Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2009, 13:10:45
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de baniutilizati Vezi mesajul
Sinodul Bor nu stie nici daca Ilie Lacatusu este sfant sau nu. Poate doar Teodosie de la Constanta si Serafim din Europa stiu, caci ei au citit rugaciunile de dezlegare la moastele Sfantului. Eu cred ca a fost bine ca l-au caterisit pe Ilie Lacatusu, i-a dat un plus de sfintenie. Impotriva lui Gabriel Nicu aveau ceva unii de la Petru Voda, nu toti, inca de cand traia. Unde e dovada ca interesa pe vre-un episcop de Gabriel Nicu? Eu nu-l am la evlavie pe Gabriel dar nu inteleg siguranta lui razvan cand afirma ratacirea lui Nicu. Daca as avea evlavie l-as numi Gavriil , Gabriel nu-mi suna bine , nici calugareste. Cum mie nu mi-a facut nici bine ,nici rau ,sunt neutru fata de el.
Parintele Ilie Lacatusu nu este caterisit din cele pe care le stiu.
Pana acum n-am mai spus la nimeni, insa a doua zi dupa ce afirmam erezia lui Gabriel Nicu, niste diavoli isi se "legau" de mine a doua zi, punandu-ma in niste situatii in care deveneam bataia de joc a altora. La fel se intampla si in cazul in care afirmam erezia lui Ilarion Argatu, aici pe hub sau in particular, altor persoane. Asta, pana cand am inceput sa ma rog Domnului sa ma pazeasca de toate atacurile diavolesti indiferent de la cine veneau, iar acei demoni nu mai aveau putere sa ma puna in situatii penibile, chiar daca inainte as fi sustinut ca Gabriel Nicu sau Ilarion Argatu erau eretici.

R.
Vechi 11.02.2009, 14:14:23
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Razvan ,cuviosii parinti de la man.Optina spun ca daca ne urmareste un gand si nu mai scapam de el sa spunem rugaciunea inimii si daca tot nu scapam sa ne ducem la duhovnic.
Mi se pare mie sau ai o idee fixa cu acest parinte Gabriel Nicu.
Cat despre parintele Argatu ,nu stiu ce sa spun ,cartile lui se vindeau asta vara la man.Petru Voda.
Nu e bine sa vorbim despre morti ,mai ales de rau.
Ideile astea fixe stii ale cui sunt.
Vechi 11.02.2009, 14:50:22
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Talking

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Razvan ,cuviosii parinti de la man.Optina spun ca daca ne urmareste un gand si nu mai scapam de el sa spunem rugaciunea inimii si daca tot nu scapam sa ne ducem la duhovnic.
Cat despre parintele Argatu ,nu stiu ce sa spun ,cartile lui se vindeau asta vara la man.Petru Voda.
pai da, de morti numai de bine ... daca ai ce
Vechi 11.02.2009, 18:21:04
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Faptul care ramane, conform parintelui Nicolae Tanase de la Valea Plopului, Gabriel Nicu a fost caterisit cu cateva luni inainte de moarte de BOR. Deci, la momentul mortii nu mai era preot, ci simplu mirean. De aceea nici nu folosesc titulatura de 'parintele Gabriel Nicu', ci doar Gabriel Nicu, caci era simplu mirean cand a murit. Sinodul BOR stia ca Gabriel Nicu era eretic cu mult inainte ca parintele Iustin Parvu sa vorbeasca in termeni nu tocmai elogiosi despre cartea 'Parintele Gabriel - un om...". Aceasta este situatia si n-ai cum s-o mai schimbi.

R.
Parca am citit undeva ca la caterisire preotul nu pierde harul, ci doar i se interzice sa-l mai foloseasca (daca imi amintec bine).
Vechi 11.02.2009, 20:01:02
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul

Daca eu am o idee fixa despre Gabriel Nicu, inseamna ca am preluat-o de la parintele Iustin Parvu.
Despre parintele Ilarion Argatu, invatatura lui este in mare parte cacodoxa [inselare]. Citeste urmatorul lui sfat si sigur vei vedea cat de eretic este:

" Deschiderea Sfintei Carti.

