Citat:
În prealabil postat de tot_jean
Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:
În prealabil postat de tot_jean
Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:
În prealabil postat de litanul
Citat:
În prealabil postat de D.C.
Citat:
În prealabil postat de ioanex
Cred ca este neproductiv sa ne indepartam de subiect in conditiile in care problema este foarte simpla : Sola Scriptura este un fundament al protestantismului , care protestantism este copilul neascultator al Bisericii Catolice . Apoi nu trebuie uitat un fapt important : Luther o fi vrand domnia lui sa reformeze BC ( ajunsa la timpul acela intr-o forma de coruptie primejdioasa )dar a sfarsit prin a renunta la ascultarea datorata Episcopului , lucru foarte grav care a nascut ulterior mii de biserici protestante care mai de care mai atipice fata de "reforma" . Nu complicati lucrurile cu discutii sterile .
|
LUTHER un eretic!!!! aici este forum crestin ortodox!!
|
SOLA SCRIPTURA este un fundament al crestinismului pur. Insusi Mantuitorul a raspuns cu "ESTE SCRIS" de foarte multe ori in confruntarile cu fariseii sau cu satana (ex:Evanghelia dupa Matei, cap. 4) folosind numai Scriptura (Sola Scriptura). Daca-mi arata cineva ca Mantuitorul a mai citat din alta scriere decat Sfanta Scriptura, recunosc ca principiul "Sola Scriptura" este depasit. Dar pana atunci, nu va amagiti: singura Carte care va poate feri de inselaciunile celui rau este Biblia. Si sa nu credeti ca o veti putea termina intr-o viata de om. Este un izvor nesecat de invatatura adevarata.
|
domnule litanul, cand a replicat Hristos ca este scris, de unde a citat ca este scris? din scriptura pe care o purta la el cum purtam unii din noi? bine am face de am purta-o ca sa o shtim, dar nu pentru aia o purtam.... deci eu banuiesc ca Hristos a replicat ca ESTE SCRIS, in inima SA in duhul/invatzatura inimii SALE, in Ceruri, de la Tatal ESTE SCRIS, ca in Hristos a plinit proorocia: Voi scrie in inimile voastre Cuvantul Meu shi Poruncile shi Legile MELE, caci s-a suparat ca nu erau de ajuns Tablele Legii shi celelalte porunci scrise pe piatra sau pe materialele de atunci pentru ca in loc sa asculte ei sa fatzarniceau fatza de poruncile shi legile sale tzinandu-le pentru slava de la oameni, deci intrand cumva in moda vremii, a iszabelzebului... deci ai priceput unde era scris? Ca Hristos n-a scris nicairi ci doar in Inimile shi mintzile shi sufletul ucenicilor a scris mustrandu-i cu Duhul Blandetzii.......
Deci iata unde era Scris shi de unde a citat Hristos, in Duhul Sfant. Asha ma gandesc ca nu a facut nicio trimitere ca se shtie ca toate sinagogile shi totzi rabinii vremurilor respective citeau din scripturile invatzatura cu care se invatza poporul.
|
era din Vechiul Testament
|
Nu domnule, nu era scris in Vechiul Testament cum pricepi dumneata ca pe un contract de moshtenire cu care mergi peste tot sa aratzi clauzele contractului shi sa citezi de acolo ca sa vezi daca sunt respectate sau nu, deci nu cum pricepi dumneata ci era scris in Duhul Sfant care era in inima lui shi peste EL shi pe care Hristos il implinea, ca n-avea nevoie sa fi citit nimic fiindca El este cel care le-a dat lui Moise shi altora spre a fi scrise in cartzi shi in piatra, dar ei au crezut ca in asta consta credintza in judecatorie de cartzi shi de piatra, nu Domnule, ci a zis ca v-a scrie Legile in Duhul din inimile ucenicilor, ca asha spunea shi sf. Ioan Botezatorul ca degeaba respectatzi legile ca pe niste moshteniri shi contracte shi clauze lumeshti, adica degeaba spunetzi in sufletele voastre ca suntetzi fii lui Avraam shi tzinetzi de legi ca de o moshtenire, ca trebuia sa le facetzi in inimile vostre shi nu sa va fatzarnicitzi ca suntetzi stapanii lor.... deci Domnule, DIN CER cita Hristos, De la Dumnezeu cita Hristos, ca este scris shi in Cer dar shi pe Pamant, acolo este scris shi acolo trebuie sa fie scris shi vechiul dar shi noul Testament, in inimile ucenicilor, cu Duhul Blandetzii, asha se scriu ele acolo, toate Cuvintele lui Dumnezeu, prin ascultare de ele shi prin paza shi veghe, deci nu doar ca sunt scrise ele undeva prin scripturi shi ne apucam shi rasfoim shi vedem unde shi cum shi de cine, shi facem trimiteri peste trimiteri ca sa ne dam grozavi.... deci pricepi unde era scris? In Invatzatura era scris, aia de la Dumnezeu.??????
|
sa nu uitam ca Iisus la virsta de 12 ani ii invata pe preotii de la Templu.Stia Vechiul Testament.Tot timpul cita din VT.la rindul sau....VT a fost inspirat de Duhul Sfant.
dar.....tot ce le zicea ca "sta scris" era din VT
|
Jeane draga, te rog sa ma iertzi pe mine ca vorbesc cu cei ce ishi astupa urechile shi ishi inchid ochii sa nu priceapa ca sa nu mearga la Hristos de sa-i Mantuie Sarmanul Domn, deci mai baiatule, adica te rog sa incerci sa o lashi mai moale cu invatzutul vostru pe ortodocsi mai, cu pastorii voshtrii, ca tzi-am explicat cu buna intentzie shi cu respectare, dar dumneata te faci ca nu pricepi shi-mi dai lectzii, scotzand ca dedea citate din VT, din VT, ei bine te insheli foarte, iata ca dadea citate shi din NT shi din Apocalipsa shi din Sfintzii Parintzi ai Lui, deci dumireshte mai baiatule cum sta treba cu "ESTE SCRIS", ca in Buna Traditzie este Scris, din Cer shi de pe Pamant, in inimile curate pline de Dumnezeu shi de "Dragostea nu pizmueste, nu se manie, nu se ingamfa, nu se intarata, nu gandeste raul". cum spunea un sfant citat pe forum. Ma iarta daca crezi ca te-am contrazis, bine ar fi daca ash scapa de naravul asta, sau mai ales, ca m-am obijnuit sa invatz pe invatzatorii shi parintzii noshtrii, asa nataru sunt shi eu ca shi unii dintre voi, ?????? sa-mi fie cu iertare
|