![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Viata trebuie traita privind inainte, dar trebuie inteleasa privind inapoi"!
|
|
||||
|
||||
![]()
"Ai grija ce gandesti, gandurile tale devin cuvinte. Ai grija ce spui, cuvintele devin actiuni. Ai grija ce faci, actiunile devin obiceiuri. Ai grija ce obisnuiesti sa faci, obisnuintele devin caracter. Analizeaza-ti caracterul, iti devine destin".
Frank Outlaw |
|
||||
|
||||
![]()
"Analfabetul viitorului nu va mai fi cel care nu stie sa citeasca, ci cel care nu stie sa inteleaga". Alvin Toffler
|
|
||||
|
||||
![]()
POEM TESTAMENTAR
Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că nu sunt decât o paiaţă de cârpă şi mi-ar oferi o bucată de viaţă, fără îndoială, că n-aş spune tot ceea ce gândesc, dar m-aş gândi la tot ceea ce aş spune. Aş aprecia valoarea lucrurilor, nu pentru ceea ce valorează, ci pentru ceea ce ele înseamnă cu adevărat. Aş dormi puţin, n-aş mai visa deloc, căci pentru fiecare minut când închidem ochii pierdem 60 de secunde de lumină. Aş merge când ceilalţi se opresc, m-aş trezi când alţii dorm. Aş asculta când alţii vorbesc, şi aş savura o îngheţată bună de ciocolată. "Aş trăi ca îndrăgostit de dragoste." Dacă Dumnezeu mi-ar oferi încă o bucată de viaţă, m-aş îmbrăca simplu, aş cădea în genunchi în faţa soarelui, lăsându-mi goale trupul şi sufletul. Dumnezeule, dacă aş avea o inimă, mi-aş scrie ura pe gheaţă şi aş aştepta primele raze de soare. Cu un vis de Van Gogh aş picta pe stele un poem de Benedetti şi i-aş oferi lumii un cântec de Serrat. Aş stropi trandafirii cu lacrimile mele pentru a simţi durerea spinilor şi sărutul roşu al petalelor. Dumnezeule, dacă aş avea o bucată de viaţă... n-aş lăsa să treacă nici o zi fără să le spun celor pe care îi iubesc cât de mult îi iubesc. Aş convinge fiecare bărbat, fiecare femeie că ei sunt preferaţii mei şi aş trăi ca îndrăgostit de dragoste. Aş demonstra oamenilor cât se înşală crezând că încetează să se îndrăgostească îmbătrânind , fără să ştie că încep să îmbătrânească atunci când încetează să se îndrăgostească. "Când mă vor pune în cutie..." I-aş învăţa pe bătrâni că moartea nu vine odată cu bătrâneţea, ci cu uitarea.Am învăţat atât de mult de la voi, oamenilor! Am învăţat că toată lumea vrea să trăiască pe culmi, fără să ştie că adevărata fericire constă în felul în care escaladezi muntele. Am învăţat că atunci când nou-născutul strânge pentru prima dată, în pumnul mic, dagetul tatălui, îl cucereşte pentru totdeauna. Am învăţat că un om nu are dreptul să-l privească pe altul de sus decât atunci când trebuie să se aplece pentru a-l ajuta să se ridice. E adevărat că multe am putut învăţa de la voi, dar nu vor folosi la mare lucru, deoarece, când mă vor pune în această cutie, voi fi mort. De Gabriel Jose Garcia MARQUEZ |
|
||||
|
||||
![]()
POEM TESTAMENTAR
Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca nu sunt decat o paiata de carpa si mi-ar oferi o bucata de viata, fara indoiala ca n-as spune tot ceea ce gandesc, dar m-as gandi la tot ceea ce as spune. As aprecia valoarea lucrurilor, nu pentru ceea ce valoreaza, ci pentru ceea ce inseamna ele cu adevarat. As dormi putin, n-as mai visa de loc, caci pentru fiecare minut cand inchidem ochii pierdem 60 de secunde de lumina. As merge cand ceilalti se opresc, m-as trezi cand altii dorm. As asculta cand altii vorbesc, si as savura o inghetata buna de ciocolata. As trai ca indragostit de dragoste... Daca Dumnezeu mi-ar oferi inca o bucata de viata, m-as imbraca simplu, as cadea in genunchi in fata soarelui, lasandu-mi goale trupul si sufletul. Dumnezeule, daca as avea o inima, mi-as scrie ura pe gheata si as astepta primele raze de soare. Cu un vis de Van Gogh as picta pe stele un poem de Benedetti si i-as oferi lumii un cantec de Serrat. As