![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
ce parere ai despre postarea77? nu ai spus nimic.
Last edited by mihaila_alin; 22.12.2010 at 22:16:18. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
cind ai sa poti pricepe credinta lucratoare nu vei mai spune ca sunt obiceiuri, ci mod de viata fericit linga Creator,altceva nu iti mai spun ca tot nu pricepi stimate ai2.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by mihaila_alin; 25.12.2010 at 09:37:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu inteleg. Discutam varianta "fara D-zeu". Unde intervine istoria? Inca mai crezi ca nu pierzi nimic daca D-zeu nu exista?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
te indemn staruitor iesi la lumina si Dumnezeul cel in care nu crezi sa te miluiasca. Sa ai sarbatori fericite alaturi de cei dragi ai tai.Amin |
|
||||
|
||||
![]()
Daca noi consideram lumea asa cum este ea,daca ascultam in acelasi timp ceea ce ne zice stiinta despre originile ei,ne vom de seama usor ca ea n-a fost asa totdeauna cum este acum,cum o vedem si ca a venit prin ETAPE,trepte la starea ei actuala. Insa,noi aratam de fapt ca in cursul acestor etape,patru ''momente'' au cerut interventia pozitiva a unei FIINTE atotputernice,din afara lumii,din partea FIINTEI PE CARE NOI O NUMIM DUMNEZEU. Stabilind acest fapt vom da o dovada impatrita a existentei lui Dumnezeu,pentru ca vom dovedi ca interventia sa a fost in mod succesiv necesara: 1.-LA ORIGINEA MATERIEI; 2.-LA ORIGINEA MISCARII; 3.-LA ORIGINEA VIETII; 4.-LA ORIGINEA OMULUI.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa luam ceea ce este MAI VECHI in univers:acestea nu sunt fiintele VII,pentru ca a fost o vreme in care viata era imposibila in lume;aceasta nu este nici MISCAREA cu care este inzestrata toata materia,caci noi putem concepe materie fara miscarea aceasta,dar nu miscarea fara de materia aceasta.CEEA CE ESTE MAI VECHI,ESTE MATERIA. Insa noi zicem ca aceasta materie a fost creiata in mod necesar de catre Dumnezeu. Din acest adevar vor reiesi 6 afirmatii care se leaga una de alta,dupa plusul sau minusul lor din gradul de evidenta. 1.-AFIRMATIE:Sunt fiinte care exista. 2.- DACA SE EXPUNE, IN TRECUT,O CLIPA IN CARE SA NU FII EXISTAT NICI-O FIINTA,NICI-O FIINTA NU AR EXISTA ACUM. In sfarsit,pe prima fiinta cine ar fi facut-o?O alta decat ea?...DAR NIMIC NU EXISTA! El insusi?... PRESUPUNERE ABSURDA,caci,inainte de A FACE, trebuie mai intai SA EXISTE!!! Pentru a se face pe sine insusi,trebuia sa EXISTE mai inainte de a EXISTA!!! ''Daca s-ar afla,zice Bossuet,o singura clipa in care sa nu fie nimic,in mod vesnic nu ar fi nimic''. Daca unim cele doua afirmatii,se desprinde o concluzie care va fii a treia afirmatie; 3.-PRINTRE FIINTELE CARE EXISTA,ESTE UNA CARE EXISTA DIN TOATA VESNICIA. In sfarsit,daca nu exista din toata vesnicia,ar fi fost o clipa in care n-ar fii fost nimic si prin urmare nimic n-ar exista astazi.Iata deci o fiinta NECESARA,necesara in mod vesnic,existand prin ea INSASI,nu ca ea s-ar fi facut pe sine(lucru imposibil,il vom vedea)ci fiindca ea poseda in sine insasi ratiunea de a fii,a existentei Sale ''EL ESTE CEL CE ESTE''(Iesire,3,14)si care nu poate sa nu fie,caci zice si Victor Hugo:''Orice lucru existand,TREBUIE sa fie CINEVA''. CEI INTERESATI POT SA CEARA CONTINUAREA!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
''Tinand cont ca homosexualii sunt discriminati pe baza acestui citat interpretat convenabil autorul putea fi ceva mai explicit. Oricum mi se pare interesant ca va zboara mintea la asemenea interpretari :D Eu tinand cont de faptul ca traiesc intr-o societate in cre gura lumii este mult mai importanta decat gura ratiunii m-as fi gandit ca pur si simplu mahalaua vrea sa stie cine sunt musafirii.[/quote]'' Tu vorbesti serios? Te asteptai ca Moise sa iti dea detalii grosiere despre sodomie? Cred ca in viata ta nu ai citit o carte straveche de vreme ce spui asemenea prostii sau poate ca nimeni nu te-a invatat ce inseamna ''contextualizare''. ''A cunoaste femeia sau barbatul'' insemna atunci a avea legaturi sexuale cu femeia sau cu barbatul; si asta nu e interpretarea mea, ci e interpretarea tuturor oamenilor care studiaza religia sau literatura; vad bine ca nu esti un religios dar m-am gandit ca poate macar literatura bogata din Vechiul Testament(literatura din care s-au inspirat o groaza de artisti) te-ar putea interesa putin. Cand ai sa mergi la Louvre si ai sa vezi toate tablourile de inspiratie biblica-inclusiv distrugerea cetatilor despre care e vorba- sa tii minte de la mine ca barbatii aceia nu erau doar ''curiosi'' sa afle cine erau musafirii, ci voiau sa-i cunoasca asa cum ti-au explicat si ceilalti utilizatori. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ar fi stiut mai multe despre psihologia umana, ar fi vazut ca unii homosexuali sunt asa DIN NASTERE, adica, pe intelesul tau, ASA CUM I-A FACUT DUMNEZEU! si nu au cum sa schimbe acest lucru organic din fiinta lor. Am studiat in profunzime aceasta problema pentru ca am fost curios, si am primit confirmari, verificari si certitudini ca ASA ESTE! Sa-i ceri unui homo din nastere sa se schimbe este ca si cum ti-as cere tie sa-ti lobotomizezi CREIERUL. Deci omorirea "pacatosului" cu pietre si alte timpenii sunt rodul ignorantei de care SLAVA DOMNULUI AM SCAPAT!!! in ultimele secole!...iar doctrinele religioase nu mai sunt relevante ci doar ADEVARUL care reiese din cercetarea minutioasa(nu prin "inima" :))))) a datelor. Cu inima este alta poveste, este si ea importanta insa nu cind vine vorba de invinuirea oamenilor, invinuire care-i izvorita din ura, dispret , isterie si fanatism....frate bun cu legionarismul si fascismul! |
|