Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2009, 16:09:32
Anca-Miha
Guest

Implicit Chiar asa sa fi zis Nicolae Iorga?

Citat:
În prealabil postat de vladsergiu Vezi mesajul
Parca lui Nicolae Iorga ii apartine maxima despre Romania:"Frumoasa tara,pacat ca-i locuita"
In primul rand MA INDOIESC ca marele Nicolae Iorga ar fi putut spune asa ceva.
Se pare ca esti dezinformat, caci iata ce am gasit:
" Un politician străin, venit pe la noi la începutul anilor ’90 ai secolului trecut, declară public: „România este o țară frumoasă, păcat că este locuită”.
Pr. Mihai-Andrei ALDEA
Restul se poate citi pe:
http://www.armbell.com/forum/viewtop...m=forumortodox

Cred ca multora le-ar fi placut sa fie nelocuita Romania, dar ea este locuita de cei, care ii dau numele.
Reply With Quote
Vechi 10.02.2009, 16:12:45
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
da, o tara frumoasa cu multi pacatosi....cam asta e romania....cateodata ajung sa spun ca imi pare rau ca m-am nascut aici...dar asta e .....sa ne rugam sa fie bine...Doamne ajuta!
Tot e bine ca ne dam seama ca suntem pacatosi. Altii au parere buna despre ei, pentru ca nu sunt constienti de pacatele lor.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2009, 13:05:25
Anca-Miha
Guest

Implicit Se poate si altfel

Ory Okolloh: The making of an African activist
O activista din Kenia ne invata, prin exemplul propriu, cum sa privim pozitiv tara noastra. Nu starnind mila, sau dezgust pentru faptele rele pe care le vedem i jurul nostru, ci scotand in evidenta partile pozitive, valentele care ne fac sa fim un popor. Daca noi ne vom privi pe noi printr-o alta prisma, atunci schimbarile nu se vor lasa asteptate.
Filmul este in limba engleza, dar sper ca unii dintre noi vor desprinde niste invataminte valoroase din cuvintele lui Ory Okolloh.

http://www.youtube.com/watch?v=0652vE9Q3VQ
Reply With Quote
Vechi 05.03.2009, 23:02:11
Anca-Miha
Guest

Implicit Apel

TRIST, DAR FOARTE ADEVARAT...

Avelo Bahtalo Elvetia !
Rusine pentru mass-media manelizata din Romania !
Presa din Franta a inceput sa ne catalogheze tigani acum 15 ani.
Presa din Italia nu ne scoate din tigani, iar elvetienii ne spun ciori si corbi.
Norvegienii se plang ca sunt victime ale inselaciunilor din partea tiganilor romani care le vand cupru pe post de aur.

Toate aceste natiuni au insa un numitor comun: presa locala, ziaristii din aceste tari, isi apara conationalii, aratand cu degetul Romania, natiune care in proportie de 70 % ajunge in Europa sa se identifice cu sintagma de "Tzigania" sau tara tiganilor europeni.

Cum s-a ajuns aici ? Nu discutam despre impotenta diplomatiei romanesti, care si-a facut o traditie din a fi una din cele mai, nu slabe, ci fricoase, lipsite de reactie, diplomatii europene, care nu face mai nimic sa apere pozitia romanilor in lume ( in Elvetia ciorile de romani sunt striviti in presa de o saptamana si nu exista inca nici o reactie oficiala a MAE, ca doar de aia platim taxe si impozite), ci discutam despre faptul ca, in Romania, este poate singura situatie in care mass-media, nu numai ca nu ia
apararea romanilor care tind sa fie identificati cu etnia rroma, insa promoveaza o Romanie manelista.

