Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 19:59:28
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Astfel de explicatii ar fi putut fi date daca era un numar comun, cum ar fi 473. Repetitia lui 6 are alta semnificatie. Cea mai simpla si de bun simt e aceea ca e opusul lui sapte prin care e descris Fiul Omului (precum si Biserica) in primele capitole din Apocalipsa:

[/i]
Da, Traditie, am ajuns noi sa-l invatam pe Parintele bunul simt! N-am ce spune!
Cred ca incepem sa depasim orice limita.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 20:00:49
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Invatatura crestina de unde?
Autor, trimitere exacta.
Mai Aline, imi amintesti de Mirean. Ce o mai fi facand? Tot jurnalistica?
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 20:36:29
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Buletinul este un drept pe care il ai ca cetatean al unui stat, nu un contract neconditionat cu statul.
N-ai decat sa renunti la cetatenie incepand chiar de acum daca asta e o problema pentru tine.

Exact, este un drept pe care ei vor sa-l "imbunatateasca" cu un cip. Eu nu sunt de acord cu asta, din orice punct de vedere: religios, logic, al libertatii etc. si daca nu-mi ofera o alternativa MA OBLIGA sa renunt la cetatenie (dar nu cred ca asta va fi solutia). Adica, nu vreau buletin cu cip si-or sa-mi faca ce? Or sa ma dea afara din Romania??
Vechi 14.05.2009, 20:42:50
Trandafir_Alb's Avatar
Senior Member

Unhappy

Citat:
Eu as fi mai optimist, chestia e ca sunt unii pe langa politica dar isi dau coate sa intre pe ring.
Si macar daca ar incerca sa urce cu principii superioare decat a celor care sunt deja acolo dar dovedesc ca pana la urma crestinismul pentru ei nu e decat un pretext.
Optimista cand vine vorba de politica sa fiu? Cel putin la noi, politica e ca focul si religia ca apa ! E trist sa vezi ca altele le sunt principiile celor care ne conduc (si la randul lor se lasa condusi)...nu am sa inteleg niciodata de ce toata energia si-o indreapta spre a face rau si nu spre a face bine..
Vechi 14.05.2009, 21:46:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Si intre "cipusoare" si schisma ce alegi?
Aleg sa ma folosesc de cipuri, asa cum si tu te folosesti de ele in momentul in care intri pe Internet, dai un telefon, etc.

Iar schisma, categoric nu este o optiune. Pentru mine cel putin.
Altii cat mai judeca nu stiu..

Dar apropierile astea nu miros a bine.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 21:48:23
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Care sfinti parinti?
Obsesia cu "666" vine de la greci si doar parintele Paisie a fost cel care a facut caz de ea dar asta in contextul Apocalipsei, in rest nici un Sinod Ortodox n-a recunoscut ca nr. "666" ar avea vreun impact asupra vietii crestine, ca ar putea fi folosit intr-un anumit context (pe actele de identitate) ca o ofensa sau obraznicie la adresa crestinismului da, asta e o alta chestiune.

In chestiuna codului de bare de asemeni nimeni n-a afirmat ca cele astfel marcate sunt "spurcate" sau "lucrul diavolului" ci doar s-au ridicat niste semne de intrebare, in rest si grecii si rusii si sarbii, bulgarii, romanii ortodocsi cumpara si folosesc produse care au pe ele codul de bare fara nici un fel de retineri "apocaliptice" si fara sa le stropeasca cu aghiasma sau sa le duca la biserica sa le exorcizeze preotul.

Ca unii poate gasesc de cuviinta sa faca altfel e problema lor si deriva dintr-un soi de superstitie iar asta e boala care nu se vindeca peste noapte.
Mai, acum ne facem ca nu intelegem?
Doar nu am ajuns sa credem ca un cod de bare iti ia sufletul, dar e vorba de altceva.

E vorba de acceptarea dominatiei lui Antihrist. Stim din Revelatie ca sfintii ii vor lupta fatis, la fel ca martirii care refuzau sa jerfeasca sau sa manance cele jertfite.

Aici e vorba de lupta primara impotriva dominatiei. Lupta va continua si se va inaspri, cand vom refuza cipurile in corp, cand nu vom mai avea ce sa mancam, cand vom sta in temnite.

Sa dea Dumnezeu sa ne invrednicim si noi pacatosii de asemenea binecuvantari, daca vom fi in stare sa le suportam. Dar cred ca nici nu ne putem imagina ce ne va pregati antihrist.

Asa ca asta e miza, ca doar nu crede nimeni ca satan e in codul de bare. Nu ne mai jigniti in halul asta, pe noi cei ce credem ca e bine sa luptam mai deschis, decat sa ne intoarcem cu spatele si sa zicem: lasa ca o sa lupt si o sa ma zbat cand va fi la limita. Cine stie, va ma fi vreo lupta atunci?

"Dar Fiul Omului, cand va veni, va gasi, oare, credinta pe pamant?"

