Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2010, 21:22:00
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Eu recomand "Ospatul credintei", de par. Teofil Paraian, alcatuita din conferintele tinute in tara. Se gaseste la Sophia, cu 13 lei, si este o carte groasa si tiparita in conditii foarte bune. Este atat de bland si bun parintele acela, incat numai citindu-l iti aduce in suflet o stare de bucurie...
Vechi 11.08.2010, 03:11:23
Adrinskaia Adrinskaia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.04.2010
Implicit

O carte, mai precis un capitol care mi a schimbat optica de viata, ,,Medicina naturista'' a lui Pavel Chirila, capitolul Agricultura biologica, desi acolo nu mai retin cat se aminteste de R. Steiner care inteleg ca este total de lepadat, si culmea ca de curand am mai gasit o carte ,,Agricultura biodinamica'' unde se aminteste din nou de acesta, si nu vad sau cred ca ar fi toata cartea de lepadat.

A propos, daca Pavel Chirila imbratiseaza homeopatia si intr o carte mai ortodoxa, ,,Vindecarea'', si il da exemplu si pe Sfantul Serafim de Virita ca folosea si se interesa de aceste remedii samd, inseamna ca toata cartea este de lepadat ? Caci, daca tin bine minte, Lazarev scria ca homeopatia nu e buna, caci trimite in viitor niste probleme, asupra urmasilor sau viitorului personal, nu mai tin minte...

Nu stiu daca se poate numi virusare cumva ca mi amintesc unele lucruri din ce am citit la Lazarev ,,luati cele bune'', poate si de la un roman controversat care si a dorit sa ajunga psihiatru...o raritate, si efectiv cred ca a avut mai multa iubire si credinta decat marea majoritate a psihiatrilor, pentru care lucru il respect.

Nu am pretentia ca sunt in stare sa iau cele bune inca, dar macar Lazarev a recunoscut ca a renuntat sa practice bioenergia pentru ca ajunsese sa vampirireze pacientul...

In orice caz, romanasul mi a zis de rugaciunea de la miezul noptii, nevasta de Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul acoperamantului si in mai putin de un an am primit de la cineva cartea Sfantul Lavrentie al Cernigovului, pe care aleg sa l consider superior celor doi si o carte foarte buna.

Am citit ceva si de Domnul Zorin, dumnealui este pro medicamente, parca, si chiar as fi curioasa cam ce medicamente de import recomanda Maria Sa, si in ce cantitati, si mai ales ca fireste ca pentru dumnealui d alde Sfantul Ciprian inainte de crestinare este un basm, ori macar Lazarev scria ca pana si vrajile cad in momentul in care elimini niste atitudini gresite, nu mai stiu care. Oups, dar atunci pierde Mafia farmaceutica si agro alimentara, sa ma ierte Mariile lor...caci sunt mica si pricajita si cat de curand vor ajunge crestinii sa se ascunda ca n primele secole...

Imi cer iertare, fratilor ca v am gresit...
Reply With Quote
Vechi 11.08.2010, 03:30:29
speranta1970's Avatar
speranta1970 speranta1970 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2009
Locație: brisbane, australia
Implicit

Sfintele Scripturi mereu sant aproape de sufletul meu; o carte pe care o citesc zilnic si in care imi gasesc linistea.
Alte carti citesc, mi-i se par interesante, unele sant, altele mai putin. Dupa cum spunea cineva intr-un post, nu toate sant pentru imbogatirea sufletului din pacate, dar unele imi duc la cunostiinte lucruri mai putin stiute, cateodata e bine, cateodata nu prea bine ( se zice ca ce nu stii nu te doare, in unele cazuri posibil sa fie adevarat).

