![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
asha este, nu te combat, las dupa tine ca vad ca inchizi shi deschizi citate... poi inchid citatul inseamna ca termini un citat in limbajul curent ca auditoriul sa shtie cand citezi shi cand vorbeshti ale tale, dar dumneata asha l-ai folosit cu citat inchis asha cum am zis eu in orbirea mea ca shi cum ai zice caz in chis in sensul ca tzi-a ieshit demonstratzia, dar asta crezi dumneata doar caci crezi speculatzia sofismului dracesc, shi crezand sofismul ramai cu falsa concluzie ca dracul are dreptate... pentru ca tzi-a lucifarizat o bucurie trupeasca shi o ispita sulimenizanta in tine ca sa crezi ca cineva ishi pune nadejdea in tine in acelash timp in care te batjocureshte asha ca o lauda... deci vezidumneata ca eu chiar prost shi orb shi fara sa shtiu citi shi scrie am citit totushi bine, pe cand dumneata ai ramas cu autoindreptatzirea pe baza nascocelilor copilareshti ale lui Anca Estera shi pe baza ca ai ramas suparata pe unii ori pe altzii shi acum continui sa spui adevarul (adica sa te razbuni, ca ce spui dumneata sunt un lantz nesfarshit de barfe shi interpretari hazlii ale Cuvantului lui Dumnezeu)... Dar eu tzi-am zis ca itzi multzumesc shi te iert pentru mine shi te iubesc pentru tine caci vad in tin patima dragostei cu care pare ca totushi il iubeshti pe Dumnezeu caci mi-a dat Domnul mult folos duhovnicesc de la discutzia cu domnia ta, deci ii multzumesc Domnului pentru tine, shi crede-ma ca nu ma pot supara pe domnia ta shi nici macar pe Anca Estera deshi sunt conshtientzi ca vetzi suferi candva pentru cuvintele voastre, macar atunci cand vetzi vedea langa Maica Precista shi langa Hristos shi Moisi shi Ilie shi sf Andrei shi sf Petru, pe cine credetzi voi oare? pe sf Verginica-mama Gigi shi pe celelalte sfinte Trambitze ingereshti ale Domnului.... atunci va vetzi cutremura sunt convins, dar pana atunci va doresc sa va lumineze Dumnezeu ca sa nu va mai facetzi rau singure, lovind cu o inconshtientza bine speculata de cinismul diavolului tocmai in Tzepushe adica in floricelele pucioase shi de pretutindenea ale Israelului cel nou din creshtini shi din romani... dar intorcandu-ma la subiect, tzin sa marturisesc ca asha shi este, sunt biserici separate deshi ale lui Hristos sunt ambele, sunt diferite, manastiri shi cetatzi ce au alte randuieli interioare de la Dumnezeu, dara care ambele fac parte din aceiashi Una Sfanta Apostoleasca shi Soborniceasca Biserica biruitoare din Cer shi luptatoare de pe Pamant, a lui Dumnezeu, din loc in loc... caci ashezarea shi ungerea sfanta s-a facut prin slujitorul lui Hristos (arh Irineu Bistriceanul) dar nu el personal de la puterea sa a facut ungerea shi sfintzirea Cetatzii ci Dumnezeu prin el caci "Aici este unul mai mare ca templul shi ca altarul" (shi ma refer la cel purces din Tatal prin Fiul mai inainte de totzi vecii, un frate mai mititEl cu chip de porumb (pasare shi planta)) deci iata ca nu vreau sa spun altfel decat spui dumneata: -sunt distincte, diferite, shi totushi sunt una... deci sunt una in Duhul caci tot Cuvantul lui Dumnezeu shi mai ales din cartzile pucioshilor reiese ca Domnul vorbeshte nu doar despre ei inshishi, despre pucioshi ci de tot creshtinul shi omul shi românul dreptcredincios de pretutindeni, ca la ei se refera shi la monahii shi monahiile sale, ca oricine voieshte este chemat shi bine primit iar apoi bine ales de Dumnezeu, iubitorul, marele nostru iubitor de oameni... pentru ca ceea ce a promis ca ne da chiar ne da shi ne va mai da, Dar din dar din ale Sale shi nu din furaciuni ori minciuni cum promite mereu furul shi vicleanul shi bogatul nemilostiv... sulimenizand ispita shi promitzandu-ne mereu ce el nu poate da, cum le-a promis shi la Adam shi Eva devenitzi ish shi isha, ca le da intzelepciune, ca ii indumnezeieshte shi ca le da shi viatza veshnica numai sa nu mai creada ca ca doar Domnul nu a spus pe fatza ci doar a gLumit asha ca toata gLumea... caci zicea sharpele ca Dumnezeu a vrut shi voieshte doar sa-shi ascunda invidia pe om shi sa nu-i lase ca sa fie ca shi Dumnezeu... caci e un tiran asha ca shi Pisi... asha ca shi balaurele pacatelor ce striga in om cat de fericit il face ele pe om dand mereu sa-l urasca pe Hristos shi pe Duhul Sfant caci nu poate sa sufere Adevarul shi nu-l suporta shi il irita mereu... pe sarmanul credincios crezandu-se vrednic pentru ca il face diavolul mereu injurash din haremul de ispahii shi ieni-ceri ai antichristului fiu al satanei shi credincios proorocului mincinos, fiind deosebit de fidel duhului minciunii maririi de sine shi bineintzeles lacomiei fericirilor trupeshti caci shi-a invartoshat credintza spre placeri shi spre paganisme. deci draga mea, ma intreb doar cum poate fi socotit patriarh Arh Irineu Bistriceanul? dar sensul, incerc sa pricep de ce socotesc pucioshii astfel, este ca cei care l-au ucis pe Patriarh neprimind Cuvantul lui Dumnezeu s-au pecetluit singuri cu 666 deci sensul este o mustrare catre totzi cei din BOR de la Domnul, care ishi ascund capul in nisipul pe care s-a ashezat balaurele dupa ce shi-a acoperit "roada" cu nisipul marii asha ca shi Pisi-ca shi de atunci nu mai vor sa ishi vada pacatele shi necredintza ci persista in nedreptate shi smerenia trufashe caci dragostea nu se bucura decat de Adevar... de Lumina Adevarului... duhovnicesc shi sufletesc shi abea apoi trupesc... dar arh Irineu am impresia ca a fost chemat prin Cuvantul lui Dumnezeu scris la aPostOlIa shi conducerea tuturor creshtinilor de pretutindenea ca un Martor al Domnului ca sa marturiseasca Adeavarul shi nu ceea ce vor cu interesele lor ascunse cei din CIE sau CMB sau din bildenberg citit invers shi totzi puii masheolici ori eretici shi sectantzi creshtin ortodocshi interiori ca sa-l primeasca cu entuziasm pe cel ce se va autointrona cu participarea patriarhului ca mare berator ce va despartzii el oile de capre in locul Domnului care va amagi prin mishunile sale daca s-ar putea pana shi pe cei aleshi, folosindu-se de vrajitoria nalucifariferizanta a pacatelor shi dand semne mari pana acolo incat sa faca sa cada foc din cer inaintea oamenilor shi astfel sulimenizand ispita mucegaiului verde "fa-te ca lucrezi" ca un om de shtiintza ii va face pe oameni sa se inchine celor doua fiare shi balaurelui care s-a pus pe nisipul marii.... shi arunca dupa Femeia care a nascut un copil de parte barbateasca apa din gura sa spurcata ca s-o ia apa... deci l-a chemat Domnul sa marturiseasca Adevarul shi sa carmuiasca de la El toate neamurile.... dar din cadrul BOR shi nu ca sa se rupa de una sau de alta... ci sa-shi poarte Crucea cu demnitate... ca ceva de genul asta imi pare ca ar reieshi din texte... iar al 7 patriarh este Daniel... ca patriarhul Teoctist a fost de doua ori Patriarh... |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta
