Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2010, 22:13:54
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
N-am stiut aceste amanunte. Oricum nu e o expresie tocmai eleganta, cu atat mai mult cu cat e generalizata.
ce parere ai despre postarea77? nu ai spus nimic.

Last edited by mihaila_alin; 22.12.2010 at 22:16:18.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2010, 19:31:38
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
hai sa iti spun un lucru care poate nu trebuia sa iti spun:-tie nici in visele tale cele mai frumoase apoi nici in viata care ti-o desfasori dupa cele lumesti[probabil tot ce iti trece prin cap fara restrictii]
Probabil aberezi. Habar n-ai cum imi traiesc eu viata dar trebuie sa fie ceva senzational. Numai voi spuneti ca ateii duc o viata fara resctrictii. Realitatea este cu totul alta. Noi avem altfel de restrictii. As prefera sa le zic mai logice.

Citat:
nu iti poti imagina ca nici o placere paminteana[sex,etc.]
De ce sa-mi imaginez asemenea placere? :D
Citat:
nu se poate apropia de {Plinatatea Duhului Sfint}este o bucurie si o placere ce cuvintele sunt neputincioase sa iti explice in ce consta aceasta.rugamintea mea este sa iei legatura cu un preot mai deosebit[calugar] si sa il rogi sa iti explice mai mult,si mai pe indelete.
Am stat de vorba si cu preoti dar n-am fost impresionat. Tot argumente gen pariul lui Pascal. Am mai citit ceva si din postarile de aici de pe forum. Doar apel la sentimente si argumente prin intimidare. Un D-zeu ar fi trebuit sa nu lase loc de interpretari daramite sa aiba nevoie de argumente ilogice. Cu atat mai mult cu cat respectivele argumentari se pot foarte usor adapta oricarui alt zeu(mai putin elementele absolut specifice).
Citat:
eu nu sunt pedagog si poate nu ma exprim intr-un limbaj ca sa poti pricepe,dar ceia ce iti spun e adevarat si autentic martor mi-e Dumnezeu si nu o fac spre lauda mea, ci spre lauda lui Dumnezeu.
Asta ar trebui sa fie un raspuns la varianta "daca D-zeu nu exista"? Am tot asteptat un asemenea raspuns dar degeaba.
Citat:
sa fi sigur ca rugaciunile au efect si asupra ta caci tot om si creatia lui Dumnezeu esti si tu doar ca esti mai neascultator.
Rugaciunile au acelasi efect ca intamplarea. Voi doar ii dati un sens egocentric.
Citat:
daca noi oameni simpli si pacatosi traim bucurii de nedescris,ce sa mai spunem de calugari sau de sfinti nu mai zic,plata cea mai mare o au martirii in momentul martirajului se deschide cerul si insusi HRISTOS le pune cununa pe cap ca drept rasplata si vor lumina de ii vede lumea.
Nu si daca D-zeu nu exista sau daca exista dar il cheama Zeus.
Citat:
daca ai duce o viata curata,post si rugaciune aproape de Dumnezeu poate sa te miluiasca si pe tine intr-o buna zi si sa vezi ca nu ai cunoscut decit desertaciuni.
Sa nu discriminez pe nimeni doar pentru ca e homosexual nu mi se pare desertaciune. Sa judec oamenii dupa ce si cat gandesc iarasi nu mi se pare o greseala. Nu suntem toti genii dar unii ne facem treaba mai bine decat altii si asta conteaza pentru mine mai mult decat gradul de credulitate. Eu iau in calcul varianta "fara D-zeu" asa incat rugaciunea si postul mi se par desertaciuni. Prefer imaginatia creativa decat respectarea unor obiceiuri fara sens.
Citat:
sa nu te superi pe mine nu ai dreptate!.
Stai linistit suntem pe forum, discutam si e normal sa existe pareri diferite. De unde atata suparare?
Citat:
DUMNEZEU sa te lumineze sa nu mai traesti in desertaciune.
Multumesc pentru intentie! Astept un raspuns la varianta "a-theos".
Reply With Quote
Vechi 24.12.2010, 20:24:10
mihaila_alin
Guest

