![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Astazi este Duminica Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic, care au aparat dreapta credinta, au dat anatema pe eretici si au formulat Crezul ortodox. Sa ramanem credinciosi Evangheliei lui Hristos si Bisericii Ortodoxe, ai carei fii suntem. Ea ne-a nascut prin baia Botezului, ea ne-a crescut si invatat calea mantuirii. Sa cinstim Biserica Ortodoxa care ne-a nascut. Sa cinstim pe toti sfintii si icoanele lor ca cei ce sunt "prietenii Domnului" si se roaga pentru noi la cer. Sa traim in dragoste unii cu altii, singura cale care mai poate salva lumea de la pierzare. Sa crestem copiii in iubire de Dumnezeu, ca de ei depinde cel mai mult mantuirea noastra si sa pastram cu sfintenie dreapta credinta ortodoxa, fara de care nu ne putem mantui oricite fapte bune am avea. Inchei cu o scurta istorioara. Un parinte cu viata sfanta a intrat noaptea sa se roage in biserica si prin minune dumnezeiasca a vazut altarul deschis, iar langa sfinta masa sedea un prunc luminat cu camasa rupta. Si l-a intrebat cuviosul: "Copile, cine esti tu?" Iar el a raspuns: "Eu sunt Hristos, Mantuitorul lumii!" "Dar cine ti-a rupt camasa?" intreaba sihastrul. Iar Domnul i-a raspuns: "Mi-a rupt-o Arie, ereticul!" si S-a facut nevazut. Oricine propovaduieste alta Evanghelie decat cea vestita de Hristos, de Apostoli si de Biserica, sfasie camasa Domnului si-si agoniseste osanda vesnica, fara iertare. Sa cadem deci in genunchi si sa slavim cu evlavie si dreapta credinta pe Tatal, pe Fiul si pe Sfantul Duh, Treimea cea de o fiinta si nedespartita. Amin.
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bucurii!
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
"Iubește-i pe toți
Ai încredere în câțiva Nu face rău la nimeni" W. Shakespeare |
|
||||
|
||||
![]()
'If a man reads this or any other work not to gain spiritual benefit but to track down matter with which to abuse the author, so that in his conceit he can show himself to be the more learned, nothing profitable will ever be revealed to him in anything.'
St. Maximos the Confessor |
|
||||
|
||||
![]() Lacrima Măicuții Sfinte, floarea care ne uimește Cu parfumul ei de ceară, lăcrimând ușor grăiește: Sunt o floare minunată ce pe oameni îi vestesc Că Măicuța plânge-ntruna pentru neamul omenesc !
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Un batran intelept avea patru discipoli si s-a gandit, intr-o buna zi, ca ar trebui sa-si aleaga pe unul care sa continue calea sa. Ii cheama la el si-i intreaba pe fiecare: spuneti-mi voi ce e viata asta? S-au gandit ucenicii ce s-au gandit si primul care raspunse, zise: - pai eu am ajuns la concluzia ca viata asta e numai provocare si noi trebuie sa luptam sa facem fata tuturor provocarilor. Mda, nu-i rau, zise batranul. Al doilea raspunse ca si el a ajuns la o concluzie, dar diferita de cea dinainte, si anume ca viata e suferinta si ca doar mila mai poate face ceva. Mda, e adevarat ce spui si tu, zise batranul. Cel de-al treilea zise ca viata inseamna ordine si libertate, iar ratiunea e cea care poate sa o cunoasca. Da, si tu spui adevarul, zise batranul intelept. Ia sa vedem ce zice si ultimul dintre voi. Ultimul discipol raspunse cu sfiala: poate spun o prostie, dar mie mi se pare ca viata e .. minune .. si nu ma pot opri sa nu ma bucur!
(pe care l-a ales batranul ca urmas al sau nu mai stiu .. sau poate nici nu are importanta .. sau poate ca doar am uitat ..) Bucurii!
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() "Tot ce este durere în viață asta nu este decât o naștere, începând chiar de la primul blestem pe care l-a suferit omul după cădere. Dumnezeu i-a spus Evei că în dureri va naște copii. Și am observat – și acum îmi este din ce în ce mai clar – că nu numai în durere se nasc copiii, dar că fiecare durere este o naștere de copil și acel copil ești tu, care suporți durerea, care treci prin criză. |
|
||||
|
||||
![]()
Într-un cuvant, primește această scurtă poruncă: iubește și fă ce vrei! Dacă păstrezi tăcerea, să fie din iubire; dacă strigi să fie din iubire; dacă indrepți, îndreaptă din iubire; dacă ierți, iartă din iubire. Rădăcina interioară să fie cea a iubirii, din această radacină nu poate ieși decât bine. (Fericitul Augustin)
Dragostea fara a lua ceva in schimb! Sa nu facem fapte bune ca sa primim binecuvantari. Sa cultivam dragostea cea nobila, cea pretioasa, pe care o are Dumnezeu, iar nu dragostea cea lumeasca si ieftina, cea plina de toata neputinta omeneasca. Parintele Paisie Aghioritul despre Dragostea catre aproapele
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos | andrei_im | Mari Duhovnici si predicile lor | 18 | 19.10.2015 22:30:20 |
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos | Laura19 | Generalitati | 12 | 08.04.2014 19:14:09 |
Cuvinte de folos | aurel1211 | Resurse ortodoxe on-line | 15 | 27.07.2012 20:07:11 |
Cuvant de folos | T E O L O G U L | Generalitati | 83 | 30.01.2011 17:22:03 |
|