Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2014, 15:39:03
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit Un vis frumos!

În Postul Crăciunului, un mare vis frumos:

http://chess-results.com/Fotos.aspx?lan=1&key1=1874
http://chess-results.com/tnr155095.aspx?lan=1

Ludoterapie, socializare prin joc.

Last edited by Ioan_Cezar; 12.12.2014 at 15:42:02.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2014, 03:23:53
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Sfintii, marii duhovnici, nu lasau garda jos nici macar in vis. Stateau mereu de veghe. Dansii nu erau oameni speciali sau exceptii(in general), cum se tot spune.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2014, 15:49:18
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Ba încă, Sfântul Macarie n-a lăsat garda jos nici după ce sufletul a ajuns prin Vămi. Chiar și acolo a înfruntat ispita diavolească, neconsiderîndu-se încă mântuit.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2014, 19:16:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Sfintii, marii duhovnici, nu lasau garda jos nici macar in vis. Stateau mereu de veghe. Dansii nu erau oameni speciali sau exceptii(in general), cum se tot spune.
Cu siguranta , ei erau practicanti , nu "visatori" ca noi !
Vechi 13.12.2014, 23:04:47
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Dupa parerea mea astea sunt abureli fara dovezi stiintifice in spate care sa le sustina.

Presupuneri, teorii, frumos formulate evident. Dar fara un suport stiintific.

In teoriile de mai sus se exclude complet insasi esenta vietii: fiinta umana, harul lui Dumnezeu, ispita demonilor si atacurilor lor din somn, ajutorul lui Dumnezeu si paza lui. Ori a exclude asta este gresit complet din capul locului.

Cred ca o abordare corecta pentru problema viselor este urmatoarea:
fiinta umana este trup si suflet. Trupul are o perioada in care inca mai este activ, iar creierul poate sa se afle in stari de semifunctionare.
Insa mai este si sufletul, care are o ratiune si o vedere proprie. Pe astea le ignori cu desavarsire.
Ratiunea si vederea sufletului, asa cum sunt ele cand se desparte sufletul de trup. Acelasi suflet complet functional ca si acela de la despartirea de trup.
Iar sufletul este atacat si chinuit de demoni care arata sufletului tulburari si alte inchipuiri. Somnul este cel mai bun moment in care demonii pot ataca si darama un suflet, lipsit oarecum de logica, incapabil partial sa se apere.

Sunt de acord ca atunci cand adormim putem sa ne amintim sute de momente de peste zi pana se linisteste mintea.
DAR: mintea nu are cum sa produca scenariile din vis, atat de complexe, atat de regizate din afara, care ne cunosc atat de bine slabiciunile, cu scop precis, de tulburare, mahnire, regizate de o minte a diavolului.

Dualitatea fiintei umane, prezenta lui Dumnezeu si atacurile demonilor sunt EXCLUSE complet din aceste teorii ateee.

Dupa ce o sa vezi dracii stand la capul tau ... visandu-ti vise, o sa-ti treaca gandul la "vise subconstiente... si alte din astea". Dupa ce o sa incepi sa te rogi cum trebuie o sa vezi ca nu mai dormi o noapte cum trebuie.... si o sa stii de ce si de unde.
Deci cei care dorm bine si netulburat sunt ateii si necredinciosii,iar cei tulburati si cu insomnii sunt cei mai sporiti duhovniceste...
Nu am mai auzit aceasta varianta pana acum,este parerea dvs proprie sau va bazati pe invatatura ortodoxa?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2014, 23:08:45
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Adica cu mai multe detalii?!
Cum nu lasau garda jos in vis? Realizau in vis ca imaginile terifiante erau trimise de diavol si se rugau?
Erau oameni speciali pt ca au stiut sa "moara pt lumea asta" lucru pe care eu nu-l reusesc.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2014, 09:09:48
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Dupa parerea mea astea sunt abureli fara dovezi stiintifice in spate care sa le sustina.
Pai nici aia cu dracii nu are dovezi stiintifice daca e s-o luam asa.

Citat:
...ce ziceam si mai sus

Citat:
[...] DAR: mintea nu are cum sa produca scenariile din vis, atat de complexe, atat de regizate din afara, care ne cunosc atat de bine slabiciunile, cu scop precis, de tulburare, mahnire, regizate de o minte a diavolului.
De ce nu are cum?!? Creierul uman si ce poate face acesta e muuult mai complex decat ne putem imagina. Sau vrei sa zici ca Dumnezeu ne-a creat chiar asa prosti incat sa fim manipulati 24/7 de draci sau mai stiu eu ce?!

Citat:
Dualitatea fiintei umane, prezenta lui Dumnezeu si atacurile demonilor sunt EXCLUSE complet din aceste teorii ateee.
Pai daca sunt teorii atee, cum le zici, ar fi culmea sa NU fie exclus Dumnezeu

Citat:
Dupa ce o sa vezi dracii stand la capul tau ... visandu-ti vise, o sa-ti treaca gandul la "vise subconstiente... si alte din astea". Dupa ce o sa incepi sa te rogi cum trebuie o sa vezi ca nu mai dormi o noapte cum trebuie.... si o sa stii de ce si de unde.
Oooo, da. Cu siguranta... O sa le treaca gandul la inconstient celor care refuza partea de psihologic, psihic, psihologie, celor care au impresia ca psihologia e inventata de draci, de dracii aia care le controleaza mintile prin vise :))
De parca varianta aia ar putea fi demonstrata mai bine decat varianta inconstientului...ce sa zic...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2014, 13:56:03
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:

Da! In sfarsit! Se face apel la ratiune si se cer dovezi stiintifice. Vedeti ca se poate?!