Smile vreo-data

cind ai sa poti pricepe credinta lucratoare nu vei mai spune ca sunt obiceiuri, ci mod de viata fericit linga Creator,altceva nu iti mai spun ca tot nu pricepi stimate ai2.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2010, 20:38:34
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
Probabil aberezi. Habar n-ai cum imi traiesc eu viata dar trebuie sa fie ceva senzational. Numai voi spuneti ca ateii duc o viata fara resctrictii. Realitatea este cu totul alta. Noi avem altfel de restrictii. As prefera sa le zic mai logice.

De ce sa-mi imaginez asemenea placere? :D

Am stat de vorba si cu preoti dar n-am fost impresionat. Tot argumente gen pariul lui Pascal. Am mai citit ceva si din postarile de aici de pe forum. Doar apel la sentimente si argumente prin intimidare. Un D-zeu ar fi trebuit sa nu lase loc de interpretari daramite sa aiba nevoie de argumente ilogice. Cu atat mai mult cu cat respectivele argumentari se pot foarte usor adapta oricarui alt zeu(mai putin elementele absolut specifice).

Asta ar trebui sa fie un raspuns la varianta "daca D-zeu nu exista"? Am tot asteptat un asemenea raspuns dar degeaba.

Rugaciunile au acelasi efect ca intamplarea. Voi doar ii dati un sens egocentric.

Nu si daca D-zeu nu exista sau daca exista dar il cheama Zeus.

Sa nu discriminez pe nimeni doar pentru ca e homosexual nu mi se pare desertaciune. Sa judec oamenii dupa ce si cat gandesc iarasi nu mi se pare o greseala. Nu suntem toti genii dar unii ne facem treaba mai bine decat altii si asta conteaza pentru mine mai mult decat gradul de credulitate. Eu iau in calcul varianta "fara D-zeu" asa incat rugaciunea si postul mi se par desertaciuni. Prefer imaginatia creativa decat respectarea unor obiceiuri fara sens.

Stai linistit suntem pe forum, discutam si e normal sa existe pareri diferite. De unde atata suparare?

Multumesc pentru intentie! Astept un raspuns la varianta "a-theos".
tot ce spui e desertaciune,desertaciunea desertaciunilor.apropo in varianta "a-theos"nu am ce discuta cu tine istoria minte rau.

Last edited by mihaila_alin; 25.12.2010 at 09:37:06.
Reply With Quote
Vechi 26.12.2010, 20:37:43
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
apropo in varianta "a-theos"nu am ce discuta cu tine istoria minte rau.
Nu inteleg. Discutam varianta "fara D-zeu". Unde intervine istoria? Inca mai crezi ca nu pierzi nimic daca D-zeu nu exista?
Reply With Quote
Vechi 27.12.2010, 12:50:15
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
Nu inteleg. Discutam varianta "fara D-zeu". Unde intervine istoria? Inca mai crezi ca nu pierzi nimic daca D-zeu nu exista?
cu mine nu ai discutat niciodata varianta fara Dumnezeu ca dintre noi doi doar tu nu vrei sa-l recunosti pe Dumnezeu pe care pina si animalele necuvintatoare il recunosc.simtind caci Dumnezeu lucreaza in viata mea clipa de clipa cum nu as crede "ca nu am sa pierd nimic" ba mai mult cistig dupa cum spune sf.apostol Pavel:a traii intru Hristos inseamna viata.vrei sa stai in castelul tau de mucava nu ai decit este doar problema ta.

