Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2009, 15:05:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Da, adevarat spui!

Eu insa cred ca aici se dau chiar prea multe reguli. E un domeniu prea intim si depinde de prea multi factori personali.
La urma urmelor, de mancat mancam imediat dupa liturghie, deci luam parte la ceva de 'jos' cum ziceai tu. Eu cred ca in explicatiile tale se strecoara totusi ideea ca sexul ar fi ceva josnic, animalic si necurat, in moment ce e incompatibil cu liturghia.
Imi pare rau ca nu m-am facut mai bine inteles, este vorba de starile interioare, faptul ca sunt incompatibile si nu pot fi prezente in aceeasi persoana in acelasi timp.

Nu e vorba de ceva "rau" cum nici mancarea nu e rea, dar postul este necesar.
Este greu de inteles daca nu le experimentezi pe amandoua.

Citat:
Ar trebui sa se dea niste principii de baza si sa fie lasati oamenii sa le aplice ei la viata lor.
Legea nu este suficienta daca nu exista si regulamentul de aplicare
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 15:07:47
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Imi pare rau ca nu m-am facut mai bine inteles, este vorba de starile interioare, faptul ca sunt incompatibile si nu pot fi prezente in aceeasi persoana in acelasi timp.

Nu e vorba de ceva "rau" cum nici mancarea nu e rea, dar postul este necesar.
Este greu de inteles daca nu le experimentezi pe amandoua.

Legea nu este suficienta daca nu exista si regulamentul de aplicare
S-ar putea sa vrem sa zicem acelasi lucru pana la urma!
Cum ziceam, nici eu nu sunt casatorita de asa multa vreme si ceea ce traiesc eu nu este egal cu ce traiesc altii.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 15:12:05
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de trandafiralb Vezi mesajul
.
الله أكبر

.
.
Tradafiralb, ce spui tu este chineza pentru mine. :-)
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 15:15:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
S-ar putea sa vrem sa zicem acelasi lucru pana la urma!
Cum ziceam, nici eu nu sunt casatorita de asa multa vreme si ceea ce traiesc eu nu este egal cu ce traiesc altii.
Mai important este sa aprofundezi trairea alaturi de Dumnezeu si atunci ai sa vezi diferentele..
Nu e neaparat diferenta "rau"-"bun", ci "bun"(binecuvantat de Dumnezeu)-"si-mai bun"(Dumnezeu).
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 15:18:28
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
Sunt de acord cu tine, frumusestea este un lucru tainic si nu exista model unic.
Sotul meu mereu imi spune cat sunt de frumoasa si va asigur ca nu sunt pentru toata lumea si nu stiu daca as intra in criteriile de selectie pentru prietenul nostru ionpat in ceea ce priveste tenul :-))
Frumusetea e ceva personal si depinde foarte mult si de interior, depinde si de iubirea pe care o dai si o primesti.
Nici nu vreau sa fiu modelul unic de frumusete, ci doar sa fiu pentru el tot asa inegalabila cum este el pentru mine. Probabil trebuie sa invat ca iubirea pe care i-o ofer poate sa depaseasca frumusetea fizica pe care i-o pot oferi. E ca si cum vad ca sunt femei care au mult mai mult sa-i ofere d.p.d.v fizic si ma doare.(ca d.p.d.v. sufletesc stiu ca am ffff mult de oferit, de aceea aici nu simt ca l-as lipsi cu ceva)
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 15:20:20
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Mai cititi ce am scris si eu in legatura cu scrierile parintilor, ca precis n-ati vazut si am tinut mult sa scriu ce am scris E pe pagina anterioara la sfarsit.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 15:21:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Sunt de acord cu tine, frumusestea este un lucru tainic si nu exista model unic.
Sotul meu mereu imi spune cat sunt de frumoasa si va asigur ca nu sunt pentru toata lumea si nu stiu daca as intra in criteriile de selectie pentru prietenul nostru ionpat in ceea ce priveste tenul :-))
Frumusetea e ceva personal si depinde foarte mult si de interior, depinde si de iubirea pe care o dai si o primesti.
Din pacate avem un cult-obsesie a frumusetii fizice de care am reusit sa inlantuim la modul conditional orice altceva ce este bun legat de un om.
Si suntem sclavi ai acestui sistem fara sa ne dam seama.

Si ce spune profetul Isaia (cap. 53) despre Iisus:

"Crescut-a înaintea Lui ca o odrasla, si ca o radacina în pamânt uscat; nu avea nici chip, nici frumusete, ca sa ne uitam la El, si nici o înfatisare, ca sa ne fie drag.
Dispretuit era si cel din urma dintre oameni; om al durerilor si cunoscator al suferintei, unul înaintea caruia sa-ti acoperi fata; dispretuit si nebagat în seama.

Dar El a luat asupra-Si durerile noastre si cu suferintele noastre S-a împovarat. Si noi Îl socoteam pedepsit, batut si chinuit de Dumnezeu,
Dar El fusese strapuns pentru pacatele noastre si zdrobit pentru faradelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastra si prin ranile Lui noi toti ne-am vindecat. "
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 15:28:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Nici nu vreau sa fiu modelul unic de frumusete, ci doar sa fiu pentru el tot asa inegalabila cum este el pentru mine. Probabil trebuie sa invat ca iubirea pe care i-o ofer poate sa depaseasca frumusetea fizica pe care i-o pot oferi. E ca si cum vad ca sunt femei care au mult mai mult sa-i ofere d.p.d.v fizic si ma doare.(ca d.p.d.v. sufletesc stiu ca am ffff mult de oferit, de aceea aici nu simt ca l-as lipsi cu ceva)
Pai trebuie sa ai grija pe cine "ti se pune pata" ca daca are un sistem de valori bun si o sa-ti demonstreze asta, atunci ai sa te simti iubita si apreciata, altfel ai sa traiesti mereu alaturi de el drama de care vorbesti mai sus, chiar daca nu se va materializa imediat in ceva concret.

