![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
cozia si mirelat,
Parintele Cleopa spunea ca pacatele mici te duc in Iad. daca mai tin eu minte, cind l-am auzit vorbind, la Manastirea Sihastria, spunea despre astfel de pacate: zi de zi fumezi, porti cercei, mergi la biserica dupa cum iti pofteste mintea, injuri, birfesti, etc.... si crezi ca esti crestin si crezi ca te mintui, pentru ca, vorba aia, nu ai facut pacate mari. si cu astfel de pacate Diavolul inseala pe om. |
|
|||
|
|||
![]()
scrie in vreun indreptar de spovedanie ca e pacat sa nu porti batic in biserica?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Duhul Sfint nu se apropie de cei fortati sa fie credinciosi!...si in cazul de fata sa poarte batic. Eu merg citeodata la o biserica de oameni foarte necajiti, oameni ai strazilor... si unul din ei este un transvestit, care continua sa vina rujat, cu ciorapi de nilon, fusta, etc si des i se vede barba si mustata...dar este asa de credincios(oasa)... isi face o cruce caraghioasa, dar este ACOLO, participa , isi da silinta, si Parintele, care este fara exagerare un sfint, de o blindete rar intilnita, il iubeste nespus de mult si il lasa incetisor sa CREASCA... |
|
|||
|
|||
![]()
mirelat,
scrie in indreptare pentru spovedanie ca este pacat sa intri in biserica, pentru femei, FARA BATIC PE CAP SI IN PANTALONI. pot sa-ti spun ca am citit in 2 indreptare pentru spovedanie alcatuite de 3 parinti diferiti, unul dintre ei fiind marele duhovnic Nicodim Mandita. deci, este pacat. cozia, exaCT, crestinii sint LIBERI. de aceea nimeni nu opreste fetele si femeile sa intre in Biserici imbracate in pantaloni si fara batic pe cap. doar propria constiinta le poate opri. cine este fortat sa fie credincios nu va fi nicicind. nimeni nu alunga pe nimeni din Biserica. sa vina, insa cei/cele care vin trebuie sa stie ca sint reguli care trebuiesc urmate, pentru ca aceste reguli au fost lasate chiar de Sfinti Apostoli sau Sfinti Parinti. |
|
|||
|
|||
![]()
da, ai dreptate AndreiB ca scrie in indreptar...cu toate astea mie parintele duhovnic nu mi-a atras atentia niciodata sa-mi pun batic pe cap. il pun insa in momente cu adevarat deosebite, adica in Vinerea Mare, la Prohodul Domnului, cand ma impartasesc, cand merg la manastiri mai austere si uneori acasa, cand ma rog.
|
|
|||
|
|||
![]()
Noua preotul nostru nu ne face niciodata observatie, fiind bucuros ca venim la biserica; dar asta nu inseamna ca nu exista reguli de urmat. Acwesta nu consider a fi un criteriu in a nu purta batic, odata ce scrie si in biblie si si in indreptarul de spovedanie.
Dar baticul nu trebuie pus pe cap din o mie de motive; in primul rand pentru ca femeia nu vrea si pace. Este liberul ei arbitru de care face uz. La fel face uz de liberul ei arbitru si femeia, care isi pune batic, daca constiinta ei asa ii dicteaza. Si asa cum, pe o femeie, care nu vrea sa-si acopere capul la rugaciune, o mie de dovezi nu o vor lamuri, nici pe femeia care-si acopera capul nimic nu o va determina sa sa se roage cu capul neacoperit. Fiecare cu "ambitia" ei. Totul e sa ne le smintim pe cele, care poarta... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
am o mica nelamurire daca ma puteti ajuta:
1) cand a fost aceasta interzicere randutia de Biserica? 2) de ce exista opinii pro si contra daca a fost stabilt acest lucru? 3) de ce ar trebui fiecare sa procedeze cum ii spune duhovnicul? nu ar trebui sa exista un acord comun ca sa nu existe diferente intre ortodocsi? multumesc :thumbsup: |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
femeia si cariera | romandragut | Generalitati | 65 | 25.11.2013 08:03:15 |
Femeia | PetruD | Morala Crestina | 72 | 19.11.2013 13:22:16 |
Femeia Cananeanca | CristianVladut | Generalitati | 1 | 12.03.2011 23:01:39 |
Preotul și femeia | dorinastoica14 | Preotia (Hirotonia) | 64 | 13.02.2010 17:22:39 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
|