stropi trandafirii cu lacrimile mele pentru a simti durerea spinilor si sarutul rosu al petalelor. Dumnezeule, daca as avea o bucata de viata, n-as lasa sa treaca nici o zi fara sa le spun celor pe care ii iubesc cat de mult ii iubesc. As convinge fiecare barbat, fiecare femeie ca ei sunt preferatii mei si as trai ca un indragostit de dragoste. As demonstra oamenilor ca se inseala crezand ca inceteaza sa se indragosteasca imbatranind, fara sa stie ca incep sa imbatraneasca atunci cand inceteaza sa se indragosteasca. Cand ma vor pune in cutie... I-as invata pe batrani ca moartea nu vine odata cu batranetea, ci cu uitarea. Am invatat atat de mult de la voi, oamenilor! Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe culmi, fara sa stie ca adevarata fericire consta in felul in care escaladezi muntele. Am invatat ca atunci cand nou-nascutul strange pentru prima data, in pumnul mic, degetul tatalui, il cucereste pentru totdeauna. Am invatat ca un om nu are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus decat atunci cand trebuie sa se aplece pentru a-l ajuta sa se ridice. E adevarat ca multe am putut invata de la voi, dar nu vor folosi la mare lucru, deoarece, cand ma vor pune in cutie, voi fi mort. de Gabriel Jose Garcia MARQUEZ |
|
||||
|
||||
![]()
"Nici o afirmatie despre adevar nu schimba adevarul".
"In curajul tau de a muri se ascunde frica ta de a trai". "In fiecare e un demon, dar in toti e doar un Dumnezeu". |
|
||||
|
||||
![]()
"Nu tipati la ceilalti, criticandu-i, atunci cand pe voi va rod pantofii".
Abraham Lincoln |
|
||||
|
||||
![]()
"Educatia nu masoara cat de mult ai memorat sau cat de multe stii. Educatia reprezinta capacitatea de a face diferenta intre lucrurile pe care le stii si cele pe care nu le stii". Anatole France
|
|
||||
|
||||
![]()
UN VIS, de Ademar Baros (poet brazilian)
Am avut un vis intr-o noapte, Mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine. Pasii mi se imprimau pe nisip lasand o urma dubla: una era a mea, cealaltă a Lui. Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezinta o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma si am revazut toti pasii care se pierdeau in departare. Dar am observat ca in unele locuri in loc de două urme nu mai era decat una singura. Am revazut filmul vietii mele. Ce surpriza! Locul in care nu se vedea decat o singura urma corespondea cu zilele cele mai intunecate ale vietii mele: zile de neliniste si de rea vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Si-atunci intorcându-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: - Totusi, ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce nu ti-ai tinut promisiunea? De ce m-ai lasat singur in cele mai grele momente din viată? In zilele cand aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: - Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decat o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele cand te-am purtat pe brate... sursa: damaideparte.ro |
|
||||
|
||||
![]()
Cantec deplin, de Radu Gyr
N-ai lauda de n-ai sti sa blestemi, Surad numai acei care suspina, Azi n-ai iubi de n-ar fi fost sa gemi, De n-ai fi plans, n-ai duce-n ochi lumina. Si daca singur rana nu-ti legai, Cu mana ta n-ai unge rani straine, N-ai jundui după franturi de rai De n-ai avea un ciob de iad in tine. Ca nu te-nalti din praf dacă nu cazi Cu fruntea jos, în pulberea amara, Si daca-nvii in cantecul de azi E ca mureai in lacrima de-aseara. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poezii preferate... | silverstar | Generalitati | 878 | 10.10.2023 20:27:07 |
Cugetari din Dharma | florin.oltean75 | Alte Religii | 1983 | 10.01.2018 09:08:51 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Vorbe de duh | mena2376 | Intrebari utilizatori | 6 | 27.06.2012 01:45:50 |
|