te indemn staruitor iesi la lumina si Dumnezeul cel in care nu crezi sa te miluiasca.
Sa ai sarbatori fericite alaturi de cei dragi ai tai.Amin
Reply With Quote
Vechi 27.12.2010, 14:10:26
vultur77's Avatar
vultur77 vultur77 is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Locație: Maramures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vultur77
Implicit Prima dovada a existentei lui Dumnezeu:Nevoia unei cauze primare

Daca noi consideram lumea asa cum este ea,daca ascultam in acelasi timp ceea ce ne zice stiinta despre originile ei,ne vom de seama usor ca ea n-a fost asa totdeauna cum este acum,cum o vedem si ca a venit prin ETAPE,trepte la starea ei actuala. Insa,noi aratam de fapt ca in cursul acestor etape,patru ''momente'' au cerut interventia pozitiva a unei FIINTE atotputernice,din afara lumii,din partea FIINTEI PE CARE NOI O NUMIM DUMNEZEU. Stabilind acest fapt vom da o dovada impatrita a existentei lui Dumnezeu,pentru ca vom dovedi ca interventia sa a fost in mod succesiv necesara: 1.-LA ORIGINEA MATERIEI; 2.-LA ORIGINEA MISCARII; 3.-LA ORIGINEA VIETII; 4.-LA ORIGINEA OMULUI.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2010, 14:54:13
vultur77's Avatar
vultur77 vultur77 is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Locație: Maramures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vultur77
Implicit Originea materiei nu se poate explica fara Dumnezeu

Sa luam ceea ce este MAI VECHI in univers:acestea nu sunt fiintele VII,pentru ca a fost o vreme in care viata era imposibila in lume;aceasta nu este nici MISCAREA cu care este inzestrata toata materia,caci noi putem concepe materie fara miscarea aceasta,dar nu miscarea fara de materia aceasta.CEEA CE ESTE MAI VECHI,ESTE MATERIA. Insa noi zicem ca aceasta materie a fost creiata in mod necesar de catre Dumnezeu. Din acest adevar vor reiesi 6 afirmatii care se leaga una de alta,dupa plusul sau minusul lor din gradul de evidenta. 1.-AFIRMATIE:Sunt fiinte care exista. 2.- DACA SE EXPUNE, IN TRECUT,O CLIPA IN CARE SA NU FII EXISTAT NICI-O FIINTA,NICI-O FIINTA NU AR EXISTA ACUM. In sfarsit,pe prima fiinta cine ar fi facut-o?O alta decat ea?...DAR NIMIC NU EXISTA! El insusi?... PRESUPUNERE ABSURDA,caci,inainte de A FACE, trebuie mai intai SA EXISTE!!! Pentru a se face pe sine insusi,trebuia sa EXISTE mai inainte de a EXISTA!!! ''Daca s-ar afla,zice Bossuet,o singura clipa in care sa nu fie nimic,in mod vesnic nu ar fi nimic''. Daca unim cele doua afirmatii,se desprinde o concluzie care va fii a treia afirmatie; 3.-PRINTRE FIINTELE CARE EXISTA,ESTE UNA CARE EXISTA DIN TOATA VESNICIA. In sfarsit,daca nu exista din toata vesnicia,ar fi fost o clipa in care n-ar fii fost nimic si prin urmare nimic n-ar exista astazi.Iata deci o fiinta NECESARA,necesara in mod vesnic,existand prin ea INSASI,nu ca ea s-ar fi facut pe sine(lucru imposibil,il vom vedea)ci fiindca ea poseda in sine insasi ratiunea de a fii,a existentei Sale ''EL ESTE CEL CE ESTE''(Iesire,3,14)si care nu poate sa nu fie,caci zice si Victor Hugo:''Orice lucru existand,TREBUIE sa fie CINEVA''. CEI INTERESATI POT SA CEARA CONTINUAREA!!!
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 18:14:01
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
Normal? Ti se pare normal ca un tata sa-si ofere fiicele virgine, virtute la mare pret in crestinism si ochii celui de sus? Ce-i drept ca se culca cu fiicele sale mai tarziu dar pana la asemenea idee "normala" nu venise vorba despre sex in acest pasaj, ci pare mai degraba o curiozitate a gloatei. Tinand cont ca homosexualii sunt discriminati pe baza acestui citat interpretat convenabil autorul putea fi ceva mai explicit. Oricum mi se pare interesant ca va zboara mintea la asemenea interpretari :D Eu tinand cont de faptul ca traiesc intr-o societate in cre gura lumii este mult mai importanta decat gura ratiunii m-as fi gandit ca pur si simplu mahalaua vrea sa stie cine sunt musafirii.

