![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
avem exemplum pe sfinta IULIANA din Lazarevo ,care a avut 12 copii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iertare! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iertare! |
|
||||
|
||||
![]()
Ne intalnim mai mereu cu intrebarea: casatorie sau calugarie? Si rar ne intalnim cu duhovnicul pentru a primi raspunsul cuvenit. Important este sa-ti gasesti locul, sa simti ce vrea Dumnezeu cu tine. In momentul in care te-ai hotarat pentru o cale, sa nu mai consideri ca mai exista pentru tine si o alta cale, iar calea pe care ti-o alegi, sa o alegi cu entuziasmul cuvenit, adica sa nu te casatoresti cu probabilitate, nici sa te faci calugar cu probabilitate.
|
|
|||
|
|||
![]()
Duhovnicul nu are voie sa te influenteze în aceasta decizie.
De asemeni cred ca nu e necesar sa facem decizii în viata, cu exceptia respingerii pacatelor. Celelalte vin firesc, de la Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
Draga Traditie, cred cu adevarat in relatia cu duhovnicul. Consider ca iti poate aduce lumina in luarea unei decizii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce ti-am zis am auzit la mai multi preoti, nu e de la mine. Mi se pare ca si parintel3 Teofil Paraian spune asta într-o carte, sau/si parintele Cleopa.
E un lucru general cunoscut. |
|
||||
|
||||
![]()
calugaria este o chemare ,ce tre f. bine analizata inainte de a pasi pe acest drum ,daca cel ce vrea calugarie poate face fata greutatilor din manastire ,cu taierea voii proprii.Nu se poate face asta daca mergi la calugarie din alt motiv decit dragostea de Dumnezeu ,adica aceia care merg din diverse calcule ,deceptie sentimentala ,greutati materiale ..etc... nu vor reusi ,iar dupa ce ai depus juramintul ,calea este fara intoarcere.Asa ca sa nu ne miram ca nu toti calugarii sint SUPER buni ,adica f. reusiti .
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Drumul spre calugarie | antoniap | Calugarul | 237 | 02.02.2016 11:06:30 |
Noblete, convertire, pocainta, calugarie si martiriu | antoniap | Pocainta | 3 | 15.11.2012 21:09:01 |
Ti-ai lasa sotia(-ul),copiii...pentru calugarie? | bodo1222 | Calugarul | 106 | 08.09.2011 15:16:49 |
Patriarhul Daniel implineste 23 de ani de calugarie | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 08.08.2010 23:48:39 |
|