Se face numai dupa trei zile de post negru.
Stai in genunchi,te inchini,saruti Sfanta Evanghelie si spui : "Doamne arata-mi mie pacatoasa… " (spui dorinta pe care o ai ) ,apoi te rogi de preot,dupa ce ai deschis cartea si ai auzit ce ti-a cazut sa-ti spuna ce trebuie sa faci dupa citirea Evanghelie la care ai deschis.
Nu o talmacesti singura,ca nu ai darul acesta oricat de intelept ai fi sau ai crede ca esti."

Sursa: [COLOR=black]http://www.gid-romania.com/Articol.asp?ID=2144[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]R.[/COLOR]
Vechi 11.02.2009, 21:49:20
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Nu citesc cartile par.Argatu ,m-a ferit Dumnezeu de farmece si alte lucraturi iar pentru alte probleme intreb duhovnicul.
Am spus ca ai o fixatie cu par.Gabriel Nicu ,deoarece e suficient ce ai scris o data ,a mai spus cineva ca zbura ,deci ne-am lamurit ce a fost cu el.
Nu in felul asta convingem pe cineva .
Vechi 11.02.2009, 22:22:08
razvan_m
Guest

Implicit

Intelept sfat, sora Anita. Ar presupune ca ori de cate ori se vor ridica aparatori ai lui Gabriel Nicu, pur si simplu sa-i ignor in viitor. Voi incerca sa iti urmez sfatul. Cel putin asa ma va pazi Bunul Dumnezeu de tulburarea sufletului.

Razvan
Vechi 12.02.2009, 16:19:16
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

e:

" Deschiderea Sfintei Carti.

Se face numai dupa trei zile de post negru.
Stai in genunchi,te inchini,saruti Sfanta Evanghelie si spui : "Doamne arata-mi mie pacatoasa… " (spui dorinta pe care o ai ) ,apoi te rogi de preot,dupa ce ai deschis cartea si ai auzit ce ti-a cazut sa-ti spuna ce trebuie sa faci dupa citirea Evanghelie la care ai deschis.
Nu o talmacesti singura,ca nu ai darul acesta oricat de intelept ai fi sau ai crede ca esti."

[COLOR=black][/COLOR]

[COLOR=black]R.[/COLOR][/quote]

Adevarat, curata erezie, ce inseamna lucrurile astea? ce urmarim noi? pocainta spre iertarea pacatelor sau ghicitori? din pacate prea multi oameni incurca itele si umbla dupa dorinte, senzational si uita de pocainta, crestere in Hristos

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 12.02.2009, 20:13:39
antoniap
Guest

Implicit

Ati citit undeva ca parintele Gabriel deschidea carti? Citatele date erau ale parintelui Argatu.

Parintele Gabriel lua atitudine impotriva acestor practici. Am mai spus.

Razvan, faci cum crezi. Din fericire nu ai putere asupra parintelui, oricat noroi ai arunca. Nu stiu de ce sunt aproape sigura ca intr-o zi iti vei schimba parerea. Chiar daca vei trece prin oarece experiente neplacute mai intai... Indarjirea ta ma face sa zambesc.
Vechi 12.02.2009, 20:56:08
razvan_m
Guest

Implicit

Legatura dintre parintele Argatu si G. Nicu: parintele Argatu a fost duhovnicul lui G. Nicu, iar aceasta legatura spirituala implica trecerea ereziei de la duhovnic [pr. Argatu] spre fiul duhovnicesc [G. Nicu], deoarece fiul duhovnicesc il respecta intru totul pe parintele sau duhovnic.
Mai clar decat atat, din erezia unui sa reiasa erezia celuilalt, nici ca se putea. Faptul ca G. Nicu "zbura" arata cat de departe de credinta adevarata era si cat de mult se ajuta de puterile necuratului.
Asta a fost ultima mea interventie pe subiect.

R.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Preoti de tara sau preoti de oras? paulac Preotul 38 26.06.2013 10:55:03
Cartea ortodoxă între cenzura patriarhală și pretențiile librăriilor moderne Remus Generalitati 32 17.05.2010 09:36:13
Parintele Steinhardt - CRESTINISMUL RESPINGE PROSTIA SI PASIVITATEA LAȘĂ CA PE EREZII andrei_im Generalitati 49 15.01.2010 01:01:10
Articol de contine erezii in ziarul Lumina mihailt Biserica Ortodoxa Romana 7 23.09.2008 14:13:45