![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
P.S. Capital de imagine mai pierduse Iliescu puțin înainte de 13-14, atunci când îi numise pe protestatari „golani”. Dacă ar fi anticipat reacția diasporei (Paleologu, Ionesco, Cioran - au adoptat imediat nobilul titlu) plus a intelectualității de la noi, oare nu și-ar fi înghițit cuvintele?
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 02.08.2016 at 23:12:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai Dragos, a pierdut enorm de mult. Imi amintesc ca in primavara lui 91, vine in Romania presedintele Frantei, si toata lumea il acuza ca se intalneste cu un criminal.
http://"http://jurnalul.ro/special-j...n-115371.html" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar hotaraste-te aia din piata care dadusera foc pe 13 erau fostii golani din Piata Universitatii sau erau securistii lui Iliescu ? :) Citat:
Iar chestia cu Romania Libera e de rasul curcilor. Pai ce a rezolvat Iliescu in afara de cresterea tirajului ziarului ? S-a inchis Romania Libera ? Si-a schimbat orientarea ? Sau chestia asta i-a intaratat si mai mult ? ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atat in timpul revolutiei cat si un timp dupa aceea, de fiecare data cand era vreo miscare ce contesta puterea veneau sau erau chemati si oameni care sa sustina puterea. Iliescu parea un om care era disperat sa nu piarda puterea, asteptase atat ca sa ajunga si el la conducere. Cred ca minerii au fost (mai mult sau mai putin) scapati de sub control atunci si a iesit mai rau decat se asteptau. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 02.08.2016 at 23:22:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Risca sa iasa o adevarata revolutie, de data asta, nu una "doftoricita". Se putea repeta scenariul, aia puneau mana pe televiziune si isi spunea varianta, inflamau spiritele si prin alte orase - iesea nasol in cazul asta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur ca ar fi fost de preferat ca Iliescu sa-i opreasca atunci cand a vazut ce se intampla. Dar vorba cuiva, asta-i omul si ceferistul din Oltenita nu mai face altul. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Iată un motiv pentru care a avut nevoie de mineri. Citez tot din discursul lui de atunci:
„Cu ajutorul dumneavoastră au fost descoperite în subsolul clădirii PNȚ-ului: depozit de sticle incendiare, de droguri, de seringi cu care au injectat droguri unora din cei care stateau în Piața Universității și armament. La clădirea Asociației "16-21 Decembrie" depozite de bâte și de alte asemenea arme albe, lanțuri și așa mai departe. În subsolul cladirii Universității s-au descoperit arme: 22 de puști Jeco, dar care sunt arme periculoase în asemenea condițiuni, și saci cu prafuri euforizante pe care probabil că le-au tot folosit în această perioadă. Cum se poate motiva că în sediul unui partid politic, în sediul unor asociații declarate apolitice, prezența unor asemenea depozite de sticle incendiare, de muniții, de droguri și arme de tot felul, arme de agresiune; cum se poate motiva așa ceva? Noi considerăm că răspunderea morală o au și unii gazetari, unii intelectuali care au incitat în această perioadă”. O puternică lovitură de imagine dată opozanților, societății civile care era atât de activă atunci. Ce s-a dovedit din ele? Dar calomnia a rămas și o îndoială a planat de atunci mereu asupra opozanților „vânduți străinătății”.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Le câștigase, dar nu era liniște. Chiar dacă cei care-i tulburau somnul erau o minoritate, era una foarte supărătoare.
Iuliu, ești înconjurat. Dă-te prins! :)