ia judecata?
vorbe goale. Pana acum stiinta a tot incercat sa aduca dovezi, dar a venit...CU NIMIC. Doar vorbe goale. Unde e veriga lipsa? Azi, 23 martie 2012, nu exista o astfel de veriga de legatura intre specii
Subiect închis

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45