[SIZE=3]Impresionant cum seamănă unele erezii cu altele [SIZE=4][COLOR=darkorange](la unii toate seamana cand ei spun dulcelui amar shi amrului dulce, caci apostatzii cu totzii se vor duce in prapastie ispititzi shi impinshi shi prigonitzi de vicleshugurile lui antichrist, caci de frica ereziei sau sectei sau ce shtiu eu ce infricosheri vor mai nascocii iudeii jidovi, deci sarmanii oameni vor prefera sa-i creada ca sa aiba pace shi bunastare, lepadand Calea, iar cei ce-i vor vinde vor fi adesea lupii imbracatzi in hana de oaie cum spune par Justin)[/COLOR][/SIZE], de parcă ar vrea să confirme proverbul „Cine se aseamănă, se adună”. [SIZE=4][COLOR=darkorange](exact asha vor shi face prin CIE, CMB, bilderberg shi totzi puishishiorii masheolici, ca am impresia ca vor introduce in bani cipuri sau timbre cu RFID shi atunci ce ai sa faci romanie cu Euroii plini de antichrist?) [/COLOR][/SIZE]Citind și auzind scremetele unora care încearcă să demonstreze că Maica Domnului este pe aceeași poziție cu Tatăl (adică sunt pe pozițiile 1 și 1 bis [SIZE=4][COLOR=darkorange](este cu sigurantza dar nu de la sine insashi ci prin El prin Dumnezeu Tatal shi sf Treime)[/COLOR][/SIZE] în ierarhia Sfintei Pătrimi [SIZE=4][COLOR=darkorange](asta tu inventezi shi nascoceshti ca sa potzi pune in absurd fatza de sf Treime nascocind erezia prin zgarierea timpanului exagerand ironic ca sa tzina loc de argument)[/COLOR][/SIZE] (iar celelalte două Persoane ale Pătrimii [SIZE=4][COLOR=darkorange](tu ai zis, deci tu inventezi shi nascoceshti eresul in dorintza de a te feri de el ca un om fatzarnic shi jurnalist)[/COLOR][/SIZE] stau un pic mai jos, la smerenie: Fiul pe poziția a treia și Fratele lui mai Mic, adică Duhul, pe poziția a 4-a [SIZE=4][COLOR=darkorange](aici iarashi inventezi shi mintzi poi nu am zis ca Fiul este pe pozitzia a doua shi Duhul pe trei ca un frate mai mic purces de la Tatal prin Fiul, deci e pe 3)[/COLOR][/SIZE] mi-am amintit că și mormonii se străduiau cu vreo o sută cinzeci de ani în urmă să demonstreze că avem o Mamă Veșnică în ceruri, care a fost soția legitimă a lui Dumnezeu Tatăl [SIZE=4][COLOR=darkorange](avem, mai multe maici shi mame dar nu din veshnicie ci au fost alese shi indumnezeite shi restaurate prin lucrarea sfintzitoare a lui Dumnezeu shi prin ascultarea shi smerenia lor intr-o credintza neclintita shi fara-ndoiala, deci dumneata itzi aminteshti cu interese ascunse caci itzi aminteshti rautacios pentru ca nu vrei cu nici un chip sa sesizezi diferentzele ci din contra sa vezi doar sintagmele lingvistice, adica sa faci legaturi shi lipeli intre cuvinte care in capul tau suna ca in coshmarurile tale). [/COLOR][/SIZE][/SIZE] [SIZE=3]Dar să reținem mai întâi poziția pucioșilor noștri aspiranți, în frunte cu Vsovi, asupra acestei chestiuni. Cităm din postările lui anterioare.[/SIZE] [SIZE=3]În postarea #886, Vsovi pretinde că:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]...Preasfanta Nascatoare din smerenie este socotita pe pozitzia a 4 ca ea este defapt pe prima pozitzie ca shi sotzia pururea fecioara a Tatalui... [/SIZE][/COLOR] [SIZE=3]Și revine în postarea #888 cu același clișeu:[/SIZE] [COLOR=red][SIZE=4]...deci vezi ca nu shtii ierarhia divina iar Preasfanta Nascatoare din smerenie este socotita pe pozitzia a 4 ca ea este defapt pe prima pozitzie ca shi sotzia pururea fecioara a Tatalui... [/SIZE][/COLOR] [SIZE=3]Este el oare original în aceste scorneli? [SIZE=4][COLOR=darkorange](nici nu vreau sa fiu original shi nu are legatura cu mormonii decat prin orbirea ta shi prin coshmarele ingrozitoare cu care dai sa ne sperii ca am nascocit eu ceva asemenea mormonilor, poi ce shtiu eu ce sustzineau mormonii, dar haide sa ne lamurim , sa vedem daca sustzineau acelashi lucruri, ca la tine toate sunt la fel, daca cineva spune mama, atunci zici ca shi mormonii foloseau cuvantul mama sau protestantzii shi ca zici ca eu sustzin ca a mai avut fratzi, daca zic fiu zici ca shi ereticii sustzin ca a mai avut fiu, daca zic frate, zici ca shi ereticii sustzin ca a avut fratzi... shi tot asha itzi sar in ochi ca lacustele fiecare eres pe care il shtii dumneata ca l-ai auzit de la cineva dar din lene nu mai otzi sa vezi diferentza intre cuvinte, intre fraze, ci din interes te multzumeshti ca sa osandeshti pe pucioshi sau pe orishicare ar indrazni sa-tzi spuna Adevarul... deci ia sa vedem ce sustzin mormonii domniei tale ca tu i-ai adus in discutzie)[/COLOR][/SIZE]Nici vorbă! Mormonii l-au întrecut cu peste 100 de ani! [SIZE=4][COLOR=darkorange](aici deja foloseshti un vicleshug, adica ca shi cum eu sunt incinos shi mormonii m-au intrecut, poi nu vezi cum itzi creshte nasul mereu ca la pitochio, eu itzi arat dar n-am sa tzi-l tai cum a facut pacala la raspopit)[/COLOR][/SIZE] Căci iată ce zic mormonii despre „soția cerească” a Tatălui:[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]“... [/COLOR][COLOR=red]Maria[/COLOR][COLOR=blue], soția lui Iosif, [/COLOR][COLOR=red]a avut un alt soț[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR] [COLOR=darkorange][SIZE=4](poi nu era sotzie decat logodita, shi ar fi fost corect daca ziceau " fecioara curata Maria, logodnica lui Iosif, a avut un alt sotz, in Persoana lui Dumnezeu[/SIZE])[/COLOR] logodnica lui Iosif, (panseu al „Profetului” Brigham Young, publicat în [COLOR=blue]Deseret News[/COLOR] din 10 oct. 1866);[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]“... [/COLOR][COLOR=red]Tatăl și Mama lui Isus[/COLOR][COLOR=blue], după trup, [COLOR=darkorange][SIZE=4](nu a cunoscut barbat, deci nu a avut tata dupa trup decat pe David[/SIZE])[/COLOR] trebuie să se fi asociat împreună [/COLOR][COLOR=red]în calitate de soț și soție [/COLOR][SIZE=4][COLOR=darkorange](deci chiar daca trebuie la oameni iata ca au ramas doar logoditzi caci scriptura nu specifica despre nunta sau despre ritualul sau despre taina acelei nuntzi, ci spune a luat-o de logodnica)[/COLOR][/SIZE][COLOR=blue], așa încât Fecioara Maria trebuie să fi fost, în acea vreme, [/COLOR][COLOR=red]soția legitimă a lui Dumnezeu Tatăl[/COLOR][COLOR=blue]...”[/COLOR] ([SIZE=4][COLOR=darkorange]deci o demonstreaza de adulter, acel iresponsabil mormon demonstrandu-shi lor bigamia shi poligamia ingaduita cica de Dumnezeu, ori ceruta de El, iar eu n-am sustzinut astfel de prostii cum lashi dumneata sa se intzeleaga in sensul ca mormonii m-ar fi intrecut)[/COLOR][/SIZE] (Orson Pratt, în [COLOR=blue]Mormon Doctrine[/COLOR], Salt Lake City, Utah,1958, pag. 158.).