Sa ne invredniceasca Dumnezeu sa rabdam pana la sfarsit. In inima fiecarui crestin e sadita samanta muceniciei.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 21:54:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Trandafir_Alb Vezi mesajul
Exact, este un drept pe care ei vor sa-l "imbunatateasca" cu un cip. Eu nu sunt de acord cu asta, din orice punct de vedere: religios, logic, al libertatii etc. si daca nu-mi ofera o alternativa MA OBLIGA sa renunt la cetatenie (dar nu cred ca asta va fi solutia). Adica, nu vreau buletin cu cip si-or sa-mi faca ce? Or sa ma dea afara din Romania??
As fi curios sa ascult si eu argumentele alea..

Ce sa-ti faca..ramane de vazut.
Daca raman lucrurile asa si se introduc pana la urma, mare lucru nu au ce sa faca, doar ca o sa ai probleme o perioada..pana ai sa-ti dai seama ca viata merge inainte cu buletin electronic cu tot, nici mai buna nici mai rea, oamenii merg la biserica, fac in continuare fapte bune, se spovedesc, se impartasesc, etc.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 22:35:57
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Daca raman lucrurile asa si se introduc pana la urma, mare lucru nu au ce sa faca, doar ca o sa ai probleme o perioada..pana ai sa-ti dai seama ca viata merge inainte cu buletin electronic cu tot, nici mai buna nici mai rea, oamenii merg la biserica, fac in continuare fapte bune, se spovedesc, se impartasesc, etc.
Asa zicea si ighemonul: hai ce te cramponezi asa, baga o mica jertfa, viata merge inainte, cu Hristos sau fara.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 23:03:05
Trandafir_Alb's Avatar
Senior Member

Unhappy

Citat:

Pai da, viata merge inainte si cu cip, nu cred ca o sa moara cineva cu cipul bagat in buletin, dar e vorba de felul in care va continua acea viata. De ce sa accept eu pana la urma acel cip si nu sa accepte ei ca sunt persoane care nu vor buletine cu cip? Nu e vorba de libertatea omului aici? Un dar nepretuit pe care ni l-a lasat Dumnezeu?
Pana acum s-a putut fara cipuri, acum, brusc e nevoie de ele ca fara ele nu existam??
Nu asta e ideea, cip intai in card, apoi in pasaport apoi in buletin, adica sa te obisnuiesti cu ideea de a fi controlat?
Presupunand ca porti numele unui sfant, sa-ti pui numele pe un buletin cu cip (care cotine si 666-ele) nu inseamna sa te lepezi de acel sfant si de aici toate se tin lant?
Daca si acum cineva se mai indoieste de cuvantul lui Dumnezeu din Biblie...
Vechi 14.05.2009, 23:06:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Mai, acum ne facem ca nu intelegem?
Doar nu am ajuns sa credem ca un cod de bare iti ia sufletul, dar e vorba de altceva.

E vorba de acceptarea dominatiei lui Antihrist. Stim din Revelatie ca sfintii ii vor lupta fatis, la fel ca martirii care refuzau sa jerfeasca sau sa manance cele jertfite.

Aici e vorba de lupta primara impotriva dominatiei.
Si care e legatura intre buletin si dominatia lui Antihrist?
Ca buletin ai si acum.

Citat:
Lupta va continua si se va inaspri, cand vom refuza cipurile in corp, cand nu vom mai avea ce sa mancam, cand vom sta in temnite.
Da-mi voie sa ma indoiesc ca lucrurile vor sta atat de romanticos.
Mai citeste o data Apocalipsa cap. 13. In intregime.

Citat:
Sa dea Dumnezeu sa ne invrednicim si noi pacatosii de asemenea binecuvantari, daca vom fi in stare sa le suportam. Dar cred ca nici nu ne putem imagina ce ne va pregati antihrist.
Foarte corecta ultima parte..

Citat:
Asa ca asta e miza, ca doar nu crede nimeni ca satan e in codul de bare.
Serios? Dar postarile lui vsovi le-ai citit?
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t.php?p=137698
Si altele..

Citat:
Nu ne mai jigniti in halul asta, pe noi cei ce credem ca e bine sa luptam mai deschis, decat sa ne intoarcem cu spatele si sa zicem: lasa ca o sa lupt si o sa ma zbat cand va fi la limita. Cine stie, va ma fi vreo lupta atunci?
La limita ce? Adica va fi o pecetluire "la liber" si una "la limita" sau cum?
Despre ce vorbim CONCRET pana la urma?

Citat:
Sa ne invredniceasca Dumnezeu sa rabdam pana la sfarsit. In inima fiecarui crestin e sadita samanta muceniciei.
Da, dar mai sunt si alte seminte, depinde pe care le cultivi mai cu sarg..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pr Iustin Parvu ana-maria Mari Duhovnici si predicile lor 71 06.12.2011 00:20:28
parintele iustin parvu dana-v Diverse Sarbatori 0 04.04.2010 23:00:15
Iustin Parvu spinum Intrebari utilizatori 3 10.03.2010 17:09:06
Parintele Iustin Neagu madalinutza Preotul 7 10.03.2008 19:50:55
Parintele Iustin michaela Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2006 22:38:34