Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2008, 13:31:57
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Ma intreb ,cine sunt eu , sa inteleg judecatile Domnului ?
Domnul a ingaduit asta si multe altele ingaduie chiar si in viata monahala. Caci nu e totul perfect cum nici cei ce merg acolo nu sunt perfecti.
Dar nu are rost sa ne revoltam ,sa cautam noi dreptatea Domnului.
Calugarita care a calcat voturile poate sa se roage si in cele din urma sa afle ea insasi daca Domnul a iertat-o.
Mantuirea ei nu atarna numai de sf.Euharstie cum nici pt.noi nu e valabil asta.
Ma gandeam la o poveste a sf.Siluan ,care a cunoscut in sat la o hora un taran care venise din inchisoare pt.ca a ucis un om.Si atata s-a rugat si a plins acel om pt.crima facuta incat intr-o buna zi Domnul i-a dat un semn ca a l-a iertat.
In viata monahala mai sunt probleme ,poate si din vina unora care nu sunt intru totul pregatiti sa mearga acolo .
Despre asta vorbeste par.Calistrat ,asa e ,e o realitate dar cine iubeste pe Domunul toate le rabda cu bucurie in monahism.
M-am bucurat cand am aflat ca un tinar vecin s- a hotarat ,dupa ani lungi de tatonari si a ramas la manastire.A plecat de acasa fara sa spuna ca ramine acolo ,cu hainele de pe el.Dumnezeu sa ii ajute !
Reply With Quote
Vechi 12.05.2008, 14:53:26
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Domnule, Andrei, poi nu te-am facut chiar bou ci doar asha am facut mici tangentze ca nu e voie sa foloseshti chiar asha epitete catre un aproape ca daca zici cuiva nevrednicule cazi pe mana soborului daca zici prostule pe mana judecatorului iar de zici nebunule cazi pe mana focului gheenei cum ne invatza Hristos ca sunt hule ingrozitoare daca victima se supara shi nu lasa loc de iertare shi se apuca de te da pe mana cuiva, dar vad ca domnia ta nu te-ai suparat shi nu m-ai dat pe mana nimanui, deci multzumesc frumos, dar daca faci asemanari din lumea animala e tot cam acelashi lucru deci eu nu te-ash fi facut direct ci eventual doar asha o mica trimitere spre sensuri...

dar ca vorbeshti de viermi, poi atunci sa-tzi povestesc cum am vazut pe tv cartitza care noi crezand ca nu vede ne inchipuim ca vai sarmana, poi mirosul ei e mai dezvoltat ca shi ochii, shi sa vezi cum simte ea prin pamant mirosul ramei, ca nu-tzi vine sa crezi cum miroase prin pamant, ca prin pamant simte miros de rama, dar totushi la mica distantza, ca pentru aia ishi face galerii prin care se ventileaza aer in mod intzelept shi ea simte din ce galerie ii vine mirosul shi repede detecteaza rama cu pricina shi o haleshte....

deci daca zici ca te vezi ca un vierme atunci ai de grija sa nu apara vre-o cartitza care te gineshte dupa miros prin ce locuri te invartzi, cat de serios eshti shi cat de sincer, ca astea s-ar putea sa te haleasca fiindca la noi se pare ca e o efervescentza de carcartitze shi iepurpuri shi naparparci... astfel ca barfa shi autobarfa datoriilor e mereu in floare(-a ierbii) ???:(:(

deci ma iarta ca am continuat discutzia :)
Reply With Quote
Vechi 12.05.2008, 15:24:14
AndreiB AndreiB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2007
Implicit