[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=red]Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] ... a avut dreptul legal de a o umbri pe Fecioara Maria [/COLOR][COLOR=red]în calitate de soț[/COLOR][COLOR=blue], și a născut un Fiu, deși ea era logodită cu altul... căci legea pe care El a dat-o să guverneze bărbatul și femeia nu a intenționat să-L guverneze pe El Însuși...”[/COLOR] [SIZE=4][COLOR=darkorange](aici spune o aberatzie adica e ca shi cum Dumnezeu nu ar trai shi nu ar plini shi nu ar respecta Legea shi proorocii ci legea ar fi numai pentru proshti, pentru oameni, deci il face diavol pe Dumnezeu shi tiran viclean, lucru pe care eu nu l-am zis, deci ishi aroga lor dreptul de a nu respecta nimic, dar cei ce au ajuns slobozi, aceia s-au mantuit caci doar asupra dragostei shi roadelor sfinte ale ei nu este impotriva lor lege, dar omul pana sa ajunga indumnezeit trebuie sa mearga multa vreme pe Calea purtand "nebunia" Crucii... deci faci o legatura absurda pe baza unor termeni lepadand sensul shi intzelesul shi creind naluciri pripite)[/COLOR][/SIZE] (Orson Pratt, în [COLOR=blue]Mormon Doctrine[/COLOR], Salt Lake City, Utah,1958, pag. 158.).[/SIZE] [SIZE=3]continuarea mai jos[/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3][COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=red]Dumnezeu a fost primul ei soț[/COLOR][COLOR=blue]...”[/COLOR][SIZE=4][COLOR=darkorange] (nu primul ci unicul)[/COLOR][/SIZE] (Orson Pratt, în [COLOR=blue]Mormon Doctrine[/COLOR], Salt Lake City, Utah,1958, pag. 158.).[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue]“... El a intenționat ca după învierea ei să o ia [/COLOR][COLOR=red]din nou ca pe una din soțiile Sale[/COLOR][COLOR=blue] pentru a-I ridica spirite nemuritoare în eternitate” [SIZE=4][COLOR=darkorange](Dumnezeu are o singura Sotzie... Maica Precista shi Biserica Lui, shi pe totzi oamenii asemenea lor, aici e minciuna nebuna ca shi cum ar fi lasat-o vreodata, poi totdeauna a ramas Dumnezeu fidel iar Maica Precista n-a greshit nicicand caci de aia este preacinstita shi preanevinovata pururea fecioara, deci sesizezi aberatziile poe care te faci ca nu le vezi? legandu-te absurd de termenul sotzie ca shi cuvant ca shi cum n-ar fi fost sotzie, poi sotzie a Tatalui a fost, Mireasa, dar restul sunt sunt minciuni in ce spune acest orson, adica fiu al indoielii, shobolan al patimii)[/COLOR][/SIZE] [/COLOR](Orson Pratt, în [COLOR=blue]Mormon Doctrine[/COLOR], Salt Lake City, Utah,1958, pag. 158.).[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]“Nașterea Mântuitorului a fost [/COLOR][COLOR=red]la fel de naturală[/COLOR][COLOR=blue] cum a fost nașterea copiilor noștri...”[/COLOR] [SIZE=4][COLOR=darkorange](nicivorba, ci a fost nashtere minunata, fara chinuri, fara dureri, tainica shi desavarshita, chiar daca Hristos s-a nascut cu "trup" dumnezeiesc dar shi omenesc, deci a fost naturala dar o natura restaurata unde nu mai existau durerile pacatelor shi patimilor) [/COLOR][/SIZE](Brigham Young, în [/SIZE][SIZE=3][COLOR=#0000ff]Journal Of Discourses[/COLOR][/SIZE][SIZE=3], vol. 8, pag. 115).[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]“Isus Hristos [/COLOR][COLOR=red]nu a fost născut[/COLOR][COLOR=blue] de Duhul Sfânt... Dacă Fiul a fost născut de Duhul Sfânt, va fi foarte periculos să botezi sau să confirmi femei, și să le dai Duhul Sfânt, ca nu cumva El să nască copii prin punerea mâinilor peste oameni, punându-i pe elderi în mare dificultate...” [/COLOR][SIZE=4][COLOR=darkorange](poi a fost nascut de Tatal mai inainte de totzi vecii, din Duhul Sfant Tatal, shi nu din Duhul Sfant cu chip de Porumb ce din Tatal purcede prin Fiul, deci acela facea o logica confuziva din necunoashtere shi prin asta ishi demonstra shi indreptatzea practica lor eretica, deci ce insinuezi dumneata colorand in roshu? insinuezi mereu ca sustzi eu ceea ce aratzi dumneata, dar e fals shi dumneata continui cu falsurile aste pana o sa-tzi ajunga nasul cat stalpul de telegraf), [/COLOR][/SIZE](Brigham Young, în [COLOR=blue]Journal Of Discourses[/COLOR], vol. 1, pag. 51).[/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]“În adevărul Creștin că toți oamenii sunt spirite-copii ale [/COLOR][COLOR=red]Tatălui Veșnic[/COLOR][COLOR=blue] este prezent implicit și adevărul (care în mod obișnuit nu se discută) că ei sunt de asemenea [/COLOR][COLOR=red]odrasle ale unei Mame Veșnice[/COLOR][COLOR=blue]. [SIZE=4][COLOR=darkorange](aici sustzine ca mama a existat din Veshnicie, poi nu se poate spune nici mama nici tata ca in Hristos nu mai exista barbat shi femeie, rob sau slobod, negru sau alb, bogat sau sarac, deci ai putea sa-i spui Tatalui Veshnic defapt Maica Veshnica iubitoare sau Iubirea Veshnica Iubitoare shi sfanta dar este numit Tatal ca shi creator caci este vorba de Incepatura Creatziei deci pentru aia spunem Tatal caci deshi este bun shi bland ca o Mama, totushi este Tatal deoarece este original, adica la originea lucrurilor , a Creatziei shi Mantuirii ei, nu shi la toate scornelile shi poftele rele ce-i dau mereu omului indracit prin cap, shi deci Dumnezeu nu este asemenea unui tata doar pamantesc shi trupesc care in mod fals se crede el, pentru samantza lui, la originea copiilor shi a bunastarilor caci asha un tata se face mereu ca uita de unde le primeshte in dar pe toate, deci uita ca Dumnezeu le daruieshte copii caci in Dumnezeu nu mai exista discriminari legate de sex, dar este scris ca este Tatal Veshnic iar Maica a devenit abea mai tarziu Veshnica dar impreuna cu Tatal caci a ascultat, s-a smerit, a primit lucrarea de indumnezeire shi s-a desavarshit, deci de atunci a devenit Veshnic Vie intru Tatal shi intru Dumnezeu, deci minte acel mormon ca sa arate ca cuplul shi "dumneazeu" este numai sex scotzand din Dumnezeu partea feciorelnica, ingereasca, neadultera, inventand un "dumnezeu" asha cum vad shi chinezii, format din doua energii sexuale In shi Yang, deci mint)[/COLOR][/SIZE] Un Om slăvit și glorificat al Sfințeniei (Moses 6:57) nu poate fi un Tată decât dacă o Femeie de o aceeași slavă, perfecțiune și sfințenie s-a asociat cu El ca Mamă. [SIZE=4][COLOR=darkorange](deci vezi, e vorba ca s-a asociat cu el, dar nu inseamna ca aceea a shi fost din veshnicie, ci doar spune Dumnezeu ca va darui pe cineva candva, va fi cineva, o Femeie shi cel ce se va Nashte din Femeie va strivi capul sharpelui ish shi isha creator de copii shi care au un dumnezeu al sexului, cum au moshtenit shi mormonii neshtiind ca cercuirea in carne la evrei era tocmai ca sa arate ca nu organul lor le daruia ci Dumnezeu, dar unii pricep pe dos)[/COLOR][/SIZE] Conceperea copiilor face pe om tată și pe femeie mamă, când vorbim de om în starea sa muritoare sau nemuritoare”[/COLOR] [SIZE=4][COLOR=darkorange](nu conceperea, ci grija pentru mantuirea lor pana in veshnicie, pana in veacul ce va sa fie, dar nu pentru slava de la oameni ci in Taina shi ascuns)[/COLOR][/SIZE]([COLOR=blue]Mormon Doctrine[/COLOR], Salt Lake City, Utah,1958, pag. 516, subl. ns.)