![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Avem aceste 2 realitati :adevarul Ortodox ,in care credem si stim ca e singura cale sigura spre mantuire ,si multimea invataturilor ne-ortodoxe si a oamenilor care traiesc in acestea.
Noua ne pesa de cei care sunt in ratacire si avem solutia pentru ei ,de parca noi insine am fi terminat toate socotelile cu noi,si am fi ajuns la desavarsire. Daca ar fi cineva cu adevarat ortodox,si ar urma calea asprimii de sine si a iubirii de semeni,asa cum au facut-o sfintii Parinti,atunci acela ar vedea deslusit cum sa indrepteze si pe cei rataciti .Si asta fara compromisuri la adresa ortodoxiei. E bine ca ne pasa de ceilalti,dar vai,cat de departe suntem noi insine de ortodoxie! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Efortul tau de a te detasa de patima si a judeca obiectiv situatia este cit se poate de apreciat. Eu iti inteleg perfect rezervele pentru ca si eu m-am nascut pe Stilul Nou si am crescut cu credinta ca ma aflu in Ortodoxie. In acest fel nu poate veni decit ca un soc sa descoperi ca, de fapt, credinta ta nu este chiar ortodoxa, ca a fost reformata in parti importante ale doctrinei pentru a o face toleranta fata de confesiunile heterodoxe. De sigur, acest ecumenism nu este foarte evident si la nivel de parohie pentru ca Bisericile ecumeniste au ramas cit de cit ortodoxe in ritual, chiar pastreaza crezul de la Nicaea, desi a inceput sa-si faca simtita prezenta si acolo prin saptamina de rugaciune ecumenica, prin atitudinea favorabila vizibila a clerului spre celelalte confesiuni si printr-o relaxare vadita, pina la anulare in aplicarea multor canoane. Dar celui cu adevarat interesat de ortodoxie nu poate sa-i scape nici modificarile profunde pe care le introduce ierarhia ca urmare a dialogului ecumenist. Practic, astazi, dupa 85 de ani de promovare a ecumenismului, Bisericile aflate in comuniune cu Patriarhul Ecumenic sint in pozitia in care accepta toate ereziile introduse de Biserica Romano – Catolica de-a lungul timpului (prin ridicarea anatemei de la 1054), recunosc tainele Bisericii Romano – Catolice (vezi acordul de la Balamand din 1993 si declaratiile unor inalti ierarhi), chiar daca nu sint inca in comuniune euharistica cu Roma si considera monofizismul ca si traditie locala a Bisericii Ortodoxe (vezi acordul de la Chambesy din 1990). Toate acestea sint lepadari oficiale de ortodoxie. Noua doctrina in plina scriere a Bisericilor ecumeniste a incetat sa mai fie ortodoxa pentru ca Biserica lui Hristos a fost deja redefinita, devenind Biserica care include Biserici de traditii diferite, ortodoxa, romano – catolica si orientala (monofizita – cum sint armenii si coptii). Crezul Nicaean poate fi pastrat nealterat pentru ca nu vine in contradictie cu sensul ecumenist dat Bisericii lui Hristos, chiar daca contrazice invatatura Sfintilor Parinti, care, oricum, a fost declarata demult caduca in toate cele ce afirma numai Biserica Ortodoxa ca pastratoare a Adevarului lui Dumnezeu sau impiedeca deschiderea ecumenista. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai discutati cu cine isi zice Orthodoxia.i.thanatos ca e inselat de draci.
