Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2013, 11:29:59
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Iata deci amaraciunile mele. Dezbracati de haine si tunsi de barbi, oare ar ma fi monahii recunoscuti drept monahi, sau episcopii drept episcopi? Si daca nu, oare nu inseamna ca noi, ortodocsii din Romania, ne-am facut precum ninivenii, sau chiar mai rai? Si atunci, pe cine cautam noi sa "convertim" si la ce religie? Se discuta treburile astea la teologie?
leonte, scri frumos, dar am doua mari nelamuriri:

1. O mica dar mare scapare...noi ortodocsii? Care noi ca tu nici nu iti asumi religia de ortodox la personal page!!!!!????

2, Pe un alt thread > mi se pare cu cimitirele> non stop spui amin!

Ups, l-am gasit:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=15594&page=5

Cine cunoaste, NU E PRACTICA DE PENTICOSTAL?

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Eu nu am atacat Biserica lui Hristos (cea scrisa cu "B" mare). Eu am dat in vileag comportamentele celor ce slujesc unei institutii organizata piramidal, inregistrata fiscal sub numele de B.O.R. Cat despre cei ce sunt in BOR precum niste miei in mijlocul lupilor, care implinesc lucrarea Adevarului si marturisesc dragostea lui Hristos, Domnul sa-i intareasca intru rabdare dinspre presecutiile voastre. Caci voi l-ati prigonit si pe cuviosul ierarh Nectarie din Egina. Nu protestantii, nu musulmanii, nu ateii, nu masonii. Ci voi, viclenilor si iubitorilor de stapanire ce sunteti!

Aline! Daca iti doresc din toata inima mea sa nu ajungi sa IL cunosti vreodata, nici tu nici rudele tale si nici unul dintre clericii BOR, pe Cel caruia eu ma inchin si pe care L-am marturisit aici, ai curaj sa zici pentru toti AMIN!?

Orice alt raspuns decat cainta de viclenia pe care mi-ai aratat-o si marturisirea caintei tale incepand cu acest ceas in care citesti si pana in ceasul mortii, Domnul Dumnezeul cel vesnic, care a grait lui Saul in drum spre Damasc, sa-ti socoteasca raspunsul drept: AMIN! Chiar si refuzul de a raspunde cu acelasi entuziasm cu care mi-ai defaimat marturia, Domnul sa ti-o socoteasca tot AMIN!

Si ce te-ar putea opri sa zici AMIN, cat timp eu sunt in ratacire si ma inchin unei inchipuri, unei naluciri a ratacirii mele? Ba dimpotriva frate! Trebuie sa iti doresti din tot sufletul tau si din toata inima ta sa nu cumva sa ai parte vreodata de ceea ce am eu, adica de Cel pe care eu IL marturisesc, iar tu IL defaimi si-L numesti idol

p.s. Nu sunt deloc fericit cu ceea ce m-ati silit sa fac, dar nu am avut de ales. Minciuna nu trebuie sa mai fie numita adevar. Ajunge!
Cu un final pe masura, dar ma rog, se adresa lui AlinB...

Last edited by Crestin_Simona; 16.02.2013 at 11:43:26.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 11:33:06
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Imi place cum ati pus problema. Ceea ce trebuie sa retinem, cred, este ca nu locul, sau haina sfinteste omul ci invers. Asta vroiati sa spuneti, nu?
Atentie, ca nu stim inca daca e lup sau oaie!!!
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 11:44:49
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Atentie, ca nu stim inca daca e lup sau oaie!!!
Am citit cateva dintre postarile domnului Leonte si imi pare rau ca nu l-am descoperit mai devreme, dar am inceput sa-i caut din urma postarile si nu am gasit inca vreuna neconforma cu ortodoxia. Chiar nu inteleg de ce multora vi se pare ca nu e ortodox.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 11:55:20
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Am citit cateva dintre postarile domnului Leonte si imi pare rau ca nu l-am descoperit mai devreme, dar am inceput sa-i caut din urma postarile si nu am gasit inca vreuna neconforma cu ortodoxia. Chiar nu inteleg de ce multora vi se pare ca nu e ortodox.
Dragutica mea. Ai citit postarea de mai sus in care am doua nelamuriri? si citatul cu el?
Acest fel de a pune problemele NU ESTE ORTODOX!

Poate nu sti, dar ei vorbesc extraordinar de frumos despre Dumnezeu, familie, biserica, darnicie...pana ajungi la practicile lor...

S-ar putea sa gresesc, dar mie asa mi se pare si accept orice parere avizata!
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 11:58:08
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Leonte impartaseste niste conceptii moderniste mai largi, de acea cei care au aceste puncte de vedere sunt banuiti a fi protestanti. Daca ne amintim si Adriana avea aceste conceptii, eu am mai intalnit si pe forumul catolci doi ortodocsi cu astfel de conceptii mai largi, si acolo erau banuiti si de catolici ca erau protestanti, dar erau de fapt ortodocsi, dar impartaseau idei moderniste mai largi, care semanau cu cele protestante.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 12:02:52
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Dragutica mea. Ai citit postarea de mai sus in care am doua nelamuriri? si citatul cu el?
Acest fel de a pune problemele NU ESTE ORTODOX!