[/SIZE] [SIZE=3]Această doctrină asupra existenței unei [COLOR=blue]Mame în Ceruri[/COLOR] a fost expusă deschis de către [COLOR=blue]Prima Președinție a Bisericii[/COLOR], formată din J.F.Smith, J.R.Winder și A. H. Lund când, vorbind despre pre-existența și originea omului, ei au spus: că [COLOR=blue]“omul, ca spirit, a fost conceput și născut din [/COLOR][COLOR=red]părinți cerești[/COLOR][COLOR=blue] și adus la maturitate în locuințele veșnice ale Tatălui”, că “omul este odrasla [/COLOR][COLOR=red]familiei cerești[/COLOR][COLOR=blue]” și că “toți bărbații și femeile sunt [/COLOR][COLOR=red]asemenea Tatălui și Mamei universali[/COLOR][COLOR=blue]” și sunt [/COLOR][COLOR=red]în sens literal fii și fiice ale Divinitații[/COLOR][COLOR=blue] ([/COLOR]preluare din[COLOR=blue] Man: His Origin and Destiny[/COLOR], pag. 348-355, subl. ns.). [/SIZE][SIZE=4][COLOR=darkorange](deci ei au credintza pagana a fecunditatzii, a sexualitatzii shi imitatziei fecunditatzii a "zeilor" ca la asiatici, crezand ei ca sexul shi orgiile sexuale sunt de natura divina shi sfanta, lucru care nu shtiu ce legatura are cu ce sustin eu, deci vezi distantzele intre texte?)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Vsovi, în loc să se supere că i se descoperă unele paralelisme la care nici n-a visat, ar trebui să se bucure: Mai sunt și alții pe Pământ care gândesc în mod asemănător cu el, deci asta ar trebui să-i dea și mai mult coraj. [/SIZE][SIZE=4][COLOR=darkorange](paralelel sunt doar in nalucifarizarile tale pripite, caci lipeshti cuvinte ca sa iasa paralele, poi pe la cuvintele alea liniile se intersecteaza shi nicidecum nu sunt paralele, daca spui ca foloseshti geometria pentru o mai buna scoatere in evidentza a barnei pe care o am eu in piciochiul meu pitidiot, dar se pare ca dumneata nu-tzi vezi paiul din piciorush din pricina nasului care tot tzi-a crescut mereu pentru ca nu ma ascultzi sa ai mai multa grija de mantuirea ta, ca neavand grija va trebuia candva sa treci pe la pacala ca sa-tzi reteze nasul asha cum i l-a retezat la raspopitul... platind cu aceiashi moneda mishelului plin de vicleshug ceea ce au patimit fratzii sai mai mici shi mai tantalai)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#ff8c00]te rog sa ma iertzi pentru speculatziile duhovniceshti... daca tzi se par deplasate... dar hi eu ma stradui sa ma feresc de specula cioarbei burdelului plina de colpane shi balcoane... ori cu sectoare shi plantoane pana la liberare... sper ca sa nu ma las eu atras de motanul Danila ca sa-i osandesc eu shi sa-i trec prin ciur pe sectantzi, pe eretici ori pe fratzii ortodocshi mai buni sau mai rai... deci nu i-am judecat shi nici nu i-am oasndit pe eretici ci ma stradui sa fac asha ca shi Tatal, sa nu judecam pe nimeni shi sa primim nu numai pe Fiul cel Unul nascut ci shi pe Duhul cel purces din Tatal prin Hristos mai inainte de totzi vecii... care a grait prin prooroci, Domnul de viatza facatorul... [/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
În postarea #870, Vsovi afirmă că Duhul Sânt este al doilea Fiu al Tatălui:
[COLOR=darkorange]shi eu am afirmat ca Duhul Sfant este [COLOR=red]al Doilea Fiu al Tatalui[/COLOR],...[/COLOR] [COLOR=#ff8c00][/COLOR] , în timp ce în ultima sa postare el afirmă că Duhul Sfânt este Tatăl: [SIZE=3][COLOR=#0000ff] [COLOR=darkorange]...[/COLOR][/COLOR][/SIZE][COLOR=darkorange][SIZE=4][COLOR=darkorange]([/COLOR]poi a fost nascut de Tatal mai inainte de totzi vecii, din [COLOR=red]Duhul Sfant Tatal[/COLOR], shi nu din Duhul Sfant cu chip de Porumb ce din Tatal purcede prin Fiul, ...[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=#ff8c00][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Să înțelegem de aici că Vsovi propune existența a două Duhuri Sfinte distincte, dintre care Unul este [COLOR=red]Tatăl[/COLOR], iar celălalt este [COLOR=red]Fiul[/COLOR]?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Poate ceilalți creștini ne sar în ajutor, ca să ne dezmeticim odată neînțelesurile![/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
Duhul Sfânt este Dumnezeu. Biblia și sfinții părinți o enunță clar:
1 Cor 2. 11.Căci cine dintre oameni știe ale omului, decât duhul omului, care este în el? Așa și cele ale lui Dumnezeu, nimeni nu le-a cunoscut, decât Duhul lui Dumnezeu. 12.Iar noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul cel de la Dumnezeu, ca să cunoaștem cele dăruite nouă de Dumnezeu; 13.Pe care le și grăim, dar nu în cuvinte învățate din înțelepciunea omenească, ci în cuvinte învățate de la Duhul Sfânt, lămurind lucruri duhovnicești oamenilor duhovnicești. Iar sfântul Ioan Damaschin explică: Trebuie să știm că orice ipostas uman (persoană) își are propria ființă și că a fost adus de Cretor de la neființă la ființă. Cu alte cuvinte orice ipostas uman are în sine faptul de a fi creat, de a viețui, de a crea, de a lucra, a gândi, cu alte cuvinte de A VREA... [COLOR=darkred]Astfel și cu privire la Tatăl, la Fiul și la Duhul Sfânt, fiindcă subzistența fiecăruia e diferită înseamnă că sunt trei ipostasuri (persoane).Cum însă fiecare din aceste ipostasuri nu voiește și nu lucrează diferit și nici deosebit și separat, ci în același fel, este clar că nu poate fi vorba de trei Dumnezei, ci de un singur Dumnezeu.[/COLOR][COLOR=black]"[/COLOR] ( Ioan Damaschin "Despre cel două voințe ale lui Hristos" ed. Anastasia pag. 21)
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=black]Citat din postările lui Vsovi:[/COLOR]
