Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2018, 13:32:49
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Argumentare circulară. Cerusem ce este în Biblie, dacă ai și tu.
E argumentatie circulara din partea ta pentru ca te invarti in jurul cozii.

Afirmasei ca nu mai exista vindecari si vorbiri in limbi, ca "taraba s-a inchis".
Dupa ce ai primit dovada, o intorci ca la Ploiesti, "da exista, dar nu ai tu".

Cand iti zic ca nu e relevant daca am sau nu am eu, important este sa existe in crestinism, zici ca in crestinism nu exista pentru ca taraba s-a inchis.

Si apoi ii acuzi pe altii de argumentatie circulara
Vechi 03.01.2018, 13:34:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Cerusem ce este în Biblie, dacă ai si tu.
Cu smerenie iti raspund ca DA, am.
Prin harul si indurarea lui Dumnezeu.

Last edited by Penticostalul Traditional; 03.01.2018 at 14:00:06.
Vechi 03.01.2018, 13:36:54
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Exista vreun sfant ortodox care a invatat asa ceva?
Protestantismul in intregime este o colectie de "profeti mincinosi".

Profeti - pentru ca folosesc numele lui Dumnezeu

Mincinosi - pentru ca mint si lucrarea lor e minciunea

Sfarsitul veacurilor - fara comentariu

Sfintii ortodocsi - cu totii spun ca protestantii sunt profetii mincinosi... Acesta nu este un adevar este o norma,

Insa pentru tine este irelevant daca sfintii ortodocsi spuna sta.
Vechi 03.01.2018, 13:42:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Sfintii ortodocsi - cu totii spun ca protestantii sunt profetii mincinosi... Acesta nu este un adevar este o norma
Nu te mai da dupa cires!
Te-am intrebat daca vreun sfant ortodox spune ce zici tu, respectiv ca Iisus a prevestit protestantismul!

Daca da, spune numele sfantului si lucrarea in care a marturisit asa ceva.
Vechi 03.01.2018, 15:23:58
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Dimpotriva Apostolul Pavel spune ca el insusi se roaga in limbi mai mult decat toti corintenii.
Inca un neadevar. Daca nu e deliberat, arati ca, de fapt, tu nu citesti Sfanta Scriptura nici cand ti se pune citatul in fata. Arata-mi unde scrie ca Sfantul Apostol se roaga in limbi mai mult decat toti corintenii? Acolo scrie ca vorbeste in limbi mai mult. Si e si firesc, sfantul era misionar, doar nu cunostea toate limbile locurilor pe unde propovaduia.
Vechi 03.01.2018, 15:33:39
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Arata-mi unde scrie ca Sfantul Apostol se roaga in limbi mai mult decat toti corintenii?
Stii cui se adreseaza epistola? Crestinilor din Corint, corintenilor. Lor le spune apostolul ca vorbeste in limbi mai mult decat ei.
Citat:
Acolo scrie ca vorbeste in limbi mai mult.
Ai dreptate, el scrie despre faptul ca folosea darul vorbirii in limbi.
Insa cu doar cateva postari mai sus, tu esti primul ortodox care ai recunoscut ca vorbirea in limbi este comunicare cu Dumnezeu, rugaciune in limbi.
Citat:
Si e si firesc, sfantul era misionar, doar nu cunostea toate limbile locurilor pe unde propovaduia.
Apostolul folosea limba greaca, pe care o cunostea la perfectie.

NU avem NICIUN document biblic sau istoric care sa ateste ca apostolul Pavel sau vreun alt apostol ar fi propovaduit Evanghelia prin darul vorbirii in limbi.
Vechi 03.01.2018, 15:38:47
Senior Member

Implicit

Citat:
Credinciosi din Cultul Penticostal sunt Biserica insasi, dar nu despre asta vorbim acum.
Toti oamenii de pe glob spun ca ceea ce cred ei e adevarul, dar trebuie sa si fie adevarat. O grupare aparuta dupa 1900 de ani nu are cum sa fie biserica. Biserica este cea lasata de Mantuitor, care nici nu a schimbat invatatura. Dar astea ti le-am mai spus.
Citat:
Prelatii ortodocsi se feresc sa invete despre vorbirea in limbi ca rugaciune, pentru ca a invata ca rugaciunea "a existat doar la inceputul crestinismului" e un pic cam complicat.
Citat:
Un pic mai sus recunosti in scris ca vorbirea in limbi este RUGACIUNE. Nu ai incotro, asa spune Biblia. Insa niciun prelat ortodox roman NU invata asa ceva.
Eu cred ca nu intelegi nimic din ce vorbim, am vazut ca tot repeti lucruri despre care am discutat deja, ca si cum n-am fi vorbim niciodata despre asta. Unde am scris eu asa bazaconie? Vorbirea in limbi este vorbirea intr-o alta limba, asa cum se arata la Pogorare. Eu am spus doar ca cel ce vorbeste in alta limba se putea si ruga, putea sa faca si calcule, sa spuna tarile in alta limba, etc. Dimpotriva, Sfantul Apostol spune ca sa nu se roage in alta limba, pentru ca mintea nu intelege ce se roaga, sa se roage in limba lui.
Citat:
Prelatii ortodocsi se feresc sa invete despre vorbirea in limbi ca rugaciune, pentru ca a invata ca rugaciunea "a existat doar la inceputul crestinismului" e un pic cam complicat.
Ai prins o minciuna si o tot repeti acum, nu conteaza ce ti se raspunde.
Citat:
Apostolul Pavel, de altfel spune cand va inceta vorbirea in limbi: atunci cand si cunostinta "in parte" va lua sfarsit. 1 Corinteni 13:8-10.
Tu sustii acum si un neadevar istoric, clar pentru toata lumea. Dupa primele secole vorbirea in limbi n-a mai fost prezenta, tu spui acum ca in toti cei 2000 de ani vorbirea in limbi a existat in Biserica. Cred ca nici penticostalii nu spun asta. Poti sa spui doar ca ar fi reaparut prin sec. XIX sau la inceputul sec. XX, ca sa sustii ce spune cultul tau.
Vechi 03.01.2018, 15:48:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Stii cui se adreseaza epistola? Crestinilor din Corint, corintenilor. Lor le spune apostolul ca vorbeste in limbi mai mult decat ei.
Asa este, acum ai scris adevarat, ca vorbeste in limbi mai mult, nu ca se roaga in limbi mai mult.
Citat:
Ai dreptate, el scrie despre faptul ca folosea darul vorbirii in limbi.
Insa cu doar cateva postari mai sus, tu esti primul ortodox care ai recunoscut ca vorbirea in limbi este comunicare cu Dumnezeu, rugaciune in limbi.
Nu am spus asta, am raspuns in mesajul anteruior.
Citat:
Apostolul folosea limba greaca, pe care o cunostea la perfectie.