Si din pacate, desi sunt foarte critice cu barbatii in general, femeile nu de putine ori sunt prea putin critice atunci cand ajung sa aleaga personal, pentru ca si ele la randul lor prea putin vad si apreciaza ceea ce nu izbeste ochiul, prea putin stiu sa ingrijeasca si sa educe ceea ce poate fi si prea mult tin la ceea ce desi iese in evidenta - nu de putine ori acopera ceea ce desi e cu adevarat important, lipseste cu desavarsire.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 15:29:42
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Cred ca in multe cazuri e valabil ce mi-a spus un prieten cunoscut aici pe forum. Mi-a placut foarte mult si ma ajuta mult in a nu judeca. Un parinte este sfant prin trairea sa, prin viata sa, nu neaparat prin ceea ce spune. De aceea nu trebuie sa luam ca litera de lege tot ce spun ei, fiecare cuvintel. Eu cred ca parintele Arsenie a fost ffff aproape de Dumnezeu, dar prin viata sa, si lucrurile acestea pe care le spune poate ca ajuta anumiti oameni, in anumite contexte, poate oamenii foarte impatimiti. Cine stie, nu cred ca trebuie luat ca un adevar universal valabil. De asemenea daca cineva urmeaza aceste sfaturi din ravna pentru Dumnezeu, si sotii amandoi de voie si in buna intelegere, si in pace, fara certuri, sunt sigura ca Dumnezeu le primeste osteneala si viata le va fi binecuvantata. Dar daca altii nu merg exact pe sfaturile acestea, nu cred ca fac un pacat. Exista multe scrieri care ne pot sminti. Dar nu inseamna ca cei care le-au scris sunt mai putin sfinti. Eu de exemplu cunosc oameni care nu prea stiu lucruri teologice, n-ar sti nici macar sa dea un sfat simplu, dar duc o viata asa de curata si plina de dragoste. De asemenea cunosc oameni cu fapte total nepotrivite care scot genialitati in legatura cu Dumnezeu.
Cred ca Duhul Sfant doar ne poate ajuta sa alegem cele bune pentru viata noastra din scrierile sfintilor. Poate pentru un om e bine ceva, poate pentru altul altceva. In acest fel putem si sa nu ramanem dezamagiti de Pr. Cleopa, sau Arsenie sau mai stiu eu cine (poate ei chiar au avut o viata fff sfanta si placuta lui Dumnezeu si multa ravna) si in acelasi timp sa nu ne smintim de ceea ce spun ei.
Da Anna, sunt de acord cu tine si mi-a placut mult ce ai scris. De aia nu am reactionat, ca nu gaseam ceva de complectat. ;-)
Si eu auzisem de bine de p. Arsenie Boca.
De altfel la altii pe care ii citesc cu drag intalnesc alte pareri pe care nu pot sa le accept.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2009, 15:50:32
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Din pacate avem un cult-obsesie a frumusetii fizice de care am reusit sa inlantuim la modul conditional orice altceva ce este bun legat de un om.
Si suntem sclavi ai acestui sistem fara sa ne dam seama.

Si ce spune profetul Isaia (cap. 53) despre Iisus:

"Crescut-a înaintea Lui ca o odrasla, si ca o radacina în pamânt uscat; nu avea nici chip, nici frumusete, ca sa ne uitam la El, si nici o înfatisare, ca sa ne fie drag.
Dispretuit era si cel din urma dintre oameni; om al durerilor si cunoscator al suferintei, unul înaintea caruia sa-ti acoperi fata; dispretuit si nebagat în seama.

Dar El a luat asupra-Si durerile noastre si cu suferintele noastre S-a împovarat. Si noi Îl socoteam pedepsit, batut si chinuit de Dumnezeu,
Dar El fusese strapuns pentru pacatele noastre si zdrobit pentru faradelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastra si prin ranile Lui noi toti ne-am vindecat. "
Da, se stie ca unei persoane frumoase fizic, in mod inconstient ii atribuim si alte calitati: inteligenta, bunatate. S-a facut si un experiment pe bebelusi care isi tin privirea mai mult timp pe persoanele frumoase. Eu cred ca asta vine din faptul ca noi cautam atributele lui Dumnezeu, care este si Frumusetea absoluta. Si de aceea asociem frumusetea cu bunatatea si inteligenta.
Citatul pe care l-ai dat cred ca se refera la Mantuitorul in Patimile Sale.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintii fara copiii se numesc ... pacatosi ... oare asa o fi? refuz sa cred paulici Botezul 57 26.02.2011 00:10:06
Sa nu judecam, caci toti suntem pacatosi! sofronie Generalitati 28 12.02.2011 20:41:11
intrebare pt cei casatoriti Anna Nunta 260 05.09.2010 16:27:03
Catolicii sunt considerati eretici? smaranta Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 37 29.09.2008 16:00:47
TINERI CASATORITI saccsiv Nunta 9 14.01.2008 18:15:19