[COLOR=black]“…[/COLOR][COLOR=red]deci draga mea, ma intreb doar cum poate fi socotit patriarh Arh Irineu Bistriceanul? dar sensul, incerc sa pricep de ce socotesc pucioshii astfel, este ca cei care l-au ucis pe Patriarh neprimind Cuvantul lui Dumnezeu s-au pecetluit singuri cu 666 deci sensul este o mustrare catre totzi cei din BOR de la Domnul, care ishi ascund capul in nisipul pe care s-a ashezat balaurele dupa ce shi-a acoperit "roada" cu nisipul marii asha ca shi Pisi-ca shi de atunci nu mai vor sa ishi vada pacatele shi necredintza ci persista in nedreptate shi smerenia trufashe caci dragostea nu se bucura decat de Adevar... de Lumina Adevarului... duhovnicesc shi sufletesc shi abea apoi trupesc... dar arh Irineu am impresia ca a fost chemat prin Cuvantul lui Dumnezeu scris la aPostOlIa shi conducerea tuturor creshtinilor de pretutindenea ca un Martor al Domnului ca sa marturiseasca Adeavarul shi nu ceea ce vor cu interesele lor ascunse cei din CIE sau CMB sau din bildenberg citit invers shi totzi puii masheolici ori eretici shi sectantzi creshtin ortodocshi interiori ca sa-l primeasca cu entuziasm pe cel ce se va autointrona cu participarea patriarhului ca mare berator ce va despartzii el oile de capre in locul Domnului care va amagi prin mishunile sale daca s-ar putea pana shi pe cei aleshi, folosindu-se de vrajitoria nalucifariferizanta a pacatelor shi dand semne mari pana acolo incat sa faca sa cada foc din cer inaintea oamenilor shi astfel sulimenizand ispita mucegaiului verde "fa-te ca lucrezi" ca un om de shtiintza ii va face pe oameni sa se inchine celor doua fiare shi balaurelui care s-a pus pe nisipul marii.... shi arunca dupa Femeia care a nascut un copil de parte barbateasca apa din gura sa spurcata ca s-o ia apa... deci l-a chemat Domnul sa marturiseasca Adevarul shi sa carmuiasca de la El toate neamurile.... dar din cadrul BOR shi nu ca sa se rupa de una sau de alta... ci sa-shi poarte Crucea cu demnitate... ca ceva de genul asta imi pare ca ar reieshi din texte... iar al 7 patriarh este Daniel... ca patriarhul Teoctist a fost de doua ori Patriarh...[/COLOR][COLOR=black]…”[/COLOR] [COLOR=black]Deci, dragul meu Vsovi, interpretarea pe care o faci aici este le modul optativ: adică, așa cum ai vrea frăția ta să fie, sau așa cum ți se năzare. Numai că socoteala ce ți-ai trezit-o acasă din somn nu se potrivește cu dimensiunile care se cer în târg. Și iote de ce:[/COLOR] [COLOR=black]Mai întâi te întrebi scărpinându-te în scăfârlie [/COLOR][COLOR=black]“…[/COLOR][COLOR=red]cum poate fi socotit patriarh Arh Irineu Bistriceanul?[/COLOR][COLOR=black] …”[/COLOR][COLOR=black]Bună întrebare, ce-i drept! Dar era bună până la capăt dacă nu-ți venea ideea să dai și răspunsul: [/COLOR][COLOR=black]“…[/COLOR][COLOR=red]cei care l-au ucis pe Patriarh neprimind Cuvantul lui Dumnezeu s-au pecetluit singuri cu 666 deci sensul este o mustrare catre totzi cei din BOR de la Domnul.[/COLOR][COLOR=black] …”[/COLOR][COLOR=black]Adică o însăilare de aberații. Nu l-a ucis nimeni pe Patriarhul aflat în scaun ca să-l înlocuiască cu un altul, fidel Cuvântului de la Pucioasa. N-au mers pucioșii atât de departe, dar ei sperau în intimidarea lui Teoctist prin "Cuvinte" amenințătoare venite din cer, cu [/COLOR][COLOR=red]666,[/COLOR][COLOR=black] ca acesta să se dea singur la o parte de pe scaun, după ce l-ar fi "uns" patriarh pe Irineu, așezându-l în locul lui. Numai că Teoctist nu s-a lăsat intimidat. Ba mai mult, s-a arătat iritat de ideea de a fi detronat prin mașinațiuni machiavelice de către niște puciști pucioși scăpați de la balamuc și i-a numit în public "derbedeii de la Pucioasa". Dovada? Cităm din "Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa" din 7 iulie 1996:[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=fuchsia]S-a sculat nu demult cel mare care stă pe scaunul bisericii din lume și a rostit în locaș sfânt împotriva poporului Meu pe care Eu îl hrănesc prin cuvânt. Eu am auzit și M-am luptat să nu scriu acest cuvânt de ocară, și am zis: Tată, iartă-l, că nu știe ce zice; nu știe, Tată, nu știe; nu știe, că nu vrea să știe. S-a sculat mai-marele bisericii și a zis de fiii grădinii Mele că sunt derbedei. „Derbedeu“ în limba Mea românească înseamnă om care-și pierde vremea, om fără rost pe lume, om fără căpătâi. A auzit Tatăl Meu din cer acest cuvânt: „derbedeii de la Pucioasa“. Așa a vorbit mai-marele bisericii în biserica lui.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=fuchsia]O, omule al bisericii, tu ești acolo să vestești pe Dumnezeu oamenilor. Tu ești acolo să vestești cărare pentru oameni, să vestești Evanghelia, nu să defaimi pe fiii care iubesc cărarea Mea și viața Mea în ei. O, [/COLOR][COLOR=red]omule al bisericii, e mult de când defaimi truda Mea de la cer la pământ[/COLOR][COLOR=fuchsia], și Eu Mă rog înaintea Tatălui și spun: Tată, iartă-i, că ei nu știu ce fac, nu știu oamenii bisericii că Eu am venit să scot biserica din beznă.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Iată-l deci pe Teoctist, întâi-stătătorul bisericii, dovedit cu acte în regulă de către “derbedeii” pucioși ca "defăimător" al trudei Noului Ierusalim dâmbovicean de a pune mâna pe putere în cer și pe pământ, în timp ce biserica lui ( adică, BOR) [/COLOR][COLOR=fuchsia]rătăcește prin beznă[/COLOR][COLOR=black]. Noroc cu “tigrul de hârtie”, patriarchul Irineu Bistriceanul, care vine eliberator ca un leu (și cincizeci de bani) și se va “…[/COLOR][COLOR=red]autointrona cu participarea patriarhului [/COLOR](Teoctist)[COLOR=red]”[/COLOR][COLOR=black] …”[/COLOR][COLOR=black]ca mare (li)[/COLOR][COLOR=red]berator[/COLOR][COLOR=black], și-I face Domnului treaba de Păstor și Îi trece în locul Lui oile prin strungă : “…[/COLOR][COLOR=red]ca sa-l primeasca cu entuziasm pe cel ce se va autointrona cu participarea patriarhului ca mare berator ce va despartzii el oile de capre in locul Domnului[/COLOR][COLOR=black]…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Uremează rețeta vsoviană binecunoscută: o furtună de cuvinte sforăitoare într-un păhărel de apă:[/COLOR][COLOR=black]“…[/COLOR][COLOR=red]prin mishunile sale … folosindu-se de vrajitoria nalucifariferizanta a pacatelor … sulimenizand ispita mucegaiului verde "fa-te ca lucrezi" … apa din gura sa spurcata ca s-o ia apa...[/COLOR][COLOR=black] …”[/COLOR]și apoi, punctul pe i:[COLOR=black]“…[/COLOR][COLOR=red]dar din cadrul BOR shi nu ca sa se rupa de una sau de alta... ci sa-shi poarte Crucea cu demnitate... ca ceva de genul asta imi pare ca ar reieshi din texte... iar al 7 patriarh este Daniel... ca patriarhul Teoctist a fost de doua ori Patriarh...[/COLOR][COLOR=black] …”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Chestia asta vsoviană ultrarăsuflată “…[COLOR=red]din cadrul BOR shi nu ca sa se rupa de una sau de alta[/COLOR][COLOR=black]…”[/COLOR][COLOR=black]nu mai are nici un haz odată ce știm foarte bine că Noul Ierusalim s-a rupt definitiv și irevocabil de BOR, iar Sinodul BOR n-a recunoscut niciodată această biserică drept legitimă. Însuși Irineu Bistrițeanul s-a desolidarizat public de ea și apoi a legat, cu aceeași putere arhierească, tot ceea ce dezlegase el mai înainte, atunci când buna sa credință fusese speculată cu dibăcie de către Pucioși. Iar din textele pucioșilor nu reiese că Daniel ar fi trebuit să urmeze pe tronul patriarhal, ba nici cea mai mică aluzie “proorocească” nu se face la adresa persoanei sale. Aici vizionarismul pucioșilor a dat greș în chip răsunător. Dimpotrivă, ei pe Irineu îl aclamau atunci ca patriarh în devenire, și continuă să-l proclame patriarhul lor în contumacie chiar și în zilele noastre, sperând la o miraculoasă revenire a lui în forță, la cârma BOR, de unde să-i scoată și pe ei din găleata anonimatului. Iar Teoctist n-a fost “…[/COLOR][COLOR=red]de doua ori Patriarh[/COLOR][COLOR=black]…”, decât în halucinațiile nocturne ale liderilor pucioși și ale epigonilor lor evlavioși vsovioși, căci între Teoctist I-ul și Teoctist al II-lea n-a mai fost nici un altul pe scaunul suprem al Bisericii. [/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta
