![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
stiti ce ma amuza pe mine? :) cred ca nu exista topic in care sa nu se planga de "cearta" macar un user.. si cu toate astea, aceleasi persoane, sustin cu tarie: nuuu, cum sa parasim forumul? ce, suntem lasi?
"adevarul" e ca daca eviti cearta esti ultima carpa.. ma rog, de voi nu-mi amintesc exact, dar stiu ca sunt cateva persoane care nu prea inteleg care-i treaba cu forumul.. cred ca voi lua o vacanta in postul acesta... si, daca nu ma obisnuiesc cu ea, voi reveni pe forum. dar din cate ma cunosc, atunci cand iau o "vacanta" e foarte probabil s-o iau definitiv. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu oameni buni!,nici pe departe nu contest adevaratele valori ale vietii monahale,si nici importanta feciorie.Nici pe departe nu Insa,trebuie sa delimitam fecioria din punct de vedere medical si fizic,si fecioaria fizica incununata si de cea morala si spirituala,fiindca in aceste contexte lucrurile pot lua cu usurinta alte intelesuri,ori confuzii.Fiindca,exact cum se vorbea pe un alt topic,nu stiu la ce foloseste fecioria aceia fizica,din punct de vedere spiritual,daca persoana in cauza adopta sistematic masturbarea,si nu numai,chiar si apropierea de femei si satisfacerea poftelor trupesti pe diferite cai...lucruri frecvent intalnite la "feciorelnici",si nu doar la adolescenti.Trebuie sa facem aceasta mica-mare diferenta,atunci cand punem considerentul spiritual pe seama fecioriei.
Si inca odata,NU CONTEST CATEGORIC,VALORILE ADEVARATEI VIETI MONAHALE!!! |
|
|||
|
|||
![]()
da, aici tind sa-i dau dreptate lui ory..
chiar imi amintesc de o adolescenta care facea sex oral fiindca stia ca e pacat sa-ti pierzi virginitatea inainte de cununie.. asta se numeste o atitudine formala si cred ca sunteti suficient de maturi pt a intelege cat de "fecioara" era fata din punct de vedere duhovnicesc.. un parinte vorbea de fecioria in cuplu; prin cununie acestia se unesc si astfel formeaza un trup.. deci fecioria (duhovniceasca) se pastreaza in continuare. am zis asta ca o paranteza :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
dar fara link-uri, in cateva cuvinte nu se poate? oricum, sihastrii care stau pe net nu mi se par sihastri adevarati.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirelat, pe acel link gasesti cum clasifica sfintii parinti pacatul. Am considerat ca mai mult folos aduce acel link decat parerea mea, care poate fi eronata. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
alina, intrebarea nu era despre cum se clasifica pacatul, nu caut nici un studiu exhaustiv pe tema asta. dar, daca tot ai citit tu pe acel link poate sintetizezi in cateva cuvinte un raspuns la intrebarea cu care s-a inceput acest topic. multumesc ptr intelegere.
|
|
|||
|
|||
![]()
Citand urzicuta
se cade ca femeile care produc sminteala in Biserica(nu din voia lor)sa se spovedeasca pentru aceasta? Daca constientizeaza ca au gresit, inseamna ca au si ele partea lor de vina si DA trebuie sa spovedeasca. :) |
|
|||
|
|||
![]()
raspunsul n-are relevanta, dupa parerea mea.
|
|