NU avem NICIUN document biblic sau istoric care sa ateste ca apostolul Pavel sau vreun alt apostol ar fi propovaduit Evanghelia prin darul vorbirii in limbi.
Si Sfantul Apostol Toma cum vorbea cu indienii, prin semne? Sfantul Pavel era invatat, dar majoritatea Apostolilor erau neinstruiti, nu cunosteau alte limbi. Acum negi si ca Apostolii vorbeau in limbile popoarelor, doar si tu ai recunoscut ca la Pogorare vorbeau in limbile popoarelor care erau acolo.
Vechi 03.01.2018, 16:06:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
oare nu e crestineasca rugaciunea de mai sus? zic si eu... acu n-o sa ma faceti penticostal dupa ce m-ati facut adventist!

e aberanta pretentia ca exista o singura biserica, o singura autoritate, etc. ia uite:

23. Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă și toți ar vorbi în limbi și ar intra neștiutori sau necredincioși, nu vor zice, oare, că sunteți nebuni?

biserica= oameni=crestini

acum, voi evitati cu grija, as zice, ma refer la bravii nostri ortodocsi, iar PT cu frica, la adevarata cauza de discordie, la faptul ca penticostalii sustin ca vorbitorul in limbi, fiind binecuvantat de duhul sfant vorbeste direct cu dumnezeu in momentul ala! asta spune pavel, asta sustin penticostalii, asta se fereste PT sa spuna si asta evitati voi sa spuneti. de este adevarat si inca se petrec astfel de lucruri ele sunt un miracol. voi, catalin si ceilalti, spuneti ca sunt falsuri, eu nu cred in miracole, dar daca sunt adevaruri?
Cuvantul 'Biserica" are trei intelesuri. Tu ai gasit doar unul din ele, care se refera la comunitate. Biserica mai inseamna si cladirea si, cel mai important, institutia Bisericii, adica Biserica lasata de Mantuitor. Rolul Bisericii este de a da harul prin Botez, Mirungere si Impartasire. Asta cu credinta, Sola Fide, este o dogma inventata de Luther, pentru mantuire este nevoie, pe langa credinta (doar dreapta credinta), de faptele credintei si harul primit prin Sfintele Taine. Iisus a venit sa aduca harul, primit la Pogorare, credinta exista deja, inca d ela inceput.

Legat de vorbirea in limbi, n-ai citit pasajele de la Pogorare, Faptele Apostolilor fiind scrisa de SF. Pavel. Acolo scrie ca vorbeau in limbile popoarelot aflate atunci la Ierusalim si fiecare il auzea in limba sa. Nu exista o vorbire in sunete fara legatura, ce minune a aia? Si tu poti face asta oricand. Noi nu inceracam sa deslusim adevarul acum, noi stim deja adevarul, atat despre ortodoxie, cat si despre peticostalism. Tu esti cel care nu-l stii. Si nu cunosti nici invatatura ortodoxa, orice catehumen trebuia si trebuie sa studieze invatatura ortodoxa. Ea se gaseste condensata in catehisme (care sunt si pe net).
Vechi 03.01.2018, 16:11:51
Senior Member

Implicit

Citat:
Unde am scris eu asa bazaconie? Vorbirea in limbi este vorbirea intr-o alta limba, asa cum se arata la Pogorare. Eu am spus doar ca cel ce vorbeste in alta limba se putea si ruga, putea sa faca si calcule, sa spuna tarile in alta limba, etc. Dimpotriva, Sfantul Apostol spune ca sa nu se roage in alta limba, pentru ca mintea nu intelege ce se roaga, sa se roage in limba lui.
Nu este o bazaconie, este un adevar pe care l-ai recunoscut, dar acum iti este frica sa mai recunosti ca vorbirea in alte limbi este rugaciune.

Uite aici ai recunoascut:
Citat:
1 Corinteni 14:14
Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
Citat:
Aici spune, foarte clar daca ne uitam si la pasajele celelalte din capitol, ca cel ce se roaga intr-o limba straina nu se poate ruga si cu mintea, pentru ca nu intelege acea limba.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10