Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2013, 23:02:06
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
'If a man reads this or any other work not to gain spiritual benefit but to track down matter with which to abuse the author, so that in his conceit he can show himself to be the more learned, nothing profitable will ever be revealed to him in anything.'

St. Maximos the Confessor
traducere :

Dacă un om citește aceasta sau orice alt lucru nu ca să câștige beneficiu spiritual ci ca să găsească ceva cu care să abuzeze de autor, astfel încât în îngâmfarea lui să se poată arăta el însuși mai învățat, nimic de folos nu i se va descoperi lui vreodată, în nici un caz.

Sf. Maxim Mărturisitorul
Reply With Quote
Vechi 20.07.2013, 21:48:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Lupta este pe toată viața. . .

Lupta este pe toată viața, dar nimic nu-i mai frumos și mai măreț decât să fii stăpânul propriei tale vieți și să lupți și să biruiești, având alianță deplină cerul întreg.
Ce patimi trebuie să lepede începătorii mai întâi din inima lor ca să poată gusta din bucuria vieții duhovnicești?
- Să lepede mai întâi patima care este mai aproape de el - care-l stăpânește cu mai multă tărie. Să știe că va trebui să lupte împotriva tuturor patimilor, dar cu mai multă atenție și întrarmare cu acele patimi care îl înconjoară și anume îl pândesc. În lupta lui să fie convins că nu va fi singur, cerând cu inimă de foc ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului, al îngerului păzitor și al oricărui sfânt spre care are evlavie.
Lupta este pe toată viața, dar nimic nu-i mai frumos și mai măreț decât să fii stăpânul propriei tale vieți și să lupți și să biruiești, având alianță deplină cerul întreg. Îndrăzniți, Eu am biruit lumea! - zice Domnul nostru Iisus Hristos și zice pentru fiecare dintre noi, văzându-ne pe toți stăpâni alături de El.
(Extras din Ne vorbește părintele Arsenie)
Vechi 20.07.2013, 22:28:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare în felul ei. Bărbatul trebuie să se plece să o ia - adică să-i arate eleganță, prețuire. Atunci floarea își arată și mirosul, și calitățile ascunse, pentru că tu ai știut să răscolești adâncurile și ai făcut din ea ceea ce nu știa ea că este.
Femeia trebuie prețuită, să știti, pentru că mai întâi ne reprezintă o femeie în Împărăția cerurilor: Maica Domnului. Te cutremuri, ți-e și frică să vorbești comparând-o pe ea cu oamenii.

Parintele Arsenie Papacioc
Vechi 23.07.2013, 11:51:48
Leoaica's Avatar
Leoaica Leoaica is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2013
Locație: Romania
Implicit "Explicarea lui «Doamne, miluiește-mă!"

În ceea ce privește propoziția "Doamne, miluiește-mă!", există în Filocalie o minunată explicație a acesteia, într-un capitol intitulat "Explicarea lui "Doamne, miluiește-mă!"; (Kyrie Eleison)". Printre alte lucruri, autorul ei spune: "Mila lui Dumnezeu nu este nimic altceva decât harul Atotsfântului Duh, pe care noi, păcătoșii, trebuie să i-L cerem lui Dumnezeu și să strigăm neîncetat: "Doamne, miluiește-mă!" lucru care înseamnă fie-Ți milă de mine, Doamne, păcătosul, în starea în care mă aflu. Adu-mă din nou la harul Tău. Dă-mi duhul puterii, spre a putea fi întărit și să pot înfrunta ispitele diavolului și răul obicei al păcătosului. Dă-mi duhul pocăinței, ca să mă pot schimba, ca să pot ajunge la cunoașterea de sine și să mă pot îndrepta. Dă-mi duhul temerii și al fricii, ca să mă tem de Tine și să păstrez poruncile Tale. Dăruiește-mi duhul dragostei, ca să Te pot iubi și să nu mă mai despart de Tine. Dăruiește-mi duh de pace, ca să-mi păstrez sufletul în pace, să-mi pot aduna gândurile și să fiu calm și liniștit. Dăruiește-mi duh de curăție, ca să mă pot păstra curat de orice pângărire. Dăruiește-mi duh de umilință, spre a-mi putea păstra calmul între frații mei creștini și a mă păzi de mânie. Dăruiește-mi duh de smerenie, ca să nu cad în mândrie"!.

(Cosnstan Cavarnos, Preotul - Părintele duhovnicesc, Editura Doxologia, p. 12-13)

Acest cuvant de folos a fost luat de pe site-ul www.doxologia.ro, site pe care vi-l recomand cu toata caldura. Doamne ajuta!

Last edited by Leoaica; 23.07.2013 at 11:54:31.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 00:44:47
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

"Aceasta este rugămintea mea către voi: dați copiilor numele sfinților și ale drepților... de aici, de la nume să începem și noi să modelăm sufletul copilului nostru. Să intre numele sfinților în casa noastră, la botezul copiilor."
Sf. Ioan Gura de Aur
Reply With Quote
Vechi 24.08.2013, 22:02:07
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Vechi 24.08.2013, 22:04:24
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Vechi 24.08.2013, 22:08:58
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

O, ce valuri m-amenință
și ce aspre vânturi bat,
Doamne, marea-i furtunoasă,
oare cum o s-o străbat?
Oare cum să pot prin valuri
să răzbat până la Țel,
o, cât de departe-i Țărmul
și ce valuri, pân’ la el!
Cine-o să mă poată, Doamne,
întări și ajuta,
dacă nu va fi cu mine
Mila și Puterea Ta?
Vino, Doamne-n ajutoru-mi,
fii lumină-n noaptea grea,
liniștește-a mării valuri,
însoțește-mi luntrea mea.
Strigă vântului să tacă,
strigă valurilor: Stați!
Toți vrăjmașii Tăi să cadă,
să se-nchine-ngenuncheați.
Doamne, fii-mi ajutorul
pân’ la Țărmul Fericit;
– dacă Tu vei fi cu mine,
eu din toate-s izbăvit.
(Traian Dorz, Cântări uitate )
Vechi 26.09.2013, 20:10:54
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit Daca ne departam de sfaturile Bisericii, ne-am indepartat de Dumnezeu

"Sa tineti tot ceea ce ne sfatuieste Ortodoxia, fiindca daca ne departam de sfaturile Bisericii, ne-am indepartat de Dumnezeu. Si daca ne-am departat de Dumnezeu, de-acuma trebuie (vei fi constrans) sa asculti de Satana. Ca atata de mester e vrajmasul, cu atata iscusinta te departeaza de harul lui Dumnezeu, si atunci ce-ai facut? Faci ce vrei tu, dar nu-ί dupa cum vrei tu." (Parintele Dionisie de la Colciu)
Reply With Quote
Vechi 03.10.2013, 21:04:21
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

„Fratilor, nu va descurajati cand mintea se imprastie in rugaciune. Nevoiti-va! La inceput este cantitate, si pe masura ravnei, Dumnezeu va va da calitate.” (Parintele Ioanichie Balan)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos andrei_im Mari Duhovnici si predicile lor 18 19.10.2015 22:30:20
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos Laura19 Generalitati 12 08.04.2014 19:14:09
Cuvinte de folos aurel1211 Resurse ortodoxe on-line 15 27.07.2012 20:07:11
Cuvant de folos T E O L O G U L Generalitati 83 30.01.2011 17:22:03