Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2007, 19:05:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Eu cred ca e bine sa ne mai cerem si iertare din cand an cand .
Si ca o davada ca chiar regretam unele luari de pozitie ar trebui sa mai si cerem stergerea sau repararea unor postari care stim noi ca n-au foast an regula , daca ne mai aducem aminte si daca le mai gasim .
Important e sa ne dam seama de greseli cred eu .
Nici critica nu e rea dar trebuie facuta cu duhul blandetii si ca sa fie bine primita ar fi bine sa ne criticam antai pe noi cei care vrem sa atragem atentia .
Chiar mi-as dori sa ne aducem aminte de roada Duhului :
este dragostea ,bucuria , pacea , andelunga rabdarea , bunatatea , facerea de bine ,credinta , blandetea , anfrinarea , curatia .
In lumea asta totul se mai poate andrepta , dincolo nimic !
Da, Maria ai mare dreptate ! Eu cel putin atunci cind am sarit calul, sa spun asa, am regretat si chiar mi-am cerut scuze. Toate iesirile nelalocul lor eu le-am regretat tot timpul.Multe iesiri nu le-am putut controla atunci cind era pusa la indniala chiar existenta Lui Dumnezeu, fapt ce m-a tulburat mult, ducind la replici cam dure din partea mea. Regret si-mi cer iertare. Adevarul ca un bun crestin, nu raneste, nu uraste , nu foloseste un vocabular dur si neadecvat. Eu imi fac mea culpa unde a fost cazul. Da Maria, ar trebui toti sa constientizam atunci cind gresim si sa ne reparam gresala acum, aici in aceasta lume.
Vechi 11.02.2007, 19:05:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Si ca o davada ca chiar regretam unele luari de pozitie ar trebui sa mai si cerem stergerea sau repararea unor postari care stim noi ca n-au foast an regula , daca ne mai aducem aminte si daca le mai gasim .
Nici critica nu e rea dar trebuie facuta cu duhul blandetii si ca sa fie bine primita ar fi bine sa ne criticam antai pe noi cei care vrem sa atragem atentia .
este dragostea ,bucuria , pacea , andelunga rabdarea , bunatatea , facerea de bine ,credinta , blandetea , anfrinarea , curatia .
Da, Maria ai mare dreptate ! Eu cel putin atunci cind am sarit calul, sa spun asa, am regretat si chiar mi-am cerut scuze. Toate iesirile nelalocul lor eu le-am regretat tot timpul.Multe iesiri nu le-am putut controla atunci cind era pusa la indniala chiar existenta Lui Dumnezeu, fapt ce m-a tulburat mult, ducind la replici cam dure din partea mea. Regret si-mi cer iertare. Adevarul ca un bun crestin, nu raneste, nu uraste , nu foloseste un vocabular dur si neadecvat. Eu imi fac mea culpa unde a fost cazul. Da Maria, ar trebui toti sa constientizam atunci cind gresim si sa ne reparam gresala acum, aici in aceasta lume.
Vechi 11.02.2007, 19:06:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Vechi 11.02.2007, 19:07:36
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Vechi 16.02.2007, 13:10:29
VoicaDaniela VoicaDaniela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.02.2007
Implicit

