![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Discutie intre un profesor crestin si un elev ateu:
E: There is no God! P: How do you know that? E: I know there is no God! P: How can you possibly know that? E: I just know it! P: Do you know EVERYTHING? E: No... P: Do you know half of EVERYTHING? E: No... P: Do you at least know a part of EVERYTHING? E: Yes. P: Do you think it is possible that God exists in the other part of Everything that you don't know? E: ...silence... Am citit acum cativa ani "I Don't Have Enough Faith to Be an Atheist", de Norman Geisler. Ideea de baza a cartii este ca e necesar un leap of faith mult mai mare ca sa crezi ca nu exista un Creator decat ca sa crezi ca exista. Dupa cum spune si Biblia, "Nebunul a zis in inima lui: nu este Dumnezeu" Inca ceva ce imi amintes acum. I America multi oameni isi lipesc fel de fel de abtibilduri pe masini. Intr-o zi am vazut un abtibild pe care scria cam asa: "If you live like there is no God, then you'd better be right". Mihai, are you right? Do you know EVERYTHING? Do you KNOW that there is no God? Bogdan. PS: Stii ca si ateii au o sarbatoare religioasa, nu? 1 Aprilie, April Fool's Day: "The Fool has said into his heart: Ther is no God". |
|
|||
|
|||
![]()
Exista mai multe feluri de atei, printre care si ateii agnostici. Acestora nu li se aplica morala pildei prezentate de tine.
Citat:
Mihai nu mai e pe forum, in caz ca n-ai observat. Umorul de calitate e nemuritor. |
|
|||
|
|||
![]()
Serios, BogdanF2, daca vrei sa faci din asta o discutie interesanta, macar vino cu ceva cu adevarat interesant, nu cu pilde si platitudini de pe abtibilde.
|
|
||||
|
||||
![]()
Involuția unora , ii face să creadă câ nimic nu-i interesant și adevărat, așa că Bogdan, nu te mai obosi degeaba , să demontezi evoluția susținută de slaba maturizare a unora.
|
|||
|
|||
![]()
Nicolae Velirimovici Sursa: Razboi intru cuvant |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sti ce m-am intrebat tot timpul? daca ateii nu cred in Dumnezeu, de ce nu sunt nepasatori fata de cele ale credintei? de ce lupta cu cei care cred? sa-i "convinga" ca nu este Dumnezeu? de ce lupta impotriva cuiva care nu exista? Exista in societatea de azi discursul cum ca fiecarui om ii trebuiesc respectate convingerile, uite, eu personal nu-i urasc si nu-i disconsider pe oamenii care doresc sa fie atei, e alegerea lor, dar in mijlocul unor astfel de oameni daca pomenesti ca tu crezi in Dumnezeu esti luat drept, superficial, cu o inteligenta mica , medie, superstitios, ne deschis sa accepti "descoperirile stintifice" despre lume si viata (daca e sa fim logici, multe sunt de-a dreptul amuzante) si asa mai departe Chiar dumneata domnule scrabble, ai dus o adevarata cruciada aici pe forum impotriva crestinismului, de ce totusi? mie mi s-ar parea o pierdere de vreme si un lucru in zadar sa stau pe forumuri ateista si sa postez Eu sunt de parere ca ateismul nu este doar necredinta si indiferenta fata de Dumnezeu, ci este mai degraba o lupta impotriva conceptului de divinitate, de credinta, de religie, cu toate consecintele care decurg din aceasta Asta nu este o teorie a mea ci o constatare empirica pe care am facut-o de-a lungul timpului
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine credinta oamenilor nu ma deranjeaza. Ma deranjeaza, in schimb, atunci cand religia nu sta la locul ei si se baga in treburile statului.
