![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna!Mie mi-a spus o psihanalista ca ateii nu neaga existenta divinitatii.Ei ,insa nu cred intr-Unul Dumneze colectiv, al tuturor ci cred intr-un dumnezeu individual.Ei spn ca fiecare are dumnezeul lui.Din punctul meu de vedere este cumplit de urat.Fireste ca nu sunt singura care spune asta.Eu, insa cred ca daca exista oameni pe lumea asta care chiar nu cred ca exista Dumnezeu,Dumnezeuli se va descoperi lo9r pe cai numai de El stiute.Inlauntrul lor, mai devreme sau mai tarziu ei tot Il vor simi pe Dumnezeu, poate
Il vor simti chiar mai mult ca noi care ne-am indepartat de El, iar acum chiar de credem in El ne este greu sa ne apropim.Pacatele ne trag in jos.Cine citit despre Sfantul Ciprian is poat inchipui oare prin ce tainica minune un slujitor declarat al diavolului care facea vraji a ajuns nu doar un crestin,c chiar un Sfant.Eu una, sunt prea rece, dragi mei, prea rece ca sa pot percepe macar intr-o mica masura cat de minunat s-a aratat Bnul Dunezeu in acest episod. In liceu am avut o colega care mi-a spus ca este ateu. eu una nu m-amgrabit sa o judec, dar nici sa ii schimb convingrea.Insa din tot ceea ce mi-a spus e, am gasit ceva ce am apreciat foarte mult:a spus ca multi dintre noi cei credinciosi(in opinia ei era defapt valabil pentru toi credinciosii dar eu am acceptat in forma asta)nu suntem adevarati credinciosi, deoarece credinta nostra si are la baza numai frica de a ajunge in iad.cu alte cuvinte suntem lasi.Nu stim de iubire si respet, stim de pedeapsa. Parerea mea este ca multi dintre noi ar trebui sa ne punem intrebarea:oare daca m-as fii nsacut intr-o familie de musulmani si botezata in religia musulmana as mai fii fost eu astazi crestina?Dar daca m-as fi nascut intr-o familide de mormoni?Dar daca m-as fi nascut intr-o familie de atei si as fi fost educata nu in lumina crestinismului, ci in intunericul ateismului, as fii fost astazi crestina?Eu cred, ca negasind raspunsul adevarat la aceste inrebari, ar trebui sa constientizam ca bu avem merite pentru ca suntem crestini, ci suntem crestini din mila infinita a Domnului.Prin urmare asa cum a scris acel membru al forumuli care este ateu"nici unii nici altii nu suntem mai cu mot"Si mi se pare o gresala conceptia cum c ateii sun oamenii diavolului(asa cum s-a scris mai devreme "Jennifer l lui lucifer du-te unde ti-e locul").Si pe ei tot Dumnezeu i-a creat, deci El este singurul indreptatit sa faca astfel de afirmatii.Pacatosi suntem cu totii.Sa nu uitam ca Bunul Dumnezeu iarta uneori inconstienta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Da, daca te nasteai eschimos acum mincai foca asta este si banuiesc ca nu ai fi putut tine post sau poate tineai mincind zapada si pinguin, cine stie... 3.Da, cred ca suntem crestini, in/din Romania, din mila infinita a Bunului Dumnezeu, Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, stau si eu si ma gandesc ce faceam daca ma nasteam intr-un trib de aborigeni sau printre triburile junglei amazoniene, ce puteam face??? Oricum, eu cred ca Dumnezeu va judeca toate civilizatiile de la origini pana la sfarsitul neamurilor dupa cele 10 porunci care sunt valabile pt. toti oamenii, indiferent de culturile lor si rasa de care apartin...
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta chiar e un lucru la care ne putem gandi mult si bine, cum va judeca Domnul multele culturi ale pamintului, s-a gandit si Sf.Ap. Pavel la asta.
Dar raspunsul tot la Dumnezeu este, iar pentru noi, crestinii, tot nu ne e de mare ajutor. Noi stim dupa ce vom fi judecati... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
un crestin "nascut de sus" stie ca "stapanitorul lumii acesteia" a fost judecat.Ioan 16/11 " *Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateii si ateismul | androneo | Secte si culte | 37 | 27.04.2012 17:02:34 |
Ateismul (part 2) | informatorul | Alte Religii | 142 | 09.11.2011 01:44:27 |
Ateismul e sexy | Bast-et | Generalitati | 32 | 20.09.2010 19:17:53 |
ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 12:38:49 |
ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 16:19:05 |
|