vsovi,
matale vezi de mintuirea sufletului tau.
multumesc de sfaturi.
eu nadajduiesc in Domnul.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2008, 16:27:03
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiB
vsovi,
matale vezi de mintuirea sufletului tau.
multumesc de sfaturi.
eu nadajduiesc in Domnul.
tzi-am zis ca o sa te oftici? asta este n-ai ce-i face, suntem orgolioshi shi batzoshi.... dar de mantuirea sufletului meu vede Hristos ca daca ash vedea eu ar fi vai shi amar de mine.... cu placere, dar shi ceilaltzi tot in Dumnezeu nadajduim asha cum se pricepe fiecare shi iarta-ma daca tzi-am dat sfaturi pe care oricum nu le citeshti fiindca bineintzeles ca dumneat n-ai auzit ca oricelucru cu sfat sa-l faci ca shi Dumnezeu intai spune shi abea apoi face, ca nimic nu face mai inainte ca sa nu fi dat Cuvant de-al Sau in gura proorocilor Sai ca sa vesteasca lucrarile Domnului dar acum a redus mult timpii, Spune shi Face... iar daca noi nu suntem in stare sa facem nimic, face El.... dar fireshte ca dumneata n-ai prea invatzat sa-tzi pleci urechea... la vorbele foarte frumoase shi curate ale lui Ory de aceea te-am avertizat pe vremuri shi nu cu intentzii de a ne lasa ca diavolul sa nasca in noi piramida certei.... :)
Reply With Quote
Vechi 12.05.2008, 17:16:55
Senior Member

Implicit

vsovi,
eu nu stiu cum dumneata ai putut sa deduci din cele 10 cuvinte pe care le-am zis ca m-am ovtigat. din potriva, ti-am scris un indemn si o multumire.
asa incit... nu sint ovtigat.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2008, 18:36:40
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiB
vsovi,
eu nu stiu cum dumneata ai putut sa deduci din cele 10 cuvinte pe care le-am zis ca m-am ovtigat. din potriva, ti-am scris un indemn si o multumire.
asa incit... nu sint ovtigat.
Draga AndreiB, din pacate esti cam "ovtigat" de cate ori intervii si atunci cand trimiti pe cineva sa se roage, parca l-ai trimite de fapt in alta parte. Iti sugerez si eu ceva : atunci cand ti se pare ca vezi in ceilalti neputintele tale nu mai sari la ei, lasa ca fiecare stie cum e si ce ar fi bine sa faca. Sa nu mai fii asa suparat pe viata sau macar nu te razbuna pe altii, nu de alta dar nu-ti ajuta nici tie nici celorlalti. Sa fii sanatos!
Reply With Quote
Vechi 12.05.2008, 20:12:12
Senior Member

Implicit

dupa nume, ma gindesc ca esti o "sora".
deci, sora iana, pe matale ce te-a mai suparat?
trimite-ma si matale sa ma rog, nu ma supar. chiar poate mi-ar prinde bine si alte indemnuri, nu doar ale proprie-mi constiinte.
eu nu am cum sa vad in ceilalti neputinte ale mele din simplu motiv ca sintem diferiti, si am mai si spus ca sint Vierme, deci sint cel mai de jos dintre toti. imi cunosc locul in lume si printre voi.
cel mai mic si mai mic.
multumesc de urare.
sa fii si matale sanatoasa si voioasa.
:)
Reply With Quote
Vechi 12.05.2008, 20:57:06
ancah
Guest

Implicit

ory: "nu caut dreptatea oamenilor,ci mai degraba tacerea lor "

Am inteles.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2008, 21:02:05
ancah
Guest

Implicit

Damax: haideti sa recunoastem ca toti, fie mireni, fie calugari suntem identici, si diferenta de valoare spirituala nu o stie decat Cel de Sus.

Oi fi eu mandra, dar totusi nu ma pot declara identica cu un calugar ca Pr. Arsenie Papacioc sau Pr. Iustin Parvu si multi altii. Nici in ceea ce priveste valoarea spirituala. Te-ai cam aventurat cu afirmatia, Damax.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2008, 13:59:14
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Ancah,mai bine te-ai fi exprimat mai direct;"oi fi eu mandra,dar ma intreci Damax!!!..."Si tocmai in aceasta consta filozofia,ca mai degraba sa te asemeni unui calugar...decat sa constati ca te intrece careva in mandrie,fiindca unde nu ne-am asemana cu adevaratii calugari,si poate ca am tinde astfel ceva mai sus...mai acolo unde numai Dumnezeu intelege,si nu noi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 16:13:17
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58