Este o mare lupta la ora actuala intre crestin ortodoxie si erezie. Nu va luati dupa absurditatile satanice care zic ca Dumnezeu e impersonal. Nu ni se arata noua ca persoana cat avem inca pacate ca l-am respinge si ne-am osandi,sau ne-am mandri si ne-am osandi sau cine stie ce altceva. Vedeti de exemplu Imnele Sfantului Simeon Noul Teolog unde e un dialog cu Dumnezeu. Sau vedeti ca Sfantului Antonie cel Mare Dumnezeu ii vorbea in permanenta. Sfintii isihasti vedeau pe Dumnezeu Iisus Hristos in chip de lumina personala dar unii precum Sfantul Siluan Athonitul l-au vazut si mai deplin ca Dumnezeu intrupat. Vedeti ca sunt niste cuvantari de lauda a Sfantului Ioan Damaschinul despre Maica Domnului unde Sfantul Ioan Damaschinul numeste pe Dumnezeu lumina personala,metaforic ca Dumnezeu mai presus de orice. "21. Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui. " (Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Ioan Teologul,capitolul 14). "....Hristoase al Meu........ și – lucru străin de gândurile îngerești și omenești – adeseori vorbești cu ei ca și cu niște prieteni ai Tăi adevărați." (din rugaciunea Sfantului Simeon Noul Teolog inainte de Sfanta Impartasanie,din cele douasprezece Sfinte rugaciuni de se citesc inainte de Sfanta Impartasanie.) Last edited by mihailt; 23.02.2010 at 03:03:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare de cate ori apare scris cuvantul ecumenism in postul tau?Cu privire la ecumenism sunt de parere ca exagerezi mult.Ai citit catehismul oficial al BOR, de exemplu?Acolo zice ca Biserica Ortodoxa e singura Biserica si Trupul lui Hristos.Intrebarea la care inca nu mi-ai raspuns, sunteti voi in comuniune cu vreo patriarhie sau cu vreun patriarh?Oare mai aveti voi succesiune apostolica?Ce invataturi si traditii aveti voi?Am vazut anul asta la mine in oras cum de craciun s-a dat foc la un stejar.Ce fel de obicei e asta? Last edited by Danut7; 23.02.2010 at 10:57:16. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar dupa ce am aflat cati calugari din Athos si din alte parti au suferit din pricina acestei schimbari, m-au trecut fiorii. De asemenea, faptul ca de Boboteaza se intampla minunea de la Iordan tot pe stil vechi nu poate sa ma lase indiferenta. In acea zi, cand la Iordan are loc o mare minune a Ortodoxiei, eu, care ma ghidez dupa calendarul pe stil nou, spal, calc, gatesc etc, pentru ca pe stil nou nu e sarbatoare!!! De asemenea, rugaciunea pentru unirea bisericilor, a fost introdusa tot in urma cu o suta de ani. Ectenia celor chemati nu o mai spun toti preotii. Trebuie sa fim cinstiti si sa observam ca schimbarea calendarului a fost o manevra ecumenista. Intre timp s-au ,,luat masuri'' ca preotii sa poata primi urmatoarele inovatii. Multi au invatat lectia in legatura cu ecumenismul: ![]() Cei mai periculosi preoti sunt cei care vor sa mentina Ortodoxia neatinsa de inovatii. Iar acestia mai si dispar... De aceea, o tristete pune stapanire pe sufletul meu cand ma gandesc cum va arata Ortodoxia noastra peste o suta de ani. Care vor fi sansele nepotilor si ale stranepotilor nostri de a se mantui? |
|
|||
|
|||
![]()
Daca mai ramine un dram de iubire in ei, sansele vor ramine la fel de mari.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserici ecumeniste sint toate acele Biserici care isi spun ortodoxe si sint in comuniune cu Patriarhul Ecumenic. Citat:
Eu nu cred ca exagerez cu privire la ecumenism; mi-e teama ca tu nu esti inca constient de amploarea lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia va arata neschimbata, asa cum a fost ea intotdeauna, si pina la sfirsitul lumii pentru ca este marturisita in Biserica lui Hristos despre care stim ca "portile iadului nu o vor cuceri". Asta este promisiunea dumnezeiasca. Trebuie insa sa avem grija sa ne reamintim in permanenta ca Trupul lui Hristos este doar unul. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai fratilor nu mai discutati cu cine isi orthodoxia.i.thanatos ca e inselat de duhuri rele.
Vedeti o Sfanta crestin ortodoxa anume Sfanta noua mucenita Elisabeta care a primit Sfantul Botez la luterani si a fost primita la crestin ortodoxie prin Sfanta Mirungere.Asta inseamna ca i-a fost considerat valid Sfantul Botez: http://orthodoxwiki.org/Elizabeth_the_New_Martyr http://www.goarch.org/chapel/saints_...43&type=saints Asta se intampla inainte de a se fi auzit de ecumenism.(adica in 1891 dupa unii,oricum inainte de 1900). Si a fost canonizata de ROCOR iin 1981 asa ca se vede ca si ROCOR in 1981 recunostea Sfantul Botez ca valid la crestini luterani. A fost canonizata si de BO Rusa dar mai tarziu si anume in 1992. Alte Sfinte Taine nu recunostea ROCOR dar Sfantul Botez il recunostea la crestinii de alte culte,vedeti ca si parintele Serafim Rose a fost primit de Sfantul Maximovici tot prin Sfanta Mirungere la crestin ortodoxie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
adevar sau superstitie?! | ovidiu.mihai05 | Generalitati | 4 | 07.10.2011 07:48:54 |
Potopul- mit sau adevar? | Zarathustra_revenind | Generalitati | 47 | 20.06.2010 12:54:55 |
Exista mantuire, exista vindecare! | iosif | Pocainta | 3 | 07.02.2007 13:48:29 |
|