În postarea #870, Vsovi afirmă că Duhul Sânt este al doilea Fiu al Tatălui: [COLOR=darkorange]shi eu am afirmat ca Duhul Sfant este [COLOR=red]al Doilea Fiu al Tatalui[/COLOR],...[/COLOR] , în timp ce în ultima sa postare el afirmă că Duhul Sfânt este Tatăl: [SIZE=3][COLOR=#0000ff][COLOR=darkorange]...[/COLOR][/COLOR][/SIZE][COLOR=darkorange][SIZE=4][COLOR=darkorange]([/COLOR]poi a fost nascut de Tatal mai inainte de totzi vecii, din [COLOR=red]Duhul Sfant Tatal[/COLOR], shi nu din Duhul Sfant cu chip de Porumb ce din Tatal purcede prin Fiul, ...[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=black]Să înțelegem de aici că Vsovi propune existența a două Duhuri Sfinte distincte, dintre care Unul este [COLOR=red]Tatăl[/COLOR], iar celălalt este [COLOR=red]Fiul[/COLOR]?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Poate ceilalți creștini ne sar în ajutor, ca să ne dezmeticim odată neînțelesurile![/SIZE] Draga Maria Margareta, vad ca inca mai cautzi sa ma faci mincinos, pentru faptul ca dumneata nu pricepi, deci atunci musai sunt altzii ori vinovatzi ori eretici... iar dumneata itzi rezolvi nevinovatzia prin invinovatzirea altora... poi daca nu pricepi cum e inseamna ca au greshit aceia care bine au marturisit? nu cumva din ochishorul tau trebuia sa scotzi barna shi reaua credintza shi voia cu care cu deasila nu vrei sa pricepi, ci pricepi mereu taman pe dos ca sa iasa la total, la socoata ca fiind eres, ori pucioshii vinovatzi? deci nu se cade un astfel de comportament... ci se cere scuze shi se recunoashte prostirea sau orbirea, ori se cere de la Hristos sa i se unga ochishorii cu tina shi apoi da fuga la isvorashul pucioshilor shi se spala frumushel tina de pe ochisori shi apoi se constata in mod fericit ca iarashi vedem... dar dmneata iarashi m-ai facut mincinos, poi atunci ma fac iarashi ca nu eshti vinovata ci ca eu nu tzi-am explicat suficient de bine shi zic: Poi uite cat de frumos este Adevarul: Tatal, care este Duh shi ce Duh este oare Tatal daca Duhul Sfant este purces din Tatal prin Fiul? fireshte ca Tatal este Duh Sfant, apoi Fiul, Unul nascut care il marturisim ca este din Duhul Sfant Tatal nascut mai inainte de totzi vecii shi din Fecioara Maria este deci shi El, Cuvantul lui Dumnezeu, atat Duh Sfant Mangaietor dar shi om, shi este inchipuit ca Miel neprihanit dat spre junghiere, care a shi inviat din mortzi, deci daca Fiul este Mielutz curat shi bun shi iubitor atunci Duhul Sfant care din Tatal purcede deci nu nascut ci purces, shi este in chip de Porumbel, ce este El? poi tot Fiu caci unul este nascut shi Miel iar celalat Purces prin Fiul shi defapt Porumb dar ai putea sa spui nu fiu ci Nepotzel, caci este purces prin Fiul... shi astfel se vede icoana sfintei Treimi ce a venit la Avraam ca trei oameni straini shi a facut din Avraam shi Sarra shi apoi Isaac shi Iacov (Israil) a facut icoana sfintei Treimi... iar mai tarziu a reinnoit-o prin ceea ce marturisim la simbolul de Credintza, caci este Acelashi Dumnezeu, Unul din vecii shi pana in veacul veshnic, Viatza veacului ce va sa fie deci degeaba incerci sa creezi controverse, ca nu este nici o controversa, ci sunt Trei Ipostasuri shi un singur Dumnezeu, deci Duhul Sfant marturisit de ortodocshi nu este Duhul Sfant Tatal ci este Fiul purces sau Nepotzelul lui Dumnezeu daca vrei shi este Duhul Sfant cu chip de Porumb, deci este Dumnezeu asemenea Tatalui shi asemenea Fiului cel Unul Nascut mai inainte de totzi vecii... caci prin Fiul este purces shi de la Tatal shi Fiul ia shi ne da noua, deci ne calauzeshte in tot adevarul ca un alt Mangaietor pe care vi-L voi trimite... acuma sper ca ai priceput cum sunt Lumina din Lumina fiecare Persoana din Tatal, unul nascut iar altul purces prin Fiul... in Dragostea Tatalui, caci "Acesta este Fiul Meu preaiubit intru Care am Binevoit, de El sa ascultatzi"... shi te intreb la care din ei se referea Tatal? la Fiul? la Duhul Sfant? la firea omeneasca a Fiului? ... shi catzi Mangaietori a dat Dumnezeu credincioshilor shi ucenicilor? shi care este botezul cu apa shi care este botezul cu Foc? shi cine este Cel care Boteaza cu foc dar cel ce boteaza cu apa? shi in numele Cui se face botezul? dar cel mai important este aceasta intrebare: -prin ce deosebim un lup imbracat in haina de oaie (un fariseu cu haina botezului pe el aia cu 666, &&, molibden) shi care ne minte "de la noi sau de la un inger din cer" fatza de o oaie buna shi cuminte imbracata in haina de oaie? adica iata o intrebare de 7 puncte: cu ce se vor spala hainele botezului murdarite shi pline cu 6, cu multe nume de hula, numele balaurelui, ori cu numarul numelui ei? shi ce fericire capetzi de la socotelile numelui ori a numarului numelui ei? deci ce se considera in trairea shi viatza unui creshtin ca un al doilea botez shi ce se intampla cu cei ce nu primesc pe Cuvantul lui Dumnezeu? Ce s-a intamplat cu cei ce nu l-au primit pe Hristos? shi cine i-a fortzat sa-L primeasca sau sa nu-L primeasca, sa voiasca sau sa nu voiasca sa-L urmeze shi ce se intampla cu cei ce dau crezare oricarui duh? shi despre ce duhuri e vorba ca sa nu dam crezare oricaror duhuri? Multe intrebari pentru o sarmana ratacita.... |
|
|||
|
|||
![]()
mariamargareta