Discutam cu un prieten, manager la o companie elvetiana din Romania, care, pe marginea atacurilor la adresa romanilor din Elvetia, despre care am scris aici
http://www.urbaniulian.ro/2009/01/07/presa elvetiana s-a dezlantuit in atacuri furibunde la adresa ciorilor de romani ; MAE somat sa intervina oficial, mi-a transmis aceste lucruri :
»Vad si remarc, pe buna dreptate, ca romanii sunt supusi unui tir de acuzatii
ingrijoratoare in Elvetia. Sincer este prima oara cand in tara mea, conationalii mei se pronunta cu asemenea agresivitate la adresa unei natiuni europene, insa, hai sa vedem cum s-a ajuns aici.
Sunt socat de faptul ca, in presa romana, nici macar un singur ziar nu a scris editoriale de atitudine fata de linsajul mediatic la care sunteti supusi in Elvetia.
Sunt surprins sa vad ca oficialii din politica voastra externa se fac ca nu vad si ca nu aud, si nu se declara, oficial, macar ingrijorati de escaladarea acestor lucruri la adresa romanilor in presa elvetiana.
Pai daca voi nu va aparati, cine sa va apere ? Stii de exemplu, faptul ca au existat luari de pozitie din partea presei germane, adica au ajuns ziaristii nemti sa-i apere pe romani, in vreme ce ziaristii vostrii nu spun nimic?

De Revelion am vazut o chestiune groteasca, am vazut cum niste valori istorice ale romanilor, erau jucate de catre niste celebritati locale carora voi le spuneti manelisti.
Fetita mea invata la scoala germana din Bucuresti, iar colegii ei discuta in pauze despre aventurile unei printese in filmul Inima de Tigan.
In ziarele voastre, nuntile, divorturile si viata tiganilor fac cap de afis, astfel incat intreaga imagine a tarii este construita in jurul lor, deci cum vreti sa nu fiti identificati cu ei ; adica, cultura voastra ca popor deja este asimilata de cultura tiganilor romani, si cred ca este un eveniment unic, in care o etnie fara civilizatie sa domine un intreg
popor si aici ma refer la faptul ca, vina o poarta mass-media care este centrata si preocupata sa faca audienta, exacerband la maximum imaginea tiganilor, astfel incat, in mod firesc tara voastra a ajuns sa fie asimilata cu locul de bastina al tiganilor europeni."

Sinuosul drum al lebedei din Austria catre graterele faraoancelor si magraonilor a trecut invariabil prin presa romana. Iata ca aceasta goana dupa audienta, care implica scoaterea in prim-plan a non-valorilor, a manelistilor, au adus Romania la stadiul de cultura facuta sub coviltirul carutei.

Mega-productii gen Inima de Tigan sau Regina, nu trebuie sa uitam ca au avut
audienta maxima de exemplu in ziua alegerilor, atunci cand ROMANII ( nu rromii !) au fost mai preocupati sa nu rateze episodul respectiv, decat sa isi exercite dreptul la vot.

Un profesor roman care preda la catedra unei universtitatii din Berna imi spunea :

" Am invatat la Oxford , predau de peste 20 de ani, insa nu am crezut ca o sa apuc ziua in care, la curs, studentii sa ma intrebe daca nu cumva si eu am rude tigani in familie ! Nimeni nu ne apara, nici presa romana, nici autoritatile romane, nimeni, astfel incat nu ne mai ramane decat sa ne punem cenusa in cap, sau sa renuntam pur si simplu sa mai declaram ca suntem romani ! Inainte de '89 eram priviti cu simpatie aici, noi romanii, eram considerati oameni eminenti, insa in numai 20 de ani, am ajuns sa primim in bloc eticheta de tigani. Si cum sa nu o faca, daca in presa romana nimeni nu vorbeste de romanii de succes, de romanii inteligenti, si asta pentru ca ziarul se vinde numai daca il are pe prima pagina pe Guta, Minune, etc.

Eu refuz sa ma las manelizat, insa asta se pare ca este echivalent cu a renunta sa ma mai consider roman.
Tara mea se cheama Romania, nu RRomania!"

Dati mai departe !
Asa poate ajunge si la un ilustru oficial, care sa ne apere,

CA DOAR DE ACEEA II PLATIM, NU ???????????? ??
Reply With Quote
Vechi 05.03.2009, 23:27:51
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Cuvântul mamă valorează singur mai mult decât toate celelalte cuvinte ale limbii unui popor la un loc."
George Budoi
Reply With Quote
Vechi 05.03.2009, 23:44:28
Anca-Miha
Guest

Implicit

In teribila grija de a strange valori peste valori, omul a uitat ca el insusi este o valoare, care trebuie pretuita. Dar cine ne pretuieste pe noi, romanii? Nimeni, caci nici noi nu ne pretuim. Si asta nu din smerenie.
Atunci de ce?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2009, 00:36:17
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

[SIZE=1][COLOR=navy][SIZE=3][COLOR=black][SIZE=4]Cred ca asta ar dori toti romanii dulcei tari.[/SIZE]
Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,

Ce-ti doresc eu tie,dulce Romanie
Tara mea de glorii, tara mea de dor?
Bratele nervoase, arma de tarie,
La trecutu-ti mare, mare viitor!
Fiarba vinu-n cupe, spumege pocalul,
Daca fiii-ti mindri aste le nutresc;
Căci ramine stinca, desi moare valul,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc.