Buna!Mie mi-a spus o psihanalista ca ateii nu neaga existenta divinitatii.Ei ,insa nu cred intr-Unul Dumneze colectiv, al tuturor ci cred intr-un dumnezeu individual.Ei spn ca fiecare are dumnezeul lui.Din punctul meu de vedere este cumplit de urat.Fireste ca nu sunt singura care spune asta.Eu, insa cred ca daca exista oameni pe lumea asta care chiar nu cred ca exista Dumnezeu,Dumnezeuli se va descoperi lo9r pe cai numai de El stiute.Inlauntrul lor, mai devreme sau mai tarziu ei tot Il vor simi pe Dumnezeu, poate
Il vor simti chiar mai mult ca noi care ne-am indepartat de El, iar acum chiar de credem in El ne este greu sa ne apropim.Pacatele ne trag in jos.Cine citit despre Sfantul Ciprian is poat inchipui oare prin ce tainica minune un slujitor declarat al diavolului care facea vraji a ajuns nu doar un crestin,c chiar un Sfant.Eu una, sunt prea rece, dragi mei, prea rece ca sa pot percepe macar intr-o mica masura cat de minunat s-a aratat Bnul Dunezeu in acest episod.
In liceu am avut o colega care mi-a spus ca este ateu. eu una nu m-amgrabit sa o judec, dar nici sa ii schimb convingrea.Insa din tot ceea ce mi-a spus e, am gasit ceva ce am apreciat foarte mult:a spus ca multi dintre noi cei credinciosi(in opinia ei era defapt valabil pentru toi credinciosii dar eu am acceptat in forma asta)nu suntem adevarati credinciosi, deoarece credinta nostra si are la baza numai frica de a ajunge in iad.cu alte cuvinte suntem lasi.Nu stim de iubire si respet, stim de pedeapsa.
Parerea mea este ca multi dintre noi ar trebui sa ne punem intrebarea:oare daca m-as fii nsacut intr-o familie de musulmani si botezata in religia musulmana as mai fii fost eu astazi crestina?Dar daca m-as fi nascut intr-o familide de mormoni?Dar daca m-as fi nascut intr-o familie de atei si as fi fost educata nu in lumina crestinismului, ci in intunericul ateismului, as fii fost astazi crestina?Eu cred, ca negasind raspunsul adevarat la aceste inrebari, ar trebui sa constientizam ca bu avem merite pentru ca suntem crestini, ci suntem crestini din mila infinita a Domnului.Prin urmare asa cum a scris acel membru al forumuli care este ateu"nici unii nici altii nu suntem mai cu mot"Si mi se pare o gresala conceptia cum c ateii sun oamenii diavolului(asa cum s-a scris mai devreme "Jennifer l lui lucifer du-te unde ti-e locul").Si pe ei tot Dumnezeu i-a creat, deci El este singurul indreptatit sa faca astfel de afirmatii.Pacatosi suntem cu totii.Sa nu uitam ca Bunul Dumnezeu iarta uneori inconstienta.
Vechi 17.02.2007, 07:32:13
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VoicaDaniela
:a spus ca multi dintre noi cei credinciosi(in opinia ei era defapt valabil pentru toi credinciosii dar eu am acceptat in forma asta)nu suntem adevarati credinciosi, deoarece credinta nostra si are la baza numai frica de a ajunge in iad.cu alte cuvinte suntem lasi.Nu stim de iubire si respet, stim de pedeapsa.
Parerea mea este ca multi dintre noi ar trebui sa ne punem intrebarea:oare daca m-as fii nsacut intr-o familie de musulmani si botezata in religia musulmana as mai fii fost eu astazi crestina?Dar daca m-as fi nascut intr-o familide de mormoni?Dar daca m-as fi nascut intr-o familie de atei si as fi fost educata nu in lumina crestinismului, ci in intunericul ateismului, as fii fost astazi crestina?Eu cred, ca negasind raspunsul adevarat la aceste inrebari, ar trebui sa constientizam ca bu avem merite pentru ca suntem crestini, ci suntem crestini din mila infinita a Domnului.
1.Cind ti-e frica nu esti neaparat las, esti CU GRIJA pentru fiinta ta, pentru viitorul tau, este o frica ZIDITOARE, si aste nu sunt numai cuvinte goale, asa se modeleaza caracterele cu adevarat puternice, stiind de pedeapsa, de consecinte. De aceea ni se spune: Du-te si nu mai face asta, nu mai pacatui! Intelegi?

2.Da, daca te nasteai eschimos acum mincai foca asta este si banuiesc ca nu ai fi putut tine post sau poate tineai mincind zapada si pinguin, cine stie...

3.Da, cred ca suntem crestini, in/din Romania, din mila infinita a Bunului Dumnezeu, Amin.
Vechi 17.02.2007, 07:38:34
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VoicaDaniela
..."eu una nu m-amgrabit sa o judec, dar nici sa ii schimb convingrea.Insa din tot ceea ce mi-a spus e, am gasit ceva ce am apreciat foarte mult"...
Nu este vina ta, toti am fost influientati de colegi de scoala pina nu ne-am maturizat(ne ia ceva timp) si am putut gindi si forma o parere personala, si a aprecia ce au mai scris si spus altii mai mari ca noi, spiritual, pe tema asta.
Vechi 17.02.2007, 11:35:59
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Da, stau si eu si ma gandesc ce faceam daca ma nasteam intr-un trib de aborigeni sau printre triburile junglei amazoniene, ce puteam face??? Oricum, eu cred ca Dumnezeu va judeca toate civilizatiile de la origini pana la sfarsitul neamurilor dupa cele 10 porunci care sunt valabile pt. toti oamenii, indiferent de culturile lor si rasa de care apartin...
Vechi 20.02.2007, 13:34:32
Macarie Macarie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2006
Implicit

Asta chiar e un lucru la care ne putem gandi mult si bine, cum va judeca Domnul multele culturi ale pamintului, s-a gandit si Sf.Ap. Pavel la asta.

Dar raspunsul tot la Dumnezeu este, iar pentru noi, crestinii, tot nu ne e de mare ajutor. Noi stim dupa ce vom fi judecati...
Vechi 12.03.2007, 08:22:17
johny johny is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Macarie

Dar raspunsul tot la Dumnezeu este, iar pentru noi, crestinii, tot nu ne e de mare ajutor. Noi stim dupa ce vom fi judecati...
eu cred si spun ca ar fi mai bine pentru tine(sau oricare altul) sa crezi acum si nu atunci.

un crestin "nascut de sus" stie ca "stapanitorul lumii acesteia" a fost judecat.Ioan 16/11

" *Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață."

Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateii si ateismul androneo Secte si culte 37 27.04.2012 17:02:34
Ateismul (part 2) informatorul Alte Religii 142 09.11.2011 01:44:27
Ateismul e sexy Bast-et Generalitati 32 20.09.2010 19:17:53
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05