![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu am facut in seara asta o prajitura de post cu banane si a iesit excelenta! Iata reteta:
Ingrediente un pahar ulei, 2-3 banane bine coapte (4 chiar daca sunt mici), un pahar zahăr, un pahar nucă mărunțită, zahăr vanilat (2 pliculete), esenta da vanilie, o linguriță praf de copt, făină cât cuprinde Preparare Bananele se fac piure cu o furculiță. Se amestecă toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă unsă și tapetată cu făină. Se netezește cu un cuțit. Timpul de coacere - cam 50 min. la foc moderat. Se verifică cu o scobitoare dacă e gata. Se pudrează cu zahăr si se serveste. Doamne ajuta si post cu folos!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trebuie sa fie gustoasa, ia arunca si peste ocean o felie!!! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eu,am mancat astazi avogado cu orez fiert.Simplu si sanatos.
Trebuie sa fie un fruct de avogado copt,de regula,in supermarketuri se gaseste in stare mai cruda pentru a nu se risipi.Se cojeste avogado,se scoate samburele masiv din mijloc,apoi se taie in doua,dupa care feliute groase cat degetul mic.Se fierbe orez(de preferabil in robot special),sau orez prefiert la punga,dupa care se pune intr-o farfuriuta,apoi se pune avogado tot intr-o farfuriuta avogado taiat,iar pe alta farfuriuta se pune sos de soia cu lamaie si pasta de wasabe(dar,nu este neaparat).Se mananca orezul cu betele,dupa care se apuca tot cu betele bucatica de avogado se intinde prin sosul de soia si se mananca. Este bun,usor si sanatos!!!
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente: o pungă de spaghetti, 100 ml. ulei , 2 cepe , 1kg. roșii sau 5 linguri pastă de tomate, 1 lingură zahăr, foi dafin , busuioc pentru gătit , cimbru , piper.
- Se fierb pastele în apă clocotită cu sare, se strecoară , și se clătesc cu apă rece. Se amestecă cu ulei. Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în tigaie ; se adaugă sosul de roșii, condimentele , se adaugă apă , dacă este necesar , și se gătesc împreună, până sunt fierte. Se amestecă cu pastele și se dau câteva minute la cuptor ; se servesc fierbinți. Poftă bună !
|
||||
|
||||
![]()
Ingrediente: 300 g taitei; 400 g piure de fructe; 100 g margarina; 120 g miez de nuca; 100 g zahar.
Mod de preparare: Taiteii se fierb, se scurg si se amesteca cu jumatate din margarina. Dupa ce tava a fost unsa cu restul de margarina se adauga trei sferturi din cantitatea de taitei. Deasupra se presara nuca macinata, piure de fructe si restul de taitei. Se presara zahar si se pune tava la cuptor pana se rumeneste. |
|
|||
|
|||
![]()
Ardei umpluti - de post
Ingrediente: 8 ardei grasi mari; 3 cepe; 1 capatana usturoi; 1 kg rosii; 1 ceasca orez; 2 cesti supa de legume; verdeata: patrunjel, marar; sare ; piper; zahar; 1 pahar ulei + 2 linguri pentru sos Mod de praparare: Se toaca ceapa, se caleste in ulei incins si se adauga supa de legume. Adaugam orez, usturoi, piper, sare, zahar, 0,5 kg rosii. Se lasa la foc mic pana se umfla orezul. Intre timp, pregatim ardeii pentru umplut: se scot cotoarele, se spala de seminte. Se umplu ardeii cu orez, folosind drept "capace" felii de rosii. Ungem cratita cu ulei, aranjam ardeii, adaugam rosii taiate felii, adaugam putina apa, si ii punem in cuptor, la foc mic, aprox. 35 de minute. La urma adaugam verdeata. Pofta buna! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
hai că vă spun eu o rețetă simplă:
răbdări prăjite în ieșiri mânioase din minți, asezonate cu dulceață amară din lacrimi de crocodil din dor nebun după părăsirea iubirii lăcomiei de iubirea păcatelor; iar la final un desert din găuri de cașcaval... prin care te uiți la ziua de mâine sau la aia de ieri. Deci cu asta se hrănește tot trupul, dar sunt permise pita și apa sfințită și rugăciunea, deci este permisă împărtășirea cu Hristos în fel și Chip... oricând și oriunde dar în mod cuvios și cuvincios ca să nu luăm osândă și răzbunare... ![]() Last edited by vsovivi; 18.02.2010 at 16:10:55. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Candva a fost razboi urmat de seceta in Grecia si lumea nu mai avea ce manca. Preotii vazand ca nu exista alta varianta au dat dezlegare la fructe de mare. Acest lucru a placut si lumea a zis "hai sa lasam asa ca e mai bine". In realitate insa, fructele de mare nu sunt de post! Sunt niste vietati care traiesc in apa si nu vad de ce ar fi de post! Postul este despre penitenta si rugaciune. In momentul in care iti pui frumos pe masa un snitel de post, si un pahar cu lapte de post, si o prajitura de post etc nu prea cred ca esti chiar intru totul postind. Daca mai mancam si ceva care ne place asta este, dar sa cauti sa-ti pastrezi confortul alimentar in Postul Mare (mai ales) mi se pare aiurea. Daca tii atat de mult la placerea burtii nu mai tine post si gata! ACESTE RETETE SI SIRETLICURI DE A POSTI DAR SI A AVEA PLACERI ALIMENTARE SUNT BUNE SI ACCEPTATE DOAR CA ETAPA INTERMEDIARA CATRE POSTUL ADEVARAT! In decursul a mai multi ani ar trebui sa tindem catre postul asa cum este scris si anume cu dezlegare la ulei si vin doar in weekend si alte zile prescrise! Si cand e ajunare - e ajunare. Eu vad crestinismul si relatia mea cu Dumnezeu ca pe o cale, un drum. Nu pot ajunge acum imediat la un nivel inalt dar e bine si necesar ca sa fac pe unde pot niste mici progrese. La inceput nici macar nu ma rugam dimineata, dupa am inceput sa ma rog poate un minut, dupa cativa ani ma rog cam 10 minute dimineata - eu vad acest lucru ca pe un progres important chiar daca in rest nu am progresat prea mult si am avut si regrese pe anumite arii. Trebuie sa incercam sa ne luptam macar un pic pe unde putem, nu sa cautam siretlicuri de a pacali postul, pt ca e greu sa fii si cu burta plina si cu sufletul in Rai!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 22:06:08 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 08:44:57 |
|