Eu nu lupt pentru starpirea credintei - au mai incercat altii asa ceva si nu le-a iesit. Eu lupt pentru elimiarea religiei din treburile statului si trecerea ei in spatiul privat, personal al oamenilor, adica acolo unde ii este locul. Intr-adevar, in opinia mea religia nu este buna pentru mintea omeneasca. Cred ca daca n-ar mai exista religie lumea ar fi un loc mai bun pentru noi toti. Dar asa ceva, daca s-ar intampla, ar avea loc pe o perioada nedeterminata de timp si oamenii ar trebui sa se schimbe de la sine, nu cu forta. Asa ca ma limitez la a cere excluderea religiei din treburile statului si invers, cu mentiunea ca tot statul este suveran, aproba cultele, vegheaza la respectarea legii etc. In Constitutie scrie ca suntem un stat secular, nicidecum unul religios, si ma doare sa vad ca Guvernul insusi nu respecta Constitutia. Fac ceea ce orice om care-si iubeste tara ar face-o. Faptul ca multi de aici nu sunt de acord nu inseamna ca nu am dreptate. Stiti ce mi-ar place sa vad? O initiativa cetateneasca pentru revizuirea Constitutiei, care sa oficializeze BOR ca biserica de stat. Si aceasta initiativa sa treaca prin Parlament, sa ajunga la referendum si sa fie votata de majoritatea populatiei. Atunci as m-as declara invins si as emigra. Dar pana atunci am dreptul si responsabilitatea sa cer tuturor sa respecte Constitutia. danyel, vrei sa ma portretizezi asa cum nu sunt. Daca duceam o cruciada impotriva religiei (cat de ironic suna), as fi spus tuturor ca eu sunt detinatorul adevarului si ca forumul e plin de bolnavi psihic, as fi cerut tuturor sa-mi impartaseasca opinia despre religie etc. M-ai vazut pe mine sa fac asa ceva? In toate mesajele m-am limitat la a evidentia, observa, constata, specula, intreba. Mereu am zis: Eu cred ca Dumnezeu nu exista. in loc sa zic: Dumnezeu nu exista. semn ca n-am dorit sa-mi impun opiniile personale asupra altora. Asa ca, de unde pana unde ma vezi tu ca fiind un cruciat? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
daca ai shti dumneata cine a lucrat acest stat care este astazi, cine l-a faurit, shi astazi e mult mai ateu shi mai pacatos decat pe vremea comunista, daca ai shtii pentru ce au luptat strabunii noshtrii, shi ce credintza aveau ei, shi Cine le-a adus lor rabdarea shi biruintza, rabdare de mii de ani... atunci nu ai mai dori un lucru atat de rau: un stat ateu, un stat necredincios, un stat fara Dumnezeu... caci un stat fara Dumnezeu este condus de atei, este condus de oameni care nu au alt dumnezeu decat banul shi lacomia shi desfranarea... shi nu au alt interes decat moartea, pisma shi rautatea... caci aceshtia nu au cum sa priceapa dragostea, sfintzenia shi neprihanirea, adica Bunatatea de sus data omului credincios pana la sfarshit... Daca statul devine ateu cu institutzii atee, atunci nu te ashtepta sa la altceva decat la un fel de egipt ori sodoma-gomora ori un fel de babilon... deci pentru ce vrei un lucru atat de odios... un stat ateu... o tzara de atei... o tzara de oameni fara nici un Adevar... o lume a mortzilor ce sunt mortzi shi inca mai doresc moarte... moarte din belshug... pentru ce? te deranjeaza faptul ca eshti ateu shi ai vrea ca sa fie shi altzii ca shi tine ca sa te simtzi in largul tau? poi ateul traieshte prin rugaciunea celui credincios, asha ca nu lupta ca sa-tzi tai craca de sub picioare... ca s-ar putea sa o tai, ea va ajunge in rai iar tu in mocirla, caci cazand din pom s-ar putea sa te transformi in maimutza, in gorila, shi nu cum a zis darvin... ca omul a aparut din maimutza care s-a dat jos din pom... ori chiar mai rau sa te transformi direct in hipopotam sau crocodil sau rechin... |
|
|||
|
|||
![]()
Draga vsovi,
Inca o data, te rog, staruitor, sa nu mai pocesti limba romana cu hidoseniile "sh" si "tz". Te discreditezi pe tine insuti si faci mesajul greu de citit pentru cei care au invatat limba romana la scoala. Crede-ma, cand ai romana ca limba nativa este foarte usor sa pui in minte diacritice peste literele carora le lipseste asa ceva. "Sh" si "tz" sunt o practica abominabila si nu au nici o scuza, oricat ti-ar dori sa crezi altfel. Sa revenim la subiectul discutiei. Argumentatia ta este ca din respect pentru mosi si stramosi trebuie sa avem un stat crestin. Ce este un stat crestin? Este un stat in care religia este impusa cetatenilor prin lege? Este un stat in care alte confesiuni sunt suprimate in favoarea a ceea ce cred conducatorii efemeri ca este calea cea