[COLOR=black]Citat din postările lui Vsovi:[/COLOR] [COLOR=black]“…[/COLOR][COLOR=red]deci draga mea, ma intreb doar cum poate fi socotit patriarh Arh Irineu Bistriceanul? dar sensul, incerc sa pricep de ce socotesc pucioshii astfel, este ca cei care l-au ucis pe Patriarh neprimind Cuvantul lui Dumnezeu s-au pecetluit singuri cu 666 deci sensul este o mustrare catre totzi cei din BOR de la Domnul, care ishi ascund capul in nisipul pe care s-a ashezat balaurele dupa ce shi-a acoperit "roada" cu nisipul marii asha ca shi Pisi-ca shi de atunci nu mai vor sa ishi vada pacatele shi necredintza ci persista in nedreptate shi smerenia trufashe caci dragostea nu se bucura decat de Adevar... de Lumina Adevarului... duhovnicesc shi sufletesc shi abea apoi trupesc... dar arh Irineu am impresia ca a fost chemat prin Cuvantul lui Dumnezeu scris la aPostOlIa shi conducerea tuturor creshtinilor de pretutindenea ca un Martor al Domnului ca sa marturiseasca Adeavarul shi nu ceea ce vor cu interesele lor ascunse cei din CIE sau CMB sau din bildenberg citit invers shi totzi puii masheolici ori eretici shi sectantzi creshtin ortodocshi interiori ca sa-l primeasca cu entuziasm pe cel ce se va autointrona cu participarea patriarhului ca mare berator ce va despartzii el oile de capre in locul Domnului care va amagi prin mishunile sale daca s-ar putea pana shi pe cei aleshi, folosindu-se de vrajitoria nalucifariferizanta a pacatelor shi dand semne mari pana acolo incat sa faca sa cada foc din cer inaintea oamenilor shi astfel sulimenizand ispita mucegaiului verde "fa-te ca lucrezi" ca un om de shtiintza ii va face pe oameni sa se inchine celor doua fiare shi balaurelui care s-a pus pe nisipul marii.... shi arunca dupa Femeia care a nascut un copil de parte barbateasca apa din gura sa spurcata ca s-o ia apa... deci l-a chemat Domnul sa marturiseasca Adevarul shi sa carmuiasca de la El toate neamurile.... dar din cadrul BOR shi nu ca sa se rupa de una sau de alta... ci sa-shi poarte Crucea cu demnitate... ca ceva de genul asta imi pare ca ar reieshi din texte... iar al 7 patriarh este Daniel... ca patriarhul Teoctist a fost de doua ori Patriarh...[/COLOR][COLOR=black]…”[/COLOR] [COLOR=black]Deci, dragul meu Vsovi, interpretarea pe care o faci aici este le modul optativ: adică, așa cum ai vrea frăția ta să fie, sau așa cum ți se năzare. Numai că socoteala ce ți-ai trezit-o acasă din somn nu se potrivește cu dimensiunile care se cer în târg [COLOR=blue](poi ce ma targuiesc eu cu tine sau cu cineva? deci dumneata incerci sa mi le scotzi la taraba shi incerci sa-tzi vinzi ranjetul batjocoritor shi fericit din viitor la pretz cat mai mare, eu shtiu, am aflat ca speculatziile astea spre targuiala cu fericirea omului sunt o desfranare shi inchinare la vicleshugul meshteshugului celui rau caci omul ishi scoate la vanzare propriul suflet aratandu-i femeii goale cat va fi el de fericit candva daca vor desfrana amandoi, asha cum o patzim noi amandoi acuma... caci Dumnezeu n-a vorbit niciodata decat in pilde, asha ii invatza shi nicidecum in certuri shi batai, ori ocarand ucenicii sau unii pe altzii in conshtiintza sau mintea sau credintza lor mai firava shi mai slabutza shi mai putzin tare, shi mai mititica... dar atunci cand sunt slab sunt puternic fiindca in slabciuni sunt tare)[/COLOR]. Și iote de ce:[/COLOR] [COLOR=black]Mai întâi te întrebi scărpinându-te în scăfârlie [/COLOR][COLOR=black]“…[/COLOR][COLOR=red]cum poate fi socotit patriarh Arh Irineu Bistriceanul?[/COLOR][COLOR=black] …”[/COLOR][COLOR=black]Bună întrebare, ce-i drept! Dar era bună până la capăt dacă nu-ți venea ideea să dai și răspunsul: [/COLOR][COLOR=black]“…[/COLOR][COLOR=red]cei care l-au ucis pe Patriarh neprimind Cuvantul lui Dumnezeu s-au pecetluit singuri cu 666 deci sensul este o mustrare catre totzi cei din BOR de la Domnul.[/COLOR][COLOR=black] …”[/COLOR][COLOR=black]Adică o însăilare de aberații [COLOR=blue](spui dumneata ca sunt aberatzii, cu mintiutza ta naiva)[/COLOR]. Nu l-a ucis nimeni pe Patriarhul aflat în scaun ca să-l înlocuiască cu un altul, fidel Cuvântului de la Pucioasa [COLOR=blue](Ba l-au ucis pe patriarhul Irineu caci daca ei sustzin ca acela era Patriarhul inseamna ca l-au shi ucis, asha cum pe Adam shi Eva sharpele i-a ucis chiar in ziua cand au mancat din pomul cunoshtiintzei binelui shi raului, deci iata ca mustrarea catre cei ce se pecetluiesc cu 666 din BOR este foarte clara, caci l-au ucis pe Arh Irineu, in ziua in care...)[/COLOR]. N-au mers pucioșii atât de departe, dar ei sperau în intimidarea lui Teoctist prin "Cuvinte" amenințătoare venite din cer, cu [/COLOR][COLOR=red]666,[/COLOR][COLOR=black] ca acesta să se dea singur la o parte de pe scaun, după ce l-ar fi "uns" patriarh pe Irineu, așezându-l în locul lui [COLOR=blue](deci ai vazut ca nu era vorba de pf Teoctist?).[/COLOR] Numai că Teoctist nu s-a lăsat intimidat. Ba mai mult, s-a arătat iritat de ideea de a fi detronat prin mașinațiuni machiavelice de către niște puciști pucioși scăpați de la balamuc și i-a numit în public "derbedeii de la Pucioasa". Dovada? Cităm din "Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa" din 7 iulie 1996:[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=fuchsia]S-a sculat nu demult cel mare care stă pe scaunul bisericii din lume și a rostit în locaș sfânt împotriva poporului Meu pe care Eu îl hrănesc prin cuvânt. Eu am auzit și M-am luptat să nu scriu acest cuvânt de ocară, și am zis: Tată, iartă-l, că nu știe ce zice; nu știe, Tată, nu știe; nu știe, că nu vrea să știe. S-a sculat mai-marele bisericii și a zis de fiii grădinii Mele că sunt derbedei. „Derbedeu“ în limba Mea românească înseamnă om care-și pierde vremea, om fără rost pe lume, om fără căpătâi. A auzit Tatăl Meu din cer acest cuvânt: „derbedeii de la Pucioasa“. Așa a vorbit mai-marele bisericii în biserica lui.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=fuchsia]O, omule al bisericii, tu ești acolo să vestești pe Dumnezeu oamenilor. Tu ești acolo să vestești cărare pentru oameni, să vestești Evanghelia, nu să defaimi pe fiii care iubesc cărarea Mea și viața Mea în ei. O, [/COLOR][COLOR=red]omule al bisericii, e mult de când defaimi truda Mea de la cer la pământ[/COLOR][COLOR=fuchsia], și Eu Mă rog înaintea Tatălui și spun: Tată, iartă-i, că ei nu știu ce fac, nu știu oamenii bisericii că Eu am venit să scot biserica din beznă.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Iată-l deci pe Teoctist, întâi-stătătorul bisericii, dovedit cu acte în regulă de către “derbedeii” pucioși ca "defăimător" al trudei Noului Ierusalim dâmbovicean de a pune mâna pe putere în cer și pe pământ, în timp ce biserica lui ( adică, BOR) [/COLOR][COLOR=fuchsia]rătăcește prin beznă[/COLOR][COLOR=black]. Noroc cu “tigrul de hârtie”, patriarchul Irineu Bistriceanul, care vine eliberator ca un leu (și cincizeci de bani) și se va “…[/COLOR][COLOR=red]autointrona cu participarea patriarhului [/COLOR](Teoctist)[COLOR=red]”[/COLOR][COLOR=black] …”[/COLOR][COLOR=black]ca mare (li)[/COLOR][COLOR=red]berator[/COLOR][COLOR=black], și-I face Domnului treaba de Păstor și Îi trece în locul Lui oile prin strungă : “…[/COLOR][COLOR=red]ca sa-l primeasca cu entuziasm pe cel ce se va autointrona cu participarea patriarhului ca mare berator ce va despartzii el oile de capre in locul Domnului[/COLOR][COLOR=black]…” [COLOR=blue](aici faci o aberatzie invartoshata neshtiind