![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Comentezi fără să pricepi sensul și să cunoști istoricul discuției purtată pe mai multe topicuri. Citește tot și cu atenție ce am scris, nu am să repet la nesfârșit aceleași idei doar de dragul disputei.
Last edited by ovidiu b.; 24.04.2014 at 15:37:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Unde mă rog nu accept sau unde mai exact am spus că trebuie să se împărtășească toți cei din biserică la Sf. Liturghie?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Convinsă fiind că nu-mi face cinste ceea ce voi scrie, recunosc că eu merg la biserică pentru că mă simt bine așa, și mi-ar lipsi teribil dacă aș fi împiedicată să merg.
Și cred că îmi e de folos chiar dacă nu știu scopul acela teoretic/ teoretizat... al Liturghiei. Cred că harul lui Dumnezeu lucrează și pentru cei care nu au o pregătire/ cunoaștere teoretică, fie și minimală. Este aproape cunoscut că sunt mai degrabă ignorantă. Am constatat că nu cunoașterea mă împlinește. Fiecare cu drumul lui. Citisem în mai multe locuri, de exemplu și în Sofronie Saharov - Rugăciunea, experiența vieții veșnice - că mai mult te apropie de Dumnezeu curăția inimii, să zicem, decât cunoașterea. O să caut fragmentul exact. Cum spunea și părintele Rafail Noica, nu ar trebui să ne polarizăm, ci să rămânem uniți, acceptând diversitatea. Adică nu sunt nicidecum împotriva cunoașterii, dar fiecare cu aplecările sale... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa spovedanie recomanda si Impartasania ,dar daca ne spovedim mai des nu e obligatoriu sa ne si impartasim.Dansul recomanda dupa caz ,in situatia ca ne-am spovedit la intervale mai mici si impartasania. Eu ma spovedesc la 40 zile sau mai putin ,cam la o luna dupa cum il gasesc pe parintele duhovnic. Spovedania e foarte importanta pt sanatate si ne apara de atacurile celui rau ,venite pe diferite cai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Annyta, de acord cu tine, nu cunoșterea, ci curăția inimii.
Însă e bine de știut că nu mergem la biserică (la Sf. Liturghie) ca ne fie mai bine, pentru spor în viață, sănătate sau altele, ci scopul primordial este de a uni cu Hristos și pentru ca noi să fim una cu El. Toate celelalte, ajutor, sănătate sunt consecințe ale unirii noastre cu Hristos. Bineînțeles, mergem la biserică și să dăm slavă lui Dumnezeu și să-I mulțumim pentru toate prin rugăciune, la fel cum aducem cinste Maicii Domnului sau sfinților. Când ne cumpărăm un telefon, o mașină sau orice altceva suntem interesați ce funcții au până la cele mici detalii, cu atât mai mult ar trebui să fim interesați și să cunoaștem cele legate de biserică. Lipsa interesului de a cunoște e un semn al indifernței noastre. Iertare, nu mă refer la tine, ci vorbesc la modul general. |
|
|||
|
|||
![]()
Părintele recomandă, însă noi putem tinde spre mai mult, Hristos ne cheamă, ne așteaptă la fiecare Sf. Liturghie. Nu cred că duhovnicul nu ar da binecuvântare la o împărtășire mai deasă cu pregătire, nu vorbim de cazuri speciale.
Last edited by ovidiu b.; 24.04.2014 at 16:24:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu sunt interesată de toate funcțiile telefonului sau ale mașinii. Mai aflu câte ceva pe parcurs, dacă mi-e de folos rețin, dacă nu, nu mă complic. |
|
|||
|
|||
![]()
Bun, nu ți se potrivește exeplul dat, dar cred că ai înțeles ce vreau spun. Indiferența nu ține loc de scuză. Și când spun asta mă refer atât la mireni, cât și la preoți. Una e să spui ”în pace să ne rugăm” față de ”cu pace să ne rugăm”...și multe altele pe care și alți useri le-au punctat.
Last edited by ovidiu b.; 24.04.2014 at 16:41:19. |
|