![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nici tu nu esti scutit de confuzia asta se pare.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O opera de fictiune, oricat de frumos ar fi prezentata in forma literara, nu reprezinta un miracol. Si in niciun caz unul "inexplicabil".
|
|||
|
|||
![]()
dar pe tine, topcat ce te-ar putea convinge ca Dumnezeu este?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai de ce ar fi fictiune?
Daca e adevarat ?Sunt 50% sanse sa fie sau sa nu fie adevarat. Daca acele lucruri s-au intamplat? Vrei dovezi ca e adevarat?Adu-mi dovezi ca nu e adevarat. Deci macar accepta ca ar putea fi adevarate acele lucruri.Ca pur si simplu niste oameni,ca mine ,ca tine isi vedeau de viata lor,si deodata a venit un atat de mare profet,cum nu se mai vazuse. Toate operele de fictiune,legendele romanesti sau elene de exemplu,nu dau detalii.Se vede ca sunt povesti.Biblia(NT) e ca o relatare de ziar ,aproape. E foarte greu sa re-compui realitatea,e greu si sa o relatezi,d-apai sa o recompui . Eu nu iti cer decat sa analizezi aceasta carte,cu informatii directe luate din ea,si nu sa o crezi. |
|
||||
|
||||
![]()
Un prim indiciu ar fi ca e plin de lucruri inexacte si contradictorii. Apoi, ca se "forteaza" sa implineasca profetiile din Vechiul Testament (vezi "argintii" lui Iuda, desi monedele respective nu mai circulau de circa 250-300 de ani).
Citat:
Nu asa functioneaza lucrurile. Cel care face o afirmatie, trebuie sa aduca si dovezi in favoarea ei. Altfel, eu as putea afirma ca exista o pisica invizibila cocotata pe un pietroi de pe Marte. Dupa care sa te intreb: "poti sa-mi dovedesti ca nu-i asa?". A... nu poti? Inseamna ca-i adevarat! Sau, cum ar spune individul din semnatura mea: "ce este afirmat fara dovezi, poate fi respins fara dovezi". :) O, nu. NT nu e in stare nici macar sa spuna cine a descoperit mormantul gol sau cine i-a intampinat pe respectivii acolo. Ai zice ca un aspect atat de important ar fi relatat cu mai multa acuratete, in schimb sunt vreo 4 variante diferite.
|
|||
|
|||
![]()
Dar, cum este considerata? Daca te referi la legea atractiei universale, atunci este vorba doar de o formula... Stim mai multe despre gravitatie, decat cele aflate prin experiente?
|
|||
|
|||
![]()
Care din proprietatile sufletului, puse in evidenta, nu a fost explicat de stiinta?
Citat:
Intr-adevar, ridica si acum destule semne de intrebare. Dar de cu totul alt tip. Ma bazez pe faptul ca foarte multe concepte din morala atee sint asemenea cu cele bazate pe invataturile din NT. Desigur, motivele sint diferite, dar rezultatele sint foarte asemanatoare. Pai asa as simti eu, ca nu ar mai avea rost sa mai fac nimic |
|
|||
|
|||
![]()
Dzeu fiind cine?
|
|
|||
|
|||
![]()
stereox
Eu relatez un fapt .Cineva,orb din nastere,a fost vindecat in cateva secunde . Poti tu sa stii peste 2000 de ani ca eu am spus sau nu adevarul? Daca faptul e supranatural ,caci se stie cat de greu se fac vindecarile in medicina,vei presupune bineinteles ca sunt sanse mai mari sa nu fie adevarat.Dar daca eu chiar traisem acest fapt si chiar spusessem adevarul? Cum pot eu sa iti comunic peste veacuri un fapt deosebit,fara ca tu sa crezi apoi ca totul e o legenda,doar pentru simplu fapt ca cele relatate sunt incredibile? Deci de aia zic,dar daca totusi e adevarat? Daca zecile de minuni supranaturale au fost adevarate si au fost vazute de zeci de mii de oameni? Cum ar fi trebuit sa ne comunice ei acestea peste veacuri? Ei au scris ce s-a intamplat de fapt,iar noi zicem ca sunt basme. Daca vrei sa mai continui,iti pot detalia elemente are sa imi indice ca acele relatari chiar au fost reale.Trebuie sa operam cu ce avem ,nu cu "ce ar fi fost daca..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur ca stim mai mult, iar initierea in aceasta s-a facut cu un experiment imaginar. Validarea teoriei gravitatiei generalizate se afla inca in curs de validare experimentala. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|