Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.12.2007, 19:05:51
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de jenica
dar, sa nu lepadam ca pe o "greseala" ceea ce noi Nu putem accepta din pricina firii noastre.
jenica draga, tocmai ca aici nu e vorba de greseala... eu zic ca trebuie aplicata dreapta socoteala, exact ca si in cazul celor care tin post sau nu: cel care mananca de post sa nu judece pe cel ce nu mananca si invers.

si da, ai dreptate, Hristos este acelasi, numai ca noi nu traim acum 2000 de ani, FIZIC/MATERIAL vorbind!

PS: cred ca daca pe vremea aceea homosexualii s-ar fi imbracat cu pantaloni, atunci ar fi fost scris in epistolele apostolilor ca barbatii nu trebuie sa poarte pantaloni... si atunci, oare ce ar fi facut barbatii din ziua de azi?! :rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 01.12.2007, 19:16:06
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat
Am si eu o intrebare, care poate parea absurda: daca Iisus ar fi venit pe lume nu acum 2000 de ani, ci mai in vremurile noastre, cum ar fi aratat icoanele?!
Hristos nu putea veni acum, la fel cum un personaj principal dintr-un film nu apare inainte de sfirsit...poate doar revine ca sa scape TURMA
Reply With Quote
Vechi 01.12.2007, 19:33:13
mirelat
Guest

Implicit

:) dar poate ca sfarsitul era aproape atunci, si tocmai de aceea a venit...
Reply With Quote
Vechi 01.12.2007, 19:33:56
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de jenica
Sa nu se simta NIMENI constrans de batic.
Sa avem totusi mare grija unde poate duce aceasta lipsa de constringeri si osteneli...si sa nu ne lasam amagiti de basmele celor de la "Discovery chanell" care spun ca tamiia a fost folosita in trecut ca deodorant ca sa se poata tolera nespalatii veniti la Liturghie, cu referire directa la momentele cind tamiiaza preotul poporul, iar baticul ca sa tina parul lung si plin de paduchi al femeilor strins ca acestia sa nu sara pe cler la impartasanie.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2007, 19:39:05
mirelat
Guest

Implicit

si mai vroiam sa zic ca cei 2000 de ani sunt semnificativi ptr noi, ca oameni, care traim fizic intr-o lume materiala limitata... nu pentru Hristos, care este Dumnezeu, iar acesti ani sunt ca o picatura intr-un ocean.
Reply With Quote
Vechi 01.12.2007, 19:43:02
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
:) dar poate ca sfarsitul era aproape atunci, si tocmai de aceea a venit...
Da, se poate si tu sa ai dreptate, desi nu existau inca semnele globalizarii de astazi si cu tot ce cuprinde ea, care sunt fara precedent...
...ah, da, iar icoanele ar fi fost digital snapshots:)

...Mirela ideea este ca noi incercam sa pastram traditia de atunci(daca asta intrebi) deoarece totul era mai pur, mai imbibat in adevar, mai putin intinat, si speram sa capatam prin ele intelegere si intelepciune
Reply With Quote
Vechi 01.12.2007, 19:47:33
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
si mai vroiam sa zic ca cei 2000 de ani sunt semnificativi ptr noi, ca oameni, care traim fizic intr-o lume materiala limitata... nu pentru Hristos, care este Dumnezeu, iar acesti ani sunt ca o picatura intr-un ocean.
Da Mirela dar noi nu suntem ca EI trei, si deci tot ce fac ei pentru noi, toata Mila care o revarsa asupra noastra, o fac raportat la un anumit moment crucial din istoria noastra a oamenilor nu a Lor din ceruri, ...ca asa vad eu lucrurile:rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 01.12.2007, 20:29:25
jenica
Guest

Implicit

Andrei, pozitia mea personala fata de batic se regaseste chiar in titulul topicului. Cinstea baticului:) :D imi spunea cineva ca, cel ce cere-accepta un sfat, e bine sa il urmeze..ca..de va sta sa il discute..va ramane doar la statutul de dezbateri..:D:D:D
Reply With Quote
Vechi 01.12.2007, 22:24:39
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

Cozia mie mi-au placut tare mult fotografiile acelea expuse de tine pe un topic erau atatia oameni frumosi,radiosi,atatea femei cu batic ...o atmosfera de sarbatoare atat de placut sa privesti acele chipuri...dincolo de frumusetea baticului se vedea ca dincolo de batic dincolo de privirea lor exista CINEVA.Asa purtatoare de batic inflorat mi-as dori sa ajung si eu vreodata ..deocamdata nu ma identific ...dar tanjesc dupa aceasta!
Reply With Quote
Vechi 01.12.2007, 22:32:37
mirelat
Guest

Implicit

Sa fim cinstiti, fetele si femeile acelea ar fi fost la fel de frumoase si radioase si fara batic pe cap (cu parul strans, eventual impletit frumos si aranjat) pentru ca ADEVARATA FRUMUSETE VINE DIN INTERIOR. Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt partizana lipsei acoperamantului pe cap la femei, dar ar fi bine daca, asa cum am mai spus, v-ati scoate ochelarii de cal si ati recunoaste ca nu baticul este de cinste, ci persoana!

Reply With Quote
Răspunde