![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca prin preotul acela a venit de la Dumnezeu acel asa zis " ajutor " daca nu ma supun benevol lui . Iar faptul ca m-a obligat sa ma spovedesc poate doar ca sa-mi smulga iertarea sigur nu o pot considera ca venind de la Dumnezeu , care nu te obliga sa faci nimic impotriva vointei tale . Deci , m-a obligat preotul; , nu Dumnezeu , si inca un preot care nici macar nu-mi este duhovnic si fata de care nu am obligatia de ascultare ! S-a folosit de situatie si asta nu este un mod ortodox de a face o spovedanie !
|
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare rau, Iulian, ca sa vezi lucrurile, insa eu cred ca preotii sint doar mijlocitori catre Dumnezeu pentru noi in timpul spovedaniei.
Cind te spovedesti, tu nu vorbesti de fapt cu preotul. Dar, te rog sa ma lamuresti cu ceva:cum dica daca nu este preotul duhovnic, tu nu trebuie sa dai ascultare?! Adica te spovedesti, si calci in piciore totul, iti maninci cuvintele, spovednia, sau cum? Mi se pare curios a gandi la modul asta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ascultarea ai asa : fata de Dumnezeu , fata de duhovnic ( fiecare are UNUL ) si fata de parinti. In rest nu esti obligat sa asculti de nimeni . Imagineaza-ti cum ar fi sa asculti de 2-3-4 preoti care spun tot atatea lucruri complet diferite . De care asculti ? De aceea exista duhovnic si te duci la el pt spovedanie pt ca el cunoaste si stie cum sa te ajute , nu la oricare dintre ceilalti preoti . Discerne bine ceea ce spun pt. ca am auzit si eu vorbe de-ale preotilor cum ca " noi toti suntem duhovnicii vostrii " si chestii de genul asta . Nu poate sa mi se ceara sa ascult de cine nu vreau , ci imi aleg duhovnicul in mod normal benevol i atunci se poate spune ca ascult benevol . Nu op cere Dumnezeu si nici Biserica . De aceea avem UN duhovnic si de el ascultam , nu din preot in preot . De aceea am spus ca respectivul preot s-a folosit de situatie , iar nefiindu-mi duhovnic , permite-mi sa ma inoiesc de el . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
" Adica te spovedesti, si calci in piciore totul, iti maninci cuvintele, spovednia, sau cum? " Partea asta n-am inteles-o , adica nu am inteles aproape deloc ce ai vrut sa spui si ca sa fiu sigur , te rog sa ma luminezi . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adica voiam sa spun ca odata ce totusi te-ai spovedit, iar tu acum esti nemultumit, ce faci? Renegi spovedania? Iti maninci cuvintele? Le retragi? Cum vei proceda? - astea au fost intrebarile/intrebarea mea. Dar totusi mai am o intrebare: cum adica te-a obligat? Te-a tras cu forta? Te-a batut? Ce ti-a facut acel biet preot care-ti voia de fapt doar binele? Poti sa ma luminezi tu de data asta pe mine? Spovedania este un act benevol, ai dreptate, deci nimeni nu te poate bate ca sa te spovedesti. Nici sa te oblige. Atita timp cit totusi tu te-ai spovedit si nimeni nu te-a amenintat ca te pune la zid, sau nimeni nu te-a batut, nu prea vad care este de fapt problema ta. Ai face bine, sa mergi la preotul tau duhovnic, pina mai esti in timp, si sa-i istorisesti tot, e un sfat prietenesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ti se pare normal ? Mie nu , am mai fost exact in situatia asta si preotul celalalt m-a inteles perfect si i-am spus acelasi lucru , adica i-am explicat ca nu caut spovedanie , ci doar dezlegare dupa canonul primit . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci ai primit dezlegare, si esti ok. Ma bucura mult sa aud asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum sa-ti povestesc ce s-a intamplat . In 2002 am fost la preotul in cauza si m-am spovedit . Am vrut sa ma spovedesc la duhovnicul meu , dar nu era de servici , asa ca m-am dus la el , pe vremea aceea ziceam ca e la fel de bine . Dupa spovedanie , pe langa cateva remarci , preotul m-a intrebat : " Te pocaiesti ? " . Eu am zis ca da . Apoi nu stiu ce a facut la mine in cap , dar eu dezlegarea nu am auzit-o . Prin 2006 m-am dus la el sa vad daca m-a dezlegat de fapt sau nu . Mi-a spus ca nu-si mai aminteste si mi-a mai spus : " Vino aici " . Si m-am pus in genunchi in fata lui si ma gandeam ca-mi citeste rugaciunea de dezlegare , la care el incepe sa-mi citeasca rugacinile incepatoare inainte de spovedanie . Eu i-am spus anterior clar , nu caut spovedanie , caut dezlegare , iar in atari conditii , cand m-am pus in genunchi , ma gandesc ca ma puteam astepta sa-mi citeasca rugaciunea de dezlegare si nu cele pt spovedanie . Dar el a facut exact ceea ce am spus mai sus . Din moment ce el a inceput sa le citeasca , el mi-a cerut spovedanie . Ce era sa fac ? Daca nu m-a dezlegat si nu accept sa-mi faca ceea ce vrea el , atunci raman nedezlegat . Daca accept ceea ce vrea el , atunci voi face o spovedanie incompleta oricum , pt. ca nu eram pregatit de asa ceva . Ti se pare normal ? Dupa cum am spus , am mai fost in situatia asta anterior cu alt preot si el a rezolvat-o aceeasi situatie complet altfel , adica asa cum trebuie . |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se poate ierta un astfel de pacat ? | marianmarian | Generalitati | 22 | 05.10.2013 09:45:59 |
Ajutor. Mama se opune casatoriei. Nu poate ierta trecutul sotului meu | ioanacluj | Nunta | 270 | 27.02.2013 10:12:37 |
Despre multul rau pe care l-am facut cu unele postari ale mele aci | mihailt | Generalitati | 2 | 05.01.2010 18:17:06 |
|