Vis de razbunare negru ca mormintul
Spada ta de sânge dusman fumegind,
Si deasupra idrei fluture ca vintul
Visul tau de glorii falnic triumfind,
Spuna lumii large steaguri tricolore,
Spuna ce-i poporul mare, romanesc,
Când s-aprinde sacru candida-i vilvoare,

Ingerul iubirii, ingerul de pace,
Pe altarul Vestei tainic surizind,
Ce pe Marte-n glorii să orbeasca-l face,
Când cu lampa-i zboara lumea luminind,
El pe sinu-ti vergin inca să coboare,
Guste fericirea raiului ceresc,
Tu il stringe-n brate, tu îi fă altare,

Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
Tinara mireasa, mama cu amor!
Fiii tai traiasca numai în fratie
Ca a noptii stele, ca a zilei zori,
Viata în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tarie, suflet romanesc,
Vis de vitejie, fala si mindrie,
Dulce Romanie, asta ti-o doresc!
[/COLOR][/SIZE]
[/COLOR][/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 07.03.2009, 09:50:33
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Pacat!

Citat:
În prealabil postat de Kurtz Vezi mesajul
romania e cea mai de cacat tara din lume. nici nu o pot numi tara. este un teritoriu locuit de tzigani ,dobitoci manelisti ,si nationalisti necivilizati.
mi-e scarba ca m-am nascut aici.
Doamne-ajuta!

Poate ca, daca nu erai atat de suparat pe cele ce ti s-au intamplat acasa, reuseai sa gasesti niste cuvinte mai putin urate despre poporul din care facem parte si tu si eu, si parintii tai si ai mei, si copiii tai si ai mei, si prietenii tai si ai mei...

S-ar putea sa faci aceeasi greseala pe care multi o ridica la rang de virtute: arunci cu noroi peste toti pentru greselile unor dintre noi si, fara sa iti dai seama, cuvintele pe care tu le-ai scris, rodul gandirii tale, sunt definitorii, din pacate, in primul rand pentru tine.

Frate draga, cand cel de langa tine greseste - iti spun din proprie experienta - solutia nu e sa arunci peste el invective cat mai grele ci sa dai tu insuti exemplu de buna crestere, de caracter frumos cladit.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 07.03.2009, 10:14:59
ionela77
Guest

Implicit

Citat:
romania e cea mai de cacat tara din lume. nici nu o pot numi tara. este un teritoriu locuit de tzigani ,dobitoci manelisti ,si nationalisti necivilizati.
Frate [SIZE=3][COLOR=Red]Kur[/COLOR][/SIZE]tz, vad ca nikul tau e in ton cu parerea ta despre Roamania, se acordeaza in gen numar si caz eufemistic vorbind. O sa te cert, sa stii!! Foarte, foarte urat sa spui asa ceva despre tara ta! Foarte urat!
Eu sunt nationalista si asa voi ramane, iubesc tara asta si nu suport sa aud asemenea mizerii. Fii bun si reciteste Scrisoarea a III-a a lui Eminescu, poate o sa iti revii.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2009, 12:11:54
romantic romantic is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2009
Implicit

Citat:

aoleu!

frateeeeeeee, acum vad ce debitezi aici!
dar stii ceva?

nu se merita sa apas mai multe taste pt. cineva care gandeste asa despre PATRIA lui!

du-te 'napoi la scoala, bre!

Adminule, sa nu-mi interzici nickul, ok?

rogu-te!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
a doua romanie....MOARTA.terifiant iulyaan Generalitati 117 28.02.2011 16:46:24
Romanie, Romanie... eodor nastasa Generalitati 45 06.06.2010 02:03:32