Citat:
In teoriile de mai sus se exclude complet insasi esenta vietii: fiinta umana, harul lui Dumnezeu, ispita demonilor si atacurilor lor din somn, ajutorul lui Dumnezeu si paza lui. Ori a exclude asta este gresit complet din capul locului.

Cred ca o abordare corecta pentru problema viselor este urmatoarea:
fiinta umana este trup si suflet. Trupul are o perioada in care inca mai este activ, iar creierul poate sa se afle in stari de semifunctionare.
Insa mai este si sufletul, care are o ratiune si o vedere proprie. Pe astea le ignori cu desavarsire.
Ratiunea si vederea sufletului, asa cum sunt ele cand se desparte sufletul de trup. Acelasi suflet complet functional ca si acela de la despartirea de trup.
Iar sufletul este atacat si chinuit de demoni care arata sufletului tulburari si alte inchipuiri. Somnul este cel mai bun moment in care demonii pot ataca si darama un suflet, lipsit oarecum de logica, incapabil partial sa se apere.

Sunt de acord ca atunci cand adormim putem sa ne amintim sute de momente de peste zi pana se linisteste mintea.
DAR: mintea nu are cum sa produca scenariile din vis, atat de complexe, atat de regizate din afara, care ne cunosc atat de bine slabiciunile, cu scop precis, de tulburare, mahnire, regizate de o minte a diavolului.

Si... BUM! Entuziasmul meu dispare si este inlocuit de un amuzament frate cu nebunia. Mai sa cad de pe scaun de atat ras :)))))). Ilaritatea nu se datoreaza imaginii cu demonii care te racaie in somn, cu scop precis de a mahni visatorul (am devenit imun la aceasta gluma), ci apelului initial la ratiune si stiinta.

De ce am tinut sa citez aceasta postare? Pentru ca acum multi dintre voi vad ridicolul din cele doua fragmente citate ca pe un postulat. Uneori nu e nimic de dezbatut. Simti ca orice explicatie si incercare de a "demonstra" ceva este inutila. Nu poti apela la ratiunea celui care o incalca de la bun inceput in picioare, intr-un mod atat brutal. Partea buna este ca, de sine statatoare, astfel de afirmatii nu sunt catusi de putin nocive. Dimpotriva, daca ma intrebati pe mine :).

PS: nu exclud posibilitatea ca, macar partial, postarea citata sa fie o gluma
Reply With Quote
Vechi 15.12.2014, 17:36:06
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Deci cei care dorm bine si netulburat sunt ateii si necredinciosii,iar cei tulburati si cu insomnii sunt cei mai sporiti duhovniceste...
Nu am mai auzit aceasta varianta pana acum,este parerea dvs proprie sau va bazati pe invatatura ortodoxa?
Nu am zis asta, nu imi completa cuvinte pe care nu le-am spus.

Problemele biologice care duc la insomnii sunt o categorie de probleme de care nu discutam aici.

Problemele duhovnicessti care duc la "experiente/tulburari/vise" sunt alta categorie de probleme.

Din cateva vad nu construiesti un raspuns ci acuzi. Nici tu nu stii prea bine problema, si nu ai argumente pentru ce zici.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2014, 17:54:34
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Da! In sfarsit! Se face apel la ratiune si se cer dovezi stiintifice. Vedeti ca se poate?!

Si... BUM! Entuziasmul meu dispare si este inlocuit de un amuzament frate cu nebunia. Mai sa cad de pe scaun de atat ras :)))))). Ilaritatea nu se datoreaza imaginii cu demonii care te racaie in somn, cu scop precis de a mahni visatorul (am devenit imun la aceasta gluma), ci apelului initial la ratiune si stiinta.

De ce am tinut sa citez aceasta postare? Pentru ca acum multi dintre voi vad ridicolul din cele doua fragmente citate ca pe un postulat. Uneori nu e nimic de dezbatut. Simti ca orice explicatie si incercare de a "demonstra" ceva este inutila. Nu poti apela la ratiunea celui care o incalca de la bun inceput in picioare, intr-un mod atat brutal. Partea buna este ca, de sine statatoare, astfel de afirmatii nu sunt catusi de putin nocive. Dimpotriva, daca ma intrebati pe mine :).

PS: nu exclud posibilitatea ca, macar partial, postarea citata sa fie o gluma

Mai hazlie este postarea ta: zero argumente si un ras deplasat si superior. Ceva de genul rade harbul de oala sparta.

Daca ai fi facut precum Corinusha care a luat fiecare linie si si-a spus parerea atunci as fi primit comentariul tau.

Dar, asa este doar un comentariu mai hazliu ca al meu.

Ca sa rezum postul tau:

"Oau... sunt impresionat.
Si.. BUM ! M-am desumflat.
Inca rad. Si inca rad. Si inca rad.
PS: Inca rad

PS: Razi in continuare. Si citeste-ti posturile dupa ce le scrii.
Reply With Quote
Răspunde