''Tinand cont ca homosexualii sunt discriminati pe baza acestui citat interpretat convenabil autorul putea fi ceva mai explicit. Oricum mi se pare interesant ca va zboara mintea la asemenea interpretari :D Eu tinand cont de faptul ca traiesc intr-o societate in cre gura lumii este mult mai importanta decat gura ratiunii m-as fi gandit ca pur si simplu mahalaua vrea sa stie cine sunt musafirii.[/quote]''

Tu vorbesti serios? Te asteptai ca Moise sa iti dea detalii grosiere despre sodomie? Cred ca in viata ta nu ai citit o carte straveche de vreme ce spui asemenea prostii sau poate ca nimeni nu te-a invatat ce inseamna ''contextualizare''. ''A cunoaste femeia sau barbatul'' insemna atunci a avea legaturi sexuale cu femeia sau cu barbatul; si asta nu e interpretarea mea, ci e interpretarea tuturor oamenilor care studiaza religia sau literatura; vad bine ca nu esti un religios dar m-am gandit ca poate macar literatura bogata din Vechiul Testament(literatura din care s-au inspirat o groaza de artisti) te-ar putea interesa putin. Cand ai sa mergi la Louvre si ai sa vezi toate tablourile de inspiratie biblica-inclusiv distrugerea cetatilor despre care e vorba- sa tii minte de la mine ca barbatii aceia nu erau doar ''curiosi'' sa afle cine erau musafirii, ci voiau sa-i cunoasca asa cum ti-au explicat si ceilalti utilizatori.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 18:37:43
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Tu vorbesti serios? Te asteptai ca Moise sa iti dea detalii grosiere despre sodomie? .
Chiar daca voia saracul de el nu ar fi putut sa o faca. Moise se ridica deasupra clanului sau de salbatici , analfabeti si inculti numiti popor ales prin faptul ca a fost crescut la curtea faraonului si a apucat sa iasa cit de cit din tenebrele ignorantei, fiind expus la multe mistere ale egiptenilor inclusiv mituri pe care el le va adapta in noua linie religioasa pe care o va promova.

Daca ar fi stiut mai multe despre psihologia umana, ar fi vazut ca unii homosexuali sunt asa DIN NASTERE, adica, pe intelesul tau, ASA CUM I-A FACUT DUMNEZEU! si nu au cum sa schimbe acest lucru organic din fiinta lor. Am studiat in profunzime aceasta problema pentru ca am fost curios, si am primit confirmari, verificari si certitudini ca ASA ESTE!

Sa-i ceri unui homo din nastere sa se schimbe este ca si cum ti-as cere tie sa-ti lobotomizezi CREIERUL.

Deci omorirea "pacatosului" cu pietre si alte timpenii sunt rodul ignorantei de care SLAVA DOMNULUI AM SCAPAT!!! in ultimele secole!...iar doctrinele religioase nu mai sunt relevante ci doar ADEVARUL care reiese din cercetarea minutioasa(nu prin "inima" :))))) a datelor.

Cu inima este alta poveste, este si ea importanta insa nu cind vine vorba de invinuirea oamenilor, invinuire care-i izvorita din ura, dispret , isterie si fanatism....frate bun cu legionarismul si fascismul!
Reply With Quote
Răspunde