Poate nu sti, dar ei vorbesc extraordinar de frumos despre Dumnezeu, familie, biserica, darnicie...pana ajungi la practicile lor...

S-ar putea sa gresesc, dar mie asa mi se pare si accept orice parere avizata!
Nu pot comunica cu tine cata vreme mi te adresezi cu "dragutica mea", sau asa isi vorbesc adevaratii ortodocsi? Ce inseamna parere avizata? Avizata de cine? Eu ti-am raspuns pentru ca mi te-ai adresat mie. De la cine trebuia sa-mi iau avizul?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 12:07:22
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Leonte impartaseste niste conceptii moderniste mai largi, de acea cei care au aceste puncte de vedere sunt banuiti a fi protestanti. Daca ne amintim si Adriana avea aceste conceptii, eu am mai intalnit si pe forumul catolci doi ortodocsi cu astfel de conceptii mai largi, si acolo erau banuiti si de catolici ca erau protestanti, dar erau de fapt ortodocsi, dar impartaseau idei moderniste mai largi, care semanau cu cele protestante.
Din ce am citit pana acum nu mi se pare ca ar avea idei moderniste, ba din contra. Sau "clasicismul" ortodox din secolul IV a devenit modernist in ziua de azi?!
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 12:15:51
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Nu pot comunica cu tine cata vreme mi te adresezi cu "dragutica mea", sau asa isi vorbesc adevaratii ortodocsi? Ce inseamna parere avizata? Avizata de cine? Eu ti-am raspuns pentru ca mi te-ai adresat mie. De la cine trebuia sa-mi iau avizul?
Asa vorbesc eu in general si in ce ma priveste era o dovada de simpatie.
Si daca n-ai aflat inca, noi ortodocsii nu trebuie sa fim habotnici si sa nu glumim.
Cred ca soarele nu s-a oprit din loc, nu-i asa, ca am indraznit sa te supar?
Pentru mine, o parere avizata pe acest forum, inseamna o parere provenita de la useri mai vechi, chiar si de alte confesiuni, si care mai ales au facut dovada eruditiei si a cinstei lor de-a lungul a mai multi ani!
Am spus ca eu accept o parere avizata si nu tu sa-ti iei avizul. macar alea trei randuri citestele cu atentie ca de aceia se scrie putin la o postare

Last edited by Crestin_Simona; 16.02.2013 at 12:17:59.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 12:20:50
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Opinia mea este ca un crestin ortodox din zilele noastre nu lasa mintea si inima prea slobode nici fata de nostalgia trecutului nici fata de modernitatea vremurilor. Ci, constient de starea lumii de astazi, constient de propriile sarcini privind despatimirea, se tine de turma in care traieste si de pastorul ei, iar nu de aburii imaginatiei. Din prea multa imaginatie se intampla ce se intampla. Din prea multa nemultumire.
"Duhul umilit, inima infranta si smerita..."

Spunea N.Priceputu cate ceva cu vreo doua pagini mai inainte... Fata de cuvintele lui nu mai am nimic de adaugat. Cred ca a exprimat cea mai sanatoasa pozitie pentru crestinul de azi.
In definitiv, noi nu traim decat prezentul acesta. Sa incepem prin a-l accepta, mai intai, si sa ne facem lucrarea, atat cat mai este, in papucii nostri iar nu ai himerelor trecute ori viitoare. Asta cred.
De revolutii si fantezii sunt satul. De revendicari si proteste, iarasi sunt satul.
Oare batranii imbunatatiti cam cu ce se ocupa? Aceia, de incalzeau apa pentru motan...
De ce nu iei aminte la pilda vietuirii lor, frate Leonte? Ca i-ai cunoscut personal.... Te-ai putea folosi de experienta aceea.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 12:56:11
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Oare batranii imbunatatiti cam cu ce se ocupa? Aceia, de incalzeau apa pentru motan...
De ce nu iei aminte la pilda vietuirii lor, frate Leonte? Ca i-ai cunoscut personal.... Te-ai putea folosi de experienta aceea.
Doamne ajuta!
Ce te face sa crezi ca eu fac altceva decat ceea ce este potrivit cu papucii pe care i-am incaltat? Nu intreb retoric, ci chiar doresc de multi ani un raspuns la aceasta intrebare.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
parintele Arsenie Boca 06dec Mari Duhovnici si predicile lor 34 07.12.2013 18:02:21
PARINTELE ARSENIE BOCA elena4018 Mari Duhovnici si predicile lor 76 04.12.2013 17:31:22
Parintele Arsenie Boca marlene Stiri, actualitati, anunturi 23 31.12.2009 12:44:31
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 0 04.02.2007 15:57:47