corecta? Sau este un stat in care toleranta si libertatea sunt principiile de baza? Tinerii care au murit la Revolutie nu au murit pentru credinta ortodoxa, ci pentru ca se saturasera sa le spuna statul ca ateismul multilateral dezvoltat este singura cale demna de urmat. Au murit pentru libertatea de alegere, de miscare, de exprimare, de asociere. Tu vrei un stat crestin din inertie, calci in picioare credinta altora care au buletin de Romania, ca si tine. In momentul in care iti doresti stat religios nu esti cu nimic mai presus de Romania comunista sau de Iranul islamic. Stramosii nostri au fost in proportie covarsitoare crestini si romani. Astazi granitele se trec doar cu buletinul iar in cateva decenii sintagma de stat national va dispare si de la noi din Constitutie, asa cum a disparut la altii. Incepe sfarsitul epocii statului national. Cum arati ca esti om, daca ii impui altuia credinta ta, doar pentru ca stramosii tai au fost crestini? Nu esti mai cetatean ca alti cetateni, vsovi. Nu esti mai roman ca ungurii nascuti in Harghita, oricat ai vrea sa crezi asta, pentru ca cetatenia e un cumul de drepturi, care drepturi sunt atestate de carte de identitate sau pasaport. Suntem un stat multietnic si multireligios. Suntem un stat democratic in care toti cetatenii trebuie respectati. O anume religie nu are ce sa caute in mecanismul statal. Scolile de stat trebuie sa ramana in continuare scoli de stat. Educatia religioasa se poate face acasa sau la scoli particulare, nu trebuie sa fie treaba statului. E o separare normala, benefica si de dorit, cu avantaje de ambele parti. Eu nu doresc sa platesc salariul preotilor care propovaduiesc idei contrare cu ale mele, si totusi de 3 ani de zile de cand am loc de munca si platesc impozit, statul exact asta ma forteaza sa fac. Nu e o batalie impotriva ortodoxiei, e o batalie pentru dreptul meu ca ateu agnostic de a nu asculta "Tatal Nostru" in fiecare dimineata la postul national de radio. E o batalie pentru minoritatile de islamisti din Delta Dunarii de a nu fi aparati de o armata in care exista preoti militari ortodocsi. E o batalie pentru a putea sa-mi trimit copiii la scoala ca sa invete, nu ca sa fie indoctrinati religios. Unde este toleranta crestina? E chiar atat de grav ca-mi vreau drepturile respectate, vsovi? De ce vrei sa ma faci sa cred ca Iisus a fost singurul crestin adevarat? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnule, nu neaparat pe dumneata te portetrizez ci in general tipi ca tine Uita-te in jurul tau, cat ti se pare ca e impusa religia prin lege, cu forta? poi la ce se intampla in viata de zi cu zi pe strada ai zice ca oamenii astia nu au auzit in veci de Dumnezeu Deci cred ca exagerezi , Acuma scolile sunt pt a invata pt a acumula cunostinte, religia a facut parte din viata oamenilor din todeauna, ori daca religia in scoli este privita ca indoctrinare, atunci orice materie poate fi privita astfel De exemplu, am mai zis asta, eu in scoala am invatat teoria evolutiei si teoria Big-bangului ca adevaruri general valabile, mai pe romaneste am fost indoctrinat cu idei contrare credintei si conceptiilor mele despre lume si viata, asta ce este? Nici eu nu sunt de acord ca statul sa plateasca salariile actorilor pt ca detest teatrul (nu ca teatrul ar fi ceva rau, e o arta, dar mie mi se pare penibil, asa sunt eu mai incult, nu apreciez arta) in Romania 87% din cetateni se declara ortodocsi conform recensamantului din 2002, ceea ce inseamna ca majoritatea banilor de la bugetul statului provin de la cei de credinta ortodoxa, nu ti se pare normal ca statul sa le sustina finaciar aceasta credinta? de ce cultura, sportul, etc. trebuie sustinute si Biserica nu? cand Biserica are cei mai multi adepti Daca ar fi sa comentam ca nu suntem de acord sa platim din impozitele noastre anumite cheltuieli ale statului, atunci majoritatea nu ar mai dori sa plateasca impozite, platim pt asigirari de sanatate si cand ajungem in spital trebuie sa platim din nou, ia hai sa nu mai platim
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crezi în semne? | metafora | Generalitati | 30 | 21.01.2012 13:37:39 |
Este mai tarziu decat crezi... | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 14:15:46 |
Sa vezi si sa nu crezi | Mara2009 | Nunta | 11 | 15.09.2009 09:34:10 |
De ce crezi in Dumnezeu ? | Tiberiu_Rusu | Generalitati | 145 | 04.05.2009 10:58:31 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|