Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.06.2009, 19:21:57
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Smile Recomandare

"Daruieste un zambet celor obositi ca nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat acela care nu-l mai poate darui.Un zambet aduce fericire in casa, bunavointa in munca si este semnul prieteniei.El aduce odihna celor obositi , veselie celor descurajati , odihna celor obositi, veselie celor descurajati, o raza de soare celor tristi si, este cel mai bun leac dat de Dumnezeu("Bucurati-va si va veseliti ca plata voastra, multa e la ceruri")pentru necazuri.
Cu toate acestea, zambetul nu poate fi cumparat, cersit, imprumutat sau furat, pentru ca el este ceva ce nu are valoare pentru nimeni pana cand nu este daruit.Un zambet nu costa nimic, dar ofera mult.El imbogateste pe cei ce-l primesc fara a-i face mai saraci pe cei ce-l daruiesc.Zambetul ia numai o clipa , dar amintirea sa dainuie uneori pentru totdeauna. Nimeni nu este atat de bogat sau puternic incat sa poata trece in viata fara el si nimeni nu este atat de sarac ca acela care poate fi imbogatit prin el."
Aceasta recomandare mi-a fost facuta cu multi ani in urma si regret ca nu am tinut cont de ea si,astazi in loc de zambet imi iese un ranjet.
Vechi 30.06.2009, 15:23:29
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Un zambet daruit unui om mahnit face mai mult decat orice ajutor material ori social.

Reply With Quote
Vechi 30.06.2009, 17:51:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Un zambet daruit unui om mahnit face mai mult decat orice ajutor material ori social.
Depinde ! Și Ceaușescu ( Dumnezeu să-l ierte ) , ne zâmbea non stop în poza lui celebră, dar ne încălzea cu nimic zâmbetul lui și nu ne ținea de cald până la urmă . Un zâmbet și un gest de bună voință față de cel de lângă noi , e bine venit oricând .
Vechi 03.07.2009, 22:48:18
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Important nu e sa zâmbesti ci sa vrei sa faci pe celelalte persoane sa înteleaga afectiunea ta.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 17:20:31
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Este un lucru mare sa daruiesti unei persoane mahnite un zambet. Insa, un lucru la fel de mare este sa poti aduce zambetul pe chipul cuiva.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 17:57:23
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cred ca cel care isi impune ca trebuie sa zambeasca atunci cand intalneste un om, va fi fals. Zambetul e doar o materializare a bucuriei din noi ca am vazut persoana careia i-am zambit. Asa ca eu nu voi zambi la comanda, voi zambi doar cand voi fi bucuros de intalnire. Sper sa-mi dea Dumnezeu putere ca fiecare om pe care il intalnesc sa nasca inmine o bucurie.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2009, 20:00:51
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Implicit Zâmbetul tainic

Numai Iisus din inima mea găsește zâmbetul potrivit pentru Iisus din inima ta. Întâlnirea este a luminii lăuntrice abia perceptibilă pe buze , dar care învăluie cu privirea, pentru că stă la ușă și bate, și uită de Sine înălțându-ne din uitarea de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2009, 12:38:11
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Este un lucru mare sa daruiesti unei persoane mahnite un zambet. Insa, un lucru la fel de mare este sa poti aduce zambetul pe chipul cuiva.
Adevarat, Marius, si eu indraznesc sa spun ca mult mai mare e lucrarea de a face un chip mahnit sa zambeasca, decat sa oferi doar zambetul tau.

Reply With Quote
Vechi 07.07.2009, 20:15:00
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Implicit

In vremea cand priveam viata cu nepasarea surazatoare a adolescentei, inseninam fetele cele mai posomorate cu veselia izvorata din preaplinul inimii tinere.Eram o fiinta cu un bogat fond sentimental care, din nefericire, s-a risipit zadarnic de-a lungul timpului.Astazi, da, am zambit.Si adesea imi zambesc mie insami cand descopar frumusetea trairii in Hristos, Domnul.
Vechi 08.07.2009, 16:27:25
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu trebuie sa credem niciodata ca exista doar o varsta pentru a zambi. Este minunat ca la un zambet al unui batran, un copil poate raspunde zambind.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce am invatat astazi glykys Generalitati 135 22.04.2014 14:42:08
„Viața cuiva nu stă în...” VladCat Spiritualitatea ortodoxa 0 20.11.2011 14:18:21
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? giovaninnaa Rugaciuni 14 23.09.2011 16:18:24
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31
Astazi sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva Tudor Stiri, actualitati, anunturi 3 01.11.2005 19:26:01