shi neintzelegand ce au zis pucioshii shi pentru ce anume, adica Dumnezeu prin ei, shi te foloseshti de cuvintele mele intr-o meshteshugire jenanta plina de cuvinte urate shi jugnitoare la adresa unor oameni ai Bisericii, ori pe pucioshi ii scotzi mincinoshi, doar pentru ca n-ai priceput ce am scris shi pentru ce l-au socotit Patriarh pe Arh Irineu... deci despre Irineu e vorba shi pe el l-au ucis, [/COLOR][COLOR=blue]asha cum a fost ucis Adam shi Eva ascultand de sharpe chiar in acea zi in care a mancat din pomul cunoshtintzei binelui shi raului, shi cine l-au ucis? poi totzi cei ce s-au auto pecetluit cu pecetea satanei, din BOR sau de orishiunde, din CIE sau CMB sau ce shtiu eu... iar despre Teoctist shi Biserica Ortodoxa Dumnezeu aminteshte ca de multa vreme nu-l Recunoashte pe Cuvantul lui Dumnezeu, inca din 1922 de cand a fost compromisa Trambitza nr1, adica intemeietorul Oastei Domnului shi a gazetei Iisus Biruitorul.... deci ai priceput semnificatzia duhovniceasca a mustrarii lui Dumnezeu care s-a dat prin Cuvantul lui Dumnezeu? caci ei nu shtiu ca a venit Domnul, trimis de Tatal, ca sa scoata pe BOR shi pe Romania din intuneric... deci nu ca sa-i piarda ci sa-i intoarca la Dumnezeu....)[/COLOR][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#0000ff]continuarea mai jos[/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3][COLOR=blue]continuare de mai sus[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue]MM:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black]Uremează rețeta vsoviană binecunoscută: o furtună de cuvinte sforăitoare într-un păhărel de apă:[/COLOR][COLOR=black]“…[/COLOR][COLOR=red]prin mishunile sale … folosindu-se de vrajitoria nalucifariferizanta a pacatelor … sulimenizand ispita mucegaiului verde "fa-te ca lucrezi" … apa din gura sa spurcata ca s-o ia apa...[/COLOR][COLOR=black] …”[/COLOR]și apoi, punctul pe i:[COLOR=black]“…[/COLOR][COLOR=red]dar din cadrul BOR shi nu ca sa se rupa de una sau de alta... ci sa-shi poarte Crucea cu demnitate... ca ceva de genul asta imi pare ca ar reieshi din texte... iar al 7 patriarh este Daniel... ca patriarhul Teoctist a fost de doua ori Patriarh...[/COLOR][COLOR=black] …”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]Chestia asta vsoviană ultrarăsuflată “…[COLOR=red]din cadrul BOR shi nu ca sa se rupa de una sau de alta[/COLOR][COLOR=black]…”[/COLOR][COLOR=black]nu mai are nici un haz odată ce știm foarte bine că Noul Ierusalim s-a rupt definitiv și irevocabil de BOR [COLOR=blue](nu shtiu daca nu cumva a fost exact invers, adica BOR a incercat sa-i rupa de Dumnezeu, iar ei ce sa faca? au ramas cu Domnul)[/COLOR], iar Sinodul BOR n-a recunoscut niciodată această biserică drept legitimă. [COLOR=blue](dar nici n-a condamnata sau a exclus-o ci doar a cercetat shi a lasat-o in grija ierarhului locului)[/COLOR] Însuși Irineu Bistrițeanul s-a desolidarizat public de ea și apoi a legat, cu aceeași putere arhierească, tot ceea ce dezlegase el mai înainte, atunci când buna sa credință fusese speculată cu dibăcie de către Pucioși. [COLOR=blue](ce a legat? l-a legat pe Dumnezeu? i-a dat Dumnezeu putere sa-L lege pe Dumnezeu de afara de dincolo de poarta? parca ai zis ca nu l-au primit pucioshii ca sa implineasca shi sa poata scrie Dumnezeu ca hula impotriva Duhului Sfant, caci este scris, din citatul dat de tine ce a cerut Domnul: "iarta-i Doamne, Parinte, shi nu le scrie", deci Arh Irineu daca a facut ceva a facut din pricina ascultarii de maimare shi nu pentru ca avea el in inima lui minciuna, ci fiindca i s-a cerut, iar vinovat este cel ce i-a cerut caci raspunderea nu mai este a lui ci a maimarelui ori a celor care au luat hotararea de a... nu shtiu ce hotarare s-a luat, caci ce ai dat shi marturisit, este doar hotararea de a fi datzi Pucioshii in grija ierarhului locului shi invinovatzit shi mustrat Irineu ca shi cum s-ar fi amestecat peste cineva, dar atunci nu era nimeni acel cineva caci chiriarcul locului era absent, nu exista, scaunul era vacant, parca asha ai marturisit)[/COLOR] Iar din textele pucioșilor nu reiese că Daniel ar fi trebuit să urmeze pe tronul patriarhal, ba nici cea mai mică aluzie “proorocească” nu se face la adresa persoanei sale. [COLOR=blue](ba da, caci daca nu i s-a dat numele, inseamna ca este lasat de Dumnezeu ca sa fie ales de sf Sinod, deci nemarturisirea lui, este tocmai marturisirea ca va fi ales de sinod, deci chiar daca Dumnezeu il shtia cine va fi a marturisit nemarturisindu-l tocmai ca sa se respecte votul shi sa nu fie un vot partinitor prin proorocie)[/COLOR] Aici vizionarismul pucioșilor a dat greș în chip răsunător [COLOR=blue](asta e parerea ta, mie mi se pare perfect exact shi corect moral shi autentic proorocitor)[/COLOR]. Dimpotrivă, ei pe Irineu îl aclamau atunci ca patriarh în devenire, și continuă să-l proclame patriarhul lor în contumacie chiar și în zilele noastre, sperând la o miraculoasă revenire a lui în forță, la cârma BOR, de unde să-i scoată și pe ei din găleata anonimatului [COLOR=blue](nici vorba, ci il marturiseau asha de la Dumnezeu ca sa priceapa cei duhovniceshti care cunoshteau proorocia sf Lavrentzie)[/COLOR]. Iar Teoctist n-a fost “…[/COLOR][COLOR=red]de doua ori Patriarh[/COLOR][COLOR=black]…”, decât în halucinațiile nocturne ale liderilor pucioși și ale epigonilor lor evlavioși vsovioși, căci între Teoctist I-ul și Teoctist al II-lea n-a mai fost nici un altul pe scaunul suprem al Bisericii. [COLOR=blue](sa nu fi fugit Patriarhul Teoctist shi sa nu-shi fi recunoscut el vina de obedientza fatza de regimul comunist? iar pe urma cand a fost reinscaunat sa se fi volatilizat in neant perioada cand scaunul de Patriarh ramasese gol? deci cine minte, ca Domnul shi pucioshii nu e mincinoshi, iar eu am scris shi am intzeles din ce mi-ai prezentat dumneata shi ce am citit caci habar n-aveam de subiect, ci doar m-am straduit sa pricep corect ceea ce este scris shi ce s-a intamplat, fara sa ma supar shi fara sa invinovatzesc pe cineva, caci la ce-mi foloseshte?)[/COLOR][/COLOR][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
dar fireshte ca daca nu imi insufla Liturghia shi Dumnezeu Adevarul sigur nu eram in stare sa pricep nimic... deci nu este meritul meu ci mai degraba al tau.... shi iarashi te iert, te binecuvantez ca un mirean shi mare pacatos din BOR shi care se straduie sa asculte de CLD asha cum asculta Pucioshii ca tu mi-ai povestit shi mi-ai aratat filmuletzul cum asculta ei, shi iata ca te shi iert pentru mine, ca sa fiu shi eu iertat shi te iubesc pentru tine, ca sa te mantuieshti shi tu, nu numai eu.
Doamne ajuta... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|