O carte recenta mi-a cazut pe mana asa cautand in libraria locala si m-a surprins, ma pus putin pe ganduri. Se numeste Angelology si e scrisa de DanielleTrussoni. Puteti gasii detalii pe internet, sant curioasa ce parere au altii.
Vechi 12.08.2010, 17:25:20
anamaria.lupu anamaria.lupu is offline
Member

Data înregistrării: 25.02.2010
Implicit carti

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul

Ce carte (nu neaparat religioasa) ati citit si credeti ca e recomandabila inclusiv unui crestin?
M-a marcat in bine "Trezire duhovniceasca" de Cuviosul PAisie Aghioritul ,de asemenea apoi am citit de 2 ori si "patimi si virtuti" de acelasi autor,intrucat mi-a placut mult.
Tin sa mentionez ca eu nu citesc de doua ori o carte,dar iata pe ale parintelui le-am citit :)
alte carti extraordinare care merita si trebuie citite "Marturii despre parintele ARsenie Boca" si "noi marturii despre parintele Arsenie Boca"
"intre iadul smereniei si iadul deznadejdii" de Siluan Athonitul.

Vrei si carti nereligioase? "Amurg" :)) carte pt adolescenti sau toate varstele chiar,am o colega de 34 de ani casatorita cu copil,care e indragostita de povestea din carte.E f bine scrisa.

Lectura cu spor duhovnicesc,iti spun eu ca merita :)
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 20:06:57
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Eu vas recomanda "Sa ne cunoastem credinta"de diaconul Gheorghe Babut.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 20:14:42
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

"Stapanul Inelelor" de Tolkien.

Pentru cine a vazut doar filmul, recomand calduros citirea cartii. Filmul e bun, dar e doar atat - o transpunere cinematografica buna.

Cartea, in schimb, e o capodopera.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 20:15:15
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Implicit

Citesc zilele astea "Isus din Nazaret" de Joseph Ratzinger -- Benedict XVI. Nu spun decat ca o citesc pe nerasuflate si ca de abia astept si volumul doi in primavara care vine.
Vechi 12.08.2010, 20:18:15
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Citesc zilele astea "Isus din Nazaret" de Joseph Ratzinger -- Benedict XVI. Nu spun decat ca o citesc pe nerasuflate si ca de abia astept si volumul doi in primavara care vine.
Am vazut-o la librarie si am ezitat daca sa o cumpar sau nu (strict din motive financiare, si gandindu-ma cati Parinti imi lipsesc din biblioteca). O recomandati ?
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 20:21:32
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
"Stapanul Inelelor" de Tolkien.

Pentru cine a vazut doar filmul, recomand calduros citirea cartii. Filmul e bun, dar e doar atat - o transpunere cinematografica buna.

Cartea, in schimb, e o capodopera.

mai ales la sfarsitul filmului e un lucru ce este dulce amar,deoarece un prieten bun se desparte de in al prieten.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 20:48:24
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Am vazut-o la librarie si am ezitat daca sa o cumpar sau nu (strict din motive financiare, si gandindu-ma cati Parinti imi lipsesc din biblioteca). O recomandati ?
Cu siguranta. 40 de lei care n-au fost cheltuiti in vant. In occident/SUA a aparut inca din 2007, vroiam de mai demult sa o cumpar, dar era in jur de 20 de euro. Hmm.

Dar din nou, citesc cartea pe nerasuflate. In cautarea lui Iisus, Fiul lui Dumnezeu, cel istoric, scrisa din perspectiva unui om care si-a daruit intreaga viata lui Hristos. Poate pentru unii nu sunt lucruri noi, dar eu nu voi mai asculta Fericirile la Sf Liturghie in acelasi fel, si nici nu voi spune Tatal Nostru la fel, citind cartea.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Citatul din Biblie care v-a marcat viata florina_drossu Despre Sfanta Scriptura 51 24.04.2014 20:33:38
Amintiri din copilarie. Ce fel de roade ati vazut la alti crestini care v-au placut spre_rasarit Generalitati 12 24.09.2011 10:07:25
Documentare care ne-au placut NeInocentiu Generalitati 3 10.09.2011 11:01:06
ce nume v-ar fi placut sa aveti? podolski_2 Generalitati 92 12.08.2010 22:09:07
Carte aureliapopescu Stiri, actualitati, anunturi 2 03.11.2009 10:39:49